Cosmin81 Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Salut, Sunt posesorul unui NIssan Patrol Y61, fabricatie 2009, motorul in 4 cilindri. As dori sa ii fac o revizie mare .... sa schimb uleiul, filtrele si uleiurile din grupuri fata si spate. Imi puteti da niste sfaturi? Mentionez ca nu am manualul utilizatorului si masina are 192.000 km. Mai este prevazut ceva de fabricant la acest rulaj in planul de service? E nevoie de anumite ungeri ale articulatiilor sau strangeri de suruburi, alte verificari? Are cineva un manual de utilizare? Multumesc anticipat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dany_let Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Re: revizie nissan patrol y61 3.0 ZD30DDTI stiu ca e mult mai simplu sa intrebi decat sa cauti pe forum dar erai f f f f aproape :d http://forum.club4x4.ro/showthread.php?63929-Uleiuri-pentru-patrol-y61-din-2004 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patriciu Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Re: revizie nissan patrol y61 3.0 ZD30DDTI Salut, Sunt posesorul unui NIssan Patrol Y61, fabricatie 2009, motorul in 4 cilindri. As dori sa ii fac o revizie mare .... sa schimb uleiul, filtrele si uleiurile din grupuri fata si spate. Imi puteti da niste sfaturi? Mentionez ca nu am manualul utilizatorului si masina are 192.000 km. Mai este prevazut ceva de fabricant la acest rulaj in planul de service? E nevoie de anumite ungeri ale articulatiilor sau strangeri de suruburi, alte verificari? Are cineva un manual de utilizare? Multumesc anticipat salve sfatul meu e sa mergi la Auto-Europa , dealerul Nissan TM , caci stie ff bine ce are de facut Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marian coteanu Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Re: revizie nissan patrol y61 3.0 ZD30DDTI nu cred ca merita sa faci schimburile de ulei si filtre la reprezentanta decit daca vrei sa dai dublu ca bani .bafta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cosmin81 Postat Ianuarie 3, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Re: revizie nissan patrol y61 3.0 ZD30DDTI Multumesc pt raspunsuri. am primit si o oferta de la reprezentanta. schimburile cu filtre si manopera 3700 lei. cum vi se pare? Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Re: revizie nissan patrol y61 3.0 ZD30DDTI Multumesc pt raspunsuri. am primit si o oferta de la reprezentanta. schimburile cu filtre si manopera 3700 lei. cum vi se pare? Multumesc Cam mult....prea mult.....si compar cu preturile de aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?73582-Promotie-luna-OCTOMBRIE-2012-Nissan-Patrol-quot-Pregateste-ti-masina-de-iarna!-quot REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cosmin81 Postat Ianuarie 4, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Re: revizie nissan patrol y61 3.0 ZD30DDTI Intradevar, diferenta e destul de mare, aproape dublu la reprezentanta. Ceea ce am vazut era pentru modelul 2004. Al meu are motor in 4. E vreo diferenta semnificativa la piese? Motorul este de privenienta Renault din cate stiu. multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marian coteanu Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 (editat) al meu e din 2005 motor zd30 si tot in 4 cilindri e practic e aceeiasi motorizare din 2004 difera doar caroseria adica facelift. cu banii aia o sa faci revizia de 2.5 ori deci nu cred ca merita la reprezentanta . bafta cred ca s-au gindit ca ai masina din 2009, adica mai noua, si s-au gindit ca merita sa dai mai multi bani . hotiiiiiiiiiiii: Editat Ianuarie 4, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Re: revizie nissan patrol y61 3.0 ZD30DDTI salut! cumpara tu tot ce trebuie de la unixauto-au preturi bune-si du-te la badsi nissan. vei plati doar manopera care crede-ma ca nu e mare-90 lei fara tva. am stat 9 ore la ei cind mi-am schimbat reductia si am dat 1100 lei manopera-nu te incarca la timp. mecanicul gelu e super-recomand! o alta varianta la fel de buna e la yonutz-service in glina. mi-a facut multe la masina si sint foarte multumit-recomand cu caldura!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Re: revizie nissan patrol y61 3.0 ZD30DDTI scuze.acum am observat ca esti din timisoara si eu te indrumam in bucuresti! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Re: revizie nissan patrol y61 3.0 ZD30DDTI Sau varianta pe care am adoptat-o eu.....lucrul in regie proprie. Nu e mare scofala sa faci schimburile, crede-ma pe cuvant ! NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lazar7 Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 (editat) Re: revizie nissan patrol y61 3.0 ZD30DDTI http://forum.club4x4.ro/showthread.php?73582-Promotie-luna-OCTOMBRIE-2012-Nissan-Patrol-quot-Pregateste-ti-masina-de-iarna!-quot Ref la linkul AURTOSHOP ONLINE privind oferta de revizie ....e ceva in neregula in "socoteli ". Un Patrol ia pe transmisie 15,5 litri ( am avut asa ceva) si in "oferta" , la y60 sunt trecuti NUMAI 13 litri? Oare negustorul nu stie ce vinde? nu suna a treaba serioasa ...zau !! Atentie la "capcane" Editat Ianuarie 4, 2013 de lazar7 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shreck Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Re: revizie nissan patrol y61 3.0 ZD30DDTI http://forum.club4x4.ro/showthread.php?73582-Promotie-luna-OCTOMBRIE-2012-Nissan-Patrol-quot-Pregateste-ti-masina-de-iarna!-quot Ref la linkul AURTOSHOP ONLINE privind oferta de revizie ....e ceva in neregula in "socoteli ". Un Patrol ia pe transmisie 15,5 litri ( am avut asa ceva) si in "oferta" , la y60 sunt trecuti NUMAI 13 litri? Oare negustorul nu stie ce vinde? nu suna a treaba serioasa ...zau !! Atentie la "capcane" despre ce discuti.. ? motorul omului de 3.0 sau de y60 de 2.8 ??? revenind la "oferta" avem 2 variante... 1. ori ti-au vandut tie mai mult ulei fiind necunoscator 2. ori ai motor de alta masina... P.S. la patrol 2.8 ai...diferential fata 5.4 l + diferential spate 2.1 l + cutie transfer 1.9 l + cutie viteza 3.9 l ! = 13.5 l dar toate sunt uleiuri diferite... 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Re: revizie nissan patrol y61 3.0 ZD30DDTI http://forum.club4x4.ro/showthread.php?73582-Promotie-luna-OCTOMBRIE-2012-Nissan-Patrol-quot-Pregateste-ti-masina-de-iarna!-quot Ref la linkul AURTOSHOP ONLINE privind oferta de revizie ....e ceva in neregula in "socoteli ". Un Patrol ia pe transmisie 15,5 litri ( am avut asa ceva) si in "oferta" , la y60 sunt trecuti NUMAI 13 litri? Oare negustorul nu stie ce vinde? nu suna a treaba serioasa ...zau !! Atentie la "capcane" Ce este in neregula? La transmisie in punti ai niste uleiuri iar pe cutie si reductor alte uleiuri ...Cum pot fi ele cumulabile? consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Re: revizie nissan patrol y61 3.0 ZD30DDTI omul a intrebat punctual si sa ajuns la discutii sterile si fara scop. Eu zic sa cumperi tu uleiul pentru motor si transisie, eventual si aditivi pentru ele (duralube sau metabond) pentru motor eu stiu ca ai nevoie de ulei 10W40, undeva pe la 8 litrii pentru transmisie ai nevoie de ulei 75W90, DAR, in grupuri GL5 si in cutia de viteze si in cea de transfer GL4 NU CUMPARA ULEI PE CARE SCRIE GL4 -GL5 , CUMPARA PENTRU CUTIE DOAR PE CARE SCRIE CLAR GL4. Cantitatile nu le cunosc exact, dar ai nevoie in jur de 8 ltirii pentru punti si 7 litrii pentru cutii. Cumpara ulei de calitate, nu te zgarci SI NU CUMPARA CE ITI RECOMANDA DE LA MAGAZIN SAU MECANICUL, pentru ca nu ii intereseaza ca tu pui GL5 in cutie si dupa 10k sincroanele sunt praf si pulbere. Cauta un service normal, nu cu multe fite, daca gasesti unde se executa numai schimburi de ulei ar fi si mai bine si mai operativ, mergi cu uleiul tau si fi atent sa il puna pe al tau cand efectueaza schimbul. Ar fi oarte bine sa fi atent si la nibelurile din toate lichidele, ambreaj, frana, servo si antigel. Atentie mare la cureaua de distributie, daca ai indoieli, schimba cureaua macar, sau daca e cazul tot kitul de distributie, preferabil cu originale nissan, desi sunt mai scumpe. Nu strica sa se greseze capetii de bara, crucile cardanice,culisa de cardane si pivotii, cel mai simplu se efectueaza la un service de camioane, unde au decalometre pneumatice mereu pregatite. Sa fie vaselina noua schimbata cat mai des e mai important decat sa fie o vaselina foarte speciala mai rar sau deloc schimbata. Verifica bucsele, sunt putine dar importante si nu sunt la orice colt de strada, deci, sa stii din timp ce va trebui schimbat sa poti sa cauti, eu recomand milner, sunt mai bune decat OME si mai ieftine, iar cele originale sunt ridicol de scumpe. bafta si sa il stapanesti sanatos. forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rrs Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Re: revizie nissan patrol y61 3.0 ZD30DDTI ....distributia e pe lant nu pe curele din cate stiu eu.... Nissan patrol Y61, ZD30 DDTI ! Sa auzim de bine !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lazar7 Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Re: revizie nissan patrol y61 3.0 ZD30DDTI Ref la diferenta intre GL4 si GL5, avand in vedere ca produsul tinde sa devina brusc (cauze comerciale) unul comun GL4 si GL5 , in orice fisa tehnica a produsului ulei transmisie GL5 , fabricat dupa 2007 o sa constatati existenta precizarii: "Suitable for any type of seal and yellow material used in gearboxes design". In fapt, aditivarea cu sulf ce crea atacul chimic asupra elementelor de bronz a fost redusa drastic. Discutia e una vintage, asemanatoare cu cea privind uleiul de vara si cel de iarna , si-a trait traiul si si-a mancat malaiul. Parerea mea: -uleiurile sunt perfect mixabile -pt utilizari cu presiune mare de contact , recomandabil GL5 datorita tensiunii superficiale mari -la restul ... GL4. -uleiul GL4-5 e un ulei intermediar, ptr utilizari cu solicitari medii. Felicit pt cei ce au sesizat diferentele GL4 si GL5 , ar fi utila consultarea fiselor tehnice ale marcii de ulei folosite. Cele anterior descrise sunt obtinute in urma documentarii temeinice pt uleiul ce il folosesc uzual, respectiv MOTUL. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lazar7 Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Re: revizie nissan patrol y61 3.0 ZD30DDTI ATENTIE ! Omul are ultima serie de Patrol, cu motor commonrail. Inainte de a-i da sfaturi contradictorii si oferte de pret ar trebui sa va documentati serios , masina asta are alte cerinte Scuze daca am deranjat cu postarea, nu asta mi-a fost intentia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 (editat) Re: revizie nissan patrol y61 3.0 ZD30DDTI ATENTIE ! Omul are ultima serie de Patrol, cu motor commonrail. Inainte de a-i da sfaturi contradictorii si oferte de pret ar trebui sa va documentati serios , masina asta are alte cerinte Scuze daca am deranjat cu postarea, nu asta mi-a fost intentia. Domnule, Inainte de a iti da parul pe spate si de a te da important pe acilea ...vin-o cu informatia completa ptr tot prostul ...Macar daca esti "dastept" fi pana la capat. Boul ala de la online.autostop ...dadea cantitatile alea documentat nu asa din eter ... din cate stiu eu! Nu a zis nimeni ca ai deranjat cu postarea ...dar daca ai o parere ARGUMENTEAZ-O ... si dupa aia iau legatura cu nestiutorii aia de la online.autostop sa vedem de unde naiba au luat ei cantitatile alea ...de pacalesc lumea pe forumuri (ce nemernici!) ...:fr2 LE ...astept cu interes ...dar fi atent nu mai amesteca uleiurile de transmisie cu cele de motor ...ca nu merge! :grin: Editat Ianuarie 5, 2013 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lazar7 Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Re: revizie nissan patrol y61 3.0 ZD30DDTI @yonutz: oferta autoshop online e una rasolita, pt ca: - nu stie cat ulei intra in transmisie ( oare cum iti poti face pretul cand ai o eroare de aprox 20% pe litraj?) si se comerciantul se pacaleste pacaleste singur cu peste 2 litri - nu stie cat ulei intra la motor!!!! Am vazut postarea cum ca in motor intra 8,6 litri, si pot spune ca in ZD30 intra 8,6 litri numai daca intorci masina cu rotile in sus si o tii pe plafon 2 zile, in asa fel incat sa se scurga TOT uleiul , ceea ce banuiesc ca baietii de la autoonline nu o fac, iar aici isi intzeapa clientul cu un litru !! In locul dumitale, daca reprezinti aceasta firma, si cam asa imi suna, as fi verificat informatia si corectat oferta. Ai fi iesit pe plus financiar. Mai nasol ar fi daca masinile clientilor dvs "umbla" cu numai 13litri ulei de transmisie numai pt a avea o oferta buna, e posibil sa crape cate ceva si sa fiti buni de plata. Daca era vreo smecherie la mijloc si am deranjat, imi cer scuze si va doresc vanzare buna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 (editat) Re: revizie nissan patrol y61 3.0 ZD30DDTI Cum poti sa intepi clientii cand spui pe fata ..."intra x litri"? Cum poti sa intepi clientii cand clientul este de fata cand se introduc uleiurile in toate cele ? Cum poti sa intepi clientii cand ce raman din uleiuri (bidoanele desfacute) i se pun in portbagaj? Vezi ca nu ai fost atent ...la fiecare e trecut in paranteza cat/cum/ce intra. In ZD30 intra de la 6.5 pana la 8.5 litri... Depinde de ce baie de ulei are! Asta ca fapt divers... :wink: Nu reprezint pe nimeni aici pe forum, ma reprezint doar pe mine ...si iti spun sincer ca daca as vorbi din partea online.autostop unuia ca tine i-am da flit instant (nu ca esti dastept, ptr ca arunci cu rahat absolut inutil, fara sa cunosti situatia) ... Slava domnului ca ceea ce facem noi facem de hobby si nu din alte considerente si avem oportunitatea de a ne selecta foarte atent clientela! :grin: Editat Ianuarie 5, 2013 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Re: revizie nissan patrol y61 3.0 ZD30DDTI @yonutz: oferta autoshop online e una rasolita, pt ca: - nu stie cat ulei intra in transmisie ( oare cum iti poti face pretul cand ai o eroare de aprox 20% pe litraj?) si se comerciantul se pacaleste pacaleste singur cu peste 2 litri - nu stie cat ulei intra la motor!!!! Am vazut postarea cum ca in motor intra 8,6 litri, si pot spune ca in ZD30 intra 8,6 litri numai daca intorci masina cu rotile in sus si o tii pe plafon 2 zile, in asa fel incat sa se scurga TOT uleiul , ceea ce banuiesc ca baietii de la autoonline nu o fac, iar aici isi intzeapa clientul cu un litru !! In locul dumitale, daca reprezinti aceasta firma, si cam asa imi suna, as fi verificat informatia si corectat oferta. Ai fi iesit pe plus financiar. Mai nasol ar fi daca masinile clientilor dvs "umbla" cu numai 13litri ulei de transmisie numai pt a avea o oferta buna, e posibil sa crape cate ceva si sa fiti buni de plata. Daca era vreo smecherie la mijloc si am deranjat, imi cer scuze si va doresc vanzare buna. ......Si chiar daca ar fi asa - habar n-am care-i adevarul si nu o sa ma apuc sa verific -, nu ti se pare totusi ca diferenta de pret, de la 3700 lei la 1600 lei, e cam mare ?!? ....Si tu esti convins ca la pretul de 3700 lei aia stiu/pun la mililitru toate cantitatile de uleiuri....? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lazar7 Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Re: revizie nissan patrol y61 3.0 ZD30DDTI ......Si chiar daca ar fi asa - habar n-am care-i adevarul si nu o sa ma apuc sa verific -, nu ti se pare totusi ca diferenta de pret, de la 3700 lei la 1600 lei, e cam mare ?!? ....Si tu esti convins ca la pretul de 3700 lei aia stiu/pun la mililitru toate cantitatile de uleiuri....? daca este vb de ceea ce mi se pare, pot spune ca cifra de 3700 e mare ( ma gandesc ca totusi poate in acesti bani intra si alte operatiuni/piese) iar litrajele de la autoline sunt nerealiste. Si nici nu am ajuns la discutia despre calitatea/pretul pieselor. Acum, o piesa/ filtru Nissan costa niste bani iar chinezariile/taiwanisme-le costa alti bani. Nu inseamna ca daca platesti mai putin primesti la fel. Dar probabil ca o sa spuna ca foloseste MAN filer si e atat de pasionat ca aduce bani de acasa ca sa faca revizii la clienti . Pana la urma, ieftin si bun nu exista ! @yonutz: "paru prost paraseste capul destept", deci ceva plete in vant nu avem ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 Re: revizie nissan patrol y61 3.0 ZD30DDTI Maestre chel, Inca o data te intreb ...CARE SUNT LITRAJELE REALISTE? Si CE ESTE GRESIT in acea oferta? Pana una alta blamajesti de la Ana la Caiafa si viceversa ba e, ba nu e, ba eftin si bun nu exista, ba Maritza e epilata ...dar ... NIMIC CONCRET! In plus nimeni nu iti va vinde 3.6 litri de ceva sau 5.4 litri de altceva ...Cantitatile se rotunjesc. Spre a ta informare ...ia mataluta un filtru "orijinal nissan" si vezi unde se produce ... Si tot spre informare vezi cam ce uleiuri si filtre (nu) se pun in reprezentante pe masinile clientilor ...si mai apoi apar pe usa din dos la oferta ... La mine ca la Agamita Dandanache ... a fost cazu real ... bagamias :ce in reprezentata lor (oricare marca ar fi)...Ca daia am ajuns ca ni le facem singuri ...nu ca am fi niste saraci care nu si-ar permite un schimb de ulei! Vezi ca la varianta cu parul si teasta exista si viceversa ... :grin: 1 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 (editat) Re: revizie nissan patrol y61 3.0 ZD30DDTI @lazar7 aka nissan 4x4 (Luigi Parsu) Asa cum era de asteptat, desi ai restrictie pe acest forum pentru bataia de joc de care ai dat dovada si de jignirile aduse, nu te-ai lasat si ti-ai facut alt cont ascuns. Asa cum fac multi dintre cei care injura acest forum si care sunt dati afara. Tot aici vor sa fie. Asa cum e de asteptat, nu te poti rabda sa nu te iei de cei care iti fac concurenta. 2.a. Clonele sunt interzise Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Acesta nu poate fi o denumire sugestiva pentru o afacere, un produs etc. Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona". Clonele sunt interzise. Niste scuze probabil ca ajungeau ca sa revenim la normal dar tu nu stii sa faci asa ceva. Doar jigniri si amenintari. La revedere! Din nou. Ne vedem la urmatorul user clona pe care il vei creea. :grin: Editat Ianuarie 6, 2013 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate