Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

NOUL COD RUTIER - proiect de lege

Max
 Share

Recommended Posts

Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege

mai oameni buni , probabil nu m-am facut inteles .... revin ... mie unul mi se pare foarte firesc sa ramai fara permis daca nu platesti amenda , in alte state iti rechizitioneaza masina , dar inainte sa ma injurati , din nou , stati sa vin si cu unele argumente ......

1. permisul se suspenda la 90 de zile de la data aplicarii sanctiunii saaaaaaaaauuuu daca exista cazul in care contravenientul a contestat amenda in instanta , suspendarea permisului se face la 90 de zile de la data pronuntarii in instanta a hotararii definitive care obliga pe contravenient la plata amenzii si acesta nu o plateste

2. in legatura cu inmatricularea in alte state , eu m-am referit doar la faptul ca sunt extrem de multi colorati care vin din strainatate cu masini , si fac tot felul de infractiuni cu acele masini , nu mai zic de faptul ca sunt extrem de multe accidente care raman cu autor necunoscut din cauza ca aceste masini nu pot fi verificate , deoarece nu avem acces la baza de date shengen si asta se intampla deoarece coloratul , cand s-a vazut la volanul unei pisicutze , se crede Dumnezeul asfaltului .

3. in legatura cu taxele aberante , nici eu nu sunt de acord , sa nu ma credeti un absurd care i-a apararea acestor taxe , eu inclusiv am avut masini inmatriculate in bulgaria dar la care am avut toate actele in regula

4. in legatura cu ce a spus wolfman , despre faptul ca nu este de acord ca el sa plateasca asigurari de sanatate ca sa poata beneficia cetatenii colorati , aici sunt de acord si subscriu la ideea acestuia

acum astept injuraturile de rigoare , o seara buna va doresc :wink:

Edited by Astral

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

si ptr cativa colorati care oricum nici la masinile inmatriculate in Ro nu au toate actele valabile...ne bagi pe toti in aceeasi oala?

toate masinile pe care le-am avut/am inmatriculate pe Bg au actele valabile,....complete...plus rovigneta pe Ro...valabila :grin:

asa ca....tragi tu concluzia

Edited by Marius C alias Turagmes

........

2. in legatura cu inmatricularea in alte state , eu m-am referit doar la faptul ca sunt extrem de multi colorati care vin din strainatate cu masini , si fac tot felul de infractiuni cu acele masini , nu mai zic de faptul ca sunt extrem de multe accidente care raman cu autor necunoscut din cauza ca aceste masini nu pot fi verificate , deoarece nu avem acces la baza de date shengen si asta se intampla deoarece coloratul , cand s-a vazut la volanul unei pisicutze , se crede Dumnezeul asfaltului .

.........

Si pentru chestia asta nu crezi ca ar trebui sa functioneze prezumtia de nevinovatie si sa fie identificati DOAR aceia care sunt realmente infractori si nu sa sufere si restul, asa cum a zis si Marius ?!?

Pot sa pariez ca si dupa intrarea in vigoare a acestei legi cretinoide, infractorii aia tot pe sosele vor fi, bine-merci, pentru ca ei sunt acolo cu complicitatea "organelor" !!!

Pot sa pariez ca si dupa intrarea in vigoare a acestei legi cretinoide, infractorii aia tot pe sosele vor fi, bine-merci, pentru ca ei sunt acolo cu complicitatea "organelor" !!!

Textul fotografiei intareste cele spuse:

Metodă foarte originală de a pedepsi un şofer care a încălcat regulile de circulaţie. Păzit de un sergent cu baioneta în mână şi cu o atitudine marcată de importanţa misiunii sale, cel în culpă nu pare foarte deranjat de postura infamantă în care este pus.

sofer-in-culpa---poza-nr-1.jpg.df00f57906ad1ca9c3fef3209e3c8fc8.jpg

• Like 1
Rubicon 2.8

Daca nu o sa facem ceva astia o sa ia si pielea dupa noi,referitor la taxe si impozite,cat despre amenzi......sa i rupa,sunt multi care nu stiu regulile elementare de circulatie,mie imi este frica sa mai trec pe trecre de pietoni...sau ca ''unele masini au levierul de semnalizare obtional''....sau ca in localitati se circula ca pe autostrazi.....

• Like 1

Mai fratilor. Treaba cu amenzile este cea mai mare porcarie. Si in general treaba cu politia circulatiei. Nu mai vorbim de circulatia in Romania care este cel mai de cacat lucru. Oricum la ce infrastructura rutiera avem, nici nu s-ar putea alftel. Ia spuneti-mi si mie de ce pana si romanii cand ies din Ro se conformeaza si respecta regulile? De ce isi cumpara vignete, de ce nu dau tare in radarele fixe, de ce nu trec pe rosu si nu fac alte si alte arogante pe care in Romania isi permit sa le faca??? Pentru ca acolo sunt camere, pentru ca acolo amenzile sunt MARI. Dar si pentru ca acolo, exceptand poate Ungaria, nu exista abuzuri referitoare la regimul circulatiei rutiere. Aici, indiferent ca esti corect sau nu, te ard pandarii din boscheti, te abuzeaza. Si de-asta omul nu vrea sa plateasca amenda. Ar fi mult mai eficient si ieftin sa se puna doar radare fixe pe drumurile nationale si pe autostrazi cum sunt in tarile din vest. Si semnalizate cu panouri, din timp, sa ai timp sa reduci viteza. Am circulat destul de mult in UE si n-am luat nici o amenda. Nu am mers tot timpul sub limita de viteza, de cele mai multe ori, sensibil peste limita (20-30-40km/h) cum de altfel face multa lume. Te apropii de camera/radar fix, vezi panoul, toata lumea franeaza, treci de el si accelerezi. Daca e DN (FRANTA) unde ai voie cu 110 km/h n-o sa mergi cu 200 km/h, dar multi merg cu viteze intre 120km/h - 140 km/h. La noi, dau salarii boschetarilor care te filmeaza dar nu se vede bine ce linie era parca era continua, am un prieten care a depasit pe linie discontinua, i-au luat permisul, a contestat, a facut poze si filmari la sectorul de DN (in procesul verbal era mentionata zona - in dreptul imobilului cu numarul ...), apoi a cerut adresa de la Administratia Drumurilor Nationale, a obtinut-o, in adresa scria ca nu este linie continua in acel sector, a mers la instanta si a castigat. Era si normal, a fost un abuz ordinar. Apoi IPJ, face recurs si castiga ... astazi i-a venit hotrararea definitiva si irevocabila si a intrat in suspendare. Sa se duca la CEDO? Tara de cacat.

De asta zic eu, ca ar fi normal sa nu dam bani (salarii) atator agenti de circulatie. Mai bine s-ar achizitiona echipamente fixe, si prin orase, in intersectii, in giratorii etc. Ai fluierat in biserica, amenda iti vine acasa. Nu sa stea la panda cu radare mobile pe sectoare de drum in care nu sunt autorizati sa o faca, nu sa dea amenzi aiurea sau sa faca controale de rutina numai ca sa caute carcota ca nu si-au facut planul.

Prin tarile pe unde am fost, eu nu am vazut asa ceva. Am vazut politie in orase, dar nu filtre, patrule de ordine si liniste publica auto, de noapte, politia autostrazi, si comisii mixte politie vamala si politie autostrazi. Toti foarte corecti. Noi suntem departe.

Asa ca, noul proiect de lege ca si ultimele cateva care au modificat saraca lege a circulatiei din Romania, sunt de tot cacatul. Nu aduc nimic bun, doar amenzi din ce in ce mai mari si metode noi de a ingradi drepturile cetatenesti fundamentale. Vezi dreptul la libera circulatie (cu autovehiculele inmatriculate in alte tari).

Ai dracu` jegosi daca ar pune mana sa faca drumuri si autostrazi corecte, care sa nu se darame la loc in 6 luni, fara spagi si cotracte atribuite pe smen, cu banii luati din vignete, cu taxa de drum din combustibili, cu bani din toate taxele si impozitele aberante pe care cu nerusinare le percep. Muriti hienelor!

Numai bine.

Edited by mita31
  • Like 1
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll

Din ce am citit eu, TOTUL se reduce la a face (aduce) bani la buget. Si cu bulgaroaicele, si cu marirea amenzilor, si cu suspendarea PC pentru neplata amenzilor, si cu filtrele din strada ale.........tuturor. Totul se reduce la bani. Si daca se poate, cat mai multi. Mai nou vor ca la vanzarea masinii sa trimita fiscul la Inmatriculari o instiintare ca ti-ai vandut masina lui X, si daca nu ti-o inmatriculezi in 30 de zile AMENDA! Plus suspendarea inmatricularii!

Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stand intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner.

(Winston Churchill)

sa fim intelesi...afara tot romanul circula cum trebuie ptr ca are la dispozitie cai de rulare corespunzatoare

amenzile sunt mari...ptr noi....care castigam 3-400 de eur pe luna....ptr unul care castiga 2000 de eur...e o amenda normala

nu prea am vazut in codul rutier cum sunt sanctionati pietonii care traverseaza pe unde-i taie si cum ai taie capul

din toate astea numai soferii au de pierdut...personal nu am auzit pe cineva sa primeasca amenda ca a trecut aiurea strada...in ultimii 20 de ani...sau poate ma insel eu?

...personal nu am auzit pe cineva sa primeasca amenda ca a trecut aiurea strada...in ultimii 20 de ani...sau poate ma insel eu?

Ba cred ca te inseli: acum vreo 5-6 ani se scria prin unele ziare de un "gica" de pe la Oradea sau Arad (nu mai tin minte exact) care numai cu asta se ocupa (cica l-au pensionat pe caz de boala dupa o vreme:ha:).

Pe de alta parte, cred ca ai fi surprins sa afli ca in foarte multe "procese-verbale", (alta formulare aiurea), scrise de aceeasi "gica", apar in continuare fraze de genul:"...nu a redus viteza la limita evitarii oricarui pericol" sau "... zona trecerii de pietoni" (chiar daca distanta efectiva intre trecerea de pietoni si locul incidentului erau aproape 30m)... si multe, multe altele...

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Ba cred ca te inseli: acum vreo 5-6 ani se scria prin unele ziare de un "gica" de pe la Oradea sau Arad (nu mai tin minte exact) care numai cu asta se ocupa (cica l-au pensionat pe caz de boala dupa o vreme:ha:).

Pe de alta parte, cred ca ai fi surprins sa afli ca in foarte multe "procese-verbale", (alta formulare aiurea), scrise de aceeasi "gica", apar in continuare fraze de genul:"...nu a redus viteza la limita evitarii oricarui pericol" sau "... zona trecerii de pietoni" (chiar daca distanta efectiva intre trecerea de pietoni si locul incidentului erau aproape 30m)... si multe, multe altele...

Pentru mine fraza cu reducerea vitezei pana la evitarea oricarui pericol este cea mai tare.

Mitsubishi Pajero 3500 v6

Daca "Gica" imi ia 7500 pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni, inseamna ca e liber la vantoarea de pietoni care trec prin locuri nepermise? Cum 99% din trecerile de pietoni de la noi sunt marcate in bascalie, pot sa trec de cateva ori peste responsabilul de la primarie cu marcajele(inainte-inapoi), ca sa egalizez scorul? Da pe cretinul care a pus 2 treceri de pietoni imediat dupa un varf de panta sa nu il pui sa treaca pe acolo dus-intors 8 ore pe zi?

Ca sa ne convingem de toti Gica astia: inca nu am vazut in Petrosani vreun rutierist sa stea dimineata la 8 langa trecerile de langa scoli, ca sa previna accidentele in momentele cele mai sensibile, dar la ora 12 la cules de carnete langa o trecere de pietoni aflata in curba i-am vazut zilele astea. Pai sa nu le .., tragi palme la nenorociti? Interesant, in orasul vecin Vulcan se poate sta preventiv langa scoli la orele de varf si inca nu a murit nici un politist din chestia asta.

Samurai incepator

Daca "Gica" imi ia 7500 pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni, inseamna ca e liber la vantoarea de pietoni care trec prin locuri nepermise? Cum 99% din trecerile de pietoni de la noi sunt marcate in bascalie, pot sa trec de cateva ori peste responsabilul de la primarie cu marcajele(inainte-inapoi), ca sa egalizez scorul? Da pe cretinul care a pus 2 treceri de pietoni imediat dupa un varf de panta sa nu il pui sa treaca pe acolo dus-intors 8 ore pe zi?

Ca sa ne convingem de toti Gica astia: inca nu am vazut in Petrosani vreun rutierist sa stea dimineata la 8 langa trecerile de langa scoli, ca sa previna accidentele in momentele cele mai sensibile, dar la ora 12 la cules de carnete langa o trecere de pietoni aflata in curba i-am vazut zilele astea. Pai sa nu le .., tragi palme la nenorociti? Interesant, in orasul vecin Vulcan se poate sta preventiv langa scoli la orele de varf si inca nu a murit nici un politist din chestia asta.

Am eu o trecere de pietoni in cartier....pe stanga incepe normal de langa trotuar.....si se termina......unde credeti?.....intr un gard viu...,pai sa nu il ia mama draq pe pieton?sa nu l astepti pana sare gardul?:)))

Pentru mine fraza cu reducerea vitezei pana la evitarea oricarui pericol este cea mai tare.

Pai da cu asta iti baga mortul in casa orice ai mai avea de spus. Daca stau sa ma gandesc in urma la PV-uri care le-am mai avut expresia asta e un leitmotiv.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Dincolo de parsivitatea specifica sistemului politic si administrativ din Romania, singurul lucru bun este ca vor disparea ciorile din trafic si o parte din masinile folosite la tot felul de ilegalitati.

Din ce am citit eu,singurele exceptii sunt:

a) autovehiculelor si remorcilor conduse de persoanele mentionate in certificatul de inmatriculare;

b) autovehiculelor si remorcilor cu care se efectueaza, in conditiile legii, transport rutier public de marfuri sau persoane ori, dupa caz, transport in regim de inchiriere sau serviciu de inchiriere;

c) autovehiculelor si remorcilor conduse de persoane aflate in raporturi juridice de munca cu persoanele mentionate in certificatul de inmatriculare/care au calitatea de asociat, actionar sau administrator, dupa caz, in raport cu persoanele mentionate in certificatul de inmatriculare;

d) autovehiculelor si remorcilor utilizate in baza unui contract de leasing.

Asadar, eu personal, vad 2 posibilitati:

-firma si un "contract de munca /asociere" SAU

-firma si sistemul RENT A CAR (drept ce nu poate fi ingradit de nici o tara membra a UE ) :pt

Cat despre cei care stiti ca sunteti OK cu actele si aveti parte de un imbecil de la rutiera care il mananca sapca,rezolvarea e simpla.

Apel la 112 in care cereti un echipaj de la control intern deoarece sunteti victima unui abuz facut de un "MILITIAN".

Tot ce e prin 112 este inregistrat iar o vizita de la control intern nu da bine pentru respectivul.TESTAT ! :grin:

• Like 1

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Dincolo de parsivitatea specifica sistemului politic si administrativ din Romania, singurul lucru bun este ca vor disparea ciorile din trafic si o parte din masinile folosite la tot felul de ilegalitati.

Da-mi voie sa-ti spun ca esti naiv. Nu vor disparea nici "ciorile" si nici masinile furate pentru a comite fapte ilegale. Astea sint doar pretexte pentru a stringe latul si mai mult.

Ieri ma aflam intr-o vizita si am vazut pe tvr o emisiune in care era invitat si un domn general (cu 3 stele) de la politie. Pe linga faptul ca se discuta pe linga subiect, adica ocolind punctele fierbinti din propunerea legislativa (pina aici nimic surprinzator), la un moment dat pe domnul general l-a luat gura pe dinainte si a scos porumbelul cum ca "cetateanul trebuie sa se simta mereu controlat" (citat aproximativ din memorie, dar ideea asta e). Asadar pe ei nu-i intereseaza nici siguranta cetateanului, a traficului, etc. pe ei ii intereseaza doar sa se comporte ca organ de represie. Evident, se mintea fara jena ca "cetatenii au cerut" aceste modificari :grin:

Tot din emisiunea aia am aflat ca e posibil ca modificarile alea sa fie puse in lege prin ordonanta de urgenta.

Atit timp cit nu o sa iesim in strada, toti cerind acelasi lucru, astia vor legifera absolut tot ce le va trece prin cap. Nu va bazati pe bun-simt si alte lucruri asemenea, nu exista asa ceva la clasa conducatoare, iar tacerea noastra e complice la toate magariile pe care le fac si le vor face.

• Like 2

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Ce nu au putut sa defineasca niciodata.....care este acea viteza la care se evita orice pericol ?

Caz concret: merg prin oras cu 10km/h, caci eu consider ca aceea este viteza la care pot evita orice pericol. In acelasi timp, voi stanjeni traficul, fapt care este sanctionat de codul rutier. Asadar....pot fi amendat daca merg cu 10km/h pentru ca blochez traficul (daca am un vehicul cu gabarit mai mare), dar.....am redus viteza.

Situatia expusa mai sus se poate transforma foarte usor in realitate, gratie si celor de la muilitia comunitara, transformati in rutieri de ocazie. Acum 2 zile, un amic si-a luat amenda ca a parcat pe o strada cu sens unic, intre 2 treceri de pietoni. Numai ca marcajul celei de-a doua treceri de pietoni era sters complet, indicatorul lipsind si el cu desavarsire. Ghinionul lui a fost ca era cu un Smart, restul de langa cu X5 si A6 au trecut neobservati.

Ce mai scapa din vedere legiuitorul nostru....este ca si viteza de 5km/h poate fi fatala. Acum vreo 5 ani in Bals, un sofer care aprovizionase firma socrului meu, se intorcea acasa. Era in coloana de masini, doar ce oprisera sa dea prioritate la pietoni. Au plecat de pe loc, ghinionul lui insa....nu avea nici 10km/h, pe trecere s-a aruncat o individa si dusa a fost. Ulterior, politia a gasit la domiciliul individei o scrisoare...de adio. Omul a ramas cu sechele, a renuntat la 30 de ani de soferie, familie destramata si totul s-a dus de rapa pentru ca una a ales sa-si puna astfel capat zilelor. Nu atat impactul cu masina a fost fatal, cat lovitura cu capul de asfalt. Si cazuri au mai fost in tara...

Ma deranjeaza ca pentru pietoni nu exista nimic deosebit. Ba mai mult, parca se consimte faptul ca pietonul este prieten cu Dumnezeu cand se afla pe trecerea de pietoni. Nu mai este necesara asigurarea, poti sa treci oricum, te feresc altii. Ba chiar te poti opri sa te legi la sireturi, sub atenta supreveghere a celui de la Rutiera, este chiar Ok si indicat (am patit-o in Calafat acum 2 ani).

Si ar mai fi de comentat.

• Like 1

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Domnilor,

Desi statul incearca sa ne ingradeasca prin mijloacele specifice toate usile si portitele ...totul se rezuma la capacitatea fiecaruia de perceptie, intelegere si aplicare a acestor NOI reguli privind circulatia pe drumurile publice.

Pana la urma indiferent cat de restrictive vor fi aceste reguli depinde de fiecare individ ...cum intelege arta condusului, cat isi respecta colegii de trafic si ce stil de condus adopta.

Din pacate in Romania ... arta condusului e o nebuloasa ptr multi, respectul fata de colegii de trafic nu exista iar stilul de condus al majoritatii soferilor se bazeaza pe doar...oua, tupeu si bolid lipsindu-i cea mai mica legatura cu elementul neuronal!

Va spune asta unul cu peste 1.000.000 km condusi ...in tara si afara ... Daca la nivelul de trai stam undeva intre lumea a 3-a si restul ...la condus masini suntem pilaf ...N-as zice ca s-a inventat inca o categorie unde sa ne incadram.

Vorbim aici de noul cod rutier ...mai bine hai sa ne punem o intrebare cat se poate de simpla: cati dintre soferi il stiu pe cel vechi ca de respectat ...nu cred ca poate fi vorba ...

Respecte,

Ionut

• Like 1

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Daca amicul tau cu Smartul e una si aceeasi persoana cu cel vazut de mine in weekend la intersectia Fratii Golesti cu V.Alecsandi sa sti ca a luat amenda pe bune.Era parcat chiar pe trecerea de pietoni.Iar din toate care erau parcate pe acolo nici una nu bloca vreo trecere,e drept marcajul e cam sters dar indicatoare exista.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.

Daca amicul tau cu Smartul e una si aceeasi persoana cu cel vazut de mine in weekend la intersectia Fratii Golesti cu V.Alecsandi sa sti ca a luat amenda pe bune.Era parcat chiar pe trecerea de pietoni.Iar din toate care erau parcate pe acolo nici una nu bloca vreo trecere,e drept marcajul e cam sters dar indicatoare exista.

Nu e vb despre acelasi individ.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Ieri ma aflam intr-o vizita si am vazut pe tvr o emisiune in care era invitat si un domn general (cu 3 stele) de la politie.

Pe acesta sa il numim de amu chestor, ca e tivil. Generali sunt doar militarii (armata, securitate, pompieri, jandarmerie).

Edited by Irod
  • Like 1

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Poate ca ma repet: daca pietonul e zeu pe trecere, in afara ei e liber la vanatoare? Ma gandesc care va fi starea de spirit a soferului roman dupa ce ia o amenda care sa-l bage in faliment... la urmatorul pieton care traverseaza aiurea va nimeri oare frana? Mai ales ca pietoni amendati pentru ca trec ca vacile pe unde se nimereste si fara sa le pese de trafic nu prea am vazut. Si nu ma refer la cei care se asigura si trec iute dincolo, ci de unii care traverseaza in diagonala, fara sa se asigure si cu viteza minim posibila.

• Like 1
Samurai incepator

Nu mai e mult si cand vom vrea sa mergem la bunici in weekend va trebui sa luam permis de la MUILITIE, unde va figura obligatoriu:

a) cine e soferul

b) nr de km estimati/nr de km efectuati

c) durata cursei

d) natura bunurilor transportate (daca e cazul)

Imi amintesc cu amar de un banc:

"Reactia germanilor cand au vazut Dusterul: Uite si romanii astia...in loc sa-si repare/faca drumuri(le) au facut Dusterul"

Asa este si cu noul cod Rutier....in loc sa taiem raul de la radacina, ne axam pe alte probleme.

Presimt ca in scurt timp voi fi nevoit sa o iau peste campuri sa ajung pe munte...

NADS Fitted

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use