Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Y61 scurt - 2,8 din Olanda

PYZ

Postări Recomandate

Mi-am luat Patrol !:banana:banana:banana

Nici nu stiu exact cu ce sa incep.Dupa ce am avut o perioada buna de timp Samurai, a venit timpul sa trec la altceva.Din ratiuni economico-financiare am concluzionat ca va fi Patrol, de 3,0 de preferat, si autoutilitara(pentru taxe).

Dupa ceva studiu de piata m-am orientat catre Olanda.Am facut planul de bataie si am plecat chitit pe un 3,0 avind selectate vreo 6 masini, 2,8 si 3,0.Asa cum se intimpla cind pleci dupa masini, am venit acasa cu una din masinile din lista care nu era intre favorite.Si la olandezi pozele artistice te fac un pic sa fii dezamagit cind ajungi fata in fata cu masina.

Sint foarte incintat de achizitia facuta si singurul regret este acela ca nu am putut sa o fac mai demult.

Urmeaza roti, bari,, troliu, etc. dar pina atunci mai am o multime de intrebari si as fi fooaarte recunoscator pentru un manual de Y61 cu motor 2,8.Eu fiind pregatit pentru un 3,0 am doar manualul de 3,0.

Ca sa nu va plictisesc cu detalii despre achizitie si alegerea masinii, voi trece direct la masina aleasa :

Y61 din 1999, motor de 2,8 si 271.000 km.

Cai putere, teoretic 129, practic nu stiu pentru ca masina are un chip-tunning care pot spune ca o face sa se miste la fel(daca nu mai bine) decit 3.0 de 159 cp.

86446879_Patrol2.jpg.e1d32de685c28ce40b79882d3721bc66.jpg167001279_Patrol1.jpeg.60abe14501381b565ac2ff8dec096c82.jpeg

Ca urgente ar fi:

-schimbarea distributiei si simeringurilor( pierde ulei pe acolo)

- schimbare rulmenti king-pin ( rotile au ceva joc)

-verificare blocant( nu sint sigur ca solenoidul isi face treba )

-revizie ulei+filtre

-schimbare uleiuri si filtre in cutii, motor, grupuri

Ar mai fi si verificarea releeelor pt bujii, dar cum nu am manual de 2,8 mai am ceva de asteptat.

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Y61 scurt - 2,8 din Olanda

sa o noroiesti sanatos ! o sa-ti ia ceva sa te obisnuiesti cu ea prin padure, sleauri...

Multumesc! Asta sa fie problema. sa ma obisnuiesc cu noroiul.:grin: Am inca o groaza de necunoscute in cea ce o priveste, pt ca "imi facusem lectiile " pentru un 3.0.

Link spre comentariu

Multumesc! Asta sa fie problema. sa ma obisnuiesc cu noroiul.:grin: Am inca o groaza de necunoscute in cea ce o priveste, pt ca "imi facusem lectiile " pentru un 3.0.

nu la noroi ma refeream ci la gabarit' ! :h5

• LJ 7O

Link spre comentariu

Multumesc foarte mult tuturor pentru urari si pentru sfaturi.Ca sa raspund la citeva intrebari, masina a costat 3500 EURO (fara TVA)cu tot cu numerele si asigurarea pe 5 zile.Spun fara TVA, pt ca am luat-o pe firma si atunci nu am mai platiti TVA-ul la ei.Atentie daca va aduceti masini de afara, pt ca de citeva luni de zile la unguri nu mai accepta decit numere de tzoll din acelea cu dunga rosie la data, cele cu dunga galbena nefiind acceptate.Amenda este 200 de EURO.Si asta nu ar fi problema,dar daca te prinde Politia iti ia numerele pe loc si nu mai misti masina.

Impozitul nu stiu inca cu exactitate cit este dar cum o inscriu o sa va anunt.Din cite stiu este undeva la 100 EURO/an.

Masina am cautat-o ceva vreme si bineinteles ca am plecat cu vreo 10 selectii, am vazut 6 masini, iar cea cumparata nu a fost una din cele mai aratoase in poze.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Sa te poarte sanatos!As avea rugamintea sa-mi spui pe ce site-uri ai cautat-o in Olanda.Merci.

autoscout24.nl

nederlandmobiel.nl

ooyyo.nl

zomoto.nl(la asta trebuie sa iti faci cont)

Link spre comentariu

Sa-ti traiasca acaretu,e frate cu al meu.Impozitul e 430 lei,asigurarea in jur 900 lei pe an dar asta din urma creste ca Fat Frumos.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

sa-l stapinesti sanatos si spor la inmatriculare

Multumesc de urari! Incet dar sigur avansez cu formalitatile, si sper ca pina la sfirsitul anului sa am numerele pe ea.Asta pentru ca nu cred intr-o reduceree incredibila a taxelor, de orice fel ar fi ele.Daca ar fi fost vre-o reducere, cu siguranta legea s-ar fi dat inainte, si nu dupa alegeri.

Link spre comentariu

Sa o stapanesti sanatos.

Are blocant spate? Clima? merci.

Da, are blocant spate si climatronic.Din pacate se pare ca actuatorul(sau mai bine zis actuatoarele) care actioneaza blocantul, trebuie inlocuit/e.Blocantul, in momentul de fata, daca il actionez la buton, cupleaza, dar nu mai decupleaza, si trebuie sa pun gura pe furtune pt. decuplare.multumita lui daemonus care m-a indrumat ce si cum sa fac, am luat la puricat instalatia, dar actuatorul e dus.Un canal rupt, care s-a incercat a fi reparat, si o valva nefunctionala(probabil blocata de lipici) la cum am vazut eu.Asa ca sint in cautarea actuatorului respectiv.!:grin:

Editat de PYZ
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

S o stapanesti Pyz ule ....daca te incomodeaza parasolarul sa stii ca te scap eu de el :))

Multumesc de urari! Parasolarul il pastrez, este chiar util, si pe linga asta, avind in vedere ca masina are plafonul inaltat, fara parasolar arata chiar aiurea.Sper sa nu il las prin paduri :-))

Link spre comentariu

Multumesc de urari! Parasolarul il pastrez, este chiar util, si pe linga asta, avind in vedere ca masina are plafonul inaltat, fara parasolar arata chiar aiurea.Sper sa nu il las prin paduri :-))

atunci da l jos sa i facem o copie din fibra...sa ai de rezerva , si sa am si eu pe masina :d

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare