Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

ce modificari trebuie sa fac pentru 35" respectiv 38"

qumatru

Postări Recomandate

Re: ce modificari trebuie sa fac pentru 35" respectiv 38"

@cristacke

Patrolist cu sufletul ...voi fi mereu ...Doar ca n-ai vazut ...marca ailalta (TOYOTA) se tine ca scaiu de mine! :ha:

@qumatru

Daca o sa folosesti functia search in sectiunea Nissan o sa gasesti o multime de raspunsuri la toate intrebarile tale. Asta ptr ca au fost si altii care inaintea ta s-au intrebat ...

Pana la anvelope de 35 lucrurile nu sunt asa complicate... De la 35-uri in sus ...iti trebuie mult mai multe si marafeti ...si aici gandeste-te doar la cele cate trebuie prelungite ... samd ...Mai ar fi niste aspecte ...cu 38-urile nu mai merge sa faci liniute ...

Teoretic se poate orice, si practic ar fi bine ptr sanatatea ta mintala sa te gandesti mai putin la cat costa! :wink:

@soimu

Vreau si eu 10 kituri ome + 10 bodylifturi la 1000-1200 euro / setul ...

Ai ramas putin in urma cu preturile nene.

Un amortizor ome este acum 150 euro ...Iar un arc cam 130. Iti trebuie 4 si 4... basca montajul ... o suta-doua asa de bun simt ... Un BL in cel mai fericit caz daca pui ce suruburi si distantierii care trebuie iti iese undeva la minim 250 euro ...basca montajul ... ...Daca mai vrei si amortizor de directie ...inca 150 euro ...In total ...putin mai mult de 1000-1200 ...sau poate stau eu mai prost cu matematica ...trebuia sa scad ceva? :hl

am citit toata sectiunea y61 si nu am gasit raspunsul la intrebarile mele, insa poate n-am fost destul de atent...

Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Tatutzule ...iao usor ...ca daca o sa cauti gasesti ... De unde crezi ca ti-au dat colegii linkurile mai de sus? :wink:

Ca e Y60 sau Y61 cam tot modificarile alea se fac ... Doar ca daca pui roate mari stii ce se intampla cu comfortul ?...bye, bye ...Roatele mari o sa-ti dea o senzatie de vals acut atat pe asfalt cat si prin cracarie ! :ha:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Completezi cu muzica potrivita si valsul va fi incadrat in peisaj . Totusi , nu e o diminuare extrema , atit de mare pentru a fi un argument negativ hotaritor .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Referitor la camilele alea de care pomeneste mesterul @cos....chiar o sa ai nevoie. Dar inainte de camilele alea, vezi ce se mai invie din calutii morti. Aici ar fi mai multe de facut, dar in fine....eu nu am priceput o chestie....ai un Patrol Y61 3l din 2000....si e CRD ? Stiu ca Patrolul a adoptat CRD mai tarziu....sau ai schimbat motorul ?

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

1. e luat in iarna 2000, probabil e model 2001 stiu ca inainte de modelul meu erau motoarele v6. eu am 4l common rail

2. inteleg ca nu mi-am luat inca botezul :) insa Yonutz... esti cam apasat... cam tare, calmeaza-te, ia un fum ceva si fii mai prietenos; spre exemplu nu aveam de unde sa stiu ca la y61 si y60 se fac aceleasi modificari, poate e diferit totul, nu stiu. Nu sunt mecanic si de asta intreb. ca daca gaseam un topic despre cineva care a facut x,y modificari pentru a inalta un y61 probabil tot aveam de intrebat cum am facut-o si aici mai devreme, daca x,y lucru chiar trebuia facut sau a fost facut de moft. sunt multe intrebari de pus cand nu stii ceva tocmai pentru a intelege bine fenomenul si a nu mai avea nevoie sa intrebi pe viitor

3. n-as vrea masina sa valseze in timp ce eu ascult black sau heavy metal :)

Link spre comentariu

1. e luat in iarna 2000, probabil e model 2001 stiu ca inainte de modelul meu erau motoarele v6. eu am 4l common rail

Eu din semnatura ta am priceput altceva, de aia am intrebat. Oricum, nu ma pricep foarte bine, insa stiu ca Y60 2.8 si 4.2 aveau 6 cil in linie, nu V. Se prea poate sa ma insel.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

@Qumatru fii atent la ce sa scris mai multe nu o sa obtii nu mai fi obraznic in declaratii ca dauneaza, daca esti baiat destept stai si studiezi nopti intregi pe net pe site-uri de afara si bagi la cap ce si cum sa-i executi masinii in functie de ce vei face cu ea, nu incurca offroad-ul cu mersul cu mana la pasarica pe strada nu le poti imbina pe amandoua!

In alta ordine de idei daca vrei sa faci experienta pe masina ta si esti habarnist nu iti recomand sa te apuci nu de altceva dar s-ar putea sa ai chestii neplacute care dauneaza sigurantei tale, din cate sa scris mai sus ai mura in gura informatie cat cuprinde numai sa te apuci de treaba..

aa am mai uitat ceva:- la lista de mai sus mai trebuie si bieletele antiruliu prelungite cu 25 cm!

Succes

Y60 am zis!

Link spre comentariu

nu sunt deloc obraznic, dar nici 10 ani nu am sa fiu luat la shto'. si daca sunt habarnist ce? toti v-ati nascut invatati? pana la urma ai libertatea in loc sa ma certi sa nu raspunzi la topic daca nu consideri ca merita atentia ta.

o zi buna tuturor, nu mai postez nimic; am sa vb. cu dl Luigi sau dl. Zoltan si vad unde fac masina.

ura asta... nu foloseste la nimic nimanui si e doar o sursa de stres continuu

p.s. multumesc celor care m-au ajutat cu raspunsuri, apreciez

p.p.s. conduc masina asta de la varsta de 14 ani de cand mergeam cu tata la vanatoare si cum ne dadeam jos de pe drum, ma urcam la volan si calaream dealurile pe noroaie si zapezi; tot la vanatoare am vazut ce inseamna padure in anotimp ploios, drumuri forestiere pana in creierul muntelui, deci nu stiu chiar cat de habarnist sunt in offroad;

acum cativa ani un prieten din iasi s-a apucat de offroad cu un grup de amici, toti si-au luat aro si mergeau in padure, cautau o balta si se bagau toti in ea, dupa care cei ramasi pe langa trebuiau sa-i scoata din mocirla in care s-au bagat gratuit. poate nu inteleg eu offroadul dar pentru mine este despre a ajunge in anumite locuri, majoritatea frumoase si relativ virgine prin faptul ca este greu sa ajungi la ele. pentru mine asta inseamna offroad si pentru un astfel de scop as fi dispus sa risc sa stric ceva la masina, dar nu pentru cautat balti cu noroi in camp. oare chiar mi-as fi luat un patrol daca nu-mi era necesar? nu e prea frumoasa, nu e de fite, nu consuma putin, nu costa putin intretinere, nu e ieftin impozitul.... de 12 ani!

Editat de qumatru
  • Like 1
Link spre comentariu

Salut,

Incerc o usoara schimbare de macaz pentru a reveni la topic si pentru ca - sincer - am o intrebare care se lipeste mai bine la topicul asta decat sa deschid unul nou.

Pentru un Y61 stoc:

- la roti de 33" trebuie modificat ceva?

- care este et-ul standard?

- la ce et ma pot duce cu roti de 33" astfel incat sa nu atinga (fara sa tai sau sa fac SL/BL)?

:tk

Sorin

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

nu sunt deloc obraznic, dar nici 10 ani nu am sa fiu luat la shto'. si daca sunt habarnist ce? toti v-ati nascut invatati? pana la urma ai libertatea in loc sa ma certi sa nu raspunzi la topic daca nu consideri ca merita atentia ta.

Cate topicuri ai citit in rubricile Nissan inainte sa-l deschizi pe acesta?

Nu te ia nimeni la misto si nimeni nu te uraste ...URAM numai faptul ca tot ce intrebi tu aici S-A MAI DISCUTAT!

Stai linisitit ca toti am inceput cumva ... prima data am cautat informatie, adunat, sortat ...pus in practica ptr ca acum cativa ani nu prea stia nimeni care e treaba cu suspensiile, dropboxurile, panharzii reglabili samd ...Sau aia care stiau nu spuneau ... ptr ca si ei au dreptate informatia costa ...Si am platit ptr ea miile de ore state pe net in cautarea solutiilor tehnice. Dupa aia am seruito aici, GRATUIT . Adica , O CAM AI MURA IN GURA ...conditia este stii sa citesti si sa ai putina rabdare ... pana o gasesti prin sectiuni ...

Dar nu, voi roakeri cu tricouri negre transipirate...credeti ca daca sariti pe calcaie si si stiti sa dati din plete ...iese geamparaua cum trebuie ...IETE CIUCIU! NU IESE! :ha:

Yonutz... esti cam apasat... cam tare, calmeaza-te, ia un fum ceva si fii mai prietenos

Sunt suficient de calm ... Fumul ia-l tu si bonus un mic "jet" de la mine...Cand te-oi mai coace la creieri si o sa-ti iasa si roakerismu din cap ...poate o sa mai stam de vorba ... pana atunci insa ...asa cum ti-a zis si Cristacke ...SUCCESuri din plin in toate planurile ...cu suspension lift sau fara ... my friend! :grin:

Link spre comentariu

Salut,

Incerc o usoara schimbare de macaz pentru a reveni la topic si pentru ca - sincer - am o intrebare care se lipeste mai bine la topicul asta decat sa deschid unul nou.

Pentru un Y61 stoc:

- la roti de 33" trebuie modificat ceva?

- care este et-ul standard?

- la ce et ma pot duce cu roti de 33" astfel incat sa nu atinga (fara sa tai sau sa fac SL/BL)?

:tk

Sorin

Cred ca Y61 standard pe jante de otel vine cu R16 J8 ET+15 iar cu cele de aliaj R16 J8 ET+25/+20 depinde de modelul de jante.

Am avut pe Y61 stoc cu jante de otel si nu imi atingea anvelope 235/85 R16 (aici am avut jante de otel cu et-25 dar J7) si anvelope 33/10.5 R16 (pe acelasi tip de jante J7).

Prima varianta este guma ingusta dar inalta si a doua varianta standard pe care patrolul 2.8 mi se parea ca trage minunat. Am mai avut 33/12.5 R15 ET-55 dar era la limita pe viraj maxim sau pe incrucisari (exista acolo ceva frecare).

La un +5cm din SL si jante pe 16/ET-90, jante pe 15/et-55, un usor decupaj la aripi (cam 1.5 cm) si saltarea overfenderelor am avut mai multe tipuri de anvelope ... 35/10.5 R16, 285/75 R16, 35/12.5 15, 33/12.5 15 aici vorbind de anvelope MT tip Simex, anvelope MT, anvelope AT.

Link spre comentariu

esti plin de ura, simplu fapt ca vorbesti asa despre rock-eri arata ca esti plin de ura, modul in care m-ai abordat de sus de la primul post pe acest forum(fara sa ma cunosti) arata iar ca esti plin de ura, poate si de invidie, treaba ta ce ai. insa gresesti daca incerci sa-ti faci o parere in acest mod despre cineva.

ai prejudecati, te crezi buricul pamantului pentru ca esti de ceva ani in treaba asta. Pai daca ar fi toti ca tine in nici un domeniu n-ar aparea oameni noi si nici un sport n-ar prinde popularitate daca exponentii lui nu mai pot de ei. eu sunt vanator, pescar, airsoftist, tragator cu arcul, am o groaza de hobby-uri si imi face placere sa impartasesc pasiunea mea altora si daca sunt interesati sa-i invat.

vrei bani ca sa dai din gura? fa politica fratili meu :) daca nu ia te rog 50 bani si canta pe alt topic ca faci din incercarea mea de a descoperi o noua activitate interesanta si atractiva un calvar. eu vin pe topicul tau si sunt gica contra?

Link spre comentariu

stai ca m-am prins de ce suferi. am sa-mi scot restul masinilor de la semnatura. deci am un patrol din 2000. atat

daca vrei zic ca l-am cumparat la 200.000km cu 5-6000 euro ca sa te simti si mai barbat.

mi-am adus aminte ca am avut exact aceeasi problema pe 4tuning cand mi-am luat prima masina la 18 ani, a fost o intrega polemica despre daca am sau nu cu adevarat atatea masini... ce sa zic... imi plac masinile si cand se strica una vreau sa am cu ce merge

l.e. gata, am rezolvat

Editat de qumatru
Link spre comentariu

Imi pare rau sa sa-ti spun, facind abstractie de polemicile tale cu anteriorii interlocutori, dar esti nehotarit sau nu stii ce vrei.Iar la concluzia asta am ajuns vizualizind cele citeva topicuri deschie de tine, care au diferite teme:insonorizare, suspensie, roti mari...

Masina perfecta nu exista, iar una de compromis este precum anvelopa all-season: adica nu e buna nici vara , nici iarna.Cu cit vei dori ca masina sa fie mai limuzina(confort, demaraj, insonorizare) cu atit v-a fi mai slaba in off-road. Si invers.Asadar daca vrei performanta, ai nevoie de o masina onroad si una offroad.Si cum spuneai ca nu duci lipsa de masini si posibilitati, cred ca poti modifica Patrolul linistit.

Eu cel putin asa am procedat. Am un Samurai de care mi-e groaza cind trebuie sa-l duc pe asfalt pina la "locul de joaca".Dar odata ajuns...Si acum vreau sa-mi iau Patrol, adica next level.Si mai este ceva.Este foarte greu sa stii exact ce vrea interlocutorul tau.Doar tu poti sti exact ce modificari necesita masina ta pentru a-ti satisface nevoiile, si asta dupa teste, cercetari , etc.

Editat de PYZ
Link spre comentariu

Sic transit gloria mundi ( sau cum se mai futu un topic , eveminent invariabil prezent , de la facerea lumii incoace . Nu stiu ce ma frustreaza mai mult , topicurile mele cu zero raspunsuri , sau d'astea evolutive ...) .

Qumetre , hraneste-te selectiv si stai linistit ... ai mai multa informatie disponibila , cam prea multa ,in prea putin timp ... si totusi in final fiecare masina e unica , fiind rezultatul unei customizari individuale - problema consta in deciziile luate in functie de cunostintele acumulate pina la acel moment ....te decurci cumva , cred ...

...baieti si fete , tre' sa stam cu mintile calme ...ca nu se dau mere si colaci in functie de combativitate ...

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Cred ca Y61 standard pe jante de otel vine cu R16 J8 ET+15 iar cu cele de aliaj R16 J8 ET+25/+20 depinde de modelul de jante.

Am avut pe Y61 stoc cu jante de otel si nu imi atingea anvelope 235/85 R16 (aici am avut jante de otel cu et-25 dar J7) si anvelope 33/10.5 R16 (pe acelasi tip de jante J7).

Prima varianta este guma ingusta dar inalta si a doua varianta standard pe care patrolul 2.8 mi se parea ca trage minunat. Am mai avut 33/12.5 R15 ET-55 dar era la limita pe viraj maxim sau pe incrucisari (exista acolo ceva frecare).

La un +5cm din SL si jante pe 16/ET-90, jante pe 15/et-55, un usor decupaj la aripi (cam 1.5 cm) si saltarea overfenderelor am avut mai multe tipuri de anvelope ... 35/10.5 R16, 285/75 R16, 35/12.5 15, 33/12.5 15 aici vorbind de anvelope MT tip Simex, anvelope MT, anvelope AT.

Multumesc pentru lamurire. Va trebui sa vad ce et am pe jantele mele atunci (sper sa scrie pe undeva) - sunt din aliaj. In functie de asta aleg.

Anvelopele pe care le vizez sunt 285/75R16 (poate BFG AT sau MT) cu ceva jante otel - recunosc nu stiu ce "j" ar trebui sa aiba.

:c1:rsp

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

Daca nu ma inseala vazul jantele masinii tale sunt pe 16 8J ET+25!

Et-ul il masori singur ...dai un centru circular imaginar la janta ...dupa aia vezi unde e pozitionata flansa pe care se prind piulitele de roata pe butuc...daca e dincolo de centrul imaginar spre dedesubtul masinii ...e negativ ... daca e spre exterior fata de acel centru e pozitiv. Valoarea ET-ul este in mm.

Jante de 8J sunt perfecte ptr dimensiunea de anvelope dorita de tine ...conditia este sa le si poti baga sub masina si rula fara sa iti atinga ...

In general ...

Latimea jantei se masoara in inch. La fiecare latime de janta adaugi 2 inci la anvelopa (asa este ideal dar poti pune si alte anvelope. Un inci = 2.54 cm. Bafta la masuratori ... :wink:

Link spre comentariu

Sic transit gloria mundi ( sau cum se mai futu un topic , eveminent invariabil prezent , de la facerea lumii incoace . Nu stiu ce ma frustreaza mai mult , topicurile mele cu zero raspunsuri , sau d'astea evolutive ...) .

Qumetre , hraneste-te selectiv si stai linistit ... ai mai multa informatie disponibila , cam prea multa ,in prea putin timp ... si totusi in final fiecare masina e unica , fiind rezultatul unei customizari individuale - problema consta in deciziile luate in functie de cunostintele acumulate pina la acel moment ....te decurci cumva , cred ...

...baieti si fete , tre' sa stam cu mintile calme ...ca nu se dau mere si colaci in functie de combativitate ...

Motivul pentru care sunt nehotarat este ca nu am suficiente cunostinte legate de acest lucru si acesta este motivul pentru care intreb. Nu stiu multe legate despre masina mea aparent, nu stiu ce-s alea bare panhard sau ce fac si simplul citit despre aceste lucruri nu stiu daca ma va edifica complet. Oricum indiferent ce vrei sa comunici cuiva o poti face si intr-un mod elegant si respectuos.. E o problema de alegere pana la urma ca sarcastic stiu si eu sa fiu si nu prea mi-a servit in viata

Link spre comentariu

Lipeste-te pe linga unii mai vaselinosi si mai noroiti . Nu stiu daca e stilul tau sau nu ( eu nu ...dar asta nu inseamna nimic ....) , dar e o cale sigura . Dupa ceva timp vei intelege suficient pentru ce vrei .

Eu am ales metoda opusa ( asa-s eu , nu apreciez fotbalu' si caterinca la bere ...) , si e cea mai nasoala . Nu recomand ...desi are avantajele specifice ....

Link spre comentariu

Lipeste-te pe linga unii mai vaselinosi si mai noroiti . Nu stiu daca e stilul tau sau nu ( eu nu ...dar asta nu inseamna nimic ....) , dar e o cale sigura . Dupa ceva timp vei intelege suficient pentru ce vrei .

Eu am ales metoda opusa ( asa-s eu , nu apreciez fotbalu' si caterinca la bere ...) , si e cea mai nasoala . Nu recomand ...desi are avantajele specifice ....

Asta e de departe cea mai buna solutie, dar cel mai aproape pe care-l stiu e in brasov :))

Link spre comentariu

Vorbim de y61 LWB 2006 . Am pus kit de +100mm pentru ca jantele au ET -40 plus distantiere -30. Din cauza asta o inaltime mai mica nu mi-ar fi permis sa pun anvelopa de 35". Si asa am dat presurile jos' date=' am taiat putin aripile si ornamentele de plastic dupa aripi.[/quote']

poti sa ne dezvalui si noua cat te-a costat toata distractia?:wink:

uite aici ce am facut noi

http://www.offroadmania.ro/atelier/nissan-patrol-44/

ia legatura cu Zoli...si poate-ti facem si tie ceva asemanator :grin:

foarte TARE proiectul :br

am si furat din pozele respective :grin:

se poate un pret pt tot proiectul asta gigant????

Editat de Astral
Urasc gropile ca mi se varsa berea. :be
Link spre comentariu

proiectul gigant e 25.000 euro + masina

dar intrebarea anterioara e foarte inspirata si legitima, cat a costat cel pe 35? multumim

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare