Marius C alias Turagmes Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 (edited) Re: Supravietuire eu vb in general...sunt multi cei care clacheaza rapid din motive care pe noi astia din partea necivilizata a Europei ne fac sa radem in cativa ani daca un copil va gasi prin iarba o cutie cu lapte praf va merge bucuros la parinti sa-i anunte mandru ca a gasit un cuib de vaci :grin: din pacate sunt multi copii care se jura ca vaca e mov :ha: si plus de asta cati copii pot identifica corect planta care face rosii...si cea care face ardei gras? uitativa cu atentie la copii de 8-10 ani...nici nu stiu sa alerge....o noapte in padure la lumina focului ,,,fara net...fara mobil...fara apa calda si fara haleala la microunde...devine ceva apocaliptic mai intreb ceva....cati din copii de pana la 14 ani stiu sa identifice pe cer Ursa Mare.....Ursa Mica....si Steaua Polara? Edited February 19, 2013 by Marius C alias Turagmes Link to comment Share on other sites More sharing options...
suvi Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Re: Supravietuire Noi cand dam de greu avem o vorba: Ce-ai face in razboi? daca aici nu te descurci. Sotia are vesnic acelasi raspuns: -As muri. :grin: Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link to comment Share on other sites More sharing options...
omoroka Posted February 19, 2013 Author Share Posted February 19, 2013 Re: Supravietuire ... ce facem? Clacam pur si simplu din start doar pt ca nu avem experienta necesara? Ne taiem venele imediat ca sa scapam de calvarul zilelor grele care vor urma?... Da, sunt unii care asa ar face, va spun din experienta propie... v-am zis ca am avut cateva. Ne-a prins noaptea in Piatra Craiului rataciti fiind intr-o padure. Nu lanterne, nu mancare, nu haine. Eram imbracati toti, 7 persoane, foarte sumar si uzi leoarca pentru ca ploua continuu de cateva ore. Ne-am construit un mic adapost care sa ne apere de ploaie cat de cat (unu dintre noi avea un cutit de vanatoare la el) dar chiar si asa frigul resimtit era crunt din cauza umezelii. Toti dardaiam la propriu. Unu dintre noi, n-o sa-l uit niciodata, a venit atunci cu propunerea de a ne sinucide :ha: Nu era nici macar ora 12noapte... adica deabia incepusem supravietuirea noastra :ha: Am auzit mai tarziu ca a ajuns ceva printr-un partid baiatu asta :grin: Deci DA, sunt unii care decat sa se chinuie si-ar lua gatul. Va salut ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
omoroka Posted February 19, 2013 Author Share Posted February 19, 2013 Re: Supravietuire ....cati din copii de pana la 14 ani stiu sa identifice pe cer Ursa Mare.....Ursa Mica....si Steaua Polara? Ai dreptate. Eram intr-o zi intr-un mall in care erau expuse terarii cu animale veninoase, reptile si insecte. La un moment dat un copil o striga pe ma-sa: - Mami, mami, uite un micropod :ha: Va salut ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JurasikMan Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 (edited) Re: Supravietuire Probabil ca multi dintre cei de pe forum cunosc acest site , insa pentru cei care nu l-au vizitat il recomand , mai ales pentru surplusurile militare. In activitatea mea am avut de a face cu destul astfel de echipament si va pot spune urmatoarele ( in general pentru echipamentele armatelor din tarile dezvoltate : - majoritatea tipurilor de incaltaminte sunt extrem de rezistente. sistemele de etansare, cusaturile , intariturile sunt duble sau triple. Nu sunt foarte comode. Nu au un aspect comercial de genul celor de firma de fitze ...dar sunt foarte durabile. Sunt confectionate in cea mai mare parte din materiale absolut naturale . - majoritatea tipurilor de imbracaminte sunt facute din material tip ripstop. Nu sunt asa frumoase si colorate ca si chestiile sintetice "minune" , dar te poti tara cu ele in balta, noroi , pietris ...si dupa o spalare se pot refolosi fara probleme. Nu au materiale minune pentru eliminarea transpiratiei , poate nu sunt 100 % impermeabile...dar intretinerea lor este facila si in combinatie cu alte echipamente militare suplimentare pot deveni absolut impermeabile. Camasile sunt din materiale moi si placute la purtat iar croiala este gandita pentru a se potrivi pe mai multe tipuri de fizic. Vestoanele , mai ales cele austriece si belgiene sunt foarte placute , ergonomice si au multe variante de configurare. - baionetele nu sunt utile pentru ca sunt absolut toate tratate si nu le puteti folosi la activitati domestice. Dar, exista pe site la " cutite speciale " cateva variante demne de luat in seama. - tot la surplusuri militare gasiti bidoane . Cele rusesti din aluminiu sunt recomandate si pretul este de dumping. Foi de cort militar ...sunt iarasi ieftine , calitative si extrem de practice , fiind si acoperis si poncho si fata de masa si plasa de camuflaj in acelasi timp. siteul este : http://www.kaki.ro/categorii/surplusuri-militare.php In cazul in care este considerata reclama , rog un moderator sa editeze portul pentru a nu fi vizibil linkul intreg. Nu am reusit sa il ascund. cred ca nu imi functioneaza mie ceva. Edited February 19, 2013 by JurasikMan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Re: Supravietuire ... Unu dintre noi, n-o sa-l uit niciodata, a venit atunci cu propunerea de a ne sinucide :ha: Nu era nici macar ora 12noapte... adica deabia incepusem supravietuirea noastra :ha: Am auzit mai tarziu ca a ajuns ceva printr-un partid baiatu asta :grin: Acum am inteles si eu cum sta treaba: au vazut politicienii nostri ca e nasol cu criza, si au zis ca decat sa ne mai chinuim asa, mai bine iau niste masuri economice care ne termina de tot, si scapam repede! :ha: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Re: Supravietuire @jurasik Am intrat in magazinul celor de la Kaki (e undeva in zona obor)... pot sa spun doar atat: pierdere de timp! Chestii "austriece, nemtesti, rusesti" made in china! :wink: Sa revenim la oile noastre cu supravietuitul. Eu tragand o linie aici ...am inteles ca de fapt supravietuitul ptr unii inseamna privitul la televizor...survivor, morvivor sau alte bazaconii ... :ha: De unde, nici pe departe. Pai domnilor, sa stingem televizorul ...si sa facem cativa pasi in viata reala. Am trait cateva experiente de genul ...unele din ele alaturi de cativa membri din aceasta comunitate. Pot spune doar atat:"in situatii care genereaza stres, omul se transforma". Ca si observator, desi si eu partas in anumite situatii nu tocmai necunoscute mie, am ramas de cateva ori interzis la cum pot reactiona unii oameni in cazul in care simt nesiguranta, se avanta/se trezesc necalauziti in necunoscut, sunt expusi chiar si ptr cateva clipe unor stimuli externi generatori de stres ... Vorbim aici de faptul ca ai nostri copii sau ai altora ...nu stiu unde si care sunt stelele de pe cer ...Intrebarea este: noi oare stim? De ce nu stim? Cine trebuia sa ne invete? De ce nu ne-a invatat? Faptul ca unii dintre noi au avut experienta unor mici tentative de supravietuire ...nu inseamna ca garantat ne vom descurca intr-o situatie cu adevarat la limita. Ptr ca de fapt supravietuirea ...poate consta oricand in situatii noi cu totul si cu totul altele fata de cele experimentate deja (stiute). Ce inseamna de fapt supravietuirea? Inseamna autocunoasterea si autocontrolului fiecarui individ de catre el insusi... De ce pomeneam eu acolo de apa si hrana si foc...ptr ca toate aceste elemente daca lipsesc omului, atunci situatia se complica. Incerc sa vorbesc cat mai detasat aici despre toate aceste lucruri, dar probabil ca sunt situatii in care si eu as avea o limita de stres dupa care probabil as claca. Aceasta stacheta cu limita fiecaruia e pusa mai sus sau mai jos in functie de educatia, experienta si de ce nu rezistenta fiecaruia. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
JurasikMan Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Re: Supravietuire Yonutz , posibil sa aiba si chinezarii. Eu am comandat ceva chestii militare si sunt veritabile. Vechiute , dar adevarate. Singura lor problema este ca nu au marimi mari si eu sunt destul de zdravan , dar am reusit sa folosesc marimile maxime. Si , evident sunt Second Hand. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitonul Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Re: Supravietuire Sunt multe de discutat. Numai sa intrebam (sau sa ne intrebam) cum supravietuiesc cei de la munte, nu spun Apuseni, ca mai sunt si alte zone, si nu se opintesc la fel de fel de surplusuri militare sau alte nimicuri. Si ce caracter au acesti oameni! Dar, au aparut si educatorii, care te atrag cu conditiile de cazare: http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=supravietuitorul%20din%20maramures&source=web&cd=8&cad=rja&ved=0CFQQFjAH&url=http%3A%2F%2Fwww.cursuripentrucopii.ro%2Fcurs%2Ftabara-de-supravietuire-in-maramures_450&ei=7P4jUdmXCceqtAalnYGQAw&usg=AFQjCNE5ndAOemT-aK8yGfenh1pDppLizw Rubicon 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrolator Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Re: Supravietuire Salut. Va provoc la o dezbatere pe tema supravietuirii. Scenariu Va ingropati undeva intr-o locatie secreta, unelte, scule si alte obiecte care sa va asigure supravietuirea voua si familiei voastre in situatia in care ar trebui sa va izolati sau sa va refugiati pentru o perioada nedefinita (ani de zile). Groapa are 2m x 1m x 1m, adica 2 metri cubi. Intrebare Ce ati pune in acea groapa? Interesant; si unde anume ar fi locatia secreta a gropii? Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
gusteru Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Re: Supravietuire la teorie si dat din gura...vad ca ne pricepem......da...ia incercati sa ramaneti o saptamana undeva fara feisbuc fara curent electric...fara apa curenta in apropiere....fara semnal la mobil....fara chibrite....si mai stam de vorba fac asta in fiecare iarna, mai putin aia cu chibritele si tare bine e, imi aduce aminte de vremurile cind plecam in piatra cu un rucsac facut dintr-o prelata furata de pe o masina si patura de calcat a maica-mi. iarna dormeam in pestera ursilor- care cunoasteti valea dimbovitei o stiti, in sala mare- si mincam sunca cu ceapa. cind am mai crescut si am putut avea rucsacul cu cadru si sacul de dormit de 330 lei era deja un lux. apoi primusul rusesc, pe care il am si acum si ma iau toti in balon cind il scot( apropo, stie cineva unde gasesc garnituri?) citi ar mai face acum asa ceva, spune la un pustan toate astea si te ia in ris. colectia mea de harti se va duce dracu, acum avem gps, sau si mai bine se sta acasa si se priveste travel channel, la ce sa mai plecam pe teren Link to comment Share on other sites More sharing options...
omoroka Posted February 20, 2013 Author Share Posted February 20, 2013 Re: Supravietuire Interesant; si unde anume ar fi locatia secreta a gropii? Buna intrebarea. Ar fi si asta o tema de discutat. Dupa mintea mea locatia secreta ar trebui sa fie adanc intr-o padure cu copaci inalti si desi pentru a masca focul si a absorbi fumul, la munte, langa o sursa de apa mica, deci nu langa parau, sub o stanca cumva, intr-un loc in care sa se poata construi usor si un adapost. Alte idei despre locatie? Va salut ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Re: Supravietuire Dar, au aparut si educatorii, care te atrag cu conditiile de cazare: http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=supravietuitorul%20din%20maramures&source=web&cd=8&cad=rja&ved=0CFQQFjAH&url=http%3A%2F%2Fwww.cursuripentrucopii.ro%2Fcurs%2Ftabara-de-supravietuire-in-maramures_450&ei=7P4jUdmXCceqtAalnYGQAw&usg=AFQjCNE5ndAOemT-aK8yGfenh1pDppLizw Locatia aia e prea soft, la un moment dat am gasit una super misto aici: http://www.fratiijderi.ro/ Din pacate, am vazut acum ca si asta are cablu TV si internet wireless! :ha: Dar sunt bune si astea pt copiii din ziua de azi, si de ce nu, si pt noi astia mai de varsta a 3-a. :old Interesant; si unde anume ar fi locatia secreta a gropii? Pai in cazul asta nu ar mai fi secreta... :grin: PS: omoroka, pune in groapa si niste ceai negru, ca io-s mare amator, si poate iti fac o vizita la groapa "secreta". :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
omoroka Posted February 20, 2013 Author Share Posted February 20, 2013 Re: Supravietuire Locatia aia e prea soft, la un moment dat am gasit una super misto aici: http://www.fratiijderi.ro/ Din pacate, am vazut acum ca si asta are cablu TV si internet wireless! :ha: Dar sunt bune si astea pt copiii din ziua de azi, si de ce nu, si pt noi astia mai de varsta a 3-a. :old Pai in cazul asta nu ar mai fi secreta... :grin: PS: omoroka, pune in groapa si niste ceai negru, ca io-s mare amator, si poate iti fac o vizita la groapa "secreta". :wink: Pun si ceai negru si cafea 100% arabica si niste whisky single malt, ca sa fie o supravietuire de lux :ha: Va salut ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Re: Supravietuire In cazul asta, da-mi pe PM adresa groapei secrete, sau macar coordonatele GPS. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Re: Supravietuire Pun si ceai negru si cafea 100% arabica si niste whisky single malt, ca sa fie o supravietuire de lux :ha: ...Si o blonda si-o bruneta, sa fie bine sa nu fie rau.....mai da-o dreaku de apocalipsa !!! :ha: 1 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Re: Supravietuire ...Si o blonda si-o bruneta, sa fie bine sa nu fie rau.....mai da-o dreaku de apocalipsa !!! :ha: Colegu', am vrut si io sa mentionez ca mai aduc niste "surprize", dar pazea, ca omoroka e om insurat de-acu si cu responsabilitati in pampersi! Daca vede nevasta pregatelile lui, chiar va fi nevoit sa-si sape o groapa pe undeva! Foarte secreta! :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
JurasikMan Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Re: Supravietuire Voi aveati nevoie de o " fecioreasca " si nu stiati cum sa o mascati. Probabil ca le prezentati la consoarte ca fiind o nasolie de zile mari , fara curent, caldura, haine groase , si paturi moi ...ca sa nu fie curioase de participare in familie. Si eu care am picat in plasa ca un amator. Va cautam echipament militar S-H ca sa nu loveasca bugetul aferent " gropii " . Asa sa-i samana numele " Groapa" . Sa imi spuneti si mie locatia ca as participa si eu la intampinarea apocalipselor . :2dr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Re: Supravietuire Mda ...supravietuirea se transforma in dezmat...dar sa-i dam o usoara tenta horror ... Se iau doua-trei-patru, bineinteles dupa posibilitati si dupa rezistenta, dudui si se pun cu subiectul in cauza intr-o groapa sau sa fie "supravietuirea" mai palpitanta pe o insula pustie ...departe de civilizatie! Dupa care ...scapa cine poate! Dupa un timp se observa daca duduile au devenit "gay" ...sau daca supravietuitoru nu mai rezista solicitarilor si fie isi face o pluta din te miri ce sa evadeze din monotonie, fie alege sa-si puna flotant pe buletin fix pe fundul oceanului pe dreapta. :ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitonul Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Re: Supravietuire Mda ...supravietuirea se transforma in dezmat...dar sa-i dam o usoara tenta horror ... : Ce te faci cand gasesti groapa goala (golita)? Rubicon 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jolly Roger Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 (edited) Re: Supravietuire Daca tot va place sa "supravietuiti" cu curu'n fotoliu sau in fata calculatorului, luati de aici si pregatiti-va de apocalipsa! Parola e club4x4.ro Edited February 22, 2013 by Jolly Roger ... BRAKES ARE FOR PUSSIES !.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 Re: Supravietuire Ce te faci cand gasesti groapa goala (golita)? O umpli......:ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
omoroka Posted February 22, 2013 Author Share Posted February 22, 2013 Re: Supravietuire Daca tot va place sa "supravietuiti" cu curu'n fotoliu sau in fata calculatorului, luati de aici si pregatiti-va de apocalipsa! Parola e club4x4.ro bun materialul. dar e de citit, nu gluma :h5 Va salut ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacadrean Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 Re: Supravietuire Daca tot va place sa "supravietuiti" E bun de pus in groapa printre celelate lucruri materialaul asta! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cornel4x4 Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 (edited) Re: Supravietuire Am avut in 2003 o experienta pe cand lucram in armata ca cercetas. Am avut o aplicatie de 5 zile in Insula Mica a Brailei inainte sa devina parc national. Am avut voie doar cu echipamentul standard adica mizeriile ce insemnau echipamentul militar al armatei romane. A fost "superb" ne-au mancat tantarii, iar noi am mancat dude si corcoduse salbatice. Pentru ca aplicatia era mai complicata si cerea si deplasari lungi in fiecare zi , si sa ne si ascundem de inamic nu aveam timp sa pescuim sau sa cautam prea multa mancare. Am reusit cu toate astea sa prind joi seara un somn de 4-5 kg pe care l-am facut fript pe lopatica de infanterie. Asta a fost singura masa consistenta de luni dimineata pana vineri seara timp in care am depus eforturi consistente ( mers pe jos prin boscheti si apa cel putin 20 de km pe zi). Apa am baut din Dunare si nu am curatat-o cu nimic, am bagat botul in apa direct si am baut ca vacutele din galeata. Una peste alta experienta a fost mirifica. In anii urmatori am mai avut experiente si aplicatii de genul ala dar am avut alt echipament si nu am fost obligati sa caram mizeria aia de ranita cu echipamentul standard, am putut sa luam cu noi si ce altceva am crezut de cuviinta, topor, cutit, sarma, plasa de tantari , crema contra tantarilor si etc ce mai vrea fiecare. Una peste alta eu zic ca am ceva experienta si pot zice ca sunt cateva reguli sfinte: 1 adapostul este cel mai important 2 apa 3 mancare undeva mai sus le-a mai enumerat cineva - sunt extrem de importante. O alta aplicatie la munte iarna. Echipament standard, tinuta doar ce ti-a dat armata si o izmana in plus pe dedesupt. Start dimineata la 7 si terminat a doua zi la 5 dupa amiaza. La fel cu fuga si ascuns in perimetrul izolat. Pe toata perioada aplicatiei a fost furtuna si temperaturi de -10 grade ziua, peste -20 noaptea. S-a lasat cu degeraturi , norocul nostru, au fost minore. Deoarece mizeriile de bocanci erau oricum numai impermeabili nu , ne udam picioarele in 2 ore dupa ce incepea ziua si unui coleg ia-u inghetat sosetele pe picior in bocanc iar celuilat i-am gasit gheata intre degete nu doar pe sosete. S-a lasat cu masaje 2-3 ore si incalzit treptat la un foculet de cercetas nu mai mare de 20 de cm. Astea in urma unui taras prin zapada de 300 m cu cea mai mare grija pe lang santinele "inamice". La final parerea mea: echipamentul este important dar si mai importanta este mintea si capacitatile fiecarui. Esti puternic mental faci din rahat bici si mai si pocneste. Restul tine de circumstante....ai noroc supravietuiesti,...n-ai noroc..... Edited February 27, 2013 by Cornel4x4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts