Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

e dreptul meu - romani, treziti-va!

air_wolf

Postări Recomandate

Re: e dreptul meu - romani, treziti-va!

Ca sa no mai labarim aiurea ...

In sprijinul celor scrise mai sus va spun ca odata cu trecerea timpului am colaborat cu autoritatile in vederea rezolvarii unor situatii de urgenta (mai ales pe timp de iarna) gen recuperare, transport alimente, medicamente samd. Si nu sunt singurul. Sunt in aceasta comunitate multi colegi care s-au alaturat voluntari unor astfel de actiuni.

Asta ar fi un motiv ptr care am incepe oarecum legal si indreptatit protestul nostru. Nu vreau sa dau pe nimeni jos, nu vreau sa arborez un baner cu jos x sau y. NU. Doar sa imi pot plati o taxa de inmatriculare corecta, un impozit corect, sa obtin cateva derogari de la RAR ...si cam atat!

Aveti mai sus fix motivul pt care protestul ar trebui sa fie eficient. Parerea mea este ca va veti lua niste amenzi daca n-o ganditi bine. Nu puteti spune ca e un protest spontan, pt ca deja ati discutat despre asta si ati pus-o la cale in spatiul public. Ajungeti 20 de masini in Piata VIctoriei, ei bine, ce faceti? Parcati in scuarul central si arborati protestul? Daca presa nu este informata din timp, mesajul nu va trece mai departe de 20 de kilometri. Eu zic s-o ganditi ca lumea si atunci va garantez ca veti avea mult mai multi sustinatori. Faptul ca noi ne punem la bataie masinile, banii si uneori sanatatea sa-i ajutam pe altii atunci cand autoritatile nu mai au resurse ar trebui sa fie printre primele chestii de pe bannere! A va duce dezorganizati intr-o astfel de chestie este ca si cum ati pleca in teren pe pana.

Aveti nevoie de sustinere "oficiala" a unui "ceva" care sa poata cere autoritatilor legitimitatea protestului si apoi sa se si poata face ceva. Pt ca aveti o problema de logica: voi protestati ca offroaderi care ajutati autoritatile si oamenii prin hobby-ul vostru sau sunteti simpli cetateni? Deci derogarile se vor face unor persoane aflate pe o lista facuta de voi? Ganditi-o!

• Like 2

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 408
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Petre Niteanu a.k.a. bullbar[/COLOR][/b];875975]Aveti mai sus fix motivul pt care protestul ar trebui sa fie eficient. Parerea mea este ca va veti lua niste amenzi daca n-o ganditi bine. Nu puteti spune ca e un protest spontan, pt ca deja ati discutat despre asta si ati pus-o la cale in spatiul public. Ajungeti 20 de masini in Piata VIctoriei, ei bine, ce faceti? Parcati in scuarul central si arborati protestul? Daca presa nu este informata din timp, mesajul nu va trece mai departe de 20 de kilometri. Eu zic s-o ganditi ca lumea si atunci va garantez ca veti avea mult mai multi sustinatori. Faptul ca noi ne punem la bataie masinile, banii si uneori sanatatea sa-i ajutam pe altii atunci cand autoritatile nu mai au resurse ar trebui sa fie printre primele chestii de pe bannere! A va duce dezorganizati intr-o astfel de chestie este ca si cum ati pleca in teren pe pana.

Aveti nevoie de sustinere "oficiala" a unui "ceva" care sa poata cere autoritatilor legitimitatea protestului si apoi sa se si poata face ceva. Pt ca aveti o problema de logica: voi protestati ca offroaderi care ajutati autoritatile si oamenii prin hobby-ul vostru sau sunteti simpli cetateni? Deci derogarile se vor face unor persoane aflate pe o lista facuta de voi? Ganditi-o!

El ar trebui sa fie LIDER !

Ganditi-o.....

Editat de Astral
  • Like 1
Link spre comentariu

Astrale, eu nu pot fi lider pentru ca sunt egocentric :grin:

Insa va supun atentiei urmatorul scenariu:

-va primeste Ponta si zice: ce vreti?

- voi spuneti ca taxe, ca derogari etc

-el va zice: OK! si acum spuneti care sunt cei pe care-i reprezentati!

UPS? Adica voi cereti doar pt voi? Sau pt toti offroaderii? Daca cereti doar pt voi...e clar ce se intampla, nu? Iar daca spuneti ca pt toti offroaderii, veti fi intrebati: ati fost legitimati de organizatiile de profil?

Concluzia? Ganditi-o!

• Like 1

Link spre comentariu

Astrale, eu nu pot fi lider pentru ca sunt egocentric :grin:

Insa va supun atentiei urmatorul scenariu:

-va primeste Ponta si zice: ce vreti?

- voi spuneti ca taxe, ca derogari etc

-el va zice: OK! si acum spuneti care sunt cei pe care-i reprezentati!

UPS? Adica voi cereti doar pt voi? Sau pt toti offroaderii? Daca cereti doar pt voi...e clar ce se intampla, nu? Iar daca spuneti ca pt toti offroaderii, veti fi intrebati: ati fost legitimati de organizatiile de profil?

Concluzia? Ganditi-o!

Petre, asta cu Ponta e SF, nu-i asa? Chiar crezi ca cuiva ii pasa de cca 5% din total posesori de masina??????

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

Petre, asta cu Ponta e SF, nu-i asa? Chiar crezi ca cuiva ii pasa de cca 5% din total posesori de masina??????

NORMAL CA E SF! Am exagerat ca sa ilustrez idealul: vine un oficial si zice

-OK! Va scutim de taxe! Pe cine?

Pe ei 15 care au protestat? Ce naiba, mai oameni buni, ca suntem toti maturi cu copilasi acasa!

Aici nu e vorba de 5%! Aici e vorba despre oameni care se duc si consuma bani in actiuni de intr-ajutorare a semenilor cand NIMENI nu poate ajuta! Deci..... Ion v-a dat solutia!

Editat de Petre Niteanu a.k.a. bullbar

Link spre comentariu

Ati vazut convoiul ala de taximetristi la inmormantarea patronului de la Speedtaxi ? Acum imaginati-va ca taxiurile alea ar fi fost suv-uri. Abia atunci o sa se uite cineva de sus...in jos !

Pana atunci....vise.

Revin si editez sa adaug: ....si SUV-uri s-ar putea aduna mult ...mult .....mult mai multe !

Numai ca nu se aduna...

Editat de mesterX
mesterX este pe drumul cel bun :j
Link spre comentariu

de sus in jos la pulime in tara asta nu va privi nimeni...ever....dar voi inca visati.....si incarcati serverul aiurea

cum spunea Ion...in situatile de urgenta astia cu masini de teren eram buni...politia ne facea loc...prefecturile ISu...si alte astea ne dadeau libera trecere si pe Luna...doar sa rezolvam treburile pe care ei nu erau capabili sa le rezolve....si toate astea pe banii si timpul nostru

acum...cand cutitul e la 100 de km de gatul lor...chiar credeti ca adunarea catorva masini de teren in oricare piata va sensibiliza pe cineva....din inalta clasa politica?

dimpotriva...presa puterii va specula asta....uite-i si pe smecherii astia cu jepurile...nu-i mai satura nimeni de bani.....iar d-nul administrator de la bloc va spune...la astia cu masinile astea ar trebui sa li se mareasca taxele...ca daca au masini d-astea...au si cu ce sa plateasca ......

la asa ceva v-ati gandit?

Link spre comentariu

Mie mi-ar placea sa vad pe majoritatea masinilor de BG stikere cu "Platesc taxe la bulgari, nu dau banii la magari" !

Cred ca va avea un impact mai mare decat o adunare de "gandaci" in Pta Universitatii pentru care , culmea nesimtirii democratice mai trebuie obtinuta si aprobare ! Parca Ceausescu le-ar fi aprobat astora "asa zisa Revolutie " din 1989 .

Spun gandaci pentru ca asta e termenul pe care l-am auzit din gura unui politician care vb la telefon in contextul mitingurilor din vara, fara sa stie ca aveam usa deschisa la birou.

• Like 2
Link spre comentariu

si crezi ca-i va impresiona o coloana de gandaci cu masini inmatriculate in BG.....cu stickere pe ele?

cred ca se vor pisa pe ei de ras

daca acea coloana ar fi formata din vehicole blindate...atunci da...s-ar caca pe ei de frica....pana atunci insa nu

ne poti spune si care este numele acelui gunoi....pardon...politician?

Editat de Marius C alias Turagmes
Link spre comentariu

Bah baieti si fete ...stiti ce ma distreaza ...

Cu totii ne dorim sa ne fie mai bine ...DAR CUM? CE FACEM PTR ASTA? nimic ...dam din clanta si ATAT!

Mai mult mai apar si chestii de genul..."ia mai da-i in plm de fraieri, sa se agite ...daca iese e bine si ptr mine daca nu ...vesnicul ...v-am zis eu" :uameni ...Nu asta e o solutia la problema. In nici un caz.

Nu e vorba de gandaci, pulime sau alte oratanii ...NU ... Daca unii dintre noi asta se considera ca sunt ...problema lor!

Ptr mine si inca unul acu doua ierni ...s-a "spart" Dunarea ... sa ne treaca bacul ...sa ajungem cu medicamente la unii care mureau daca intarziam chiar si o zi...asta ptr ca NIMENI, dar ABSOLUT NIMENI dintre toti politicienii sau mai stiu eu ce forta de interventie divina ...nu s-a incumetat sa faca 70km pe un frig si un viscol groaznic si pe o zapada pana la faruri, care astupase drumurile de le facuse una cu campul si cu canalele...

Ptr colegi de-ai nostri s-au deschis drumuri inchise si brusc autoritatile au devenit "fratii lor" sa-si rezolve diverse probleme!

ATUNCI CONTAM AL DRACU DE MULT!

ACUM DE CE N-AM MAI CONTA?

A, si inca un lucru, nu-l inteleg ...am pus monitorul cu curu-n sus, l-am intors in pozitia fireasca...dar tot nu inteleg, bateti-ma, injurati-ma, omorati-ma dar tot nu inteleg ...de ce vorbiti unii la persoana a doua plural? Voi ...CINE SUNTETI? SI CE VRETI? Nu tot ce vrem si noi? Daca nu am avea aceleasi interese de ce ati mai posta aici? E o intrebare grea? Sau poate raspunsurile vor fi greu de gasit ...cine stie ... :wink:

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Imi vin 1000 de ganduri, 100 de cuvinte, zeci de actiuni posibile...., dar rezolvarea acestei situatii..., oare care este?!

As fi spus ca una dintre rezolvari ar fi conform proverbului :"Nu te intinde mai mult decat ti-e plapuma!" (Eu personal am adoptat acest sfat; de aceea ptr. masinuta mea (Suzuki Jimny), impozitul, taxa de drum si asigurarea pe un an, nu depasesc 350 lei. Insa, culmea nesimtirii vine la momentul in care eu vreau sa vind aceasta masinuta..., statul ma obliga (pe mine sau cumparatorul...., o iei cum vrei), sa platim acea taxa super nesimtita!

Nedreptatea mai mare, consta in faptul ca ei incaseaza niste taxe aberante si total nejustificate..., eu personal nu reusesc sa inteleg, cum de se ajunge de la o taxa de (1000 euro-ca ex./154 g CO2, iar ptr. 308 g CO2 de 10 ori mai mult..., de unde pana unde); si pe langa toate astea, banii respectivi, nu se investesc in rezolvarea problemelor de mediu, in cercetare, in gasirea si punerea in aplicare a unor tehnologii noi, nepoluante, atat in industria auto, cat si in altele mult mai poluante...

Nu vreau sa o dau in "diverse", insa, Parintele Arsenie Boca a prevestit aceste timpuri..., a spus ca vom ajunge aceste vremuri (pe care le traim deja), ca vom ajunge sa platim taxe/biruri statului, mai mari decat veniturile noastre...., ca vom ajunge sa muncim doar ptr. a sustine acest "balaur cu 7 capete", infometat si insetat, pe care nu il mai poate satura nimeni si nimic....

Si atunci, ce facem?! Ori dresam uratania, ori... "o punem la formol"....

P.S.-Problema mare cu acest "balaur", stiti care este!? Trebuie gasit punctul sensibil, sursa "magiei", cea care face posibila regenerarea "bestiei"..., ca la asta cum ii tai unul dintre capete, cum rasare altul!

P.S.2- Sunt doar niste ganduri ale unui om nemultumit de acest sistem si de conducatorii lui!

:club: :j [fulgu]
Link spre comentariu

Pai eu as dorii astfe:

1.timbrul de mediu sa fie o taxa anuala,chiar cu posibilitatea de a o plati trimestrial sau semestrial(nu toti folosim masina 12/an).

Nu stie nimeni cat timp si in ce masura va polua o masina ca sa ma taxeze inainte pentru o perioada lunga de timp care au deciso ei din burta.

Timbrul de poluare sa fie platit de absolut toate autovehiculele,utilajele sau alte mijloace de transport si nu numai care functioneaza datorita unui motor termic.

Iar cerem taxe... pentru altii.

Un timbru de mediu anual pare mai suportabil, insa sa ne aducem aminte cum in mijlocul anului fiscal s-a dublat impozitul pentru aia cu motoare peste 2000 cm3, "sa geama si aia cu Q7" (a se observa justificarea populista). Taxa asta macar se plateste o singura data (si aici e cu cintec, ca omul nu are nici o dovada ca s-a platit taxa, decit daca vrea statul), pe cind taxa aia pe care o vrei tu e anuala/trimestriala/etc.

Taxa de mediu e un pretext de a cere bani... de la fraieri. Daca nu stiati, va zic eu: rovana plumb are un Touareg de 3l (V6) inmatriculat in Belgia, iar fi-su aceeasi marca, dar cu motor de 5l (V10) inmatriculat in BG. Nu-i asa ca sinteti foarte dornici sa platiti taxe (sub orice denumire ar fi ele)?

Mai aduceti-va aminte ca taxiceanu, in ultimele zile ale guvernarii sale, a triplat taxa, apoi boc a zis ca nu mai e tripla, e dubla si toata lumea a rasuflat usurata. Asta imi aduce aminte de bancul ala cu Itig care se duce la rabi sa se plinga ca nu mai are loc in casa.

In State, inmatricularea unei masini costa 27 de dolari si toate actele se rezolva intr-un drum la DMV (Department of Motorized Vehicles). La noi e nevoie de un teanc de acte si nenumarate drumuri la institutii care de care mai inutile, dar care isi gasesc astfel justificarea existentei. Numai cu adeverinta aia de la ANAF se pierd vreo 2 saptamini. Cit de greu o fi de priceput ca nu taxele rezolva ceva? Germania are impozite care in cifre absolute sint mai mici pentru unele categorii de masini (benzina, peste 2l, euro3, euro4), nu are are taxa de drum/autostrada, in schimb are o infrastructura la care noi nici macar nu visam. La noi e exact invers: avem taxe foarte mari pentru orice sare de 1.6l (protectionism mascat pentru dacia), taxa de drum inclusa in benzina, rovigneta separat, etc. Am ajuns chiar la performanta sa platim o autostrada la cimpie cu un pret record de parca era sapat tunel in munte, in schimb autostrada cu pricina (inca) nu exista fizic :grin: Nu va e clar ca orice ban dat astora e ca si cum l-am arunca pe geam? Inainte de 2007, ca sa nu zic pe vremea lui Ceausescu, inmatricularea era mult mai simpla, costa mai putin si dura mai putin. Acum toate sint pe dos. Chiar nu realizati in ce absurd de afundam?

Sa va mai aduc aminte de asigurarile de sanatate, alt impozit mascat? Cei care au avut nevoie de asistenta medicala stiu foarte bine cum sint tratati in sistemul de sanatate public si citi bani (+ birocratie) trebuie scosi oficial din buzunar pentru orice care depaseste o banala raceala.

Si asa mai departe...

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Nedreptatea mai mare, consta in faptul ca ei incaseaza niste taxe aberante si total nejustificate..., eu personal nu reusesc sa inteleg, cum de se ajunge de la o taxa de (1000 euro-ca ex./154 g CO2, iar ptr. 308 g CO2 de 10 ori mai mult..., de unde pana unde); si pe langa toate astea, banii respectivi, nu se investesc in rezolvarea problemelor de mediu, in cercetare, in gasirea si punerea in aplicare a unor tehnologii noi, nepoluante, atat in industria auto, cat si in altele mult mai poluante...

Emisiile de CO2 nu sint cuantificate in nici o norma de poluare :wink: Insa luarea lor in calcul e o chestie foarte periculoasa, pentru ca permite practic taxarea a orice inseamna viata, inclusiv taxarea noastra ca indivizi dupa criteriul capacitatii plaminilor. Practic e o taxare a ciclului vietii: regnul animal consuma oxigen si emite CO2, iar regnul vegetal invers.

Dar statul merge pe politica pasilor marunti. Noile buletine ce vor fi emise incepind cu anul asta vor contine in versiunea electronica inclusiv amprentele titularului si alte informatii biometrice. O sa fiu acuzat de teoria conspiratiei, insa in momentul in care cineva va deveni suficient de incomod, una din metode e sa-i "creasca" un dosar. Securitatea si Ceausescu erau mici copii de mingi pe linga astia.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Pai au trecut 23 de ani , totul a progresat, masini, calculatoare etc. , inclusiv serviciile secrete !

As cam reformula ceea ce-ai zis, astfel :

Tehnologia a evoluat, noi tot acolo suntem sau mai rau, pentru ca eu nu inteleg cum naiba cu atata tehnologie, la noi comunicarea este si mai proasta, schimbul de informatii este si mai prost si ce ma enerveaza si mai tare e faptul ca, mai mult decat inainte, plimbam hartii pe strada de la o institutie a statutului la alta !

Serviciile secrete, da, astea chiar ca au progresat, ba mai mult decat atat, "au facut pui" si aia acum controleaza tot : au firme care fac afaceri exclusiv cu statul, detin puterea politica, controleaza mass-media, controleaza importurile si fac tot posibilul sa ingroape productia autohtona, si cel mai important, controleaza legislativul ! Controland legislativul, au reusit sa faca din justitie un instrument de protectie a fraudelor pe care le fac !

Habar n-avem noi, si nici nu vom afla vreodata, ce epoleti albastri au avut parintii "lupilor tineri" din clasa politica de azi....

Editat de Astral
  • Like 1
Link spre comentariu

Haoleu, iar ati luat-o razna! Voi credeti ca puteti cere abolirea taxei pt toata lumea??? Bre, spalati-va pe fata si ganditi-o simplu. Ce vrem NOI? (Pe sistemul lui Dem Radulescu: Ce avem noi aici? :grin:)

1. vrem ca acaretele sa nu aiba regimul masinilor normale

2. acaretele se folosesc in competitii SI IN salvari de persoane, situatii de urgenta

3. suntem afiliati unui CLUB sportiv care este afiliat la randul lui unei FEDERATII

4. Federatia cere aprobare pt manifestatie

5. TOTI PARTICIPAM solicitand autoritatilor sa modifice PENTRU NOI LEGEA

6. ce dam in schimb? INMATRICULAM TOATE ACARETELE IN ROMANIA cu derogare de la taxele normale

7. ce scrie presa? SENZATIONAL: "15.000 de masini "bulgaresti" se muta in ROMANIA"

Daca nu faceti asa, nu rezolvati nimic! DIXIT!:banana

Later edit: daca sefii de cluburi sunt in principiu de acord cu participarea, stau in wekend cu doi trei juristi de aici si gandim partea legala, apoi mergem la dom' presedinte Bulugioiu si-l punem sa faca demersurile legale

Editat de Petre Niteanu a.k.a. bullbar
  • Like 1

Link spre comentariu

Eu nici acum n-am inteles unde sunt cei 10-15%,cu care s-au marit taxele de inmatriculare,cum se spunea in presa? Am platit taxa de inmatriculare pe vechi 3500E,adica jumate de masina.Acum,calculat la aceeasi masina,timbrul este 9450E. Unde sunt cei 15%? Unde sunt milioanele de romani care au masini euro 3 si 4?

Link spre comentariu

Petrica ai partial dreptate ...

FRAS inseamna federatie pe ramura sportiva, competitie si nicidecum o formatiune sa te reprezinte in fata autoritatilor in chestii de genul taxa de prima inmatriculare, ITP, asigurare samd ... Daca o sa o faca asa prin absurd, o sa o faca strict ptr cei care se dau in competie, pe durata competitiei in spatiul de competitie ...Vrem asta? Sau vrem si asta?

Si nu face ptr ca nu ar vrea, nu face ptr ca nu poate, adica nu are in statut asta ...Ea este subordonata MTS ... n-are nici o treaba cu umanitarele si situatiile de urgenta...adica orice alta activitate care nu se leaga de sport.

In sprijinul celor spuse ...ganditi-va cam ce legatura ar putea avea legal federatia cu fiscul sau cu celelalte autoritati? Si cam ce competente ...

Vad mai degraba o uniune de cluburi (asociatii sportive sau nu !!!)... adunate intr-un fel de asociatie cu scopul clar declarat ... umanitare si situatii de urgenta ...prin care sa fie definit foarte bine statutul de masina utilitara cu statut special (vezi masinile de recuperare din State, ele sunt scutite de orice fel de taxa!!!)...delimitata prin numar de interventii anuale la nivel de tara cu pierdere de privilegii daca nu se intrunesc un numar de interventii anuale/masina, sesiuni de antrenament, proceduri de actionare samd ...Totul structurat pe zone (judete), cu centre zonale de urgenta, dispecerat NONSTOP ...samd ...Intr-un cuvant un sistem de tip ACR dar disponibil indiferent de anotimp. Si ptr cu totul alte situatii ...

Pana la urma eu as schimba acest protest cu un ...proiect la nivel national ... bine gandit si bine scris si apoi aruncat direct pe masa primului ministru sarind peste toti miticii ascunsi prin birouri si fentand birocratia...iar in cazul in care nu primim un raspuns ...atunci ...luam calea protestului ...

Pe de alta parte ...trebuie sa ne intalnim de doua-trei ori ...sau chiar de mai multe ...si fiecare sa ajute cum poate ...cu idei, cu meseria (trebuie jurist obligatoriu) ... si cand suntem pregatiti cu listele semnata ...de preferat cateva mii de semnaturi acolo ...(cel mai probabil dupa 4-5-6 luni intr-un caz foarte optimist) ...pac cu proiectul direct pe masa la nenea prim ministru ...

Link spre comentariu

Nici nu mai pot sa dau quote la tot ce-as fi vrut pentru ca sunt multe de la multi. Sincer eu nu prea mai vroiam sa scriu aici. Si asta pentru ca pe mine m-ati pierdut printre randuri si scenarii mai mult sau mai putin plauzibile. Eu, vedeam in ansamblu o chestie ce-i drept mai "subtire' elaborata. O chestie facuta publica cat mai mult si mai bine pe acest forum si pe altele. Apoi stabilita o data calendaristica, facute niste materiale (bannere, stick-ere) si intalnit 100-200 de bucati masini care sa efectueze un mars, in trafic, un protest in miscare - daca vreti - in prealabil, fiind anuntata presa. Un semnal de alarma tras, impotriva timbrului de mediu, a impozitelor, a taxelor care au legatura cu domeniul auto si au caracter abuziv/aberant.

Daca iesea mai multa lume, era si mai bine. Daca nu, era ceva de genul a ceea ce au facut cetatenii din Constanta ( :rsp ). Si o repetam peste o saptamana sau doua saptamani cu forte proaspete si poate cu si mai multi participanti. Fara a avea nevoie de autorizatii, fara a putea fi amendati s.a.m.d. Pana la urma daca lua amploare, trebuia sa fim luati in seama. Dand acest exemplu de luare de atitudine, el putea fi preluat si de colegi din provincie, care nu ar fi putut sa ajunga la Bucuresti. Putea deveni un fenomen, dar treptat. Daca nu iesea, pierdeam niste combustibil si atat. Cat se consuma la o iesire in weekend, sau poate mai putin.

Voi, am inteles, ca vreti un plan minutios, perfect, fara nici o bresa, intocmit cu ajutor de la juristi - va si vedeti la masa tratativelor cu Drd. Plagiator Victor Monta, care sa va intrebe, grijuliu: " - Ce va doreste voua inimioara?:care

In plus, nu inteleg in ruptul capului, de ce in Romania se practica tam-tamul dupa modelul G. Becali - "Eu am dat bani/facut case la saraci", "eu am facut donatii la biserici" "eu sunt milostiv" - vezi Doamne - daca participi la donatii sau actiuni caritabile - singulare sau colective eu cred ca trebuie s-o faci din convingere, esti filantrop, esti altruist, asta te ajuta pe tine sa te simti mai bine, nu trebuiesc facute publice si in nici un caz nu trebuie sa incerci sa ai avantaje din treaba asta, e doar parerea mea sincera, poate deranjeaza, dar eu nu ma ascund dupa deget, prefer sa spun verde in fata.

Astfel, eu chiar as vrea - oricum - prin orice mijloace, ca legea (legile/taxele abuzive) sa se schimbe pentru toata lumea si pentru cei care participa/au participat la actiuni caritabile si pentru ceilalti. Pentru ca tot FURT e, indiferent din al cui buzunar se face. Si acesti conducatori care stau "stramb" dar nu judeca "drept" ar trebui sa inteleaga o data pentru totdeauna ca ei iau salarii mari pentru ca prostia se plateste. Adevarat, e prostia noastra - dar NOI ne-am cam saturat.

Concluzie: nu putem cere derogari, inmatriculari fara taxa, impozite mai mici doar pentru unii. Trebuie sa ne strangem cat mai multi, si asa sa-i determinam si pe altii cat de multi sa ni se alature, impreuna sa cerem modificarea/schimbarea metodei de calcul a catorva taxe:

1. - TIMBRUL DE MEDIU;

2. - IMPOZIT AUTO IN FUNCTIE DE CILINDREE AUTOVEHICUL;

3. - RCA IN FUNCTIE DE CILINDREE AUTOVEHICUL SI GRUPA DE VARSTA + (vechime permis) A DETINATORULUI AUTOVEHICULUI;

4. - ANULAREA OBLIGATIVITATII LA PLATA TIMBRULUL DE MEDIU (LA TRANSFERUL DE PROPRIETATE) PENTRU AUTOVEHICULELE DEJA INMATRICULATE IN ROMANIA.

ATAT. Daca putem face asta, va fi foarte bine. Daca nu, asta este! Daca ne tot co(d)im, si incepem sa facem scenarii in care sa implicam ACS-uri, FRAS-ul, ACR-ul si alte institutii, ne pierdem timpul aiurea.

P.S.: inchei cu niste versuri mai putin cunoscute, ele apartin poetului Mihai Eminescu si reprezinta un blestem, care pare-se, s-a prins deja de noi:

"Decat o viata moarta, un negru vis de jale/ Mai bine stinge, Doamne, viata natiunii mele/ Decat ca soarta oarba din chin in chin s-o poarte/ Mai bine-atinge-i fruntea cu vantul Marei Moarte"

Numai bine!

Editat de mita31
  • Like 1
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Oameni buni, poate nu m-am facut eu inteles sau poate pur si simplu nu am inteles eu ce se doreste:

Nu vreti ca masinile noastre de teren sa aiba un statut special??? Sau vreti pentru TOATE masinile? Pt ca daca vreti doar pt masinile care fac OFFROAD, aici vine chichita: SUNTEM DEPEDENTI DE STATUTUL FRAS CARE IMPUNE CA MASINILE DE CONCURS SA FIE INMATRICULATE!

Deci....sesizati unde ne agatam de federatie? Sau s-a scos acea prevedere? Pt ca daca nu s-a scos avem fix motivul pentru care o lege impiedica o activitate sportiva si nu numai, ci si umanitara. Deci ce vreti? Pt toti sau numai pentru noi, cei cu acarete????

Link spre comentariu

@mita31

Cu respect domnule,

eu incerc sa-mi imaginez, trasez si sa pun in practica un scenariu realist. Un scenariu in care sansele de reusita exista. Nu doar sa visam ca vom fi port la Oceanul Pacific ...fara posibilitatea de a cobori vreodata cu picioarele in valurile reci ale oceanului ... direct din orasul nostru ...

Si sa mai stii domnule ca orice revolutie in care sunt implicate masele fie prin manipulare, fie prin nu stiu ce promisiuni naste monstrii, adica niste lideri mult mai cruzi si mult mai autoritari decat aia care au fost inainte.

Sistemul politic se transforma si se adapteaza mediului ostil devenind imun tuturor actiunilor de tipul celor de care vorbim la timpul trecut. Ia istoria la rasfoit si o sa gasesti in ea multe exemple.

Totul ...dar absolut totul, daca vrei sa castigi vreodata ceva, mai ales in conditiile in care pleci la drum cu ceva "handicap"...e cam pe principiul jocului de sah ...iti dau pionul dar iti iau tura... Ideal ar fi sa fim noi cei care cedeaza pionul ... momentan e insa ...invers, din pacate!

Un weekend placut va doresc tuturor.

Link spre comentariu

Eu unul, nu am "acaret" ,nu am de gand sa particip la concursuri, nu particip la salvari din zapezi ca n-am cu ce, am fost o data sa impart niste zahar si ulei cu Yonutz si echipa acum vre-o 2 ani jumate, inteleg ca topicul si-a schimbat target-ul...schimb si avatarul, asta e... divide et impera. Fiecare cu taxa lui (eu ma pregatesc ca platesc 50 de milioane pe an la masina mea de weekend), credeam ca urmarim ceva pentru toti automobilistii sau posesorii de masini pe BG-inca din primele posturi, asta era ideea, nu doar pentru cei 5% din noi.

Editat de flay

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

citesc acest topic de la inceput si ma gandesc cum s-ar putea face o schimbare de aici ,din fata calculatorului cu tastatura in mana...ca altceva fara organizare (preferabil politica) nu va iesi nimic...doar un topic incins de unii si racit de altii...un mod de refulare fara consecinte.

eu cred ca problema sta putin alfel.acesti bani luati de la noi ,probabil se duc la sanatate sau pensii sau cine stie ce alt minister...se astupa gropile facute de cei care au furat,fura si vor fura.furtul sau spagile din guvern nu vor disparea niciodata.ele exista la toate statele mai mult sau mai putin democrate.asa functioneaza democratia.diferenta dintre ai nostri si restul e ca ai nostri nu au masura si nici frica..de nimic .nimeni nu le poate face ceva fiindca pe noi nu ne reprezinta NIMENI.sunt doar ei si fac ce vor.in timpurile noastre revolutiile sunt doar definitii de carte...acum se nasc razboaie civile.fiecare dintre noi are dreptul sa-si apere libertatea si convingeriile castigate dupa asa zisa revolutie.printre noi sunt foarte multi care cred ca acest timbru este binevenit ,ca masinile de BG. ar trebui trase pe dreapta si interzisa circulatia lor chiar si in Bulgaria.dupa cum se vede si pe acest sait sunt convingeri diferite si abordari diferite...sa nu va mirati ca in momentul in care ati iesit in strada apar si acolitii lor ,cei care-i sustin pe ei...iar atunci nu mai vb de revolutie.

5000 de masini scoase in strada si defilat in fata guvernului nu va schimba absolut nimic decat reitingul tv...

dar daca s-ar organiza int-ro asociatie sau sindicat sau intr-un oricare alt fel,dar inregistrat juridic... atunci e alceva.

problema se pune cine sa o faca?si daca s-ar gasi sa o faca cineva ,veti vedea ca din cei 5000 care au vrut sa iasa in strada sau din acele zeci de mii sau sute de mii de masini pe BG,doar o mica parte se va altura acestei organizatii...

eu unul m-as alatura imediat...sunt curios cati ar face la fel.

• Like 1
Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000
Link spre comentariu

Eu unul, nu am "acaret" ,nu am de gand sa particip la concursuri, nu particip la salvari din zapezi ca n-am cu ce, am fost o data sa impart niste zahar si ulei cu Yonutz si echipa acum vre-o 2 ani jumate, inteleg ca topicul si-a schimbat target-ul...schimb si avatarul, asta e... divide et impera. Fiecare cu taxa lui (eu ma pregatesc ca platesc 50 de milioane pe an la masina mea de weekend), credeam ca urmarim ceva pentru toti automobilistii sau posesorii de masini pe BG-inca din primele posturi, asta era ideea, nu doar pentru cei 5% din noi.

:g

@Domnule FLAY, nici nu puteam sa scriu mai bine ceea ce aveam de gand sa scriu. Evident, exact in aceeasi situatie ma aflu si eu si cred ca multi altii.

Avatarul nu-l schimb pentru ca in continuare nu sunt multumit si asta e deocamdata singura mea modalitate de protest.

Daca nu ne intelegem, nu-i nici o problema si nici o noutate (e specific romanilor). :y

@YONUTZ, cu tot respectul, revoltele nu se fac cu sahistii. - chiar daca cei care le organizeaza sau sunt in spate, stiu sah sau sunt buni strategi.

Pe de alta parte, nu e neaparat sa luam exemple negative din istorie, oamenii nu trebuiesc manipulati si mintiti. Se poate si pe fata, corect, crede-ma. (exemple in acest sens, gasesti in state vecine din Europa).

Daca consideri ca asta e principiul normal, "ia-mi pionu`, da-mi tura!", lucru cu care sunt perfect de acord, atunci extrapoland - dam bani, fiti corecti - noi nu vrem sa cerem anularea taxelor si impozitelor, vrem sa platim, dar sa platim omeneste, corelat cu veniturile din Romania si cu situatia economico-sociala reale. In rest, tabula rasa!

Numai bine!

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Haoleu, iar ati luat-o razna! Voi credeti ca puteti cere abolirea taxei pt toata lumea??? Bre, spalati-va pe fata si ganditi-o simplu. Ce vrem NOI? (Pe sistemul lui Dem Radulescu: Ce avem noi aici? :grin:)

1. vrem ca acaretele sa nu aiba regimul masinilor normale

Divide et impera functioneaza si va functiona intotdeauna.

Daca tot se face apel la istorie, va dau un citat: "Puterea nu va ceda ceva fara o revendicare prealabila. Nu a facut-o si nu o va face vreodata" -

Frederick Douglass. Si tot el spunea ca "Limitele tiranilor sint date de capacitatea de indurare a celor oprimati", si credeti-ma ca omul a vorbit in cunostiinta de cauza, un search pe google ar trebui sa fie pe deplin lamuritor.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare