Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Modificare suzuki samurai

silus

Postări Recomandate

Re: Modificare suzuki samurai

Am pus si prelata si teava, urmeaza interiorul si cateva fineturi prin botul masinii. Acum ma confrunt cu alta dilema si anume directia, imi pare prea brutala, desi am servo simt in volan toate denivelarile si imi joaca volanul in mana de imi rupe degetele. Ce solutie vedeti, eu parca as incerca cu o caseta de directie mai mare de pajero sau de toyota, am senzatia cum ca ar fi de la caseta de directie de vitara, ar fi prea mica pt rotile de 31 sau amortizorul de directie e praf, desi l-am testat inainte sa il remontam

Poti sa pui orice caseta sau orice amortizor de directie, problema e alta...se numeste bump-steer si apare din cauza ca bratul directiei (de la pitman la fuzeta) nu e paralel cu panhard-ul. Corecteaza cumva unghiurile si vezi ce se intampla.

O varianta e sa cobori prinderea de panhard de pe punte si atunci sa ai linia albastra la panhard.

DIRECTIE.thumb.jpg.5af1b279a344c5fcfc790752ec15183f.jpg

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 122
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Exclus sa cobor prinderea de la panhard, imi va lovii in grup. Fie o sa merg pe varianta highsteer fie o sa cobor orinderea barii de directie pe pitman printr-un drop arm. sa vad care varianta imi fi mai la indemana.

Link spre comentariu

spre rusinea mea acum este pt prima data cand aud de ele, practic eu sunt beneficiarul proiectului, cu usoare tendinte de bagator de nas, nu mai mult, sper sincer ca a fost careva prin servicul ala care sa fi auzit de aceste unghiuri si sa fi tinut cont de ele.

Link spre comentariu

Un kit High steer s-ar potrivi la mine avand in vedere ca eu am puntea data f in fata si bara mea de directie e taiata si sudata pe alt unghi pt a putea flexa pe langa ceea de conexiune, un drop pitman arm ar avea cam acelasi efect?

un drop pitman arm ar avea un efect mult mai bun pentru ca cobori de la caseta bara de directie nu o inalti de la roata

daca crezi eu te pot ajuta cu unul

Editat de adammoga80

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

un drop pitman arm ar avea un efect mult mai bun pentru ca cobori de la caseta bara de directie nu o inalti de la roata

tocmai asta e, ca daca o sa cobor bara cu un drop pitman arm de la caseta de directie posibil sa nu imi mai poata culisa bara de directie pe langa ceea de conxiune (acolo unde am indoit bara de directie), in schimb daca inalt bara de directie de la roata rezolv si problema asta si o sa pot sa folosesc o bara de directie dreapta neindoita (asta parca imi sta putin in freza stiind ca e taiata si sudata)

Link spre comentariu

pune-i brat de mercedes si fabrica-ti alta bara de directie cu cap de bara de mercedes intr-o parte si cap de bara de samurai/vitara in capatul celalalt.

apoi incearca sa aduci panhardul la acelasi unghi.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

asa o sa fac, imi pare ceea mai simpla si buna varianta, dau maine o tura pe la dezmambrari prin valcea sa vad daca e sa gasesc, dupa ce model de mercedes sa ma interesez?

Link spre comentariu

dupa ce model de mercedes sa ma interesez?

W126 si W123

STEERING ARM LEFT - A1163321620

STEERING ARM RIGHT - A1163321720

iti trebuie cel de stanga.

daca nu gasesti la dezmembrari, gasesti nou pe comanda pe la 120 de ron.

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

merci mult, ai cumva si codurile pt capetele de bara de mercedes si samurai, daca gasesc pot sa folosesc si bara de directie de mercedes?

Link spre comentariu

merci mult, ai cumva si codurile pt capetele de bara de mercedes si samurai

eu am folosit:

Ruville 915101 pentru Mercedes

Ashika 111-08-806L pentru Suzuki

ai grija la filetele stanga-dreapta sa nu le faci invers.

daca nu ai deja, mai trebuie sa cauti piulita de blocare M16x1,5 cu filet stanga, ca capetele de bara nu vin cu piulite.

daca gasesc pot sa folosesc si bara de directie de mercedes?

nu stiu cum arata bara de directie de mercedes.

dar poti sa-ti fabrici singur bara de directie folosing teava trasa groasa in carne.

eu am folosit pana acum de 33,7x4 si de 35x10

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

De ce e mai bun un pitman drop decat high-steer avand in vedere ca iti e mai expusa directia cu pitman drop?

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

am mai primit o parere de la cineva care a vazut masina si anume, bara de directie si ceea de conexiune sa le schimb cu unele de la un samurai cu volan pe dreapta, pt ca bara de directie sa vina in FATA celei de conexiune, o caseta de directie de Toyota cu bratul in fata + bineinteles un brat de directie de mercedes pt a ridica bara de directie de la roata. In felul acesta mutand bara de directie mult mai in fata imi ramane loc sa pun bara panhard prin fata puntii(a grupului) si nu pe deasupra cum e acum, astfel o sa pot face si bara panhard mult mai lunga si paraleta cu bara de directie (am inteles ca si asta ar putea sa fie o problema si anume bara panhard prea scurta).

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

merci.

Am rezolvar, intr-o oarecare masura, problema cu directia realizand un high steer cu ajutorul unui brat de directie de mercedes, am ridicat in felul asta capatul barii de directie de pe fuzeta cu vreo 10-12cm, suficient cat sa devina paralela cu bara panhard, am spus oarecum pt am in continuare bara panhard cu vreo 20cm mai scurta decat bara de directie, insa chiar si asa loviturile in directie s-au diminuat considerabil, mai urmeza sa fixez telescopul de directie intre bara de conexiune si punte si sper astfel sa finalizez directia. Daca ma hotarasc sa refac bara panhard si sa o fac egala ca si lungime cu bara de directie e ok sa o pun in spatele puntii?

Si as mai avea o problema, de ceva vreme ma supara zgomotul venit de la reductor, nu as sti cum sa il descriul altfel decat un suierat infernal in special la viteza mare si cand iau piciorul de pe acceleratie, cand accelerez zgomotul diminua dar este in continuare acolo, sa imi comand de pe lowrange kitul de 5rulmenti sau sa ii caut pe aici pe cote? poate sa fie alteceva decat rulmentii de vina, gen pinioanele?

Link spre comentariu

sa imi comand de pe lowrange kitul de 5rulmenti sau sa ii caut pe aici pe cote?

ii comanzi dupa cod, nu dupa dimensiune. rulmentii la magazinele de rulmenti, coliviile cu ace si simeringurile la unix/bardi/autonet/alpadrino.

daca esti descurcaret, poti sa iesi mai ieftin si mai rapid decit lowrangeoffroad.com

ocazie cu care schimbi si simeringurile cu unele originale.

input shaft front bearing 29981-80050 62/28

input shaft rear bearing 29982-80050 63/22

counter shaft needle bearing 29983-80050 BH1620

counter shaft needle bearing 29983-80050 BH1620

output front shaft bearing 29981-80050 62/28

output rear shaft center bearing 08173-63060 6306NR

output rear shaft rear bearing 29981-80050 62/28

output low gear needle bearing 29984-80050

output front shaft needle bearing 29986-80050

t-case input seal 29971-83050

t-case output front seal 29971-83050

t-case output rear seal 29972-80050

poate sa fie alteceva decat rulmentii de vina, gen pinioanele?

putin probabil, trebuie sa fie "ascutite" rau pinioanle sa fluiere.

sigur este de la reductor si nu de la diferentialul spate?

Editat de minitehnicusro
  • Like 1

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

wow, merci mult, luni ma apuc de scormonit prin magazine, diferentialul spate a fost desfacut cand am pus arb-ul si toate pareau in mintilele lor plus ca urechea mea de acolo percepe zgomotul ca venind, maine dau cardanle jos pe rand si ii dau talpa sa fiu sigur.

Link spre comentariu

Din intamplare am gasit topicul tau,foarte mult imi place cum arata masina,prima impresie e ca un Polaris RZR.Ai testat in teren cum se comporta ,ce stie?Motorul a ramas cel stock?

La directie nu te juca cu suduri home made,la capete de bara nu indoiti barile ,mai bine dezfaceti incheietura si frezati cursa mai mare.Iata o imagine cum am rezolvat eu spiralarea si brat Mercedes.

DSC00550.jpg.403bcc7203ee224a73408a5bb93b6649.jpg

DSC00497.jpg.07dbba365742ec294eaa1d951b99262e.jpg

DSC00498.jpg.0c4df630f7f3595aa296fc5a41a57baf.jpg

http://modificari4x4.blogspot.ro/

relatii la tel 0723013231

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

Motorul a ramas cel stock, tot incerc de ceva vreme sa imi fac timp sa ajung pe la targoviste sa iau un 1.6 16v de vitara, pt ca ulterior sa incepem transferul. Masina se comporta excelent in teren, acolo unde inainte urcam cu ceva emotii acum urc fara sa simt, nu stiu daca este de la ampatament marit, de la greutate mai mica, de la silverstone comparativ cu resapate sau de la elicoidale prin faptul ca am elimiant topaiala data de foi... sau cel mai probabil toate la un loc. Dupa ce am invartit vreo 4perechi de arcuri am ramas la un set care imi pare cel mai potrivit, nici prea tari nici prea moi. Intentionez sa refac din teava trasa de 33 atat bara de conexiune cat si ceea de directie, care sa fie solutia ceea mai buna de a le atasa capetele de bara, cate o bucsa filetanta sudata la ambele capete sau exista vreo varianta mai strong.

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Masina va intra cat de curand intr-o noua serie de modificari, coilovere 12", punti lj70, motor vitara 1.6 16v iar in ceea ce priveste rotile aici sunt putin in dubiu si am nevoie de sfaturi, 33'uri sau 35'uri? voi avea suficienta putere de la noul motor sa invart 35'urile cu 4.88 in punti si 4.16 in reductor ?(sau 4.9 ar fi mai bine?) masina va fi incontinuare usora max 1250Kg. Nu vreau sa bag flexul serios in masina sa fac loc de 35'uri si sa realizez ca imi gafaie la deal.

Link spre comentariu

Cu 4.88 in punti, 4.16 in transfer si 35-uri o sa fi mai redus fata de serie cu 9% pe high si cu 79% pe low.

Asadar in teorie si un motor de 1.3 ar duce rotile.

gear.thumb.JPG.6cfa3a2f316adcf971fb5c8396ceafe4.JPG

Editat de yknot
captura
4x4
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare