Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Modificare acoperis (cocoasa) Patrol Y61 Olandez

Kibitz

Postări Recomandate

Intrebare pentru cunoscatori:

A desfacut cineva vreun Nissan Patrol Y61 Olandez ca cel de aici? Ma intereseaza sa il decocosez/decopertez (isa ii iau scalpul).

Stiu ca la interior are montat un plastic care chiar trece prin plafon (deci presupun ca este taiat, dar nu stiu cat de urat...).

E prea inalt si degeaba pt. gusturile mele.

Cine ma ajuta cu elucidarea misterului? Daca ati desfacut; ce ar presupune operatia?

Multumesc,

Sorin

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Modificare acoperis (cocoasa) Patrol Y61 Olandez

Exact aceeasi impresia am avut-o si eu.Nu cred ca ar fi o operatiune grea de modificat plafonul dar sfatul meu este s-o lasi asa cum este ea.Daca ii pui un cozoroc o sa se vada altfel mai mult cu un roofrack cu prinderi joase o sa arate chiar foarte frumos si impresia de cocoasa o sa dispara.Daca te ajuta cu ceva uitate aici:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?55078-Y60-M-am-apucat-de-roofrack

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Ionel, mie nu imi displace, numai ca daca vreau sa ii pun anvelope si macar de 33 s-ar putea sa nu mai intre in garaj sau e foarte la limita. Prefer sa il dau jos si, eventual sa pun in loc un portbagaj (roof rack) mai putin inalt.

Masina ta o stiu, si stiu si roof-rack-ul (exact din firul de discutie pe care l-ai indicat). Arata foarte bine! Felicitari!

Editat de Kibitz

aka v1tara aka Sorin

Link spre comentariu

Asta cu intratul in garaj este alt aspect,oricum nu o modifica decat dupa ce o o inalti si ii pui roti de 33.Din ce am vazut eu la a mea tot plafonul este din fibra si aplicat .Iti trebuie s-o duci la un tinichigiu sa sudeze plafonul original si sa o vopsesti si sa ii montezi capitonajul din interior.Poti sa incerci sistemul hidraulic de la citroen cand bagi masina in garaj o lasi pe burta:ha:

Editat de dulceanu ionel

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Sau dezumfli rotile.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

sau mai iei un rand de cazma din pardoseala!:h5

As lua, Teo, dar e betonat :dr3... si nu e doar al meu, ca e parcare subterana la bloc

aka v1tara aka Sorin

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salut,

Din ciclul - nu lucra mama ca e sarbatoare: bineinteles ca nu m-am putut abtine - avand astazi un pic de timp liber si m-am apucat sa mesteresc la Patrolul din dotare. M-o ierta si pe mine Al' de Sus ca doar nu se pune ca am muncit - m-am delectat cu surubelnita in mana, cateva chei si un cutter bine ascutit!

Deci: am inceput sa decopertez Patrolul. Operatia nu este complicata dar trebuie un pic de eroft sustinut (si evitat injuraturile - ca, deh, e a doua zi de Paste).

Am inceput prin demontarea mastilor laterale din interior de la geamurile din spate. Trebuie desfacute doar cateva suruburi (la manerele pasagerilor si de la centurile de siguranta), restul fiind prinse in cleme.

620117450_photo10.thumb.jpg.14bcec1a92104af28e897aac178ed0b3.jpg

A urmat apoi desfacere suportului becului din plafoniera, manereor de pe stalpii fata, indicatorul de temperatura de pe plafon, oglinda retrovizoare si parasolarele. Avand mai mult loc de invartit, am scos plafonul sintetic tragandu-l inspre fata masinii.

1528512165_photo2.thumb.jpg.2209c99dc6350bd3cba5d0722e2d04fb.jpg202155833_photo1.thumb.jpg.38c09c841713f9079b66fec0006f79ae.jpg942775173_photo3.thumb.jpg.0bf626120f807872bc098bc58c4442dd.jpg

1557935325_photo11.thumb.jpg.b3a2319217e365c2ba1a354f68cdeae9.jpg

Am reusit apoi sa scot dintr-o bucata mecanismul de la trapa (e destul de greu, cu tot cu geam: 10-12kg) scos tot spre fata masinii.

1000340447_photo12.thumb.jpg.1f307cb4594be4cee2fdb9d7bac50a1c.jpg

Desi speram mult ca tabla de pe plafon sa nu fie taiata - nu am avut noroc. Cei care au facut transformarea in autoutilitara au facut un decupaj de aproximativ 65x70cm...

A urmat apoi chinul taierii la ocol cu cutterul ("inmuiat" pe limba) a masticului cu care era lipit capacul de fibra de sticla ce tracea prin plafon (nu stiu de ce mama zmeului l-or fi gandit asa - probabil ca o fi lege prin Olanda ca autoutilitarele sa aiba un anumit volum pt. marfa). Grea operatie - mi-a luat cam 40 de minute ca era de consistenta cauciucului.

Stiti cumva daca la patrolul scurt nemodificat exista pisesa asta? Cum arata? Cine ma ajuta cu o poza?

32434682_photo5.thumb.jpg.ff8fccd75ee9ba86c00698d8992cb3a9.jpg423311441_photo14.thumb.jpg.b9b0ed7fb477bae1644d01e5da3e7f06.jpg[ATTACH=CONFIG]178107[/ATTACH]

Urmeaza sa caut un tinichigiu bun inainte sa ma apuc sa dau jos "cocoasa"; as vrea sa gasesc si o tabla care sa se preteze pusa in locul gaurii ce a ramas (plafonul are si doua striatii in lungul masinii). Sau poate gasesc un plafon de Patrol Y61 scurt de luat de undeva (daca stiti - dati, va rog, un semn).

980362506_photo9.thumb.jpg.15be61ed4168c11c622c57453a75b549.jpg317302814_photo8.thumb.jpg.d70a547bf5298b98773edb769ebc2b61.jpg454043570_photo7.thumb.jpg.e1842d506166b1b71211cd6d7d6c833f.jpg1356913094_photo6.thumb.jpg.dcd83d12bb6e61625c2058dc41c106c3.jpg1277390053_photo4.thumb.jpg.55d106f41cd78ab249048e713ae5e2c6.jpg

To be continued...

Sorin

164930067_photo13.thumb.jpg.13506a553fee13f7c90e3fd4a8c292ad.jpg

Editat de Kibitz

aka v1tara aka Sorin

Link spre comentariu

pai de ce au mai lasat trapa? sa aiba greutate? ,cu ce e prins capacul de deasupra? ,sudat o bucata de tabla fix in gaura ,indreptat cat de cat ,stabilizat si terosonat puternic si la interior si la exterior ,ramane capitonajul!

sau schimbat tot plafonul de la dezmembrari!!!

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

pai de ce au mai lasat trapa? sa aiba greutate? ,cu ce e prins capacul de deasupra? ,sudat o bucata de tabla fix in gaura ,indreptat cat de cat ,stabilizat si terosonat puternic si la interior si la exterior ,ramane capitonajul!

sau schimbat tot plafonul de la dezmembrari!!!

Capacul de deasupra (cocoasa) este prins pe margine, pe interior, tot cu acelasi mastic/silicon (de consistenta cauciucului).

Capitonajul ramane, am sa pun si trapa la loc dupa ce termin de aranjat plafonul, dar o sa imi lipseasca o bucata din capitonaj (de-aia intrebam daca la masinile nemodificate piesa din poza asta mai este (bineinteles mai putin inalta) sau e doar capitonaj pe tot plafonul.

1210023870_photo13.thumb.jpg.e4847b12b520e45e20834056d8ec3f60.jpg

aka v1tara aka Sorin

Link spre comentariu

Poti modifica piesa din poza prin reducerea inaltimii,operatie simpla pentru cineva care lucreaza cu fibra.

Astept cu interes finalizarea lucrarii si s-ar putea sa-ti urmez exemplu.

Spor la treaba!

L 200

BMW F650 GS Dakar

Link spre comentariu

Cel mai usor iti reuseste lucrarea daca importi si sudezi pe stalpi un plafon de Y61 standard ... :h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

N-am studiat piata de dezmembrari la Y61 , dar cea mai corecta varianta ( plafonul original ) probabil ca va fi greu de gasit ( la masinile astea de obicei se distruge caroseria , si ce e usor afectat se inlocuieste , iar ce e major afectat e putin probabil sa mai aiba plafonul OK ) .

Alte variante ( de ex plafon de Y60 adaptat ) are marele dezavantaj ca necesita un bun meserias ...( faptul ca devine masina 'unicat ' nu m-ar deranja , in special daca pretul e super convenabil ) .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Piata de dezmembrari Y61 in Romania e praf! Dar exista varianta Bulgaria...acolo parca totul e din alt film. :grin:

Link spre comentariu

Piata de dezmembrari Y61 in Romania e praf! Dar exista varianta Bulgaria...acolo parca totul e din alt film. :grin:

Yonutz ia pune adrese de la bulgari!

Link spre comentariu

Teo ...

Geamuri am luat de la niste colaboratori ai unor amici de-ai mei din Ruse.

N-am luat doar unul ...am luat mai multe ... si preturile sunt simtitor sub astea din Romania ...

Chedere am luat din Romania ...de la aia care importa Pilkinton ...

Piese se gasesc pe net ...sunt cateva parcuri mari intre Ruse si Varna ...care fac si desfac orice marca iti trece prin cap.

Toata treaba este "sa le sprehanesti" limba sau sa ai pe cineva care sa te ajute in acest sens...Pe mine m-au ajutat amicii din Bulgaria. Ca altfel eram legat atat de maini cat si de picioare ...

Link spre comentariu

N-am studiat piata de dezmembrari la Y61 , dar cea mai corecta varianta ( plafonul original ) probabil ca va fi greu de gasit ( la masinile astea de obicei se distruge caroseria , si ce e usor afectat se inlocuieste , iar ce e major afectat e putin probabil sa mai aiba plafonul OK ) .

Alte variante ( de ex plafon de Y60 adaptat ) are marele dezavantaj ca necesita un bun meserias ...( faptul ca devine masina 'unicat ' nu m-ar deranja , in special daca pretul e super convenabil ) .

O tabla de capota (de la orice masina) sau altceva nu s-ar putea folosi? Cu s-ar putea face striatiile de pe plafon ca sa iasa le fel?

aka v1tara aka Sorin

Link spre comentariu

Te rog spune-mi ce dimensiuni are gaura pe care vrei sa o astupi,cea din plafonul de tabla.

Multumesc

La varianta montarii unui geam fumuriu, pe cheder in acea gaura te-ai gandit?

L 200

BMW F650 GS Dakar

Link spre comentariu

Te rog spune-mi ce dimensiuni are gaura pe care vrei sa o astupi,cea din plafonul de tabla.

Multumesc

La varianta montarii unui geam fumuriu, pe cheder in acea gaura te-ai gandit?

BUUUUNA !! IDEIA !!!! :al

dar ce aveti voi cu geamurile astea?

asta nu e bun? ca l poti pune ce culoare vrei si la grosime cat de mare ti permite chederul!

http://www.emsaindustriale.ro/plexiglas.php?gclid=CJ36mcy9hLcCFYJV3godqxAAPg

Link spre comentariu

V1TARA ia masoara tu si pune poze in detaliu aci , daca dai jos !, poate le trimitem blonzilor capacele inapoi:ha:

Link spre comentariu

Plafon cu ambutisari gasesti la MK2 , la Y60 , la K260 Wagon ... or mai fi si altele dar nu mai stiu eu daca se potrivesc ... Cele de mai sus sunt potrivite ca si dimensiuni aproximative , adica sunt mai mari .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

....

asta nu e bun? ca l poti pune ce culoare vrei si la grosime cat de mare ti permite chederul!

http://www.emsaindustriale.ro/plexiglas.php?gclid=CJ36mcy9hLcCFYJV3godqxAAPg

nu vreau sa te dezamagesc...dar nu e bun...plexiglasul e foarte casant, adica o sa iti cam crape la deformari ale caroseriei sau la contactul cu crengile... asta presupunand ca nu o sa-ti crape in timpul montajului... ce vrei tu (plafon transparent) se numeste Makrolon si nu se debiteaza cu pendularul, se toarna in forma ... ramai pe tabla, e mai sanatoasa treaba :wink: eventual daca chiar te mananca rau de plafon transparent cauta policarbonat ... nu ca ar fi ala mare minune fata de plexiglas, dar e ceva mai bun (si mai scump)

spor ! :h5

Editat de l_stoian79

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

nu vreau sa te dezamagesc...dar nu e bun...plexiglasul e foarte casant, adica o sa iti cam crape la deformari ale caroseriei sau la contactul cu crengile... asta presupunand ca nu o sa-ti crape in timpul montajului... ce vrei tu (plafon transparent) se numeste Makrolon si nu se debiteaza cu pendularul, se toarna in forma ... ramai pe tabla, e mai sanatoasa treaba :wink: eventual daca chiar te mananca rau de plafon transparent cauta policarbonat ... nu ca ar fi ala mare minune fata de plexiglas, dar e ceva mai bun (si mai scump)

spor ! :h5

@l_stoian79 - Dă-mi voie nu să te contrazic, doar să te fac atent, puțin! Există plexiglass foarte rezistent, chiar antizgâriere, hard-coated. Am pus o legătură către o pagină din România, în discuția despre geamurile/panourile laterale spate de Patrol y61 convertit in autoutilitară de către olandeji:ha: Nici eu n-am crezut prima dată când am cumpărat, să le folosesc la niște geamuri de rulotă. Dar, este adevărat.

Am luat o bucată de 400x500 mm cred, de 6-7 mm grosime, pe care o aveau de test la un atelier, am pus-o jos pe beton abraziv, nefinisat și la indicațiile unui domn de acolo, am dat cu ciocanul în ea. Nu avea nici pe dracu, foarte greu s-a zgâriat, dar foarte puțin - comparativ cu efortul special depus - iar de fisurat, spart, nici vorbă. Apoi m-am aplecat peste ea, pe cant să-i testez elasticitatea ... sau rezistența la rupere, nu am putut-o rupe. Iar la grosime de 8-9-10 mm (există și de 12 mm) treci cu tancul peste el și n-are nimic, sunt sigur. Și există și fumuriu, cu tentă maro sau negru.

Din câte știu Makrolon® și Policarbonat sau Polycarbonate sunt plăci stratificate fără rezistență mecanică mare și arată așa:

Makrolon®

makrolon.jpg.418b4d1fd1b5109e313ea19a894ca798.jpg

și

Policarbonat

Policarbonat.JPG.db03954cc64999077f5ec86ca912d29c.JPG

Nu cred că la acestea te refereai, mai sus. N-au nici o treabă cu aplicația despre care era vorba. Eu știu că astea se folosesc la garduri, sau la acoperiri terase, structuri metalice, copertine etc.

Numai bine!

Editare ulterioară: imaginile sunt de pe Google Imagini, din rezultatele căutărilor: "Makrolon" și respectiv "Policarbonat"/"Polycarbonate":h5

Editat de mita31
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Pe mine nu prea ma tenteaza sa ii pun geam sau plexiglass in locul gaurii aleia pentru ca deja am trapa pe el. Prefer sa refac tabla in zona respectiva pentru ca se va mai intari un pic. Asa cum e acum mi se pare fragil...

In alta ordine de idei, am vazut astazi un Patrol scurt (aproape) ca al meu (nu avea trapa) si avea capitonaj pe tot plafonul (nu exista pisea aia de care intrebam mai devreme).

aka v1tara aka Sorin

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare