Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Nissan Patrol Y61 1998 2.8

dacian muntean

Postări Recomandate

Re: Nissan Patrol Y61 1998 2.8

eu nu imi imaginez ce vrei sa faci cu alea 6 canistre cocotate pe masina.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu nu imi imaginez ce vrei sa faci cu alea 6 canistre cocotate pe masina.

Autonomie pentru expeditie......

...dar 6 x 20 l = 120 l + fierul canistrelor + roof-rack + roata de rezerva pe roof-rack => aici mie imi da cu virgula la stabilitatea masinii.....:oo

Link spre comentariu

+hi-lift, + ceva lada zicea....

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Roof-rackul are 27 kg, aluminiu , canistrele nu se transporta tot timpul , sunt prinse cate doua si se vor folosi in drumetii mai mult pentru apa , lada are 4 kg , tot aluminiu si va fi pentru sufe , scripeti ,etc , high-liftul are 12 sau 13 kg , roata vreo 40 .Nu cred ca voi depasi 100 kg cu tot cu roof-rack in mersul de zi cu zi .Un roof-rack ARB are 53 kg fara prinderi si este destul de folosit totusi , asta unul original ,copii am vazut si de 80 sa fie sanatos :ha2 .

Jantele au ET -20 , credeti ca ar ajuta si flansele la stabilitate?

Link spre comentariu

Da` de ce sa cari apa in canistre de combustibil metalice ?

Si de ce sa cari apa, sus, pe port-bagaj ?Vrei, probabil, sa ai apa calda....?

Da, niste flanse ar mari ecartamentul, deci stabilitatea.....Eu, unul, nu sunt adeptul flanselor (e concluzia mea trasa din discutiile si experimentele colegilor de pe forum), altii, le prefera.....Poate daca gasesti niste jante cu un ET mai mare de -20, poate ar fi mai bine....Pe a mea, am ET-35 si cred eu suficient pentru ce fac eu masina cu cortul (~60kg) deasupra....

Mai refa calculul ca totusi cred ca sari de 150 kg cu toate cele puse sus......

Link spre comentariu

Pentru dus vara la pescuit .

Asa a venit roof-rackul , multumesc emilianadrian .

Stiu ca s-a discutat mult despre avantaje/dezavantaje la blocantul fata ARB, dar ati mers personal vreunul cu un y61 cu asa ceva pe masina?E adevarat ca e problema la virat+span?:tk

Link spre comentariu

Da` de ce sa cari apa in canistre de combustibil metalice ?

Si de ce sa cari apa, sus, pe port-bagaj ?Vrei, probabil, sa ai apa calda....?

Da, niste flanse ar mari ecartamentul, deci stabilitatea.....Eu, unul, nu sunt adeptul flanselor (e concluzia mea trasa din discutiile si experimentele colegilor de pe forum), altii, le prefera.....Poate daca gasesti niste jante cu un ET mai mare de -20, poate ar fi mai bine....Pe a mea, am ET-35 si cred eu suficient pentru ce fac eu masina cu cortul (~60kg) deasupra....

Mai refa calculul ca totusi cred ca sari de 150 kg cu toate cele puse sus......

30 roof rack+13 high lift +40 roata rezerva +4 lada + 5 sufe scripeti etc nu ar trebui sa trec de 100 .

Link spre comentariu

Arb este un blocant comandat, nu este automat.

pentru pescuit si nici pt ce fac eu cu masina nu il vad necesar, blocantul spate functional si troliul in buna stare sunt arhisuficiente.

De asemenea pt. Pescuit sau ture soft poti pune si 200 kg pe roofrack, trebuie sa ai doar un pic de grija sa constientizezi ca ai greutatea aia sus la 2,5 m.

Link spre comentariu

Stiu ca este comandat , nu inteleg la ce te referi , am inteles doar ca nu e indicat sa il fortezi pe urcare ( rampa , multumesc Astral ) in special cand ai rotile virate , mai sunt discutii cum ca etanseitatea aerului poate fi iarasi o problema .Ca este benefic sunt convins , nu stiu in schimb daca este benefic de 1400 de euro si cat este de fiabil .

Link spre comentariu

Am ARB pe Samurai si pot spune ca este fooaaarte fiabil.treaba cu fortatul este in felul urmator: indiferent ca il ai montat pe spate sau pe fata, nu trebuie sa il folosesti(pe cit posibil) decit in linie dreapta.Asta pentru ca, rotile invirtindu-se la fel , au tendinta de a impinge masina doar inainte, idiferent in ce directie tragi de volan.Daca il folosesti in curbe( ca sa ma exprim asa), in conditii de aderenta maxima(asfalt) risti sa rupi vre-o planetara, ca ARB trosnit in sarcina nu am vazut inca.Partea ca este comandat cu aer comprimat si ca pot fi probleme cu presiunea, este ca si cum ai spune ca motorul de la masina nu e bun, cind tie de fapt nu iti vine benzina din rezervor.

Acum, ca o concluzie, indiferent de marca blocantului, daca ai nevoie de un blocant fata, inseamna ca te dai grav, si atunci recomand o marca serioasa, si din ce stiu eu ar fi cam ARB.

Link spre comentariu

cred ca exageram un pic cu mersul cu diferentialul blocat

carturile au ''diferentialul blocat'' ambele roti se invart la fel fiind montate pe o singura ''planetara'' si cu toate astea se poate vira pe asfalt cu aderenta maxima (te-am citat) ,mie mi se par destul de manevrabile.

eu am un samurai cu diferentialul sudat , si cu roti profil tractor cred ca destul de aderente si nu am rupt planetare sau altceva , totul e sa te inveti sa mergi cu masina sa anticipezi un pic situatia , in mod cert daca in curba cu arb-ul blocat accelerezi ca un nebun vei rupe ceva , insa nu zice nimeni sa accelerezi

Link spre comentariu

Multumesc , dar in situatii limita , toti traim cu speranta ca nu vom rupe ceva , cu toate ca putem regreta ulterior.

Am o intrebare pentru posesorii de y61 , care dintre bateriile OPTIMA Yellow top intra . Am inteles ca cea de 66 amperi nu ar intra , din cauza inaltimii ca pe lungime ,latime ar intra . La care dintre modele v-ati oprit?:tk

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare