Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Modificare suzuki samurai

silus

Postări Recomandate

M-am decis sa aduc mici modificari samuraiului, acestea ar cam fi:

1. elicoidale, asa ca am comandat un kit suspensie procomp 3", o sa iau 4 tendoane jimny+ taleri si alte nimicuri

2. o data cu modificarea de mai sus parca ar da bine sa si ii maresc ampatamentul, aici incep sa apara deja problemele.

Pentru a muta puntea spate 10-12cm o sa trebuiasca sa mut rezervorul, asa ca am decis sa il mut inauntru, desfiintez bancheta, pun rezervorul pe stanga si pe dreapta trantesc un scaun, asa ca o sa fie masina cu 3locuri, mai bine decat cu 2 dar mai naspa decat cu 4(oricum nu prea era ea de 4locuri:))), si aici trebuie sa vad daca imi incape rezervorul actual sau o sa trebuiasca facut altul personalizat plus ca trebuie sa ma decid daca sa gauresc caroseria si sa alimentez de afara sau sa alimentez prin portbagaj.

Pentru mutat puntea fata mai in fata 5-6cm inca nu am gasit solutie, ma limiteaza caseta de directie, daca pun o caseta de patrol cu bratul pitman in fata ma arunca prea mult, am inteles ca vreo 20cm + ca e ff mare si grea, ce caseta de directie as putea sa gasesc cu un brat pitman mai scurt sau ceva de genul pt a-mi permite o mutare si a puntii fata?

3. motorul, aici am 2 sau 3 variante.

a. motor vitara 1.6 16v insa pe langa faptul ca nu gasesc ma mai lovesc si de costuri, 500-600motor+100 flansa+100alte nimicuri+ vreo 300manopera.

b. motorul actual 1.3 injectie, schimbata toata evacuarea, colectori, alt catalizator sau fara:D, teava de 2' cu finala sport + schimbat axul cu came (cel de pe lowrange) pretul unei astfel de modificari aprox 700E, ceva mai putin fata de schimbarea motorului dar banuiesc ca nici nu ajung la aceleasi performantele

c. varianta 3, renuntat la injectie si montat un carburator performant weber sau altul similar

Daca aveti optiuni, pareri, banuieli din facute, auzite sau chiar din burta, toate sunt bine venite:grin:

Editat de silus
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 122
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Modificare suzuki samurai

O alta dilema ce o am, sa raman la 31 sau sa pun 33-uri. Ratiunea, bunul simt plus sfatul prietenilor ma inclina spre a ramane pe 31-uri, dracusorul de pe umar imi sufla in ureche sa pun planetare Hd pe puntile stock cu 33-uri.....deci alta dilema

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Dupa cateva luni bune de modificari prin service, proiectul se apropie de final, cateva poze

urmeza prelata, teava (o avem deja facuta dar asteptam prelata), interior reconditionat si cateva mici ajustari la suspensie si sutem 100% finalizati

562.thumb.jpg.c99915d8f4c814ec213bacebe9d0b4eb.jpg

567.thumb.jpg.b2228cdc935dfa6812f7ad7204ef1d60.jpg

572.thumb.jpg.c238fae807c52b12a3c9e62ea78d1f93.jpg

576.thumb.jpg.c2eee09087790d2152ac6af778d550a6.jpg

577.thumb.jpg.8df4b0f0d143d35d1b374a4fc44b2cbd.jpg

• Like 2
Link spre comentariu

arb pe spate, compresor montat, conducte trase dar la testare am realizat ca ne pierde aer si nu am avut timp sa desfacem grupul sa vedem care e treaba

Link spre comentariu

Credeam ca doar Omoroka e destul de nebun sa bage atatia bani intr-un ARB pe samurai. :wink:

Bravo! Nu o sa regreti investitia. Cu ARB stii sigur ca e blocat.

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

A iesit senzational. Arata foarte bine, si ARATA A MASINA!

Felicitari...

-ai mai mutat puntile?

-ce cursa ai obtinut la suspensii?

-ce etrieri ai folosit la frana spate?

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Extraordinar , cred ca este cel mai fatos pe care l am vazut , distanta dintre punti , elicoidale , farurile ,cu gust .

...sa l conduci santos .

...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia.
Link spre comentariu

A iesit senzational. Arata foarte bine, si ARATA A MASINA!

Felicitari...

-ai mai mutat puntile?

-ce cursa ai obtinut la suspensii?

-ce etrieri ai folosit la frana spate?

-da, puntile sunt mutate ambele cam 20 cm, astfel am obtinut un ampatament de 241cm

-nu am o cursa f mare la suspensie, in jur de 55cm ridic o roata cu celelalte pe sol, asta pt ca am folosit niste telescoapele nu f lungi, cele de la kitul 3" lift trailmaster. Cand spuneam ca mai sunt mici ajustari la suspensie la asta ma refeream, sa pun niste telescoape mai lungi, modificam prinderile, atat cat ne permit tendoanele

-etrierii si discurile pe spate au venit cu masina cand am luat-o, din cate am inteles ar fi de golf3

Link spre comentariu

Nu sunt un fan al veveritelor dar masina ta arata fantastic de bine, sunt sigur ca la fel de bine o sa se descurce si in teren:h5 eventual daca nu suntem prea indiscreti spune-ne si o suma finala la care ai ajuns, poate mai sunt doritori care sa se apuce de ..investit:wink: si nu ar fi rau sa stie la ce sa se astepte. Faina faina faina masina!!!

Mitsubishi Pajero 3000 V6
Link spre comentariu

da tendoane stock de jimny am folosit, o sa limitez cursa maxima a suspensiei(telescoapelor) umpic sub cursa maxima a tendoanelor(chele fara telescoape) astfel zis ca eu ca nu le voi forta pe flexari.

greu de zis legat de pret, am scutit f mult pe partea de manopera pt ca am facut-o la servicul unui prieten + ca m-am implicat si eu fizic in anumite momente a modificarilor. Oricum a cam iesit cum mi-o imaginam

Link spre comentariu

Foarte frumos .... Bravo !! Jantele le-ai avut pe ea sau ulterior ??? Ma cam intereseaza si pe mine un set pt simexuri cu et -25/30 !!

Link spre comentariu

initial am avut niste jante nichelate 7j cu et aprox -20, astea le-am pus ulterior, sunt jantele care vin de samurai, cele 5.5j si sunt puse invers, de altfel sunt singurele jante de samurai care pot fi puse si invers

Link spre comentariu

felicitari!!! :h5

pare un side by side altoit si foarte suparat.

intreb si eu tot legat de jante: se pot pune invers fara nicio modificare? la gauri/piulite ma refer, nu au o conicitate, ceva?. se potrivesc pur si simplu?

Link spre comentariu

Ai mers pe acelasi rezervor, ca vad ca ai bancheta spate.

Samurai 1.6 8V injectie, YJ spring swap spate, RUF fata, reductii 4.16, difflock spartan, troliu 6000, simex.
Link spre comentariu

Felicitari, ai facut o treaba la care multi nici nu isi permit sa se gandeasca...

Acum, daca imi permiti, o sa punctez cateva puncte slabe din punctul meu de vedere.

1.Rollcage-ul tau este doar de forma, nu te ajuta la nimic.

2.De ce nu ai folosit tendoane de Jimny de spate si pe fata? Sunt mult mai rezistente, si un pic mai lungi.

3.Masca din fata pare neterminata, e ceva care nu se potriveste la masina, pare bling in contradictie cu aparatorile de noroi de cauciuc, bara si praguri de teava care pun accentul pe simplitate si rezistenta. Aici evident este vorba de gusturi, care nu se discuta.

Sper ca nu am deranjat cu postarea mea, sunt pareri strict personale.

Editat de yknot
4x4
Link spre comentariu

Johnny_r0 am facut un alt rezervor de vreo 35l di l-am pozat intre caroserie si puntea spate, era un locusor acolo numai bun de rezervor, nu am vrut sa renunt la bancheta spate

Felicitari, ai facut o treaba la care multi nici nu isi permit sa se gandeasca...

Acum, daca imi permiti, o sa punctez cateva puncte slabe din punctul meu de vedere.

1.Rollcage-ul tau este doar de forma, nu te ajuta la nimic.

2.De ce nu ai folosit tendoane de Jimny de spate si pe fata? Sunt mult mai rezistente, si un pic mai lungi.

3.Masca din fata pare neterminata, e ceva care nu se potriveste la masina, pare bling in contradictie cu aparatorile de noroi de cauciuc, bara si praguri de teava care pun accentul pe simplitate si rezistenta. Aici evident este vorba de gusturi, care nu se discuta.

Sper ca nu am deranjat cu postarea mea, sunt pareri strict personale.

1. chestea aia pe spate nici nu e roll cage ci suport pt prelata ce urmeaza facuta, teava aia va tine fix cat tine si caroseria, ai puncat bine aici, oricum cand fac tumbe mai extreme nu o sa am pe nimeni in spate ca sa protejez, rollcagul va venii doar peste locurile din fata si va aparea pe joi.

2. pt tendoane am preferat sa folosesc prinderile de la foile de arc de pe sasiu, in felul asta ma arunca puntea mult prea in fata, am gandit-o pe pe asta la momentul respectiv, plus ca tendoanele de spate erau si mai ieftine ca cele de fata:D

3. in fata par lucrurile neterminate pt ca asa sunt, neterminate, urmeza teava ce va venii pe lateral, va coborii pe langa faruri si se va prinde de sasiu. iar faza cu aparatorile de noroi, am gandit-o si pe asta in fel si chip, nu prea aveam variante de acoperit rotile, asa ca am preferat aparatorile de cauciuc facute cat mai bine.

Link spre comentariu

Am pus si prelata si teava, urmeaza interiorul si cateva fineturi prin botul masinii. Acum ma confrunt cu alta dilema si anume directia, imi pare prea brutala, desi am servo simt in volan toate denivelarile si imi joaca volanul in mana de imi rupe degetele. Ce solutie vedeti, eu parca as incerca cu o caseta de directie mai mare de pajero sau de toyota, am senzatia cum ca ar fi de la caseta de directie de vitara, ar fi prea mica pt rotile de 31 sau amortizorul de directie e praf, desi l-am testat inainte sa il remontam

CAGE.thumb.jpg.3c6c03d2ad8ce35a7e3fd8c9d9ecae3c.jpg

DIRECTIE.thumb.jpg.22db261447ff023ccd3eede5168430aa.jpg

Link spre comentariu

Acum ma confrunt cu alta dilema si anume directia, imi pare prea brutala, desi am servo simt in volan toate denivelarile si imi joaca volanul in mana de imi rupe degetele. Ce solutie vedeti, eu parca as incerca cu o caseta de directie mai mare de pajero sau de toyota, am senzatia cum ca ar fi de la caseta de directie de vitara, ar fi prea mica pt rotile de 31 sau amortizorul de directie e praf, desi l-am testat inainte sa il remontam

High steer cu brat de mercedes este rezolvarea. Si pentru a fi mai eficient, amortizorul de directie trebuie sa-l montezi intre bara de conexiune si punte.

4x4
Link spre comentariu

Un kit High steer s-ar potrivi la mine avand in vedere ca eu am puntea data f in fata si bara mea de directie e taiata si sudata pe alt unghi pt a putea flexa pe langa ceea de conexiune, un drop pitman arm ar avea cam acelasi efect?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare