dax23 Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 In primul rand vreau sa va salut pe toti de pe acest forum si totodata sa prezint si eu masinuta din dotare, un patrol y61 lung 3.0tdi, o masina care a "suferit" in anii cat a fost in posesia fostului proprietar, dar care sper ca va restraluci intr-o perioada mai scurta sau mai lunga (acum depinde si de forta financiara). Ca prime probeme ale masinii aparute la doar 40km dupa ce am cumparat-o au fost: ambreiaj+placa si rulment+volanta forfecata, la care s-au adaugat rulmentii fata si semeringurile, amortizoarele spate, parbrizul fisurat in 3-4 locuri, antena blocata, piele rupta pe volan-cotiera-scaune, balamale usi care au fost probabil unse la iesirea din fabrica etc. Am reusit dupa o perioada de timp sa inlocuiesc piesele care tineau masina blocata, adica volanta, ambreiajul si placa+rulmentul de presiune si dupa alte cateva zile am reusit sa schimb rulmentii si semeringurile cu problema de pe fata. Si asa dupa o perioada de timp am putut sa fac si eu primii 1000km cu masinuta in acest weekend si nu pot spune decat ca este superba, asa cu micile/marile probleme care au mai ramas de rezolvat. Am avut un consum de bun-simt zic eu, undeva la 10-10,5 in afara. Acum ramane de vazut cel in oras...:grin: Acum vin si eu cu rugamintea, la cine ma poate ajuta sau imi poate indica cam ce ar mai trebui facut la o masina ca aceasta la un kilometraj care se apropie de 143000km. multumesc anticipat celor care imi vor da sfaturi si nu numai! :tk:tk ps: pozele vin in curand! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 (editat) Re: un nou patrolist ! Y61, LWB, 3.0 TDI Daca nu ai un istoric al lucrarilor, in mare ar fi de facut urmatoarele: -schimbat toate lichidele -schimbat toate filtrele -revizie frane -verificare toate bucsele si capetele de bara Antena - poti pune una fixa si flexibila. Cotiera - se imbraca. Parbriz - altul nou. Oare cum s-a mers cu ea, de s-a rupt volanta la 143.000? Esti sigur ca nr. de kilometri este real? Editat Martie 5, 2013 de giorgel Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Re: un nou patrolist ! Y61, LWB, 3.0 TDI salut! s-o stapinesti sanatos! dupa primele interventii pe care le-a punctat foarte bine giorgel cred ca logic ar urma cauciucuri potente in teren si troliu. verifica de asemenea functionarea blocantului spate. e foarte important in anumite situatii in off-road! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dax23 Postat Martie 5, 2013 Autor Partajează Postat Martie 5, 2013 Re: un nou patrolist ! Y61, LWB, 3.0 TDI lichidele in mare parte le-am schimbat si filtrele, mi-a mai ramas de schimbat lichidul de frana si placutele fata-spate (dar astea in cateva zile sa-mi revin financiar, mai merg dar nu vreau sa risc fiind o masina asa grea). referitor la cum a mers cu ea...nu imi pot imagina...pur si simplu volanta era forfecata, discul de ambreiaj si placa de presiune erau albastrite, decalite. kilometri sper sa fie cei reali. referitor la problema cu antena, fiind extrem de enervanta, poate imi poti indica ce fel de antena fixa pot pune si de unde o pot procura! multumesc mult! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LucianPredator Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 (editat) Salut ! Sa o stapanesti sănătos ! Poți sa pui antena electronica eu cred ca este mai buna montaj la cei cu casetofoane prin târg la vitan 80 RON Editat Martie 19, 2013 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dax23 Postat Martie 5, 2013 Autor Partajează Postat Martie 5, 2013 Re: un nou patrolist ! Y61, LWB, 3.0 TDI salut! s-o stapinesti sanatos! dupa primele interventii pe care le-a punctat foarte bine giorgel cred ca logic ar urma cauciucuri potente in teren si troliu. verifica de asemenea functionarea blocantului spate. e foarte important in anumite situatii in off-road! Poate imi indici si mie cum trebuie verificata functionarea blocantului, ca fiind mai nou in ceea ce inseamna aceste masini...nu prea ma pricep. :( Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Re: un nou patrolist ! Y61, LWB, 3.0 TDI suspenzi o roata spate si invirti roata-lucru realizabil fara blocare. apoi blochezi spatele-de la butonul din bord-si incerci din nou sa invirti roata-daca nu e posibil inseamna ca s-a blocat diferentialul deci functioneaza. cind pui blocantul iti apare pe bord "diff block" aprins CONTINUU! cind pilpiie intermitent INCA nu a blocat. se pune in stationare,incepe sa pilpiie intermitent si cum ai plecat de pe loc blocheaza instant-ramine aprins continuu. in paralel cu blocarea spatelui se decupleaza automat abs-ul-incepe sa pilpiie in bord-e normal! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Re: un nou patrolist ! Y61, LWB, 3.0 TDI Volanta cade pe la 300.000 sau 350.000 km. Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 (editat) Re: un nou patrolist ! Y61, LWB, 3.0 TDI Blocantul: - vezi ca la maneta de cuplare 4x4 ai un buton pe care scrie diff lock. Il intorci in sensul acelor de ceasornic, se cheama ca actionezi blocantul. In bord iti va apare martorul DIF LOCK intermitent, la fel si ABS. Te invarti in cerc cu masina, moment in care blocantul ar trebui sa cupleze. In bord, DIF LOCK va ramane permanent aprins. Atunci stii ca-ti functioneaza blocantul. Ca sa decuplezi, intorci butonul la pozitia initiala si mai faci un "cerculet". Ca regula de viitor.....blocantul il actionezi inainte de a intra in situatia urat mirositoare. :D. Operatiile de mai sus le faci pe camp, nu pe asfalt. Baga un ochi aici, de la pagina 5 incolo, , o masina ca a ta am si eu..... Si ce-i mai important....sa o stapanesti si sa te poarte sanatos. Editat Martie 5, 2013 de Big.Ursu NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dax23 Postat Martie 5, 2013 Autor Partajează Postat Martie 5, 2013 Re: un nou patrolist ! Y61, LWB, 3.0 TDI Am verificat diff lock cu un amic mai specializat decat mine si functioneaza! Macar o prima veste buna, dupa atatea vesti proaste... acum ramane sa continui cu restul reparatiilor. Sper sa nu mai fie prea multe sau prea costisitoare. Ps: am observat in seara asta ca in momentul in care trec peste denivelari sau gropi, pe spate se aude un scartait de arcuri...sau ceva de genul, are cineva idee ce ar trebui sa verific? Mai exact este un sunet de "pat uzat", un scartait ciudat! Va multumesc tuturor pt ajutorul acordat pana acum si pt urari! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 (editat) Re: un nou patrolist ! Y61, LWB, 3.0 TDI Incepe cu ce e mai simplu....bucse bara stabilizatoare ?! Editat Martie 5, 2013 de Astral 1 NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Scorpion DSI Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Re: un nou patrolist ! Y61, LWB, 3.0 TDI S-o stapinesti si noroiesti sanatos! Odata pus la punct, Patrolul nu te va dezamagi. Bafta! La cat mai multe ture Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sabau Gigel Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Re: un nou patrolist ! Y61, LWB, 3.0 TDI Sa-l stapanesti sanatos. Asteptam poze. Membru club GTC Motosport: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 Re: un nou patrolist ! Y61, LWB, 3.0 TDI ia-o batrineste! bag-o intr-un atelier BUN si fa o evaluare a reparatiilor necesare. iti dau doua sugestii: yonutz de pe forumul asta are garajul in glina,cunoaste foarte bine patrolul,e foarte serios si are si cu ce repara. a doua varianta este badsi nissan-e un mecanic acolo ce e tatic in patrol iar preturile sint acceptabile comparativ cu alte service-uri. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dax23 Postat Martie 7, 2013 Autor Partajează Postat Martie 7, 2013 Re: un nou patrolist ! Y61, LWB, 3.0 TDI O noua problema destul de stresanta se pare ca am descoperit si la care vad ca nu ii dau de cap si poate ma ajuta cineva cu o idee: ieri am mers pe un drum "mai de tara", de prin capitala noastra minunata si am sesizat ca usile de la portbagaj scot troncane...scartaie si nu am gasit niciun reglaj. In balamale stau ok, sunt fixe, le-am gresat dar tot vad ca au un zgomot/troncanit. Si dat fiind faptul ca nu am descoperit niciun reglaj sau vreun cauciuc (in genul la cele de la capota care le rotesti putin si reglezi capota), are cineva idee cum se regleaza? Ps: Daemonus, intr-adevar zgomotul acela pe spate vine de la bucsile de bara stabilizatoare, dar se pare ca nu le-am gasit pe nicaieri pe stoc...continuam cautarea! Multam fain! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 7, 2013 Partajează Postat Martie 7, 2013 (editat) Balamalele de la usile spate se strica din cauza greutatii rotii de rezerva. Incearca sa-i gasesti alt loc. Daca troncane inseamna ca ai rupte balamalele (adica miezul e rupt nu balamaua in sine). Nici un bai ...un strungar bun ti le poate reconfectiona. Balamalele alea nu prea ai cum sa le reglezi. Mai e de verificat si imbinarea intre ele ...sa nu joace ...acolo te poti juca putin la reglat... Referitor la bara stabi spate: Daca sunt duse bieletele schimbale ...la cea de pe stanga (cea cuplabila electric) renunta si pune una clasica. Asta dupa ce ii sudezi pe sasiu un alt suport. Costa intre 60-120 lei bucata ...depinde de producator. Referitor la bucsile de la bara stabi spate: Este imposibil sa nu le gasesti. Lasa-mi un telefon pe PM ...sa vad poate ti le gasesc eu pe undeva. Costa in jur de 10-30 lei bucata ...depinde de producator. Daca folosesti masina mult in teren ...renunta la bara stabi spate cu tot cu bielete si bucsi ...Nu vei avea nimic de pierdut! Daca stau sa ma gandesc mai bine ...vei avea chiar de castigat! :grin: Volanta cade pe la 300.000 sau 350.000 km. Nu neaparat ...depinde ce faci cu masina ...Ia apucate de tractat ...si ii dai niste socuri la plecare si o mai dai si in niste patinari de ambreiaje...si vezi dupa aia ...ca nu te duce o volanta mai mult de 50.000! :grin: Editat Martie 19, 2013 de Astral consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dax23 Postat Martie 9, 2013 Autor Partajează Postat Martie 9, 2013 Re: un nou patrolist ! Y61, LWB, 3.0 TDI Se pare ca in cazul meu ( din ceea ce tocmai mi-au soptit niste pasarici), fostul proprietar se pare ca a incercat sa faca raliu cu patrolul cu niste plecari "blana"... neconstientizand probabil greutatea masinii si pentru ceea ce este ea conceputa... asta e, volanta in cazul meu a tinut fix 141367km! (Din care facuti de mine...41km!) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 (editat) Re: un nou patrolist ! Y61, LWB, 3.0 TDI In cazul tau exista doua ipoteze: 1.Masina are km dati inapoi 2.Masina s-a exploatat aiurea sau s-a tras de ea ... s-au facut tractari sau altele ...cine stie ... Un bun pont ...uitate la vanzari pe ce siteuri vrei tu ...cate Y61 indiferent de an le gasesti cu mai mult de 200.000? Din cate stiu eu exista si varianta de volanta monomasica ...mai rezonabila la pret ...Varianta cu dubla masa e in jur de 2000 euro si nu iti recomand sa-ti iei una de la dezmbrari pe care o vei gasi cu noroc undeva la 5-600 euro ... Editat Martie 9, 2013 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dax23 Postat Martie 11, 2013 Autor Partajează Postat Martie 11, 2013 Re: un nou patrolist ! Y61, LWB, 3.0 TDI kilometrii tind sa cred 99,99% ca sunt reali (ramane 0.01 cu semnul intrebarii), ca s-a mers aiurea cu masina asta e partea a doua, ca sincer nimeni din persoanele mai pricepute ca mine nu a reusit sa imi dea o alta explicatie pt volanta distrusa! volanta am transformat-o din masa dubla in monomasa cu ajutorul unui domn extrem de priceput la asa ceva! ca sincer, nu aveam de gand sa iau una sh si nici 2000e nu aveam ca sa pot sa iau una noua. acum stau si strang bani pentru restul operatiunilor...amortizor directie, gume, placute frana fata-spate (mai merg 2-3000km din fericire), de reparat tapiteria si inlocuit parbrizul, eventual o vopsea pe bandouri ca sunt julite toate si inca cateva chestii minore... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dax23 Postat Martie 18, 2013 Autor Partajează Postat Martie 18, 2013 Re: un nou patrolist ! Y61, LWB, 3.0 TDI are cineva idee daca farurile de la patrol mai au si un alt reglaj in afara de cel din interior? ca sunt ridicate la maxim din interior...dar nu imi lumineaza decat vreo 3-4 metri. am schimbat becurile crezand ca este din ele, dar am decat o lumina mai puternica dar tot pe o distanta de 3-4 metrii :cr3 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nelu15 Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Re: un nou patrolist ! Y61, LWB, 3.0 TDI kilometrii tind sa cred 99,99% ca sunt reali (ramane 0.01 cu semnul intrebarii), ca s-a mers aiurea cu masina asta e partea a doua, ca sincer nimeni din persoanele mai pricepute ca mine nu a reusit sa imi dea o alta explicatie pt volanta distrusa! volanta am transformat-o din masa dubla in monomasa cu ajutorul unui domn extrem de priceput la asa ceva! ca sincer, nu aveam de gand sa iau una sh si nici 2000e nu aveam ca sa pot sa iau una noua. acum stau si strang bani pentru restul operatiunilor...amortizor directie, gume, placute frana fata-spate (mai merg 2-3000km din fericire), de reparat tapiteria si inlocuit parbrizul, eventual o vopsea pe bandouri ca sunt julite toate si inca cateva chestii minore... Salut te rog da-mi si mie mai multe detalii despre volanta ,cum ai transformat-o si daca se poate unde ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Re: un nou patrolist ! Y61, LWB, 3.0 TDI 1.Verifica prinderea farurilor, sa nu ai vreo ureche rupta si acestea sa nu fie prinse cu orientare in jos. 2.Scoate becurile, baga o surubelnita si ridica oglinda de metal a becurilor sau scoate-o definitiv (nu stiu exact cum se numeste a nu se confunda cu oglinda farului) putin mai sus, atat cat se poate. Altceva nu ai ce sa le faci...:h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 Re: un nou patrolist ! Y61, LWB, 3.0 TDI :less REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flash Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 Re: un nou patrolist ! Y61, LWB, 3.0 TDI Ai facut o alegere buna. Felicitari. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
allroad Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 Re: un nou patrolist ! Y61, LWB, 3.0 TDI Cred ca multi dintre noi sunt interesati de modificarea volantei si de pretul operatiunii si a pieselor. Asteptam detalii! Multumim L 200 BMW F650 GS Dakar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate