4L Limited Postat Ianuarie 8, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 Re: Y61 3.0 2002- motor murdar cu ulei!!!! Da, din fotografii pare sa fie obturat orificiul. Daca tot ai desfacut pe acolo, nu incerci sa dai jos si galeria de admisie ? Fii atent ca daca ai blocat EGR-ul s-ar putea ca turbina sa bage mai mult boost decat de obicei. Ti-am trimis pe PM aseara cum sta treaba. Si tot ca sursa de ulei, vezi si la furtunele de la turbo sa fie colierele bine stranse, da-i o curatire si pe acolo. Nu uita admisia dupa filtrul de aer - turbina (incluzand debitmetrul de aer). Si la mine a intrat nitelus spray pe admisie, eram pregatit pentru asta cu ... un pistol cu aer cald....:) Nu au fost probleme. Nu am primit PM! Mi sa parut ca era slabit un colier de la furtun turbo.....dar nu mai retin daca l am slabit eu sau nu:grin: Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nomad Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 Re: Y61 3.0 2002- motor murdar cu ulei!!!! @4L Limited Salut.Arunca o privire si pe topicul deschis de @giorgel,ca poate sa-ti fie de folos:http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50038-Nissan-Y61-ZD30-verificari-si-surprize Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 (editat) Re: Y61 3.0 2002- motor murdar cu ulei!!!! iar la furtune am dat o pelicula subtire de Victor Reinz dupa care le-am strans bine. Poti sa fii un pic mai explicit? Cine este Victor Reinz? Vreun domn, vreo solutie, etc...si ce face sau cu ce se ocupa? Am vazut ca tot faci reclama la Victor Reinz asta! Merci. Editat Ianuarie 8, 2013 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
allroad Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 (editat) Re: Y61 3.0 2002- motor murdar cu ulei!!!! Despre asta e vorba, ti se pare ca fac reclama daca am pomenit o singura data de asa ceva? Nu e tata si nici nu import sau vand asa ceva! Editat Ianuarie 8, 2013 de allroad L 200 BMW F650 GS Dakar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 Re: Y61 3.0 2002- motor murdar cu ulei!!!! Am vazut si pe alte topicuri ca tot il laudai pe nenea asta! Acum daca tot ne-ai aratat ca este o pasta sau solutie, lumineaza-ma si pe mine ce face, ce rol are pe acele furtune. Merci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nomad Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 Re: Y61 3.0 2002- motor murdar cu ulei!!!! @mac01 Mai amintise @Daemonus de "Victor Reinz" mai sus. Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 Re: Y61 3.0 2002- motor murdar cu ulei!!!! Merci. Acum am vazut. Nu stiam cine mai pomenise de aceasta solutie. Dar tot nu stiu ce rol are. Este cumva silicon de etansare? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nomad Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 Re: Y61 3.0 2002- motor murdar cu ulei!!!! Nu stiu,sper sa ne lamureasca cei ce-l recomanda,daca e ok. Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
allroad Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 (editat) Re: Y61 3.0 2002- motor murdar cu ulei!!!! Chiar nu stiu unde il laudam. Am crezut ca cei ce mesteresc pe la masini,stiu ce este acest controversat mastic. Este un mastic de etansare,rezistent la ulei,temperaturi ridicate .... Se poate folosii la montarea bailor de ulei,poate inlocui cu succes garnituri sau la alte intrebuintari auto. Am considerat ca. dand o pelicula de asa ceva pe acele furtune,etanseaza mai bine si nu vor aparea infiltratii de ulei. Daca cauti"Victor Reinz" pe forum ,vezi ca multi il pomenesc. Editat Ianuarie 8, 2013 de allroad L 200 BMW F650 GS Dakar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 (editat) Re: Y61 3.0 2002- motor murdar cu ulei!!!! Am inteles. Merci. Omul cat traieste invata. Am mai aflat un lucru nou. Eu foloseam pentru etansare silicon 2+2 negru. Dar daca voi spuneti ca este asa minunat, am sa-mi cumpar si eu. Dar furtunele acelea daca sunt din cauciuc mai trebuie etansare la ele? Nu etanseaza singure prin simpla strangere a colierului? Nu afecteaza in timp structura furtunului? Eu folosesc silicon de etansare la garnituri din clingherit sau la imbinari de doua piese metalice unde nu mai este neaparata nevoie de garnitura. La furtune nu am folosit niciodata silicon de etansare. Editat Ianuarie 8, 2013 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 (editat) Re: Y61 3.0 2002- motor murdar cu ulei!!!! Nu-i fac reclama, ca nu-i ruda cu mine, spun doar ca l-am folosit cu succes. Daca se aplica in conditiile indicate pe ambalaj este mirific. Altfel....nu prea :). Am folosit mai multe produse similare, si mie mi-a fost recomandat de unde amic care are firma de taxi si il foloseste tot timpul. Cand mi-am schimbat bujiile acum vreo 3-4 saptamani, pe viscol (minte de om nărod), o garnitura de etansare despre care am pomenit intr-un post anterior, mi-a picat si s-a facut nevazuta. Asa ca am fost nevoit sa folosesc o garnitura veche, "etansata" cu produsul mai-sus mentionat. Numai ca la -4 grade, viscol....nu se comporta prea bine cand e aplicat, asa ca....a inceput sa scuipe ulei (e drept, destul de discret, dar nu indeajuns sa nu-l observ)....asta se intampla marti. Miercuri seara, am gasit garnitura langa rezervorul de la lichidul de parbriz (desi as fi putut sa jur ca o cautasem acolo)....asa ca sambata....am dat totul jos....si am pus garnitura cea buna, totul este OK acum. Concluzie: daca se respecta temperatura de aplicare si timpul recomandat pentru intarire, este un produs de calitate. Altfel....se poate folosi si scuipinol..... Pentru curatiri/degresari folosesc cu incredere spray pentru curatat franele, am un prieten care-mi face rost de TRW 500ml la numai 8.5 lei - de regula la magazine il gasesti undeva la 13-15 lei (si mai sus). Cateva carpe si 2-3 tuburi faci motorul bec. @Mac01 - nici eu nu l-am folosit la etansare de furtune, consider ca folosirea unui colier bun si stragerea de bun simt sunt suficiente pentru etansare. Si daca tot veni vorba si de furtune... a) exista vreo tehnica speciala prin care un furtun normal poate fi curbat, iar curbura sa ramana permanenta ? Un exemplu ar fi furtunul care iese din turbo si intra in intercooler - OEM am inteles ca ajunge undeva la vreo 650 lei !!!, asa ca ma gandeam la un furtun de combustibil (daca or exista de dimensiunea aia) daca ar putea fi deformat plastic. b) exista poate pe aici pe forum baieti care pot "fabrica" asemenea furtune ? Sau am priceput eu aiurea.... Scuze pentru off... Editat Ianuarie 8, 2013 de Big.Ursu NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 8, 2013 Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 (editat) Re: Y61 3.0 2002- motor murdar cu ulei!!!! @daemonus: furtunul de turbo OEM mi-a speriat si mie neuronii cand am auzit pretul. mi-am jurat in barba ca nu dau atat pe un ciot de 30 cm:grin: am gasit furtun albastru la o firma de tuning, cu cot la 90 grade, exact cum trebuie. ba am mai si taiat din el ca era prea lung. si a costat 10% din pretul celui OEM. cauta deci la firmele care vand accesorii pt. tuning auto:wink: p.s. 2+2, V.Reinz, etc == totuna, daca vorbim despre siliconul de etansare care miroase a otet. Editat Ianuarie 8, 2013 de giorgel Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Re: Y61 3.0 2002- motor murdar cu ulei!!!! Ca posibila scurgere...vezi si garniturile/semering/cum s-o numi de la injectoare. Ma refer la piesa asta: http://www.euro4x4parts.com/images/mecanique4x4_changer_injecteurs_patrolY61_24.jpg NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Ianuarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Re: Y61 3.0 2002- motor murdar cu ulei!!!! De cand am curatat intercoller-ul si furtunele nu a mai aparut ulei pe motor, merg momentan fara capacul de la motor(si intercooler) si verific aproape zilnic sa vad daca si pe unde apar urme de ulei! Zilele astea am sa dau jos intercoole-ul si voi verifica atent zona. Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 13, 2013 Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 (editat) Re: Y61 3.0 2002- motor murdar cu ulei!!!! De cand am curatat intercoller-ul si furtunele nu a mai aparut ulei pe motor, merg momentan fara capacul de la motor(si intercooler) si verific aproape zilnic sa vad daca si pe unde apar urme de ulei! Zilele astea am sa dau jos intercoole-ul si voi verifica atent zona. ai curatat efectul, nu ai eliminat cauza. stai tuned:grin: despre "intercoller" si "furtune"... nu mai zic nimic. Editat Ianuarie 13, 2013 de giorgel Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Ianuarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2013 Re: Y61 3.0 2002- motor murdar cu ulei!!!! despre "intercoller" si "furtune"... nu mai zic nimic. :grin::grin::grin: Nu spune nimic,nici eu nu mai spun.....la ora asta nu mai gandesc limpede! Am scris mai rau decat "stilul mirc" Sorry:no Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Ianuarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2013 Re: Y61 3.0 2002- motor murdar cu ulei!!!! Pana acum am circulat fara capacul de la intercooler sa pot verifica mai usor daca mai apare ulei. Am facut cca 400km prin oras doar si inca nu sa murdarit cu ulei....sper sa fie de bine!!! Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate