Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Supravietuire

Postări Recomandate

Re: Supravietuire

Fiecare cu viziunea lui asupra subiectului.:al

Parerea mea e ca intr-o situatie de genul asta trebuie sa te folosesti de ceea ce cunosti (locuri,oameni,situatii,oportunitati locale,etc) si nu sa te avanti ca berbecul in necunoscut,spre o ipotetica siguranta.

Cine se crede Rambo,Arnold sau Chuck Norris poate sa incerce dar "viata bate filmul"...unde sa plec de nebun cu nevasta si doi copii mici?

Nu mai bine stau in beciul meu,la 60 de km de capitala (naveta ma relaxeaza)?:ha:

Despre arme au lamurit colegii vanatori problema...sunt perfect de acord cu ei...nimic nu e mai eficient de aproape decat un shotgun...sunt fan "pump-action" si am doua,un Remington 870 si un Mossberg Marine (asta e inoxidabila,scurta si rea,arma infanteriei marine americane,cea mai buna alegere pentru home-defence,poti sa bagi in ea si cuie :grin:).

In situatii de criza majora despre care discutam aici semenii sunt dusmanul principal si cei mai slabi vor dispare primii,sfasiati de haita...cu cat esti mai capabil (si pregatit) sa te aperi pe tine si pe ai tai cu atat mai mult vei supravietui...buruienile comestibile sunt pe planul trei-patru...asta e parerea mea!:old

Una din asigurarile mele::banana

88794023_mossbergmarine.png.53a618e5e6ac90425eb6147294e6afdb.png

Editat de sean70

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 276
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

este posibil ca toti sa fi vazut cam multe filme :). Totusi consider observatiile lui RZV foarte pertinente. Mai ales cea cu armele de foc si trasul cu ele. In primul rand te marcheaza ca esti in zona si ca posibila tinta, pe de alta parte esti si periculos pentru cei din jur asa ca apar de aici in functie de codul genetic al fiecaruia 2 variante , fie te vor evita fie te vor ataca. Intalnirea directa cu cel care are arma de foc nu este preferabila din motive obiective intr-o astfel de situatie se va lucra pe intimidare , spaima si intuneric. Adapostul este cel mai important pentru ca el ofera sau NU protectie in timpul somnului. Lipsa de protectie si un somn plin de stres duc pana la urma la oboseala cronica si depresie. Daca avem si arme de foc finalul e deja previzibil.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Nu vreti voi sa va lasati de prostii si sa reveniti la subiectul initial - supravietuirea in natura . E mai mult decat indicat , si muult mai util . N-a zis nimeni pana acum cum se poate face o cataplasma cu o foaie de patlagina sau cum te scapi de cufureala cu mijloace naturale ... care sunt fructele de sezon , cum se sparge jirul ... cum se face o fiertura fara oala ...

... va rog io frumos , lasati-le naibii de puste , cutite , macetearbalete si altele ... fier cornier ... bine ca nu vreti si garduri electrice si mine antipersonal si ceva mici si ieftine bombite din teava de instalatie sanitara . Nu va doare creerii capului ?

... inainte sa va apucati sa faceti scenarii inutile .... cum facem sa n-o mierlim in natura libera , doar cu haina in spate si atat ...

Daca se doreste , deschideti fratilor un topic separat despre supravietuirea urbana intr-o confruntare cu neste ceva zombi ... ( e la mare moda la americani , chiar daca n-a fost vazut pana acum nici unul ... zombi mai lipsesc pe un forum de offroad , in rest avem di tati ) .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

...bine spus maestre...bine spus, doar ca pentru unii haina aia pe care o poarta in spate ar trebui sa fie dotata obligatoriu cu o carte de rugaciuni sau varianta "light" cu o rugaciune imprimata pe eticheta. Pusca ofera un oarecare confort psihic dar am vazut vreo doi care au facut pe ei cu pusca in mana ca deh...prin padurile patriei ieste animale care sar din tufis "fara veste" (adica fara a te atentiona, nu va ganditi la veste reflectorizante sau alte alea)- mi-a placut mie expresia asta spusa de unul dintre ei. In rest...va doresc supravietuire usoara.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Cred ca era o discutie depre ce poate fiecare... cu ce are la indemana, sa dea Dumnezeu sa nu ajunga nimeni la caz de forta majora

Salut. Va provoc la o dezbatere pe tema supravietuirii.

Scenariu

Va ingropati undeva intr-o locatie secreta, unelte, scule si alte obiecte care sa va asigure supravietuirea voua si familiei voastre in situatia in care ar trebui sa va izolati sau sa va refugiati pentru o perioada nedefinita (ani de zile). Groapa are 2m x 1m x 1m, adica 2 metri cubi.

Intrebare

Ce ati pune in acea groapa?

Eu unul ma gandesc de multa vreme la acest scenariu si ce am spus aici e varianta mea, evident ca arcasul are varianta lui sau fermierul pe a lui sau etc sau etc... e un topic deschis ideilor si nu "solutilor la cheie"... lasand la o parte faptul ca unii locuim in zona de campie, deal, ses sau munte si... multe multe alte variabile

Editat de bogus

Mercedes G Wolf 461 300GD

Nissan Terrano II R20 2.7 TDi

Link spre comentariu

https://www.facebook.com/1381798062119786/videos/1383787478587511/?fref=nf

cam la asta se poate rezuma supravietuirea... calm, inventivitate si multa munca iar rezultatele sunt deosebite

• Like 1
forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

https://www.facebook.com/1381798062119786/videos/1383787478587511/?fref=nf

cam la asta se poate rezuma supravietuirea... calm, inventivitate si multa munca iar rezultatele sunt deosebite

Poate cel mai bun raspuns la tot ce s-a comentat pe aici :br Nu am vazut nici o pusca, nici arbaleta, doar o minte lucida setată pe supraviețuire :g

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

Solutia cu ingropatul intr-un loc sigur de alimente, arme, otel cornier, etc. este foate buna. Eu am ingropat cam tot ce-mi trebuie de multa vreme.

Numai ca asta presupune o anumita mentenanta. Macar odata la 10 ani trebuie reinprospatat stocul de conseve si curatate pustile, sau daca sunt foarte ruginite, inlocuite cu unele noi.

Sa nu uitati de costumele din azbest si de barcile gonflabile, ca nu se stie daca vine cu foc sau cu apa... Eu ma gandesc ca daca ultima oara a fost cu apa, acum va veni cu foc... :ha:

Pentru cazurile clasice de supravietuire, cand ajungi acasa si iti dai seama ca ti-ai pierdut cheia, e suficient sa ai niste bani la tine, sa-ti poti cumpara o bere... doua, pana vine nevasta sa te salveze. :x

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu

Ca o mica paranteza, alaltaieri am terminat de vizionat sezonul 4 din serialul "The Walking Dead" :) Trecand peste faptul ca e o fictiune de TV, sunt niste chestii interesante acolo, legate de supravietuirea "dupa apocalipsa", indiferent de ce a fost cauzata.

Oricate arme de foc ai avea dosite, tot ti se termina gloantele (de aia e mai buna o arma alba, plus ca e mai silentioasa). Oricat de bine te baricadezi intr-un loc "sigur", tot va fi compromis mai devreme sau mai tarziu si atunci trebuie sa fii tot timpul in miscare, nu static ca rata pe lac. Oriunde te ascunzi, tot o sa dai de oameni care iti vor raul (adica proviziile, armele, etc.). Orice masina, oricat de pregatita ar fi ea, tot va crapa (fie din lipsa de combustibil, fie din alta cauza). Deci morala povestii e "carpe diem", ca nu se stie ce ne aduce ziua de maine ;)

PS: E interesant experimentul propus de colegul de mai sus, cu statul in padure macar cateva zile fara nimic la tine (hai sa zicem un briceag). Daca ar mai fi inca cineva cu mine, parca l-as incerca macar o zi-doua...

Link spre comentariu

Da...cu un iepuras playboy ai supravietui cateva zile in padure...:ha::ha:

sean asta e intrebare sau afirmatie? ca daca e intrebare as face si pe naiba si tot m-as descurca vreo 2-3 zile :wink:

Natura si aventura

Link spre comentariu

[video=youtube;REMnG4b-HGY]

Editat de Pleampa
S. Maugham: „Psihologia proletarului este următoarea: cu cei mari este slugarnic, celor mici li se pişă în cap.“
Link spre comentariu

Ma bucur ca v-ati distrat citind lista mea. M-as fi bucurat si mai tare daca veneati in completarea ei.

Am considerat ca in lada de 2m^3 au loc cateva bare de cornier. Poti sa-l folosesti la o gramada de chestii, e relativ usor si rezistent.

Am ales lungimea de 1,8 pentru ca eu as face lada de 1,8 x 1,1 x 1,1. Poti folosi cornierul la intarit lada.

Poti sa incropesti relativ usor un adapost cu barele de fier cornier, o foaie de cort, cateva crengi mai mari si peste alte crengi mai mici.

Ideea era sa iti organizezi ceva rapid, sa nu te ude prima ploaie sau ninsoare.

Pe urma mai cauti, mai inveti, mai te descurci pana iti ridici vila in mijlocul salbaticiei.

Daca reusesti sa treci de socul primelor 3-4 saptamani in salbaticie, timp in care probabil ca cei din orase deja s-au mancat intre ei, ceilalti care intra in padure vor fi destul de flamanzi, dezorientati si usor de evitat sau executat. Probabil te-ai adaptat deja la mediu, ai facut prima diaree sau toxinfectie.

Daca ai mancat o conserva pe zi, timp de o luna de zile, esti mai bine decat cel care a mancat pe sponci. In plus si pe lista mea era pusca (si cureaua lata) plus cartuse.

Am zis ca as pune cutite mai multe pentru ca le consider echipamente de baza. Sunt relativ ieftine fata de cate poti face cu ele.

Se pot pierde, rataci, etc. Si pana la urma, oricand le poti schimba pe altceva, daca zici ca sunt prea multe. Nu trebuie sa le atarn pe nicaieri, au loc in lada. Vorbeam de ce pui in lada de 2m^3 ingropata, nu de carat in spate aici. Facand o paranteza, chiar si in rucsacul de mers pe munte as pune un cutit si un briceag.

As mai adauga

-permanganat de potasiu – cu intrebuintarile:

- sterilizarea apei de baut, pui pana apa devine roz;

- solutie dezinfectanta (tratament rani, taieturi) – roz inchis;

- tratarea ciupercilor, micozelor– rosie

aprinderea focului: amesteca 1 parte zahar si 2 parti permanganat sub forma de praf bine maruntit; presara intre 2 vreascuri uscate; cand se usuca bine, lemnul incepe sa arda

Editat de dizzy
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Aici e vorba cu adevarat de supravietuire, nu cu provizii si cu planuri facute dinainte. Proviziile oricum se vor termina repede si planurile nu se vor potrivi... :grin:

https://www.youtube.com/watch?v=fA0SH7mwYgg

73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi

ORCA - Off Road Club Arad

Link spre comentariu

Aici e vorba cu adevarat de supravietuire, nu cu provizii si cu planuri facute dinainte. Proviziile oricum se vor termina repede si planurile nu se vor potrivi... :grin:

https://www.youtube.com/watch?v=fA0SH7mwYgg

Un ageamiu.....n-are corniere, degeaba se mai chinuie ! :ha:

Link spre comentariu

Il gasesti aproape oriunde, cu ce crezi ca fac amaratii case in 2015 prin anumite sate?Cu apa, lut si paie, da in 2015 inca se folosesc aceste materiale.De obicei se sapa la baza unui deal, la mine la tara sunt cateva astfel de ''depozite''.Se sapa, se uda, se amesteca cu apa si paie, se calca in picioare si se baga compozitia in niste forme dreptunghiulare.Se scoate ''caramida'' si se pune la soare :).''Caramida'' buna, rezistenta, caldura iarna, racoare vara.

Spor la treaba :)

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Supravietuire?! Un fel de lectie de istorie despre cum se construiau, pana nu demult, casele prin unele sate d-ale noastre.

Cat timp a durat constructia si cu ce s-au hranit in timpul acesta?

Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !
Link spre comentariu

Oricum, prin tiglele alea o sa ploua ca prin stropitoare.

El le-a asezat pe orizontala una langa cealalta ca la tigla solzi iar pe verticala le-a suprapus doar un pic, cum se face la tigla cu falţuri.

Tinand cont ca tiglele lui nu au falţuri, ar fi trebuit sa le suprapuna cel putin de jumate pe verticala, astfel ca apa sa nu patrunda in interior.

Editat de hackkyy
Link spre comentariu

radacini , mah voi numa la burta va ganditi. Arme , arcuri ,vanat povesti. Nu asa tata , toate aste consuma energie.. Sapi putin, iei o radacina si o papi, mai gasesti trei mure , 5 affine si 4 ciuperci , le mananci si pe alea.

Mai pe seara mananci alte radacini si 3 Frunze si tot asa. Fara galagia armelor, fara sa fie nevoie sa faci foc in prima faza. Omul modern ar murii desigur cu un regim ca si cel propus de mine. Dar o saptamna -doua , pana ai construi un adapost sau ai gasii un loc mai sigur ar merge treaba asa.

Natura si aventura

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare