Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

ce modificari trebuie sa fac pentru 35" respectiv 38"

qumatru

Postări Recomandate

Buna ziua,

Daca ma puteti ajuta cu o informatie, cine stie sau a mai facut.

As vrea sa stiu ce modificari trebuie sa fac la masina pentru a pune anvelope pe 35" sau pe 38". Vreau sa-mi pun alte anvelope pe masina si nu stiu cat de tare trebuie s-o modific, inteleg ca trebuie suspensie inaltata, dar mai departe nu mai stiu ce trebuie facut.

Multumesc

Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: ce modificari trebuie sa fac pentru 35" respectiv 38"

era de vanzare pe site-uri (nu mai stiu exact daca era si pe forum) un y61 cu niste roti foarte mari :jp1 38' sau 40' nu imi aduc bine aminte.

poate ne indruma vre-un coleg spre anunt sau daca fostul proprietar are cont..poate ne da el niste detalii

0743380016 sau 0731443451

I ♥ APUSENI

:cort

Link spre comentariu

Eu cam asta am gasit ca au kiturile arctic trucks:

AT35 Contents

35x12,5R17” tires

17x10” alloy wheels

Torque wrench

Fender flares, painted

Running boards and brackets

Mud flaps

Speedometer calibrator

30 mm suspension lift, front/rear

Double cardan universal joint

Fender trimming, front/rear

Fire extinguisher

First aid kit

Wheel alignment

AT38 Contents

AT405 38x15,5R15" tires

15x12,5" alloy wheels

Torque wrench

Fender flares, painted

Mud flaps

Speedometer calibrator

100 mm suspension lift front/rear

40 mm increased travel of suspension

Differential gears (5,13:1)

Fire extinguisher

First aid kit

Wheel alignment

AT38 Heavy Duty Contents

AT405 38x15,5R15" tires

15x12,5" alloy wheels

Torque wrench

Fender flares, painted

Mud flaps

Speedometer calibrator

100 mm suspension lift front/rear

50 mm increased travel of suspension

HT progressive coil springs

Koni shock absorbers

Differential gears (5,13:1)

Fire extinguisher

First aid kit

Wheel alignment

Problema e ca nu e destul de explicit despre cat de tare trebuie sa te bagi in caroserie ca sa nu atinga rotile

Link spre comentariu

Pentru 35 uri e suficient un kit de suspensie +5,dai presurile jos,jante de 10j si intra 35 12,5 15.De la 35 in sus e mai complicat ,mai citeste pe forum ca sint citeva topicuri deschise.

Editat de rudy
Link spre comentariu

pentru 35

un bodylift de 4 cm si un OME _+ 5 sau 7,5 este suficient, cost 1000-1200 euro

ar fi buna si o modificare a barilor panhard, dar mai mult pentru estetic

38 sau mai mare.... nu mai merge vrajala sa o faci acasa, apeleaza l aun service cu experienta si sa te astepti la costuri...cam cat ai dat pe masina

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Eu iti recomand 33''. Inaltare masina +5cm. Si cam atat. Se descurca OK in teren, diferenta enorma fata de stock. Cunoscatorii nu prea recomanda body lift-ul. Cu 33''-urile nu fortezi prea tare, deja la 35'' mai pierzi din "power", in detrimentul unei garzi la sol mai bune. Depinde si ce vrei sa faci cu 35'' sau 38''. Si sa iei in considerare si faptul ca poti face pana....:grin: Si crede-ma ca un 33'' MT BFG cu janta Dakar Dotz imi mananca ficatii pana cand o schimb (si nu sunt mititel defel). Am un feeling ca implica si un flex in caroserie pentru 38'', mai ales ca fie ii pui jenti cu ET gen -50 (sau mai pronuntat) fie flanse...Adaugi la astea uzura rulmentilor (inerenta) si constati ca mai bine te rezumi la dimensiuni mai mici :).

In general inaltarile de peste 5cm implica mai multe decat simpla schimbare de telescoape + arcuri si cateva bucsi, si au tendinta sa devina dvpd al costului costisitoare catre ucigator de scumpe. Daca te tine buzunarul, nu-i o problema...

Bottomline: pentru plimbari soft - mediu, inaltarea +5cm + 33''-uri este OK. Parerea mea.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Daca nu ma insel, masina asta a avut-o NISSAN4x4 la dumnealui in atelier, chiar a fost un topic pe undeva. Ce a gasit sub ea....te ia cu groaza. Ce a iesit din ea (curios costul final insa)....e alta poveste.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

pentru 35

un bodylift de 4 cm si un OME _+ 5 sau 7,5 este suficient, cost 1000-1200 euro

ar fi buna si o modificare a barilor panhard, dar mai mult pentru estetic

38 sau mai mare.... nu mai merge vrajala sa o faci acasa, apeleaza l aun service cu experienta si sa te astepti la costuri...cam cat ai dat pe masina

oricum apelam la un service ca nu m-as pricepe sa fac asa o operatiune la masina, mai ales ca mi-e draga si vreau sa iasa perfect.

insa sa ma astept sa coste 60.000 dolari?

Link spre comentariu

oricum apelam la un service ca nu m-as pricepe sa fac asa o operatiune la masina, mai ales ca mi-e draga si vreau sa iasa perfect.

insa sa ma astept sa coste 60.000 dolari?

apai daca ai dat 60.000 dolari pe ea... sa fi sanatos

daca vrei caucicuri de 38 cu tot ce trebuie sa mearga bine (perfect cum spui tu), poti sa pui un 15.000 euro, cu tot cu rapoarte grupuri, directie hidraulica si ce o mai fi

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

bun, am aflat ca 38 iese din discutie, oricum probabil era prea mult pentru ce fac eu cu masina, dar nu se stie niciodata ce microb ma mai prinde ca-s pasibil de asa ceva :)

Link spre comentariu

era de vanzare pe site-uri (nu mai stiu exact daca era si pe forum) un y61 cu niste roti foarte mari :jp1 38' sau 40' nu imi aduc bine aminte.

poate ne indruma vre-un coleg spre anunt sau daca fostul proprietar are cont..poate ne da el niste detalii

Hmmm, jucaria a fiost achizitionata de un impatimit al offroad-ului din Urziceni si ........... am desfacut-o din bara in bara si reconstruit-o ...cum trebuie

In poze are roti de 37 inch, "de strada", dar masina are kit de susp +200mm si este pregatita pt rotile de 40 inch. Evident ca s-au sch si rapoartele in grupuri, ca sa poata impinge la rotile alea.

PS masina este comparata cu acaretul meu, OME+50mm si roti de 33", e ceva diferenta, nu?

003.thumb.jpg.dae960a4ca593ccb267fbeee8adc744a.jpg

005.jpg.65b81b9c9d8548737c6dee52899b71ce.jpg

009.thumb.jpg.62462bedc864e86f77a345913ec45915.jpg

240420122758.thumb.jpg.a2355bd5e9ce5bfe66f779e4239ab59c.jpg

290320122633.thumb.jpg.18f056a98a7a95024461d9c735302c1f.jpg

1945916759_mikiacasa127.jpg.7bc63d4c8f49c7fc8877e175d5dda1e0.jpg

854377929_mikiacasa133.thumb.jpg.cd25fcc681fe80f95dfa27d75adfee9a.jpg

482891762_mikiacasa137.thumb.jpg.3386c4663ca381a738e67cfd619f0a6a.jpg

Editat de nissan4x4

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

este foarte tare masina! insa asa o modificare poate fi un proiect de viitor eventual.

pentru 35" ce modificari trebuiesc facute?

Link spre comentariu

Pot sa iti spun ce am facut eu pentru rotile de 35".....suspensie OME +100mm , bare panhard , prelungit bieletele de la barele de torsiune , schimbat furtunele de la blocant , schimbat bucse punte fata .

Link spre comentariu

vorbim de y61?

10cm inaltare? asta ai facut pentru ca era necesar sau pentru ca ai vrut? vreau sa o inalt minimul posibil

Link spre comentariu

Vorbim de y61 LWB 2006 . Am pus kit de +100mm pentru ca jantele au ET -40 plus distantiere -30. Din cauza asta o inaltime mai mica nu mi-ar fi permis sa pun anvelopa de 35". Si asa am dat presurile jos, am taiat putin aripile si ornamentele de plastic dupa aripi.

IMG_2544.thumb.jpg.8d25c54132506520f4d74f34b8d9b6fa.jpg

Link spre comentariu

Am in telefon toate pozele cu masina de cand am achizitionat-o....si pana acum cu toate modificarile pe care le-am facut . Nu am reusit sa fac un folder cu ele din lipsa timpului. Dar voi face si le voi posta :)

Link spre comentariu

chiar te rog! arata cum imi doresc si eu sa arate si mi-ar servi perfect de etalon

Link spre comentariu

Din ciclul daca nu citesti pe vreun site pe afara aici informatia este strict secreta..

acum sa revenim la ce vrei tu:

vorbesc pentru 35-uri fara sa iti atinga absolut deloc in teren pe incrucisari sau ce mai vrei tu sa faci:

1. Suspensie OME +100 mm recomand

2. Daca masina este scurta 3 cm placute coborare cutie viteze daca este lung nu iti trebuie

3. Drop-boxuri echivalente pentru suspensie + 100 mm

4. Bari panhard fata si spate reglabile (nu sunt mofturi ai nevoie)

5. Bara directie fata ambele capete de bara reglabile

5. Reglat apoi unghi de fuga si aliniere roti din bara de directie si bara de conexiune precum si bari panhard se fac cateva masuratori..

6. Poti sa pastrezi overfenderele pe masina vor atinge foarte putin la viraj pe inclinatie cand masina incruciseaza.

7. Jenti 10 J ar fi ideale /15

Bun acum toate de mai sus inclusiv roti si jenti sar lejer de vreo 5000 $ sunt chestii obligatorii daca vrei 35-uri fara sa tai masina etc..

Astea imi vin in mare acum in cap...

@COS ai cuvantul !!!!!!!!!

@Yonutz ai mah mai zi si tu ceva Patrolistule !!!!!

Y60 am zis!

Link spre comentariu

uite aici ce am facut noi

http://www.offroadmania.ro/atelier/nissan-patrol-44/

ia legatura cu Zoli...si poate-ti facem si tie ceva asemanator :grin:

asta e intr-un mare fel, mi-am postat-o pe facebook cu link la offroadmania :))

Link spre comentariu

@cristacke

Patrolist cu sufletul ...voi fi mereu ...Doar ca n-ai vazut ...marca ailalta (TOYOTA) se tine ca scaiu de mine! :ha:

@qumatru

Daca o sa folosesti functia search in sectiunea Nissan o sa gasesti o multime de raspunsuri la toate intrebarile tale. Asta ptr ca au fost si altii care inaintea ta s-au intrebat ...

Pana la anvelope de 35 lucrurile nu sunt asa complicate... De la 35-uri in sus ...iti trebuie mult mai multe si marafeti ...si aici gandeste-te doar la cele cate trebuie prelungite ... samd ...Mai ar fi niste aspecte ...cu 38-urile nu mai merge sa faci liniute ...

Teoretic se poate orice, si practic ar fi bine ptr sanatatea ta mintala sa te gandesti mai putin la cat costa! :wink:

@soimu

Vreau si eu 10 kituri ome + 10 bodylifturi la 1000-1200 euro / setul ...

Ai ramas putin in urma cu preturile nene.

Un amortizor ome este acum 150 euro ...Iar un arc cam 130. Iti trebuie 4 si 4... basca montajul ... o suta-doua asa de bun simt ... Un BL in cel mai fericit caz daca pui ce suruburi si distantierii care trebuie iti iese undeva la minim 250 euro ...basca montajul ... ...Daca mai vrei si amortizor de directie ...inca 150 euro ...In total ...putin mai mult de 1000-1200 ...sau poate stau eu mai prost cu matematica ...trebuia sa scad ceva? :hl

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

@ cristacKe - care cuvint !!!! Ma stiu om insurat , n-am decit doua cuvinte ....

Ar mai trebui relocate sau inlocuite ceva furtunase - cam toate .

Recomand major si dublarea amortizorului de directie ( sau folosirea unuia care sa faca treaba celor doua ) . Recomandarea ( care e doar una personala ) s-ar aplica la orice utilizare care incepe cu 35si/sau 33 + ET-35 .

Bara de conexiune trebuie si ea bagata in ecuatie ( daca e cazul , inlocuita domnisoara cu virgula curva regimentului , acompaniata bineinteles da capetele de bara corespunzatoare ).

In unele cazuri la inceputul anilor 2000 se mai hitina bratul de pe sasiu al panhardului fata - ar fi si asta o tema pentru acasa . Sasiul e din clasa baietilor cu pantalonii lungi , dar mai trebuie si bretele la curea daca se fac prostii cracanate si cu roti de 35 sau mai mari .

Tot la sasiu se mai poate adauga o traversa suplimentara , in spatele motorului . Cam ajuta ....

Tendoane pe spate serioase , nu cele stoc ...

Prin orice metoda se imprumuta , cerseste , fura , cumpara si se mai adauga 30 buc camile adulte potcovite la hergelia de cai japonezi de sub capota . Am zis prin orice metoda ! Practic e cel mai important aspect . Daca nu se gasesc etc. alea camilele , se aplica acelasi procedeu , dar cu rapoarte mai mari , de preferat in diferentiale .

Pierderea de putere e mare la roti mari , opinia mea e ca nu merita , daca nu ai usurat major masina ( sau da , merita , merge , arata super , dar devine asfaltista cu dedicatie , adio poiana verde , adio panta ) .

Toti trecem prin citeva stadii - de inaltare , roti mai mari , alea altele ...- dupa care evoluam si mai scoatem un distantier de la arcuri , mai testam si 33 , renuntam la barele stabi ...Si apoi mai un gearmaster...

Acest post este o completare a postului lui @cristacke , completind-l cu divagatiile care la el lipsesc .

P.S.- cele doua cuvinte ale mele de om insurat de fapt sint trei : te iub... fa !

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare