Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie Nissan Patrol y61 3.0 Diesel

dany_let

Postări Recomandate

Va salut ,

Nu am mai scris de ceva vreme aici pentru ca nu am mai avut masina de off , ideea este ca acum am gasit o masina asa cum imi doream doar ca nu este in Bucuresti si nici nu pot lua un mecanic cu mine...La ce ar trebui sa ma uit cand vad masina , ce trebuie sa verific ?

Sunt sigur ca topicul este folositor si pentru alti nepriceputi ca mine care doresc sa achizitioneze asa ceva.

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfaturi achizitie Nissan Patrol y61 3.0 Diesel

Salutare,

Daca o sa cauti prin topicuri o sa gasesti cel putin inca doua cu aceeasi intrebare si muulte raspunsuri ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Re: Sfat achizitie Nissan Patrol y61 3.0 Diesel

Astrale,

Cat ti-a luat cautarea? 0.00000001 nanosecunde???

Propun sa-ti autoschimbi nickul in Google-club4x4 ... :grin:

De fapt daca afla astia de la google de tine...sigur or sa dea faliment de oftica... :ha:

Link spre comentariu

Mersi Astral , nush de ce dracu mai intreb ca oricum sunt incapatanat si imi iau :)) ideea era doar sa stiu la ce defecte sa ma uit inainte s o cumpar....Astral este un mare geniu aici pe forum si mereu m a ajutat cand nu gaseam ceva !

Ma apuc de citit !

Link spre comentariu

am citit cat am putut din discutiile de pe forum , interesante ...daca pui la suflet tot ce e acolo nici nu ti mai cumperi Patrol :))

eu am gasit urmatoarea masina care ma incanta : http://www.autovit.ro/nissan-patrol-C26174878.html

ce parere aveti ?

Link spre comentariu

Dupa cum se prezinta ( relativ dotata la exterior si suspect de curata la interior , MRL-uri muncite dupa cum arata ) a facut ceva off-road dar usurel . Asta nu este chiar o problema. Cupleaza si tu 8x4 pe pietris sau noroi usor si invarte-o in toate directiile sa vezi ce cloncane pe dedesupt. Si mai negociaza. E destul de veche , motor de 3000 cmc , depinde cum e omologata ...si vezi ca nu are diferential central. De aia e bine sa verifici la sange , ca daca omul a "stiut" ca ar avea si a mers cu ea in consecinta , precis a troznit ceva pe dedesupt.

Oricum , omul este de treaba. Iti da si indicii despre masina. Intr-una din fotografiile din anunt e postat un site http://www.nissan4x4.ro. Cauta si pe acolo , poate gasesti ceva date suplimentare despre masina.

Link spre comentariu

Eu am cumparat de curand ceva asemanator si m-am dus cu cineva care se pricepe.

Blocantul nu era bun,am descoperit dupa ce am luat-o.

La banii aia ar trebui s-o verifici intr-un service.

E imposibil sa nu gaseasca ceva, macar mai tragi la pret.

Cand am vandut o Toyota,aia la service mai aveau putin si o dezmembrau.

A trebuit sa las la pret..

Bafta la achizitie!

Editat de adrian03
PATROL Y61 SWB 3L
Link spre comentariu

Dupa cum se prezinta ( relativ dotata la exterior si suspect de curata la interior , MRL-uri muncite dupa cum arata ) a facut ceva off-road dar usurel . Asta nu este chiar o problema. Cupleaza si tu 8x4 pe pietris sau noroi usor si invarte-o in toate directiile sa vezi ce cloncane pe dedesupt. Si mai negociaza. E destul de veche , motor de 3000 cmc , depinde cum e omologata ...si vezi ca nu are diferential central. De aia e bine sa verifici la sange , ca daca omul a "stiut" ca ar avea si a mers cu ea in consecinta , precis a troznit ceva pe dedesupt.

Oricum , omul este de treaba. Iti da si indicii despre masina. Intr-una din fotografiile din anunt e postat un site http://www.nissan4x4.ro. Cauta si pe acolo , poate gasesti ceva date suplimentare despre masina.

Nu prea inteleg :cum adica nu are diferential central?Dar "facaletul" ala mai scurt de la masina, ce face?Eu stiu asa, ca la masinile astea care au "facaletul" nr. 2, cind bagi in 4x4 permanent inseamna ca ''blochezi centralul''.Asadar, cam orice 4x4 care se respecta(si cu doua "facalete") are diferential central.Si blocabil.

Link spre comentariu

Nu prea inteleg :cum adica nu are diferential central?Dar "facaletul" ala mai scurt de la masina, ce face?Eu stiu asa, ca la masinile astea care au "facaletul" nr. 2, cind bagi in 4x4 permanent inseamna ca ''blochezi centralul''.Asadar, cam orice 4x4 care se respecta(si cu doua "facalete") are diferential central.Si blocabil.

Facaletul nr.2 la patrol este pentru a cupla fata,masinile care au diferential central nu sunt dotate cu MRL-uri.

La patrol in momentul in care cuplezi fata,ambele axe se invart cu aceiasi turatie,asta este bine atunci cand mergi pe zapada,noroi,pietris..dar pe asfalt uscat inseamna uzuri si chiar ruperea unor componente..pentru mers 4x4 permanent in cutia de transfer este montat un diferential central care permite turatii diferite in atunci cand se merge pe asfalt uscat,iar cand se trece pe zapada,noroi,etc diferentialul central trimite puterea acolo unde nu este necesar,atunci intervine blocantul din dif. ....am scris pe scurt,este mai complicat de atat si mult mai mult de scris.

Link spre comentariu

masina era ok , m am plimbat cu ea foarte ingrijata , nu am mai apucat sa o vad in service deoarece s a vandut , va rog , daca aveti cunostinte de Patrol y61 de vanzare cu motor de 3.0 nu ezitati sa le postati aici sau sa mi dati un PM , inca sunt in cautari .

Multumesc mult pentru sfaturi .

Link spre comentariu

Facaletul nr.2 la patrol este pentru a cupla fata,masinile care au diferential central nu sunt dotate cu MRL-uri.

La patrol in momentul in care cuplezi fata,ambele axe se invart cu aceiasi turatie,asta este bine atunci cand mergi pe zapada,noroi,pietris..dar pe asfalt uscat inseamna uzuri si chiar ruperea unor componente..pentru mers 4x4 permanent in cutia de transfer este montat un diferential central care permite turatii diferite in atunci cand se merge pe asfalt uscat,iar cand se trece pe zapada,noroi,etc diferentialul central trimite puterea acolo unde nu este necesar,atunci intervine blocantul din dif. ....am scris pe scurt,este mai complicat de atat si mult mai mult de scris.

Pina aici sint de acord si cu tine si cu colegul de mai sus.Dar discutia fiind despre Patroale nu inteleg care e treaba cu "diferential central care permite turatii diferite in atunci cand se merge pe asfalt".Are Patrolul asa ceva? Adica LSD sau vasco-cuplaj ? sau alta forma de 4x4 nepermanent?

Link spre comentariu

Eu am asteptat din primavara pana luna trecuta sa gasesc un patrol pe gustul meu,vroiam neaparat cu cat mai multe optiuni,scaune din piele,incalzite,bullbar etc.

Este pacat daca tot faci o achizitie sa nu cauti o masina cat mai dotata.

Link spre comentariu

corect , eu caut de anul trecut o masina , pana acum am vazut o gherla la Zalau la 7000 de euro , utilitara care scotea fum alb , am vazut masina visinie cu bandourile negre care era in mintile ei dar n am mai apucat s o vad in service si s a vandut pe 7500 , si acum am o varianta cu un 2.8 din 1998 pe Bulgaria la 6000 probabil negociabil pe care am condus o si se prezinta bine , mai am de vazut masina in service si sa ma interesez la rar dupa seria de sasiu daca se poate face autoutilitara.

ce parere aveti de 2.8 din 1998 ?!

Link spre comentariu

masina e adusa din Germania de un an , maine ma bag si sub ea si vad ce si cum , spune mi de motor ...ca la tabla ma uit eu nu e panica ....si rugina e mai usoara ca carbonu ...daca mi permiti cacaofonia :))

Link spre comentariu

Se simte diferenta de putere fata de 3.0 , dar sunt cunoscute ca fiind extrem de fiabile . Tehnologie clasica , veche . Nu s-au facut recall-uri ca la 3.0 D . Problema este ca-s puturoase la drum lung. La depasiri te ia gogoiul si te trec transpiratiile. In off-road la viteze mici nu se simte asa tare. Cu reductorul cuplat ...nu simti absolut nici o diferenta.

Link spre comentariu

la mers , e masina de plimbare , de ture si de mers iarna....am alta masina pentru drumuri lungi , probabil daca am sa merg cu asta nu am sa depasesc 100 km/h . din ce am mers cu masina mi s a parut ok , adevarat ca pana intra turbina e o lenesa...dupa se misca...stiam ca 2,8 ul avea ceva probleme cu supraincalzirea si cu chiulasa .

problema e ca asta e pe Bulgaria si eu vreau s o trec pe numele meu , astia cu inmatricularile nu prea stiu ce si cum , mi au zis ca ei doar au inmatriculat , nu au schimbat proprietarii in bulgaria ...in sfarsit .

Maine o vad in service si revin cu impresii si poze .

Link spre comentariu

Adevarat,sunt ceva mai lenese motoarele de 2.8 cu asta de 3.0 nici nu-mi dau seama cand atinge suta si eu cred ca sunt mai fiabile 2.8 dar acum depinde si de masina...si de noroc.

Am avut Patrol din 1994 pana in 2006,tinute numai in ploaie,soare si zapada,nu au vazut o zi de garaj sau macar acoperis si nu am avut probleme cu rugina.

Link spre comentariu

am vazut masina ,arata ok , singur problema o avea la puntea fata unde un simering de la nuca aia de articulatie era prost si curgea , iar pe partea stanga nu se gresa deloc...era bila aia uscata.

Cand cumperi o masina de 10 ani + ... trebuie sa fi atent mai mult la detaliile tehnice decat la cele de ordin estetic.

Esteticul il remediezi usor dar tehnicul poate sa te coste o mica avere. Greseala pe care o fac toti (vezi problemele de la rubrica de Y61) este ca daca masina arata bine o cumpara ...fara a tine cont si de detaliile tehnice mult mai importante din punctul meu de vedere.

Daca pierdea pe la bila ulei ... simeringul de la planetara e pa. La fel si vaselina din bila respectiva. Pierderea de ulei este un efect dar trebuie cautat ceva mai adanc dupa cauza. Ca si cauze avem: rulmenti pivoti, rulment roata, uzura planetara, joc planetara samd ...

Daca e uscat asta e bine. Asta in conditiile in care nu e ruginita si bineinteles daca mai avea ulei de transmisie in punte. "Bila" nu se greseaza.

Singura varianta de gresare e sa-i dai roata jos, MRL-ul, piulitele si sa-i bagi vaselina "ad labam"... :grin:

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare