edy_M Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 (editat) Ma tot gandesc de la o vreme sa montez o cutie de transfer de la SJ 410 pe al meu Jimny! Mai ales ca de vreo doua saptamani stau in ograda (in urma dezmembrarii unui SJ) cu o cutie de transfer de SJ 410 cu raport modificat 4;16. Am incercat sa imi dau seama de compatibilitatea celor doua cutii transfer (cea originala Jimny si cea SJ 410), prin simple masuratori cu ruleta. Ce am observat pana acum, este faptul ca flansele cutiei de transfer 410 difera ca si prindere pe cardane fata de cea de Jimny (distanta dintre gauri), cardanele de SJ sunt mult mai groase si mai scurte decat cele de Jimny, prinderea (suportul C.T.) este si ea diferita. Apoi ar mai fi cateva "probleme": kilometrajul, senzorul 4x4 care comanda cuplarea hub-urilor, spatiul necesar ptr manevrarea manetei cutiei de transfer (schimbarea modului de lucru -4x2hi,4x4hi,4x4low- a cutiei de transfer la jimny se face pe linie dreapta fata-spate, pe cand la SJ, fata-spate/stanga-dreapta'). Si ar mai fi tamburul acela cu frana de mana..., ce ar trebui facut cu acesta, se renunta la el sau nu?! Din "povesti", unii spun ca ar fi prea mult ptr Jimny o astfel de cutie transfer, ca ar forta planetarele, diferentialele, etc. Mentionez ca am montate anvelope de 215/75/15 MT BFG KM2. Motivele ptr care ma gandesc la aceasta modificare sunt: -ptr a compensa lipsa puterii/cuplului motorului (pana si rotile de 215/75/15 le duce mai greu) -ineficienta franei de motor la coborari pe pante foarte abrupte (chiar si in 4x4low) -pretul reductiilor cutiei de transfer special construite ptr Jimny Inainte sa deschid acest subiect, am cautat informatii legate de aceasta modificare, insa nu am gasit nimic "concret". Astept parerile voastre, dobandite din experienta. Multumesc anticipat. P.S.- Ma gandesc acum si la varianta unui schimb (daca este cineva interesat), cutia de transfer SJ 410 cu raport4;16 pe un set reductii cutie transfer Jimny. Editat Iunie 17, 2012 de edy_M :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 (editat) Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Eu am asa ceva pe masina. Deci vb in cunostinta de cauza, nu balarii ca altii:grin: Deci. iti zic direct. Pune pinioanele alea 2 in reductoru de jimny si gata. 4.16 e f mult pt jimny. Cat are aia de SJ410 stock 2.65 e destul, asculta la mine. 1.Ca sa pui reductoru de SJ410 iti trebuiesc suportii aia plus un adaptor pt vitezometru, ca ala e pe cardan si te costa tot kitul vreo 400euroi. 2. trebuie sa faci rost de flanse mari de Samurai... si le gasesti greu 3. iti trebuie un cardan de fata de samurai ca sa-l pui pe spate la jimny. 4. ori scurtezi cardanul mic dintre cutie si reductor cu vreo 6cm... ori cauti un cardan mic de la SJ410 si ii schimbi crucile alea mici cu cele mari de pe jimny. Dupa ce montezi tot, adio sa fugi cu 100-120km/h cu jimny pe sosea. O sa ai la 60km/h 3000RPM. Chiar daca montezi pinioanele alea doua in reductorul de Jimny tot 3000 o sa ai la 60. Deci e acelasi cacat. Decat sa te chinui cu reductoru,flanse,cardane,cruci,draci laci....mai bine pui 2 pinioane si gata. e mult mai simplu. P.S Daca te uiti printr-un topic de curand a zis cineva ca face la comanda acele 2 pinioane. Pune mana pe telefon si suna-l. Mai discuti una alta, iti explica cum sa le montezi si gata. Editat Iunie 17, 2012 de LorD'eko Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Iunie 17, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2012 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Eu am asa ceva pe masina. Deci vb in cunostinta de cauza, nu balarii ca altii:grin: Deci. iti zic direct. Pune pinioanele alea 2 in reductoru de jimny si gata. 4.16 e f mult pt jimny. Cat are aia de SJ410 stock 2.65 e destul, asculta la mine. 1.Ca sa pui reductoru de SJ410 iti trebuiesc suportii aia plus un adaptor pt vitezometru, ca ala e pe cardan si te costa tot kitul vreo 400euroi. 2. trebuie sa faci rost de flanse mari de Samurai... si le gasesti greu 3. iti trebuie un cardan de fata de samurai ca sa-l pui pe spate la jimny. 4. ori scurtezi cardanul mic dintre cutie si reductor cu vreo 6cm... ori cauti un cardan mic de la SJ410 si ii schimbi crucile alea mici cu cele mari de pe jimny. Dupa ce montezi tot, adio sa fugi cu 100-120km/h cu jimny pe sosea. O sa ai la 60km/h 3000RPM. Chiar daca montezi pinioanele alea doua in reductorul de Jimny tot 3000 o sa ai la 60. Deci e acelasi cacat. Decat sa te chinui cu reductoru,flanse,cardane,cruci,draci laci....mai bine pui 2 pinioane si gata. e mult mai simplu. P.S Daca te uiti printr-un topic de curand a zis cineva ca face la comanda acele 2 pinioane. Pune mana pe telefon si suna-l. Mai discuti una alta, iti explica cum sa le montezi si gata. Iti multumesc ptr. raspunsul tau atat de rapid, concret si in cunostinta de cauza. Sti cum este vorba aia a romanului: "Daca doua persoane iti spun ca esti beat :2dr, mergi si te culci" :grin: . Deci, toate persoanele cu care am vb despre asta m-au sfatuit sa renunt la ideea cu aceasta cutie de transfer rapoarte 4;16. Ramane sa vand acea cutie de transfer si sa cumpar acele reductii ptr cutia de Jimny, sau eventual reductii in punti (care probabil vor fi mai costisitoare). :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vili Postat Iunie 22, 2012 Partajează Postat Iunie 22, 2012 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Eu am o CT de samurai cu kit de 4,15:1. Asta inseamna o reductie de aproximativ 86% in low si 12% in high. Am simex resapat de aproximativ 28,5", si sunt sigur ca nu as fi multumit cu o reductie de doar 24%. Pe forumurile englezesti am citit despre cele doua variante, si am inteles ca acel kit de reductie pentru CT a lui Jimny, forteaza lantul, si se uzeaza destul de repede. Este mai ieftin, dar varianta CT samurai ofera o putere considerabila in plus. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Iunie 23, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2012 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Eu am o CT de samurai cu kit de 4,15:1. Asta inseamna o reductie de aproximativ 86% in low si 12% in high. Am simex resapat de aproximativ 28,5", si sunt sigur ca nu as fi multumit cu o reductie de doar 24%. Pe forumurile englezesti am citit despre cele doua variante, si am inteles ca acel kit de reductie pentru CT a lui Jimny, forteaza lantul, si se uzeaza destul de repede. Este mai ieftin, dar varianta CT samurai ofera o putere considerabila in plus. Oare ptr un jimny cu 215/75/15 MT, care este folosit 50% on-road 50% offroad, nu este prea mult aceasta C.T.?! :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Iunie 27, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2012 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Se pare ca voi afla foarte curand raspunsul la intrebarea mea! Maine la prima ora ma prezint la atelierul lui Unimog si montam cutia de transfer pe Jimny. :grin: Sper sa fie totul ok. Revin cu poze si detalii de la lucrare. :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Iunie 29, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2012 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Am montat cutia de transfer de SJ cu rapoarte 4,16;1 pe Jimny. Modificarile pe care a trebuit sa le fac si piesele necesare au fost: -la prinderea suportului cutiei de transfer (pe sasiu) din partea stanga, am prelungit cu aprox 2 cm. si coborat fata de prinderea originala cu vreo 5 cm (s-au folosit suportii originali Jimny) -maneta cutiei de transfer SJ, a trebuit modelata dupa "cerinte" -am folosit cardanul intermediar C.V. - C.T. de SJ (la fix, fara modificari) -cardanul spate a fost inlocuit cu cel lung de SJ (de 70 cm-aceeasi lungime cu cel de Jimny) -flansa diferentialului spate de SJ, s-a montat pe diferentialul spate Jimny (la fix si asta) -la cardanul fata Jimny am inlocuit culisanta cu cea de la SJ (la fix si asta) -am inlocuit sonda senzorului 4x4 (cea de pe Jimny am montat-o pe C.T. de SJ - identica) cuplajul huburilor automate functioneaza impecabil -am anulat frana de mana din tambur (extras toate componentele), tamburul a ramas ca si flansa de prindere AICI MAI STUDIEM PROBLEMA! Posibil sa renunt la acel tambur si sa confectionez o flansa. -tampoanele suportilor au fost inlocuite cu bucsi de caroserie de Nissan Patrol Eventuale nemultumiri: -cardanul fata culiseaza "doar" 1,5 cm (posibil sa necesite modificare) -la plecarea de pe loc se simte un soc (undeva pe traseul C.T. iesire - cardan spate - diferential spate). NOTA: asta am simtit si inainte sa montez C.T. de SJ, in urma montarii autodeblocantului Powertrax Lockright, doar ca la o intensitate mai mica -burduful manetei cutiei de transfer suiera in timpul deplasarii (am folosit burduful manetei de C.T. de la Jimny, iar cel de SJ este mai subtire). Rezolvarea este simpla, un manson extra pe tija manetei. -cutia de transfer de SJ este mai zgomotoasa decat cea de Jimny, se aude un suierat-fluierat..., oarecum subtil dar perceptibil (am inlocuit uleiul din C.T. cu 75w90, oare trebuia sa pun ulei de 80w90?!!) Cateva poze (mai multe zilele urmatoare, dupa ce le recuperez de la sorydesingn): :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 29, 2012 Partajează Postat Iunie 29, 2012 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Perceptia de soc mai puternic poate indica tampoane cu amortizare nepotrivita . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Iunie 29, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2012 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Perceptia de soc mai puternic poate indica tampoane cu amortizare nepotrivita . Prea rigide sau prea elastice?! Care este parerea ta? :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Iunie 29, 2012 Partajează Postat Iunie 29, 2012 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Asa suiera si la mine in mers.... Daca ti mana pe maneta nu prea se mai aude:grin: Si eu simt socul ala la plecari bruste.... Eu cred ca e normal fiind numai pe pinioane reductorul... Acum urmeaza sa iesi la teste. O sa zici ca e alta masina, mai dai si tu a2a, a3a... mai urci pante cu a2a.. o sa fie alta viata, ai sa vezi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Iunie 29, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2012 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Am iesit deja la o tura, inainte cu vreo 35 km sa ajung la Sibiu, am iesit de pe sosea si am taiat-o peste dealuri si prin paduri, namoale..., intradevar, de cum iesi de pe sosea este cu totul alta masina (in sensul bun aici), dar asta a fost o proba usoara, urmeaza altele mai serioase. Cateva poze cu primul traseu de proba :wink: :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Iulie 2, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2012 (editat) Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Astazi am mesterit la masina toata ziua, in ideea de a localiza sursa acelei batai la plecarea de pe loc si la schimbarea treptelor de viteza; am reverificat toate cardanele, am gasit un joc mic la o cruce cardanica de la cel intermediar intre C.V. - C.T., am mers cu cardanul la service-ul de cardane si s-a inlocuit/echilibrat acolo, insa nimic, aceeasi bataie ca si inainte. La sfatul lui omoroka am demontat alternativ cardanele fata/spate, in ideea de a izola traseele fata/spate, insa nici asta nu a adus nici un rezultat. Concluziile trase au fost: -este o uzura in reductor sau o piesa defecta -reductorul nu este centrat/aliniat (modificarea suportilor/prinderea pe sasiu nu a fost gandita si calculata, ci s-a facut "la ochi") -fixarea reductorului nu este facuta cu tampoanele potrivite/sistemul potrivit Cam astea ar fi ideile care mi-au venit. Daca mai aveti ceva idei in legatura cu aceasta problema, va rog! Ptr ca ar cam trebui sa iau o decizie, daca pastrez reductorul acesta sau nu. Nu m-ar deranja atat de tare acea bataie, dar nu stiu la ce ar putea duce in timp: uzuri premature la crucile cardanice, a rulmentilor din C.T., grupuri, etc. Editat Iulie 3, 2012 de edy_M :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Iulie 3, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2012 (editat) Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Imi poate spune cineva daca in cutia de transfer se pot face anumite reglaje: jocul dintre pinioane, sau ceva de genul acesta?! Ptr ca astazi am ridicat masina pe elevator si singurul loc de unde se vedea acea smucitura/bataie, parea ca vine din interiorul cutiei de transfer. Rulmentii de la cutia de transfer nu se simt ca avand uzuri (asta miscand de flanse, jos-sus, stanga-dreapta). As vrea sa desfac cutia de transfer si sa verific putin ce este prin ea, daca sunt ceva dinti rupti de la pinioane si cu ocazia asta (*daca este posibil*) sa reglez jocul dintre pinioane. Si totodata, la ce anume trebuie sa fiu atent cand demontez cutia de transfer si cand o asamblez. Editat Iulie 4, 2012 de edy_M :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Iulie 6, 2012 Partajează Postat Iulie 6, 2012 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Vezi ca era pe undeva pe forum un manual al reductorului de SJ410. Mare inginerie nu e sa-l desfaci. Putina grija la asamblare... si al meu are putin joc si nu l-am desfacut... m-am tot dat asa fara probleme. Nici macar nu i-am schimbat uleiul cand l-am cumparat... doar i-am verificat nivelul si gata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Iulie 6, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2012 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Astazi am montat un reductor de 410 de imprumut, de la un prieten..., se comporta exact la fel, aceleasi zgomote. Deci reductorul este ok, ce am observat, cardanul intermediar dintre C.V. - C.T. are cursa cam mare in culisanta (pe axul cutiei de viteze), aproximativ 2,5 cm. Ma gandeam sa montez o flansa de 1- 1,5 cm sa ii mai reduc cursa. Oricum, nu ma mai deranjeaza acel sunet, atata timp cat stiu ca nu este nimic defect, e ok! Astazi am tractat si un Opel Frontera in 4 usi (al fratelui meu), vreau sa spun ca atat de bine s-a comportat Jimnylica cu aceasta cutie de transfer, sunt f multumit; cat despre catarari.., pfoai! Am fost acum 2 zile pe dealuri cu el (pe un circuit de Enduro), se catara acum de iti da emotii nu alta! :banana Dar parca cere niste anvelope mai agresive (Simex) sau ceva mai mari (235/75/15)..., si cand ma gandesc ca acum vreo 2 saptamani am cumparat un set de 4 anvelope BfG de 215/75/15 (atunci nu aveam aceast reductor montat) :grin: Asta este, mai asteptam un an, apoi le schimbam iarasi. :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Iulie 6, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2012 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Si pana la urma s-a decis, este cutie de transfer de SJ 413 cu kit Clamini 4,16;1. O minunatie! Un upgrade necesar ptr o masina de offroad folosita in peisajul nostru local. :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iulie 7, 2012 Partajează Postat Iulie 7, 2012 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Imi poate spune cineva daca in cutia de transfer se pot face anumite reglaje: jocul dintre pinioane, sau ceva de genul acesta?! Ptr ca astazi am ridicat masina pe elevator si singurul loc de unde se vedea acea smucitura/bataie, parea ca vine din interiorul cutiei de transfer. Rulmentii de la cutia de transfer nu se simt ca avand uzuri (asta miscand de flanse, jos-sus, stanga-dreapta). As vrea sa desfac cutia de transfer si sa verific putin ce este prin ea, daca sunt ceva dinti rupti de la pinioane si cu ocazia asta (*daca este posibil*) sa reglez jocul dintre pinioane. Si totodata, la ce anume trebuie sa fiu atent cand demontez cutia de transfer si cand o asamblez. Acuma am vazut intrebarea ta. Sa stii ca nu se regleaza nimic in ct. cel mult schimbi rulmentii si axul central in ea alt ceva nu ai ce- i face. Oricum, e bine ca pana la urma te-ai imprietenit cu ea Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Iulie 7, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2012 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Acuma am vazut intrebarea ta. Sa stii ca nu se regleaza nimic in ct. cel mult schimbi rulmentii si axul central in ea alt ceva nu ai ce- i face. Oricum, e bine ca pana la urma te-ai imprietenit cu ea Da, merci! Am aflat intre timp si eu, multumesc oricum. Am sa montez si flansa distantier (de 1cm-1,5 cm) intre cardan si C.T. si dupa asta sper sa se comporte mai bine. :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionica77 Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny nu poti sa pui niste poze cu CT montata pe jimny sa vad cum arata ca vreau sa pun si eu.mersi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat August 23, 2012 Partajează Postat August 23, 2012 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny ehe. Cu 4,16 in reductor duce simexu de 235 lejer. Ca sa incapa 235 mai trebuie sa tai nitel pe la aripi, sau poate sa o inalti, dar mai bine taiat,zic eu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat August 31, 2012 Autor Partajează Postat August 31, 2012 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Tocesc inca un an doi MT-urile, apoi trec pe Simex. :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionica77 Postat Septembrie 5, 2012 Partajează Postat Septembrie 5, 2012 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny niste poze cu reductorul montat pe jimny poti sa pui Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Septembrie 5, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2012 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny niste poze cu reductorul montat pe jimny poti sa pui :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionica77 Postat Septembrie 5, 2012 Partajează Postat Septembrie 5, 2012 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny perfect mersi fain Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Septembrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2012 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Cu placere! :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate