silus Postat Decembrie 9, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Re: Modificare suzuki samurai teoretic si eu sunt de aceasi parere, insa cand zic sa mi le invarta vreau de fapt sa ma tina a 2-a a 3-a pe low, pe orice panta si sa mai si am umpic de pedala pt varful de panta. Comparatia eu o fac cu formula actuala, 5.12in grupuri, 2.6 low in reductor, 31'uri si obositul de 1.3injectie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Re: Modificare suzuki samurai Acum mai depinde si ce turatie vrei sa ai la roata pe low... 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silus Postat Decembrie 9, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Re: Modificare suzuki samurai mai mult decat am acum pe 31-uri. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 (editat) Re: Modificare suzuki samurai Eu am pajero 177cp si 33". Cu acceleratia la fund urc cu a 2-a majoritatea rampelor. Rapoarte 4. ceva Cu motorul de vitara nu vei putea sa invarti cum trebuie 35", nici 33" nu sunt sigur. 1.6 16v cu reductii standard de vitara invarti 31" in treapta 1, dar gafaie cand e inclinarea mare. Daca s-au incarcat de clisa, poti sa uiti. Cu reductiile tale nu vei putea sa descarci cum trebuie decat in treapta 2, roata se invarte lafel, distanta parcursa e mai mare, deci forta centrufuga a rotii va fi mai mare, va descarca up pic mai usor. Foarte putin. Un 33" are cu tot cu janta spre 50kg + noroi ajungi la un efort foarte mare. Daca vrei 35" ori alegi alt motor, de bmw ca sa mentii greutatea, ori te reorientezi spre rock crawling. Eu as merge pe 235 x 85 x 15 sau 16 resapat care are cam 32". Sunt usoare pentru ca sunt inguste, sapa si descarca foarte bine. Dar, cel mai usor, dai o bere si imprumuti un set de 33" si unul de 35" si vezi cum merge. Parerea mea. Editat Decembrie 9, 2013 de koais Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silus Postat Decembrie 9, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Re: Modificare suzuki samurai 177cp pt 1800kg, la mine vor fi 100cp pt 1200, raport cp/kg similar, + ca reductorul de pajero nu e f redus (pe undeva pe la 2) din cate stiu, roata va avea 36kg cu 33'uri si 39kg cu 35'uri. Rational si eu as tinde catre 33-uri dar daca tot depun efortul sa urma masina pe punti de toyota si ii schimb si motorul, parca m-as arunca la 35-uri. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Re: Modificare suzuki samurai :grin: si asta :old Lasind deoparte reductii,putere, motoare.....si ramanem la punti de toyota pt exercitiu,toy70 ai spus nu? :grin: Verifica punte de toyota 70 si 35-uri nu prea se pupa...posesorii se orienteaza la 33' sau chiar 32' avind motore 3.0TD.... Puntile nu te tin. o sa fii victima in padure cu 35-uri pe puntile alea.Probabil sa rupi planetare,si grupuri fata destul de des... Asta ca exercitiu cocnitiv. In rest, cu bani si incapatinare faci orice...:grin: Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silus Postat Decembrie 9, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Re: Modificare suzuki samurai tind sa nu iti dau dreptate din doua motive,1, samuraiul are 1200kg echipat offroad in schimb toyota are 1800stock si ajunge lejer la 2000kg echipata de padure, nu prea pot fi comparate situatile. 2. sunt fff multe veverite cu punti de toyota lj70 cu roti cat casa, tind sa cred ca daca rupeau la ele in draci faceau ceva in privinta asta sau raspandeau vorba in targ, poate parea subiectiv motivul atata timp cat vorbesc din auzite si nu din experienta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
peter erno Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 (editat) Re: Modificare suzuki samurai Sunt de acelasi parere ku RZV si Koais,nici motorul de vitara nici de samurai nu sunt pentru performantele astea.Degeaba ies calculate reductiile ,din punte si reductor,raza rotii,bratul de forta e foarte mare.Tu ai avea nevoie de o putere de motor,in viteza 1,2,3 in low,in orice situatie sa derapeze toate rotile,ca sa ai forta exploziva la nevoie.Degeaba ai cai putere,(ce de fapt nu ai) daca nu ai cuplu.Eu pregatesc un samurai lung,dar cu motorul original vreau sa ajung doar la RAR. Ideea de baza sa scot aprox 200 cp,si 350nm din motor de 1,9 tdi VAG montat pe samurai. Editat Decembrie 9, 2013 de peter erno http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Re: Modificare suzuki samurai Silus, ai dreptate, il stiu pe Forte din c-ta. A avut LJ70 3.0td cu simex pe 35 si nu stiu sa fi rupt nimic. A trecut pe 33 din cauza lipsei de putere. Depinde f mult ce vrei sa faci cu ea. Am tov. cu patrol 2.8 regim cu roti de 45" parca, o monstruozitate cu rapoarte stock, punti stock s.a.m.d. Nu a rupt nimic si nici nu va rupe nimic pentru ca unde merge el cu masina si la modul in care se da nu va rupe. Stiu in schimb pe cineva care rupe punti de patrol cu 33" pentru ca sudeaza acceleratia de podea si unde e groapa mai mare acolo e el. Daca mergi in regim de hobby, atunci poti pune linistit 35", cu cat mai mari cu atat mai bine, unde altii se chinuie, tu treci fluierand. Daca vrei sa te dai peste tot, poate si concursuri, atunci 33" pentru ca nu vei menaja masina deloc si vei da in ea ca surdu'n clopot. Asa ca pentru linistea ta, o supradimensionare nu strica. Numai sa nu le amesteci pentru ca vei avea surpriza sa treaca pe langa tine un samurai de 1.3 cu roti de 31" unde tu te vei chinui cu 35". Punctul meu de vedere strict subiectiv este sa mergi pe 33" fiind linistit ca o sa ai rezerva la pedala Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Re: Modificare suzuki samurai O intrebare: De ce nu mergi pe varianta punti de Patrol? Vei castiga la inclinari laterale, puntile de toyota nu sunt mult mai late decat cele de samurai. Uite 2 filmulete cu un Samurai cu 1.6 16v, punti pe patrol, rapoarte de 6.1 si boggere de 35" Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
peter erno Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Re: Modificare suzuki samurai Uite si un 1.9td marit doar la 130 cp,punti toyo,reductor 6.5. http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silus Postat Decembrie 9, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Re: Modificare suzuki samurai koais, samuraiul din prima filmare e praf, l-am vazut in multe filmari, fix ca el NU vreau sa ajung, pe unde ceilalti zbarnaie el polizeaza in gol, parerea mea, masina muuuult ingreunata(punti patrol, boggere care sunt pietroaie, teava cu nemiluita)+ un motor maricel dar depasit pe configuratia respectiva. Punti de patrol prefer sa nu din cateva motive, grele, rapotul nu asa redus + cel mai important, grupul spate cat casa, lucru care te obliga la 35'uri pt un clearence decent. peter erno, samuraiul ala il stiu, imi place tare mult, trage motorul de rupe, el e unul dintre exemplele de punti lj70 cu roti cat casa (boggere 38.5) si se pare ca ii rezista, la capitolul flex sta cam prost dar compenseaza. Am ales sa nu merg pe diesel din cauza greutatii, un 1.9tdi are pe putin 70kg in plus peste 1.3al meu. cred totusi ca voi merge pe 33-uri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Re: Modificare suzuki samurai Corect, ai dreptate. Nu m-am gandit la aceste aspecte. Stiu doar ca puntile spate de toyo sunt mai slabute, dar la cate kg o sa aibe jucaria, ar trebui sa fie ok. Incearca totusi si un set de 35" sa nu ramai cu gandul, cum ar fi fost.... E o vorba in offroad, mai bine sa iti faca rau decat sa iti para rau :grin: Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Giani Postat Decembrie 10, 2013 Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Re: Modificare suzuki samurai Punti de Toyota in stare buna...greu de gasit si extrem de scumpe .As merge pe Punti de Patrol ...altceva si de fapt pentru ce faci schimbarea? Cu puntile de samurai daca ai planetare hd mergi linistit cu 33. Puntile de Toyota sunt o idee mai late decat cele de Samurai. Nu toate puntile de Patrol au diferentialele mari. Cu motorul de Vitara o sa duci 33 insa o sa vrei mai mult si nu o sa mai ai de unde sa scoti caluti.In plus ii trebuie racire zdravana ca oricum fierbe pe Vitara daramite cand o sa traga de alte punti si anvelope. Motor de Bmw...am studiat si eu.E o basina pana la 3000 de ture ,dupa dezvolta puterea exploziv nelasandu-ti decat span, si apoi se plafoneaza foarte rapid.In plus sufera si mai tare de racire ca na... e facut sa fie ajutat si de curenti pe strada.Vorbesc de IS 140 CP ca altul mai mare as pune si eu dar nu prea e loc.In plus greu de gasit unul in stare buna. Motor diesel Vw ,da are suficienta putere oricand, consum relativ mic, insa greutatea isi spune cuvantul si la fel ii trebuie racire adevarata. Pe varianta asta as merge si eu insa sunt multe schimbari(evacuarea e o problema ca loveste exact in caroserie,suportul de pompa servo,ambreiajul iti cedeaza instantaneu daca nu stii ce sa-i faci,masina iti va sta in bot trebuie gandita suspensia fata + adaptarea la cutia de Samurai destul de complicata. Nu vreau sa te dau inapoi pentru ca stiu cum e ( nici nu simt inclinarile laterale,gaurile mari zici ca sunt autostrada,trec fara nici o greata santuri de 1 m...) insa gandeste bine toti pasii . KDJ 90, DID-163 hp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silus Postat Decembrie 10, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Re: Modificare suzuki samurai Daca in privinta puntilor decizia nu e 100% luata (astept sa vad daca puntile de lj70 pe care am pus ochii sunt ok, daca sunt le iau 100%) in ceea ce priveste motorul, lucrurile sunt cam batute in cuie, de 2zile am inceput transplantul, acum trebuie sa ma decid asupra rotilor. Motorul l-am ales din cateva motive: cel mai importat greutatea, daca 1.3 de pe samurai are 60kg, 1.6 16v are max 80kg, 1.8is-ul are 150kg iar 1.9tdi sare binisor de 150kg, am preferat sa nu pun peste 70kg in plus pe botul masinii, si asa samuraiul e destul de usor de spate, transplantul relativ facil, iar un 1.6 16v in mintile lui neomorat in padure cu serpisori, evacuare libera si filtru sport cu snorkel e de cel putin 2x mai puternic decat un 1.3 obosit de care i-am mai si agatat o ancora (a se citi servo), cel putin in teorie. Deci, puterea motorului este de 100% mai mare, greutatea masini relativ nemodificata, rapoarte cam cu 20% mai reduse, roti (daca pun 35'uri) cu 30% mai grele, diametru cu 17% mai mare, in consecinta in teorie fata de formula actuala masina va trage mult mai bine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Decembrie 10, 2013 Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Re: Modificare suzuki samurai Curiozitate: De ce ai mers pe 1.6 16v ? 1.6 8v avea o curba de cuplu mai buna, intrand cu valori mari mai jos in ture si diferenta de putere este doar in capat de grafic, in ture mari. Daca tii asa mult la greutate, de ce nu ai cautat un 1.3 16 de gti? Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silus Postat Decembrie 10, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Re: Modificare suzuki samurai motorul de 8v nu are nici o treaba cu motorul de 16v, o zis parafrazand pe unii care au avut de-a face cu ambele motoare, desi din specificatii asa ar parea legat de curba de cuplu, insa in realitate motorul de 16v il bate la fund pe cel de 8v pe toata plaja de turatii, pe cine am auzit ca a facut swapul cu 1.6 8v au regretat, deranj mare pt un upgrade modest. 1.3gti'ul e fain dar f puturos pana in 3500rpm, o zis la mine nu de la alti, am mers cu un swift gti, masina de 800kg cu roti pe 14" si pana in 3500-4000rpm parca era samuraiul meu, de aici am concluzionat ca e un motor care nu se pupa f bine pe o masina de offroad mai ales pe niste roti mai mari, degeaba rupe aderenta dupa 5000rpm daca nu reuseste sa ajunga acolo sau ajunge f greu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Decembrie 10, 2013 Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Re: Modificare suzuki samurai Multumesc! Abia astept sa te vad cu masina in teren! :top Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silus Postat Decembrie 10, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2013 Re: Modificare suzuki samurai [video=youtube;Wwl2BY-ycmM] prima filmare, 1.6 8v, 38'uri a doua filmare, 1.6 16v, 5.14reductor, 5.71grupuri, 39,5-uri in ambele cazuri imi pare ca invart destul de bine monstruozitatile alea de roti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silus Postat Decembrie 17, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Re: Modificare suzuki samurai Au aparut coilovere'le Foa 12" travel Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Re: Modificare suzuki samurai Dumnezeule! :as:1:smb:top Esti pus pe fapte mari! Bravo, toata stima, sa-ti ajute Al' de sus sa iti indeplinesti visul! Cat au costat bijuteriile, de curiozitate. Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
peter erno Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Re: Modificare suzuki samurai Au aparut coilovere'le Foa 12" travel Asta da arcuri! Pe langa asta daca ai avea un motor de 200 cp si 350 Nm... Altfel motorul 1.9tdi nu are nicidecum 150 kg. Cand va fi gata masina mea te invit la un test drive! http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silus Postat Decembrie 17, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Re: Modificare suzuki samurai Dumnezeule! :as:1:smb:top Esti pus pe fapte mari! Bravo, toata stima, sa-ti ajute Al' de sus sa iti indeplinesti visul! Cat au costat bijuteriile, de curiozitate. momentan strangem cele necesare, cand facem mormanul de fiare suficient de inalt ne apucam de treba. Nu au fost f scumpe, comparativ cu fox sau king au fost chiar ieftine, 1800$ cu tot cu transport si vama ajustata la mica intelegere:)) Asta da arcuri! Pe langa asta daca ai avea un motor de 200 cp si 350 Nm... Altfel motorul 1.9tdi nu are nicidecum 150 kg. Cand va fi gata masina mea te invit la un test drive! sper sincer sa stau ca in puf in masina cu suspensia asta, iar legat de motor, raman la cel pe care il transplantez acum, daca nu o sa fie suficient acesta poate oricand sa primeasca un kit de turbo sau compresor mecanic. Chiar as fi curios sa vad un 1.9tdi pe cantar, daca are sub 150kg era un motor de luat in calcul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 Re: Modificare suzuki samurai Mare grija cu supraincalzirea la motor Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Decembrie 18, 2013 Partajează Postat Decembrie 18, 2013 Re: Modificare suzuki samurai Mare grija cu supraincalzirea la motor Daca sistemul de racire al masinii este in mintile lui, nu o sa supraincalzeasca deloc 1.6 16v. Sau, ca sa fie cu sufletul impacat, un radiator din aluminiu, custom, supradimensionat. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate