Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Y61 3.0 2002- motor murdar cu ulei!!!!

4L Limited

Postări Recomandate

Buna ziua,

dupa cateva tentative esuate de a achizitiona Toyota Amazon 4.2 mi am luat Patrol:grin:

Este din 2002 are motor 3.0 ,automata si 150k mile ...merge ff bine, bu bate nu troncane!

Problema este uleiul de pe motor aparut in partea din spate adica sub intercooler. Am demontat azi intercooler-ul iar sub el este plin plin de ulei.

In furtunele de la turbo nu este exagerat de mult ulei incat sa curga asa de mult!

Atasez cateva poze cu ''buba'' si cu utilajul!

LE: motorul trage fff bine, nu pierde putere si nu da senzatia ca ar fi ceva defect!

DSC_4218.JPG.1212a24237f0375c78a8e5ec8d503481.JPG

DSC_4221.JPG.4a6efde30c6c408785ed9a5d750b0f67.JPG

DSC_4222.JPG.b983dfed3279b2248b31496544e853e6.JPG

DSC_4228.JPG.7a9a4bc970da0f5ebf4dbc220a7a3036.JPG

DSC_4229.JPG.732877b9e5b8cbbf345554ef68918c44.JPG

DSC_4231.JPG.4a677486b74222039bece31685b2c55c.JPG

DSC_4233.JPG.3c81a996c9b04be5473b1936c25be46a.JPG

DSC_4237.JPG.d416065ca9af43b85a26c91384761dcd.JPG

DSC_4241.JPG.79995d61a4a266ad9be84c94fa316db4.JPG

DSC_4243.JPG.e0f190feac5a68ecd5242b26e83da809.JPG

Editat de 4L Limited

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Y61 3.0 2002- motor murdar cu ulei!!!!

Nu mi se pare asa cum spui tu mult ulei , e normal daca a suflat' pe la unu din furtune, in timp sa se intample asta , este frecvent la toate cu intercooler daca nu sunt etanse imbinarile , e normal sa se adune si ulei in radiator , prima cauza la care ma gandesc , asta daca uleiul nu s a adunat in timp este cea in care a bagat mai mult ulei decat trebuia la un schimb si la scuipat in admisie , trebuie sa verifici filtrul epurator sa nu fie infundat , el e raspunzator pentru presiunea din carter si schimbul de gaze/vapori .

Spala radiatorul , sterge furtunele si gaturile' radiatorului , pelicula de ulei deja formata lasa si gazele sa iasa mai usor , strange si vezi in timp ce mai zice' .

Bafta si numai bine , sa te bucuri sanatos de ea .

Marian

LE : ...dupa cum se vede motorul nu prea a fost ingrijit/spalat , cred ca nu a umblat nici dreak' la el sa vada ca scapa vapori pe acolo , sau daca a vazut la durut la basca , oricum nu e un capat de tara , toate patesc aceelas fenomen .

Editat de Marianw8
...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia.
Link spre comentariu

Poate nu pare mult ulei dar pentru mine este mult! :grin: Nu se vede din poze dar partea din spate a motorului este toata murdara cu ulei.

Care este filtru epurator?

Am sa curat bine uleiul sa vad pe unde curge.

Multumesc

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

La aproape toate zd 3.0 se face asa intercoolerul.Fierul tau are 10 ani si peste 200.000km !!Nu poate arata ca nou.Ai probabil un por in radiator.Poti sa-l duci la vericat cu inalta presiune,sau ignora acest aspect.

"Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea."
Link spre comentariu

Salut ! Sa-l stapanesti sanatos.

Legat de uleiul cu pricina....frate...e enorm de mult. Indiferent de ceea ce ti s-a spus este foarte mult ulei....o sa-ti enumar cauzele:

1) Vaporii de ulei "blow-by" - vaporii de ulei de la culbutori sunt introdusi pe admisie, preturbo. De acolo....pe admisia de aer. Cand se intalneste cu gazele de la EGR (care sigur nu e blocata)....o sa ai o pasta care-ti face numai bucurii. E foarte posibil sa fi observat asta atunci cand ai dat jos intercoolerul, sub intercooler se gaseste asa zisul throttle body (aka "clapeta de acceleratie"), care a avut minim o gaura obturata. Se corecteaza foarte usor cu un separator aer-ulei (pe net il gasesti sub denumirea Oil Catch Can). Recomand Mann Provent 200, desi iti poti face si unul artizanal, cu rezultate (aproape la fel de) bune.

2) Intercoolerul spart/fisurat care sub presiunea ce vine de la turbo imprastie uleiul de la pct 1)

3) Daca s-au schimbat bujiile si s-au refolosit garniturile cu semering vechi (cum a fost cazul meu) cu gasket - ai o alta sursa de ulei. Cand am luat masina, asa am avut si eu plin de ulei sub intercooler, desi intercoolerul nu era prea plin si nu dadea semne de spart/fisura. Am mers vreun an asa, curatam din cand in cand, acum vreo 3 saptamani, mi-am luat inima in dinti si am schimbat bujii + garnituri noi (nu se gasesc decat OEM din ce stiu eu). Zici ca l-a fatat ma-sa fabrica.

Vezi ca uleiul de la pct 1) afecteaza si debitmetrul de aer, ar fi indicat sa-l cureti (ca de altfel tot traseul de admisie de la carcasa filtrului de aer incepand) si sa-l masori sa vezi daca mai e in boii lui. Dupa ce faci astea, o sa vezi ca masina se va schimba radical. Da-mi PM daca te pot ajuta cu altceva.

Cam asa trebuie sa arate si la tine (throttle body si uleiul dupa 1000+km de cand a fost schimbat):

[ATTACH=CONFIG]163391[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]163392[/ATTACH]

ulei.thumb.jpg.850dde127706e6832cb7e3c69eedfbc9.jpg

Uite si o fotografie cu un separator aer - ulei:

http://www.republicsales.com/img/filter-separator/provent.jpg

IMG_0676.jpg.deaaff00a118e31e3b6f3c7b70e359e0.jpg

IMAG0412.jpg.a0cb7d6987bd0f26f90679671301864a.jpg

Editat de Big.Ursu
  • Like 1

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Si dupa ce ai montat un catch tank oil (decantor ulei) nu uita sa dopezi egr-ul ca sa scapi de acea mizerie care se aduna pe galeria de admisie.

Iar inainte de toate sa iei la curatat toata admisia si intercooler-ul.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Intre galeria de admisie ( de obicei imediat dupa filtru de aer) si capacul chiulasei motorului exista un furtunas. P-acolo se recupereaza gazele carter din motor si se reintroduc in admisie. De obicei gazele carter sunt insotite de vapori de ulei, vapori care circula prin admisie ca la mama lor acasa. Se taie acel furtun si se interpune un filtru decantor de ulei.

Link spre comentariu

Care din astea ar fi bun? Sau poate trebuie ceva mai special?

Eu ma dat o simpla cautare pe ebay

http://www.ebay.ie/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570&_nkw=oil+catch+can

Link spre comentariu

Care din astea ar fi bun? Sau poate trebuie ceva mai special?

Eu ma dat o simpla cautare pe ebay

http://www.ebay.ie/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570&_nkw=oil+catch+can

Afara de cele care au filtrul de aer. Iti trebuie intrare-iesire si sonda de nivel. Se gasesc si la noi prin comert la un pret de 200 lei. Cel mai indicat ar fi cum are colegul Daemonus, adica Provent, dar cam costa niste parale. Se gaseste acel Provent in functie si de capacitatea motorului; Provent 150, Provent 200, etc...

Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru sfaturi!

Daemonus: am sa desfac si throttle body sa vad cum se prezinta acolo.

Uleiul cica a fost schimbat recent, nu este prea negru doar ca este peste masura, cca 5mm peste maxim

Nu stiu daca pot anula EGR-ul deoarece lcand fac testul anual cred ca il va pica la noxe....cred doar!

Am sa cumpar si un "catch can" curand.

Link spre comentariu

Ca principiu sunt bune toate. Ca realizare....nici unul ....cel putin nu pentru Y61. Y61 are dimensiunea furtunului care iese de la capacul de la culbutori (Rocker Cover) 1/2'' (cred ca nu gresesc). Furtunul care intra in catch can trebuie sa aiba minim aceasta dimensiune, altfel...nu e de bine. O stiu pe proprie piele, cand am icnercat sa fixez un asemenea dispozitiv pe un Mitsu Outlander si incepuse sa scoata fum ca la balamuc. Mare atentie ce cumperi.

In plus, Mann are (cel putin la ora actuala) cel mai mare procent de filtrare la abur (>90%), ceea ce-l face redutabil. Varianta ieftinica ar fi un filtru de apa, cum am fixat la civila, filtru care este foarte ieftin, ceva de genul asta...

http://i.dedeman.ro/media/catalog/product/cache/38/image/500x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/5/7/5779_large.jpg

+ fitinguri si furtun de carburant (furtunul normal va fi terminat in scurt timp de ulei + caldura).

Ultima varianta ar merita incercata prin prisma faptului ca este foarte ieftina (25 lei acel filtru din imagine) + 1m de furtun rezistent (max. 20 lei) + fitinguri (20 lei) + coliere pentru etansare + suport (7 lei de la bricolaj). Cartusul filtrant (ca si in cazul MANN Provent) este element consumabil si se schimba (costa vreo 6 lei la filtrul indicat de mine), cel de la Mann....vreo 200 :). Sunt constient ca intre cele 2 filtre nu exista termen de comparatie, insa daca esti mai stramtorat cu craitarii, si varianta mea (cea ieftina) isi va face treaba destul de bine.

Cartusul filtrant:

http://i.dedeman.ro/media/catalog/product/cache/38/image/300x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/9/9/9976_large_10.jpg

Editat de Big.Ursu

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Link spre comentariu

anuleaza egr-ul. nu va afecta testul de noxe.

si chiar daca l-ar afecta, scoti placuta, faci testul, pui placuta si basta.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

http://www.ebay.ie/itm/NISSAN-EGR-VALVE-BLANKING-PLATE-NAVARA-PATHFINDER-PATROL-ZD30-D22-ENGINE-/140817833804?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item20c9659f4c

Asta ar fi placa cu care blochez egr-ul?

Ajunge doar placa asta sau mai trebuie ceva suruburi?

Link spre comentariu

da asta este placuta.

ideal ar fi sa-i pui si o garnitura pe partea catre admisie, sa nu pierzi presiune turbo. pe partea catre egr ai deja garnitura acolo.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Gasket negru (eu folosesc Victor Reinz) merge de minune.

Dar daca tot ajungi acolo, si ai posibilitatea tehnica, da jos galeria de admisie si da-i sapuneala cum trebuie. Merita efortul. O sa-ti faci cruci vis-a-vis de ceea ce o sa gasesti acolo, crede-ma :). Dupa cum am spus deja, o sa ai o alta masina dupa aceea.

NADS Fitted

Link spre comentariu

Gasket negru (eu folosesc Victor Reinz) merge de minune.

Dar daca tot ajungi acolo, si ai posibilitatea tehnica, da jos galeria de admisie si da-i sapuneala cum trebuie. Merita efortul. O sa-ti faci cruci vis-a-vis de ceea ce o sa gasesti acolo, crede-ma :). Dupa cum am spus deja, o sa ai o alta masina dupa aceea.

E ok sapunita cu solutia aceea acida pentru spalat motoare?

Life's Too Short To Drive Boring Cars
Link spre comentariu

Am desfacut azi throttel body-ul si era plin de funingine si ulei.

L am curat cu spray de curatat motoare si spalat in motorina!

Am spalat si intercooler-ul pe dinafara sa vad daca si pe unde apare scurgeri de ulei.

O problema care ma bagat in sperieti a fost ca am dat cu spray de curat si pe admisie, spary-ul a intrat in admisie si cand i am dat cheie a facut BOOM de parca am bagat o petarda in motor:fr2 .....tare m am speriat :grin: am crezut ca am spart motorul!!!

Si apropo de EGR, cred ca este inchis, se vede in poze o placa acolo!

Atasez cateva poze:

DSC_4246.thumb.jpg.722fa96d1ea5b09a5310c2f585d79277.jpg

DSC_4247.thumb.jpg.d02f9c34a3f360ddc7570257f8a75b53.jpg

DSC_4248.thumb.jpg.ec633447163259638361ff051dc1368c.jpg

DSC_4249.thumb.jpg.a14761e3a811873b3740053f6256c07f.jpg

DSC_4250.thumb.jpg.8e605e080d55aae98148469f1cb2e70d.jpg

Link spre comentariu

Da, din fotografii pare sa fie obturat orificiul. Daca tot ai desfacut pe acolo, nu incerci sa dai jos si galeria de admisie ? Fii atent ca daca ai blocat EGR-ul s-ar putea ca turbina sa bage mai mult boost decat de obicei. Ti-am trimis pe PM aseara cum sta treaba. Si tot ca sursa de ulei, vezi si la furtunele de la turbo sa fie colierele bine stranse, da-i o curatire si pe acolo. Nu uita admisia dupa filtrul de aer - turbina (incluzand debitmetrul de aer).

Si la mine a intrat nitelus spray pe admisie, eram pregatit pentru asta cu ... un pistol cu aer cald....:) Nu au fost probleme.

Editat de Big.Ursu

NADS Fitted

Link spre comentariu

Aceeasi treaba am facut si eu la al meu,inclusiv dat jos si curatat galeria de admisie iar la furtune am dat o pelicula subtire de Victor Reinz dupa care le-am strans bine.

Nu vreau sa dau sfaturi dar eu am pus ceva motorina in galeria de admisie si i-am dat foc,s-a curatat tot smacul ala din interior,fara sa se deformeze ,dupa care cu solutie de motor de la spalatorie arata ca noua.

Spor la treaba!

L 200

BMW F650 GS Dakar

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare