just curios Posted May 7, 2013 Share Posted May 7, 2013 Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege Stimate domn, cine esti? Ca nu am inteles cu cine discutam. De aceea exista sectiunea de prezentare a membrilor ca sa stim cu cine discutam nu sa ne spuna doar ca vrea sa isi cumpere o masina. Este penibil batutul tau din gura din postura anonimatului si mai ales faptul ca iti bati joc de niste oameni care fac o actiune umanitara. Chiar daca ar da de mancare doar odata pe an unui om si tot inseamna un gest nobil. Nu amesteca frustrarile tale personale cu actiunile umanitare a altora pentru ca nu au nici o legatura. Balan Cristian,posesor de Nissan ter 2 si Mitu pinin =motiv pentru care am facut contul pe 4x4 pentru ,,sfat achizitie,, Poze cu noua achizitie le-am postat in topicul de ,,poze,, deschis,inainte de sarbatori si tot acolo am lasat cateva comentarii. Sper sa nu ma mai certati :grin: AM INCERCAT SA STERG CONTUL SI NU SE POATE,ROG UN ADMINISTRATOR SA MA AJUTE CU STERGEREA LUI Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantzerrow Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege Te contrazic, Schultz..... Am citit HCGMB si nu scrie nicaieri de ridicarea masinii care a blocat !! Nu se poate face nimic, absolut nimic daca ai fost blocat in parcare ! Decat sa astepti sa apara proprietarul...... Cautarea in baza de date este fix-pix pentru ca acolo figureaza un numar de fix la care nu raspunde nimeni niciodata, fie masina este pe leasing si aia de la leasing nu-ti dau datele utilizatorului.....deci, nici pomeneala sa se duca cineva la adresa proprietarului ! Nici de amenda nu poate fi vorba pentru ca legea spune clar ca pana la aplicarea amenzii intai se da un avertisment verbal, apoi unul scris si de-abia a treia oara, daca omul recidiveaza, i se poate aplica amenda ! In functie de caz daca stii cum sa pui problema poti sa te folosesti de dreptul tau ca "simplu cetatean". Mai exact, in poza atasata ,puteti vedea cum toamna trecuta un MUIST ORDINAR mi-a blocat atat masina cat si iesirea din curte timp de 40 min.Am sunat la 112 (ca vorba aia acolo se inregistreaza tot :wink:) si in 10 min a venit un Logan neinscriptionat de culoare rosie,a facut pozele de rigoare si acum asteptam cu totii sa vina platforma sa ii ridice animalului masina .A aparut zambind si a vrut sa plece de parca nimic nu s-a intamplat ,insa cu FOARTE MARE dificultate a fost amendat deoarece flutura disperat legitimatii si insigne prin fata acestora. Ca o curiozitate, in momentul in care am declarat ca vreau sa ii trag masina cu sufa in drum si astfel sa imi deblochez poarta sa pot iesi cu caruciorul copilului,cei de la MILITIA RUTIERA mi-au transmis ca ma amendeaza caci prin actiunea mea blochez drumul :pr Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius C alias Turagmes Posted May 11, 2013 Share Posted May 11, 2013 (edited) Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege si la ce naiba nu i-ai carpit una la aripa asa cum trebuie? se asorteaza argintiul metalizat cu rosu :ha1 Edited May 11, 2013 by Marius C alias Turagmes Link to comment Share on other sites More sharing options...
vas_adam2000 Posted May 12, 2013 Share Posted May 12, 2013 Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege @pantzerrow: aceasi problema o am zilnic de cateva ori la locul de munca. Mai rau este ca straduta unde avem noi acces auto este pietonala cu acces doar pentru riverani. Anul acesta cred ca am peste o suta de apeluri la gardieni publici-alias militia locala- de cine apartine pietonala. Au raspuns la telefon de fiecare data. Venit la fata locului de doua ori. Prima data la 3.5 ore si doua apeluri date, a doua oara dupa o ora. Prima data cu scuza ca nu pot ridica Cayene-ul pentru ca e masina prea mare. A douaoara ca nu au cum sa ajunga la poarta noastra cu platforma pentru ca nu incap de ... alte masini parcate tot neregulamentar. Doamne fereste de un incendiu in zona. Pompierii pot opri la aproximativ 200 de metrii. Am facut sesizare scrisa la primarie, documentat cu nspe poze. Raspunsullor a fost: au facut verificari, actiuni si au ridicat 2 masini (din peste o suta de apeluri) si vor face in continuare actiuni in zona. De atunci situatia se repeta zilnic, gardienii publici sunt de nevazut. Ii sun si ... nimic. Cica exista un singur echipaj pe tura pentru tot municipiul Cluj. Sa nu zic ca in cele doua cazuri cand au si venit eu trebuia sa ii explic ca exista indicator de oprire interzisa, aditional cu se ridica masini si ce inseamna. I-am intrebat daca pot sa-mi fac dreptate singur din moment ce ei nu exista prin zona sau daca sunt sunt ineficienti mi-a replicat: daca faceti ceva masinii lui ajunge caz penal de distrugere. Si uite asa am stat blocat o data de vineri seara pana luni dimineata. Au venit cei de la rutiera, au facut o poza si au zis ca nu tine de ei pentru ca e pietonala. Gardienii publici nici macar nu au raspuns la telefon in acel week end. Asta ar trebui reglementat prin noua lege. Sa fie o lege la nivel national. Sa ii tempereze pe vanatorii din Bucuresti si sa ii oblige pe puturosii din Cluj. Daca ai parcat cu nesimtire sa ridice masina din start. Nu discutii puerile ca e masina mare Cayenul, ca nu au loc de ceilalti nesimtiti etc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marlupu Posted May 30, 2013 Share Posted May 30, 2013 Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege Din lectura simpla a unui text astfel trunchiat si cu miii de almbicari nu poti intelege tu,aplicant al acestei legi prea multe!Dar hai sa incercam! Spre exemplu,Art. 112 prevede ca documentele de provenienta sa fie insotite si de o traducere autorizata in limba romana a acestora:frumos d-lor politsti,vor fi vanatori pe fata la granita!Orice asa ziz politist,poate sa te ia la intrebari,in limba romana,despre un act pe care ar trebui sa te chinui sa il faci in alta tara(scump d-le,dincolo era mai ieftin!...Da traducerea,traducerea...)Halal legiuitori!In loc sa invete " limbi straine",vom cotiza tot noi,si astfel bugetul de stat va fi alimentat"pt. plata dubla a programului de lucru pe care "organele"il presteaza in week-end sau sarbatori legale.De unde oare vom sti daca organul este in program sau nu,sau sant in program non stop,si... De unde imi vine in minte un dicton de pe vremuri:"La vremuri noi,tot noi"! Landroverist Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitonul Posted May 30, 2013 Share Posted May 30, 2013 Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege Art.112. (1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se retine de catre politia rutiera în urmatoarele cazuri: a) vehiculul nu are efectuata inspectia tehnica periodica valabila; b) nu sunt respectate normele tehnice constructive referitoare la transportul produselor periculoase; c) vehiculul circula noaptea fara faruri sau lampi de semnalizare, dispozitivele de iluminare si semnalizare luminoase, mijloacele fluorescent-reflectorizante, prevazute în normele tehnice în vigoare; d) vehiculul circula cu defectiuni majore la sistemele de iluminare-semnalizare sau cu alte dispozitive decât cele omologate; e) sistemul de frânare de serviciu este defect; f) sistemul de frânare de ajutor sau de stationare este defect; g) mecanismul de directie prezinta uzuri peste limitele admise; h) anvelopele au alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevazute în cartea de identitate a vehiculului, prezinta taieturi sau rupturi ale cordului ori sunt uzate peste limita legal admisa; i) zgomotul în mers sau stationare depaseste limita legal admisa pentru tipul respectiv de vehicul; j) motorul emite noxe poluante peste limitele legal admise; k) elementele dispozitivului de cuplare pentru remorcare prezinta uzuri pronuntate ori nu sunt compatibile, fiind de natura sa provoace desprinderea remorcii sau dezechilibrarea ansamblului; l) autovehiculul sau tramvaiul are aplicate pe parbriz, luneta sau geamurile laterale afise sau reclame publicitare, folii neomologate si/sau nemarcate corespunzator ori accesorii care restrâng sau estompeaza vizibilitatea în timpul mersului, atât din interior, cât si din exterior; m) autovehiculul are aplicat pe partea frontala si/sau posterioara a acestuia afise, înscrisuri sau reclame care diminueaza eficacitatea dispozitivelor de iluminare si semnalizare luminoasa ori citirea numarului de înmatriculare; n) autovehiculul prezinta scurgeri semnificative de carburant sau lubrifiant; o) placutele cu numerele de înmatriculare sau de înregistrare nu sunt conforme cu standardul sau au aplicate dispozitive de iluminare, altele decât cele omologate; p) datele din certificatul de înmatriculare sau de înregistrare nu concorda cu caracteristicile tehnice ale vehiculului; r) vehiculul nu a fost radiat din circulatie în cazurile prevazute în prezenta ordonanta de urgenta; s) vehiculul nu este asigurat de raspundere civila în caz de pagube produse tertilor prin accidente de circulatie, conform legii; t) detinatorul vehiculului nu a preschimbat certificatul de înmatriculare sau de înregistrare, în conformitate cu prevederile legale; u) vehiculul nu are montata una dintre placutele cu numarul de înmatriculare sau de înregistrare; v) vehiculul are lipsa elemente ale caroseriei ori aceasta este într-o stare avansata de degradare; x) lipsa dotarilor obligatorii pe autovehicule destinate învatarii conducerii autovehiculelor în procesul instruirii persoanelor în vederea obtinerii permisului de conducere, prevazute de reglementarile în vigoare. (2) În situatiile prevazute la alin.(1) lit.b), c), e), g), k), o), p), r) si s), la retinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, politistul rutier elibereaza conducatorului de vehicul o dovada înlocuitoare fara drept de circulatie, iar în cazurile prevazute la alin.(1) lit. a), d), f), h), i), j), l), m), n), t) u), v) si x), o dovada înlocuitoare cu drept de circulatie pentru 15 zile. (3) În situatiile prevazute la alin.(1) lit.b), o), p), r) si s), odata cu retinerea certificatului de înmatriculare, politistul rutier retrage si numerele de înmatriculare sau de înregistrare. (4) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare si placutele cu numarul de înmatriculare sau de înregistrare, cu exceptia celor care nu corespund standardelor, se restituie proprietarului sau utilizatorului vehiculului de catre politia rutiera, la prezentarea de catre acesta a dovezii încetarii motivului pentru care documentul a fost retinut, în conditiile prevazute în regulament. Rubicon 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krys4ro Posted June 9, 2013 Share Posted June 9, 2013 Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege mai stie cineva ceva de acest proiect de lege? cand este posibil sa intre in vigoare? ca este ceva timp de cand a fost supus opiniei publice. Pe mine ma interesa partea cu masinile de bulgaria pt ca in septembrie imi expira actele si vroiam sa stiu daca le prelungesc sau o inscriu la noi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gnok Posted June 10, 2013 Share Posted June 10, 2013 Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege h) anvelopele au alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevazute în cartea de identitate a vehiculului, prezinta taieturi sau rupturi ale cordului ori sunt uzate peste limita legal admisa; ...sa inteleg ca daca am in CIV 185/60/14 si 205/55/15 nu pot folosi nimic intermedia pe 14 sau pe 15? Ex: 195/60/15? Daca e asa apai is dusi rau cu pluta.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rdk84 Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege h) anvelopele au alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevazute în cartea de identitate a vehiculului, prezinta taieturi sau rupturi ale cordului ori sunt uzate peste limita legal admisa; ...sa inteleg ca daca am in CIV 185/60/14 si 205/55/15 nu pot folosi nimic intermedia pe 14 sau pe 15? Ex: 195/60/15? Daca e asa apai is dusi rau cu pluta.... Asta este si in prezent! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacuBurebista Posted August 11, 2014 Share Posted August 11, 2014 Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege credeați că nu se mai schimbă nimic? modificările sunt pe țeavă :grin:cod-rutier-2014-schimbari.pdf http://www.calauzaoffroad.ro/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
air_wolf Posted August 13, 2014 Share Posted August 13, 2014 Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege nasol: "autovehicul - orice vehicul echipat cu motor de propulsie, utilizat în mod obişnuit pentru transportul persoanelor sau mărfurilor pe drum sau pentru tractarea, pe drum, a vehiculelor utilizate pentru transportul persoanelor sau mărfurilor." - oare ce inseamna "in mod obisnuit" ? "f) permisele de conducere eliberate pentru categoria A sunt valabile şi pentru categoriile A1 şi A2, cele eliberate pentru categoria B sunt valabile şi pentru categoria B1, cele eliberate pentru categoria C (proiect 15 iulie 2014) sunt valabile şi pentru categoria C1, iar cele eliberate pentru categoria D sunt valabile şi pentru categoria D1;" - deci adio scuter cu B-ul? The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link to comment Share on other sites More sharing options...
air_wolf Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege "Vanzarea unui autovehicul trebuie declarata in maximum 5 zile lucratoare Documentul lansat in dezbatere publica in 2013 aduce modificari si in ceea ce priveste vanzarea autovehiculelor. Astfel, noile reglementari stabilesc ca fostul proprietar are obligatia de a notifica autoritatii competente, in scris, instrainarea vehiculului, in termen de 5 zile lucratoare de la data transmiterii dreptului de proprietate, urmand ca aceasta sa faca mentiunea corespunzatoare in evidente si sa inscrie noul proprietar ca utilizator al vehiculului. "Notificarea instrainarii se face prin declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte datele de identificare ale noului proprietar, insotita de copia actului translativ de proprietate si de copia documentului eliberat de organul fiscal al administratiei publice locale care confirma radierea de pe rolul fiscal al fostului proprietar", se precizeaza in proiectul propus atunci de MAI. Mai mult, in situatia in care noul proprietar nu solicita transcrierea transmiterii dreptului de proprietate in termen de 30 de zile de la data dobandirii dreptului de proprietate asupra vehiculului, se opereaza de drept suspendarea inmatricularii vehiculului. " si cireasa de pe tort ":Tot cu amenda prevazuta in clasa a V-a de sanctiuni (adica de la 21 la 50 de puncte-amenda) si cu retinerea permisului pentru 180 de zile vor fi sanctionati soferii care conduc un autovehicul a carui inmatriculare este suspendata," - parca pina la 4500 de lei e amenda in clasa a V-a... asta inseamna si futut in cur si cu banii luati! daca intelege cineve altceva, va rog sa ma lumineze si pe mine... sa vezi acum profit la bulgari :grin: The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccristi27 Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege Asadar, de la 1 ianuarie, amenzile sunt, in functie de clasa: de 170 sau 255 de lei (clasa I); de 340 sau 425 de lei (clasa a II); cuprinse intre 510 si 680 de lei (clasa a III-a); cuprinse intre 765 si 1700 de lei (clasa a IV-a); cuprinse intre 1785 si 8500 de lei (clasa a V-a). Amenzile din clasa a V-a se aplica doar persoanelor juridice De la 1 ianuarie salariul minim brut a crescut de la 800 la 850 de lei, ceea ce inseamna ca valoarea unui punct de amenda este acum de 85 de lei, fata de 80 de lei, cat valora un punct-amenda in 2013.. Asta am gasit pe net! Noroc ca nu avem salariul minim din Germanica sau Helvetia:ha: "Good goods are never cheap / Cheap goods are never good" Link to comment Share on other sites More sharing options...
cristi69 Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege Acum salariu minim brut este de 900 lei iar punctul de amenda este de 90 lei. Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
air_wolf Posted September 10, 2014 Share Posted September 10, 2014 Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege Amenzile din clasa a V-a se aplica doar persoanelor juridice nu mai e, acum au bagat si clasa a VI-a, deci 5 se aplica si la persoane fizice... The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavy79 Posted September 12, 2014 Share Posted September 12, 2014 Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege Asadar, de la 1 ianuarie, amenzile sunt, in functie de clasa: de 170 sau 255 de lei (clasa I); de 340 sau 425 de lei (clasa a II); cuprinse intre 510 si 680 de lei (clasa a III-a); cuprinse intre 765 si 1700 de lei (clasa a IV-a); cuprinse intre 1785 si 8500 de lei (clasa a V-a). Amenzile din clasa a V-a se aplica doar persoanelor juridice De la 1 ianuarie salariul minim brut a crescut de la 800 la 850 de lei, ceea ce inseamna ca valoarea unui punct de amenda este acum de 85 de lei, fata de 80 de lei, cat valora un punct-amenda in 2013.. Asta am gasit pe net! Noroc ca nu avem salariul minim din Germanica sau Helvetia:ha: La ,,clasa pregatitoare" ce ne mai fac !. Astia au mintea odihnita si nu stiu ce sa mai inventeze. Seara buna fara amenzi! Land Rover Freelander, Td4 din 2001, Disco II Td5 din 2001 Link to comment Share on other sites More sharing options...
air_wolf Posted September 28, 2014 Share Posted September 28, 2014 Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege http://lege5.ro/Gratuit/gqydimjvge/ordonanta-nr-21-2014-pentru-modificarea-si-completarea-ordonantei-de-urgenta-a-guvernului-nr-195-2002-privind-circulatia-pe-drumurile-publice am scapat si de data asta. sa-mi bag picioarele, multe informatii contradictorii... The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege Cica intra in vigoare din 14 feb: http://www.4tuning.ro/legislatie-auto/noul-cod-rutier-2015-cea-mai-mare-amenda-va-fi-de-9750-de-lei-25122.html Extras: * Primesti amenda cuprinsa intre 195 si 295,5 lei daca incalci urmatoarele reguli de circulatie: ... 18.conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu defectiuni tehnice, altele decat cele prevazute la art. 102 alin. (3) lit. b), ori care are lipsa unul sau mai multe elemente de caroserie sau aceasta este deteriorata vizibil. ... * Primesti amenda cuprinsa intre 390 si 487,5 lei daca: ... 6.conducerea unui autovehicul si tractor agricol sau forestier care are montate anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decat cele prevazute in certificatul de inmatriculare sau de inregistrare ori sunt uzate peste limita admisa; 7.conducerea unui autovehicul si tractor agricol sau forestier care, in mers sau stationare, polueaza fonic sau emana noxe peste limita legal admisa; ... * Primesti amenda cuprinsa intre 595 si 780 de lei daca: ... 4.neindeplinirea obligatiilor de preschimbare a certificatului de inmatriculare sau de inregistrare a autovehiculului si tractorului agricol sau forestier ori remorcii in cazurile prevazute de lege; ... * Primesti amenda intre 877,5 lei si 1950 de lei daca incalci urmatoarele contraventii: 1.conducerea pe drumurile publice a unui vehicul care nu corespunde din punct de vedere tehnic sau al carui termen de valabilitate a inspectiei tehnice periodice a expirat; ... 4.neefectuarea radierii vehiculelor din evidenta, in cazurile si termenele prevazute de lege; ... 14.necomunicarea de catre proprietarul sau utilizatorul unui vehicul, la solicitarea politiei rutiere, a identitatii persoanei careia i-a incredintat vehiculul spre a fi condus; ... 25.neprezentarea, in mod nejustificat, in termenul stabilit la unitatea de politie rutiera la care au fost invitate pentru solutionarea oricarei probleme legate de calitatea de participant la trafic sau de proprietar ori utilizator de vehicul; 26.patrunderea pe drumurile publice modernizate cu un vehicul care are pe roti sau pe caroserie noroi ce se depune pe partea carosabila ori din care cad sau se scurg produse, substante sau materiale ce pun in pericol siguranta circulatiei; ... 33.montarea pe autovehicul a unui sistem antifurt sonor a carui durata a semnalului depaseste mai mult de un minut consecutiv, iar intensitatea semnalului depaseste pragul fonic prevazut de lege; ... 36.aplicarea de afise, reclame publicitare, inscrisuri sau accesorii pe parbriz, luneta sau geamurile laterale care restrang sau estompeaza vizibilitatea sub limita legal admisa ori impiedica sau diminueaza eficacitatea dispozitivelor de iluminare si semnalizare luminoasa ori citirea numarului de inmatriculare; * Primesti amenzi cuprinse intre suma de 2047,5 lei pana la uriasa suma de 9750 de lei daca faci urmatoarele contraventii: ... 10.necomunicarea, in termen, la cererea politiei rutiere, a identitatii persoanei careia i-a incredintat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice; 11.lipsa dotarilor specifice obligatorii pentru admiterea si mentinerea in circulatie a vehiculelor; ... 19.neindeplinirea obligatiilor ce revin organizatorilor intrecerilor autorizate de a lua toate masurile necesare pentru desfasurarea in siguranta a acestora, precum si pentru protectia celorlalti participanti la trafic; ... Astea mi s-au parut a avea legatura directa cu ce mai facem noi... Sa vedeti de acum distractie mare, cu tot felul de "campanii pentru binele nostru" pentru a satura de fapt foamea de la buget!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianfd Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege partea care ai bolduit-o cu galben banuiesc ca se refera mai mult la cei care ies cu utilajele agricole din camp direct pe drum. au avut loc niste accidente urate in anumite zone pe la tara pentru ca pe carosabil se pusese peste 5 cm de namol iar limita de viteza era de 90-100 km/h in zona. cei veniti lansati s-au dus ca pe gheata. personal cand masina e plina de namol o curat de gros cu o surcica inainte sa ies pe drum. am si un bidon de 20l de apa in masina cu care ii spal geamurile si numarul. am trecut cu ea asa pe langa rar-ul mobil (cu gumele mai mari iesite in afara, cu overfender-ul lipsa, etc.). in afara de o privire lunga, nici nu a clipit. poate era intr-o pasa buna... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege Nu se refera "mai mult la" nimic, este pur si simplu vorba despre "vehicul". Nu comentez mai mult. Ideea este ca ne asteapta vremuri grele, vine luna martie cand iar se dau "banii de uniforme" si trebuie bani multi la bugetul MAI, si o sa-i apuce "campaniile de facut bine la populatie" iar amenzile au devenit nesimtit de mari, pentru posibilitatile financiare ale romanilor. Macar daca s-ar pune organul pe treaba si ar fi vigilenti non-stop pana la "linistirea" totala a tuturor contravenientilor si infractorilor, tot ar fi bine. Si in paralel sa asigure infrastructura necesara unui trafic decent. Doar ca eu ma astept ca sa iasa la vanatoare doar cand le trebuie bani de uniforme, procente din amenzi sau "finantare" pentru vreun partid, cum a fost si pana acum, iar traficul e tot de c@c@t. Sau poate chiar si mai de c@c@t decat pana acum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacuBurebista Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege cam toate prevederile astea existau... doar s-au indexat amenzile a, e obligatoriu centura la locurile din spate, și ustură rău dacă nu ai grijă de copii, asta da http://www.calauzaoffroad.ro/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 (edited) Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege sambata dimineata m-au oprtit ca cica era muradara masina e adevarat ca aveam cam 70-100 kg de noroi pe masina, dar in cea mai mare parte era sub aripi, in rest, cate un brus mai maricel pe capota si pe laterale :ha: mi-au luat actele le-au puricat si apoi mi-a dat averitsment verbal sa imi spal masina ... in ziua aia deja ma si gandeam pe ce drum judetean sa dau vina ... dar nu a fost cazul oricum, greul a fost pentru cei de la spalatoria cu fise unde aU ramas 4-5 galeti de pamant pe gratarul central...ca nu s-a lasat dizolvat :) Edited February 3, 2015 by Astral forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccristi27 Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege cam toate prevederile astea existau... doar s-au indexat amenzile a, e obligatoriu centura la locurile din spate, și ustură rău dacă nu ai grijă de copii, asta da In alte tari civilizate daca te prind cu copilul in masina si nu este in scaun special sau cu centura pusa dupa caz risti sa fii decazut din drepturile parintesti pt ca pui in pericol viata minorului, acolo nu e gluma. La noi am vazut o gramada de inconstienti care tin copii in brate, sau in picioare pe locul din dreapta fata, sa vada puiul mai bine drumul:oc Probabil nu le-a aratat nimeni ce se intampla cand sare un airbag sau masina intra in coliziune frontala.. Dupa, este oricum prea tarziu.. "Good goods are never cheap / Cheap goods are never good" Link to comment Share on other sites More sharing options...
gnok Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege Curios ca nu impun ca, daca ai un copil in masina sa nu depasesti 20km/h...si obligatoriu sa ai o bona sau un '' bon'' dupa caz de maxim 25 ani...asta offtopic... On topic ...eu cu cine votez?...sa zic asa...pai ce ma fac ca fiimea nu are 135 cm dar sta in centura perfect (spate vitara) nu ii trece peste gat sau alte etc ...ii vine centura exact ca si mie pe locul din fata ...adica regulamentar. Sa inteleg ce?...ca iau amenda ca nu are copila 135 cm ?...+ ca la drum in afara localitatii e insotita permanent de maicasa in spate...si da poarta centura ambele...(si asta nu de cand cu legea). Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmstancu Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 Re: NOUL COD RUTIER - proiect de lege In alte tari civilizate ..... Nu vreau sa fiu cinic si nici nu desconsider scopul si rezultatele folosirii centurii de siguranta, dar protectia viitorului contribuabil de catre onorabilul "stat", nu are nimic de a face cu civilizatia... 1 AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts