bandesz Postat Septembrie 7, 2012 Partajează Postat Septembrie 7, 2012 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Salut normal nu are nici un zgomot in plus daca e ok reductorul,am avut si eu pe samurai reductor 410 si mergea super dar situatia s-a schimbat de cand am pus un set de pinioane Calmini 5.14 acum e tare zgomotos. o sa ai probleme cu suporturile din aluminiu si cu bucsile care tin reductorul. oricum ai facut un pas bun. bafta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Septembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Salut normal nu are nici un zgomot in plus daca e ok reductorul,am avut si eu pe samurai reductor 410 si mergea super dar situatia s-a schimbat de cand am pus un set de pinioane Calmini 5.14 acum e tare zgomotos. o sa ai probleme cu suporturile din aluminiu si cu bucsile care tin reductorul. oricum ai facut un pas bun. bafta! Momentan este totul ok, acel zgomot nu ma mai deranjeaza, atata timp cat functioneaza totul. :wink: :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Predan Postat Noiembrie 24, 2015 Partajează Postat Noiembrie 24, 2015 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Frumoasa lucrare! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Si pana la urma s-a decis, este cutie de transfer de SJ 413 cu kit Clamini 4,16;1. O minunatie! Un upgrade necesar ptr o masina de offroad folosita in peisajul nostru local. Salut! Am citit si rascitit si tot nu m-am dumirit. Cum a fost afectat comportamentul masinii in 4x2? Mai exact, ce turatii aveai la 100km/h dupa montarea reductiei si cat aveai inainte? Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 (editat) Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Rapoartele reductoarelor sunt urmatoarele: SJ410: 1.58 / 2.511 Samurai: 1.409 / 2.269 Samurai 4,16: 1.58 / 4.16 Jimny v1: 1.32 / 2.145 Jimny v2: 1.00 / 2.00 Grupurile au rapoartele: Samurai: 3,737 Jimny v1: 3,909 Jimny v2: 4.300 Daca montezi pe Jimny v1 (1998-2005) cu roti standard reductor de Samurai, pe Hi creste raportul cu 6,75%. Daca montezi reductor de Sam 4,16, creste raportul cu 19,7%. Daca in loc de anvelopele standard 205/70/R15 care au diametrul de 665mm pui 235/75R15 care au 735mm ai o pierdere de 10,5% DAR NU PENTRU HI DAM BANII PE RAPOARTELE ALEA! Pentru restul combinatiilor face voi calculele. Editat Ianuarie 4, 2016 de minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Daca montezi reductor de Sam 4,16, creste raportul cu 19,7%. Daca in loc de anvelopele standard 205/70/R15 care au diametrul de 665mm pui 235/75R15 care au 735mm ai o pierdere de 10,5% DAR NU PENTRU HI DAM BANII PE RAPOARTELE ALEA! Pentru restul combinatiilor face voi calculele. La multi ani! Nu mai tipa la mine, ca sunt sensibil :grin: Masina mea vede si asfalt destul de mult, cam 50-50%, deci m-ar afecta si pe HI. De aceea am renuntat la lockright-ul de care am vb la telefon (caut ARB). Ce ma doare pe mine, nu e lipsa de putere. Am 215x75x15 si le duce decent. Bineinteles, pot sa urc doar cu treapta 1. Dar nu cred ca o sa pun mai mult, cel putin deocamdata. Ce ma deranjaza cu adevarat e lipsa franei de motor in coborari. Mereu trebuie sa apas frana si e f frustrant, obisnuit cu patrolu unde trebuia sa o mai accelerez :banana Deci, ipotetic, daca la 100km/h in HI aveam 3000rpm, dupa schimbarea reductiilor la 4.16 si anvelope de 735mm diametru, voi avea ~3300 rpm la 100km/h Ipotetic pentru ca real am cam 3200 rpm acum la 100km/h Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Inca o combinatie de luat in calcul ar fi cea de pe jimny automatic....1.32/2.64..... http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Am luat-o in calcul, dar cat castigi, 0.2? Nici nu cred ca merita efortul. Si nici nu am auzit de cineva care sa fi facut modificarea. Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Rapoartele reductoarelor sunt urmatoarele: SJ410: 1.58 / 2.511 Samurai: 1.409 / 2.269 Samurai 4,16: 1.58 / 4.16 Jimny v1: 1.32 / 2.145 Jimny v2: 1.00 / 2.00 Grupurile au rapoartele: Samurai: 3,737 Jimny v1: 3,909 Jimny v2: 4.300 Suzuki zice un pic altceva, ma refer strict la rapoartele la Jimny pina in 2005 si dupa: http://www.globalsuzuki.com/automobile/lineup/jimny/spec/index.html Practic versiunea dupa 2005 demultiplica mai putin, adica are 3000 de ture in treapta a 5-a la 90 la ora, in timp ce versiunea anterioara (inainte de 2005) are doar 80 de km la aceeasi turatie. Rapoartele din cutiile de viteze (MT si AT) sint aceleasi la ambele modele. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Am luat-o in calcul, dar cat castigi, 0.2? Nici nu cred ca merita efortul. Si nici nu am auzit de cineva care sa fi facut modificarea. 2.6/2=1.3.....deci cistigi 30% mai multa frana de motor......Eu zic ca e suficient. Am la JKUR 4 in reductor si pot sa-ti spun ca treapta 1 in Low e mult pentru genul de teren din RO.....Raportul 4 este pentru rock crawling sau daca pui roti mult mai mari.....Dar adio turatie la roata.... http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Rapoartele din cutiile de viteze (MT si AT) sint aceleasi la ambele modele. http://www.globalsuzuki.com/automobile/lineup/jimny/spec/index.html Si pe linkul pus de tine vad ca sunt totusi diferite intre AT si MT aiti in cutia de viteze cit si in cea de transfer si in punte . In cutia de transfer de exemplu 1/2 vs 1.3/2.6 http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Si pe linkul pus de tine vad ca sunt totusi diferite intre AT si MT aiti in cutia de viteze cit si in cea de transfer si in punte . In cutia de transfer de exemplu 1/2 vs 1.3/2.6 global suzuki nu prea are legatura cu piata europeana. iar cele pentru JDM sunt si mai diferite. cutile de viteze difera intre modele atat ca constructie cat si ca rapoarte, in functie de piata careia ii este destinata. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny 2.6/2=1.3.....deci cistigi 30% mai multa frana de motor......Eu zic ca e suficient. Am la JKUR 4 in reductor si pot sa-ti spun ca treapta 1 in Low e mult pentru genul de teren din RO.....Raportul 4 este pentru rock crawling sau daca pui roti mult mai mari.....Dar adio turatie la roata.... Singurul cu automata pe care il stiu e Forte. Dar pana mai ajung eu in Constanta, mai trece multa apa pe sub podul lui Saligny. Ar fi minunat sa fie deajuns. M-ar scuti de multe modificari/adaptari, al carui nu sunt adept defel. Stiti pe cineva cu o cutie manuala care a facut aceasta modificare? Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionica77 Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Eu am la Jimny manual an 2000 rapoarte in punți de 4,3 fata de 3,9 cât erau înainte si folosesc foarte mult acuma viteza a 2 pe urcare,am si Jimny automat cu reductor de 4.16.1 dar la coborâre pe viteza 1 poti sa cobori si de pe bloc ca nu lasă masina sa coboare mai repede. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny La cel manual inseamna ca ai o reductie de doar 10% si spui ca simti diferenta. Ce rapoarte ai folosit ? Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny La cel manual inseamna ca ai o reductie de doar 10% si spui ca simti diferenta. Ce rapoarte ai folosit ? rapoarte de jimny dupa 2005 cu cutie manuala. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Multumesc! Deci ar mai fi o solutie de mijloc, rapoarte de jimny dupa 2005 in punti si de automata in reductor. ...greu de luat o decizie... :cn Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Multumesc! Deci ar mai fi o solutie de mijloc, rapoarte de jimny dupa 2005 in punti si de automata in reductor. ...greu de luat o decizie... :cn ia intreaba la dezmembrari cit costa doua grupuri si un reductor de automata. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Ianuarie 6, 2016 Partajează Postat Ianuarie 6, 2016 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Am dat cateva telefoane, dar nu am gasit. La ce suma s-ar ridica ? Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Baraka Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 (editat) Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Buna tuturor. Legat de subiectul topicului as adresa o intrebare: pot sa imi dau seama ce fel de raport am in cutia de transfer suspendand masina , rotind rotile si numarand rotatiile acestora si ale cardanelor ? cred ca am cutie de SJ dar nu as vrea sa ii dau scuturile jos si sa o desfac doar ca sa ii numar dintii. Urmarind topicul am realizat ca Jimnilica ul meu achizitionat recent s-ar pute sa nu mai aiba cutia de transfer originala. A trecut prin mai multe maini de offroaderi si istoricul s-a cam pierdut. Ca si semne: in 4x2, pe autostrada cu simexuri de 190/80 r15 nu am reusit in nici un fel sa trec de 95 poate 100 km/h dar nici cu talpa la fund nu am reusit mai multi km/h. In teren ,in rampa cu inclinatii la care nu iti permiti greseli de trasa de abordare urca foarte usor(... subiectiv fiind primul jimny..si comparandu-l doar cu vitare) cu aceleasi anvelope. Daca pot sa imi dau seama de raport fara sa mai desfac CT as fi foarte bucuros sa trec la anvelope cu diametrul mai mare. Masina deja e decupata suficient in fata in fata , fara bara antiruliu, si cu BL de 5 cm sau 6cm. Editat Ianuarie 13, 2016 de Baraka Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionica77 Postat Ianuarie 13, 2016 Partajează Postat Ianuarie 13, 2016 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny pai iti dai seama dupa maneta de la reductor daca ai de samurai sau ai de jimny,la jimny are doua poziti mare si mic,la samurai are trei poziti mare,neutru,mic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Ianuarie 13, 2016 Partajează Postat Ianuarie 13, 2016 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Am Jimny si am 3 pozitii la cutie, mare, neutru si mic. Cutia e originala. Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Ianuarie 13, 2016 Partajează Postat Ianuarie 13, 2016 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Am Jimny si am 3 pozitii la cutie, mare, neutru si mic. Cutia e originala. reductorul de Jimny nu are Neutru. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Ianuarie 13, 2016 Partajează Postat Ianuarie 13, 2016 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Aveti dreptate, mea culpa! Am fost dus in eroare de faptul ca, daca nu apesi cand intri in low, ramane necuplat, lafel daca o scoti usor din low, ramane necuplat. Asta daca nu e un defect la mine. Si asta am crezut ca e Neutru. Am fost la masina sa ma conving :grin: Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 13, 2016 Partajează Postat Ianuarie 13, 2016 Re: Cutie transfer SJ 410 pe Jimny Buna tuturor. Legat de subiectul topicului as adresa o intrebare: pot sa imi dau seama ce fel de raport am in cutia de transfer suspendand masina , rotind rotile si numarand rotatiile acestora si ale cardanelor ? Poti face calculul, daca stii sigur ce raport ai in grup. Mai simplu, suspenzi o roata spate, pui levierul cutiei de viteze in priza directa, treapta a 4-a ar fi la majoritatea (teoretic si la Jimny ar trebui sa fie), cineva invarte arborele cotit si altcineva numara rotatiile cardanului spate. Cu motorul oprit, fireste:grin:. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate