Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Calculator online pentru noua taxa de timbru auto

Max
 Share

Recommended Posts

• Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Re: Calculator online pentru noua taxa de timbru auto

Vorbe multe si nimic realizat.

De vina sunt numai acele creaturi jalnice , dar fericite, ce se numesc parlamentari.

Daca am fi fost nemti nu ajungeau toti ....... in parlament, guvern, ministere.

Fac ce vor si isi bat joc de fiecare romanas din tara asta

pe noi ne ating la masini, pe tarani ii impoziteaza daca au animale....

suntem mandrii ca suntem Romani

Guest Ernest4x4

Da, asa este. tot nu inteleg logica acestei taxe " de fraier " . Ziceau ca e o taxa pe poluare. pai si atunci sa platesti exact cat timp poluezi , nu sa platesti pe toata viata masinii inainte. Daca azi platesc taxa si eu maine o fac praf masina si o tai la fier ? mai polueaza ? daca masina o tin in curte sau in garaj ca nu merge sau cine stie de ce , mai polueza ? Cretinii astia ar trebui sa puna exact un fel de timbru , ca si Ro Vigneta , sa platesti exact pe o perioada limitata si in functie de ce Euro ai la masina . Asa fain si logic e in Anglia cu impozitul , mergi la orice oficiu postal si platesti pe jumate de an sau pe un an si iti pui tichetul in geam sa-l vada politistul . daca maine radiezi masina ,atunci primesti banii inapoi minus perioada care ai folosit-o . E foarte logic, merg 10 zile, platesc pe alea 10 zile,nu mai mult. Numai la noi suntem redusi mintal,parca nu ne-am da seama ca vor ne ne tepuie.

Guest Ernest4x4

Apropo, ma poate ajuta cineva sa-mi calculez si eu taxa asta noua la un Mitsubishi Pajero 2500 cmc din 1992 ,cred ca e Euro I si eu Autoutilitara inscrisa in acte ,deci taxa ar trebui sa fie mai mica. Acuma vreau sa mi-o inscriu si nu stiu ce sa fac, sa platesc pe taxa veche pina la 15 martie sau pe taxa nou dupa 15 martie , care o fi mai rentabila ?

M-am tot uitat pe net la calculatoarele de timbru de mediu si imi iese o suma mai mare decat a costat masina.Adica vreo 8500 de Euro.Asa este, sau nu m-am uitat eu unde trebuie?

Apropo, ma poate ajuta cineva sa-mi calculez si eu taxa asta noua la un Mitsubishi Pajero 2500 cmc din 1992 ,cred ca e Euro I si eu Autoutilitara inscrisa in acte ,deci taxa ar trebui sa fie mai mica. Acuma vreau sa mi-o inscriu si nu stiu ce sa fac, sa platesc pe taxa veche pina la 15 martie sau pe taxa nou dupa 15 martie , care o fi mai rentabila ?

Pentru autoutilitare taxa ramine aceeasi, se modifica doar pentru autoturisme. Inainte sau dupa 15 martie vei avea tot aceeasi suma de plata aprox. 1000e

Stie cineva care este taxa care trebuie platita acum?Pana in 15 martie se ia in considerare taxa din 2012 sau taxa din 2013 in care nu avea importanta pe ce combustibil functiona masina?

Stie cineva care este taxa care trebuie platita acum?Pana in 15 martie se ia in considerare taxa din 2012 sau taxa din 2013 in care nu avea importanta pe ce combustibil functiona masina?

De la administratia financiara vin acum si se plateste tot taxa veche.

Care taxa veche?Cea din 2012 sau cea 2013?

Taxa auto din 2012 este aceeasi cu taxa auto din 2013(singura diferenta este ca in 2013 trebuie sa plateasca si auto cu nr. romanesti) si este valabila pina la 15 martie. Dupa 15 martie intra in vigoare timbrul de mediu cu o noua calculatie pt. prima transcriere a proprietatii

Care taxa veche?Cea din 2012 sau cea 2013?

Cea din 2013 se bazeaza tot pe aia din 2012.Se ia in calcul ultima taxa,adica nu timbru de mediu!

Am revenit. Dupa ce a fost depusa cererea in care intrebam daca are taxa platita masina mi-au spus ca primesc raspuns in 5 zile lucratoare... Nu am primit nimic. M-am intors la ei si au spus ca vor reveni de data aceasta in 45 de zile lucratoare (nu inteleg de ce un termen asa de lung, dar fie). In final am platit taxa, in jur de 1.400 lei, ca sa pot inmatricula masina si sa o pot folosi. Macar nu a fost 3.000 euro asa cum spusesera prima oara.

Felicitari.

Legat de aplicarea efectiva a taxei , se pare ca in functie de ce da RAR-ul , diferentele sunt imense.

Adica :

- nu conteaza foarte mult omologarea normei de poluare a tipului de motor.

- o masina "forjata" bine , inainte de masurarea noxelor la RAR , cu motorina putina in care se baga anumiti aditivi ( care se gasesc si in comert ) , poate scoate pe teava noxe de euro5 chiar daca este euro 3 in acte. Calculul timbrului se face la valoarea efectiv scoasa si trecuta in carte. diferenta este majpra la valoarea taxei ( intre 250 si 3000 euro ) !!!!!!

- personalul de la RAR stie ca daca incalzeste bine masina inainte de masurare si o tine turata bine timp de 2-3 minute , poate scoate noxe la jumatate decat la rece , si mai stie si ca la un amestec destept de carburant/aditivi ...o face aproape electrica.

Esti sigur ca asa e?

C02-ul se determina doar prin test dinamic, la RAR Voluntari, si are un cost pe masura-era vre-o 800 de Euro acum 5 ani.

RAR-ul are baze de date cu CO2-ul specific fiecarui tip/motorizare si se scoate de acolo.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Mie mi-au trecut in carte exact cat este dat de producator,nu dupa cat scotea masina la momentul respectiv,desi mi-au facut test de noxe!

Felicitari.

Legat de aplicarea efectiva a taxei , se pare ca in functie de ce da RAR-ul , diferentele sunt imense.

Adica :

- nu conteaza foarte mult omologarea normei de poluare a tipului de motor.

- o masina "forjata" bine , inainte de masurarea noxelor la RAR , cu motorina putina in care se baga anumiti aditivi ( care se gasesc si in comert ) , poate scoate pe teava noxe de euro5 chiar daca este euro 3 in acte. Calculul timbrului se face la valoarea efectiv scoasa si trecuta in carte. diferenta este majpra la valoarea taxei ( intre 250 si 3000 euro ) !!!!!!

- personalul de la RAR stie ca daca incalzeste bine masina inainte de masurare si o tine turata bine timp de 2-3 minute , poate scoate noxe la jumatate decat la rece , si mai stie si ca la un amestec destept de carburant/aditivi ...o face aproape electrica.

Asta este culeasa din folclor... este rodul imaginatiei populare. Flay a spus foarte corect! Sau poate ai informatii despre viitor.

4x4

Este vorba despre modalitatea de calcul de dupa data de 15 Martie 2013. Pana in prezent s-a platit taxa de prima inmatriculare . In cazul timbrului de mediu , calculul si masurarea noxelor se va face diferit , conform noii legi. Mai sunt 11 zile pana atunci.

...nu este prima data cand dau pronosticuri corecte despre viitor. O fi ceva genetic, de la bunica-mea care era vrajitoare. Pentru ca nu a avut nepoate , mi-a transmis mie harul . :ha:

Cam cat ajunge taxa pt un G din 83 , 3000 diesel?

Vedeti prima postare a topicului, calculatorul find valabil :wink:.

4x4, Way of Life !

Daca sti cat scoate pe teava iti poti calcula . Oricum , rata de devalorizare este foarte mare ...cred ca 90 % . s-ar putea sa merite sa il inscrii pe bune in Romanica.

RAR-ul are baze de date cu CO2-ul specific fiecarui tip/motorizare si se scoate de acolo.

Nu le au chiar pe toate, sau daca le au incearca sa te arda elegant cu alta norma valabila pt alt an. Asa mi-am luat-o eu cu Freelanderul, este 2001 dar inmatriculat prima oara in 2002, iar intre 2001 si 2002 este diferenta la noxe, 2001 cu 205 g/km si respectiv 2002 cu 240g/km, iar RAR-ul a luat in calcul anul inmatricularii. Diferenta la momentul respectiv in 2010 a fost de la 1200 E la 1700 E.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 CommandShift MY01 5Dr (gone)

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Christine)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Pai atunci trebuia sa aduci tu documentatie despre motorizare (Certificate Of Conformity) sau sa faci test dinamic. Nu cred ca merita generalizat cazul, principalul e ca nu se va putea face test dinamic la milioanele de masini din tara si se va folosi o referinta deja existenta.

In Iulie 2008 cand a inceput nebunia cu CO2-ul am fost printre primii care au vazut impotenta sistemului.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Orcum nu ai nici o baza in astia platesti azi o taxa vin maine a;tii zic ca nu e buna si platesti alta , cele inmatriculate inmate de 2007 au avut platite vama accize ,pai alea cum ramane cu ele ? Magarie pe fata

Eu cred ca cel putin RAR-ul ar fi trebuit sa stie pana acum metodologia de calcul a noilor noxe daca se aplica de pe data de 15 martie, si nimeni la reprezentantele RAR nu a auzit ceva. Iar tehnic, e aberant sa pui la socoteala o masuratoare statica pentru a masura.... oare ce?.. grame co2 emise pe kilometru parcurs.

4x4

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use