Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Diferential blocabil

gabytm

Postări Recomandate

Re: Diferential blocabil

FELICITARI!

Pt fetita, evident, ca masina poti s-o uiti o vreme :wink:

SA VA TRAIASCA SI LA MAI MARE!

"Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski

Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 99
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Momentan, de 24 ore sunt proaspatul tatic al unei fetite minunate, asa ca nu stiu cand o sa mai lucrez si la masina.....dar ma descurc eu :)

Felicitari si sa iti creasca mare si frumoasa!

Foarte interesant acest topic. Felicitari pt initiativa! :h5

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

premergator sudurilor:

20130817_181804.thumb.jpg.a6b0fd74662955ab505e09cb7d261ee8.jpg20130817_181712.thumb.jpg.0d806ee70d26e4efa9ea92e7169ac62b.jpg20130817_181730.thumb.jpg.9f77664e22023d548ab2fc3a2f55f42d.jpg

Gaurile nu sunt aliniate si sunt 3 la piesa de legatura si 2 la contrapiulita

In poza urmatoare se vede gaura pe care am dat-o in bucsa de sub rulmenti in vederea inlaturarii oricarei posibilitati ca acea bucsa sa faca vreo surpriza si sa iasa de pe planetara.

20130817_181704.thumb.jpg.976c9e30aa9e962986be7cfb7e671857.jpg

revin cu poze dupa suduri

4x4 URBAN OFFROAD
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Buna seara tuturor. Vreau sa va spun ca azi am avut parte de cea mai neagra Andreea Marin ( surprize surpriza), in sensul ca am demontat diferentialul spate in ideea de a ma apuca si monta in carcasa lui diferentialul fata, pe care l-am modificat asa cum am aratat si am constatat cu stupoare ca urechile de prindere (bosajele) sunt mai inguste decat cele din carcasa fata. Suficient de inguste ca sa NU imi intre cei doi rulmenti radiali impreuna cu cel axial si cu piulita de reglaj. Mai exact piulita nu intra.

Am sa revin cu poze sa arat surpriza.

4x4 URBAN OFFROAD
Link spre comentariu

Am revenit cu poza :

diferential.thumb.JPG.1ded8047f118ab88470ea132ca35ce21.JPG

Intre liniile rosii este latimea bosajului, intre liniile verzi este latimea filetului pentru piulita de reglaj.

Se observa din poza ca nu mai am loc sa pun piulita de reglaj.......pentru ca bosajul este mai ingust.

Am gasit o posibila rezolvare si anume un rulment conic de 45x68x15 care are seria 32909, facut de italieni si care presupune alezarea bosajului respectiv, in zona rulmentului la cota de fi68.

Distanta dintre gaurile unde se infileteaza suruburile de prindere a semibosajului este de 69mm. Deci intra acest rulment la fix intre suruburi.

Acum caut acest rulment care este mai greu de gasit....

Poate ca tot raul spre un bine, deoarece cei doi rulmeti radiali care m-am gandit initial sa ii folosesc erau cam slabi din punct de vedere a sarcinii suportate, pe cand rulmentul acesta conic 32909 este aproape la fel cu cel original de Niva ca si caracteristici.

Din pacate trebuie umblat la diametrul bosajului, exact ceea ce am incercat cu indarjire sa nu fac, pentru ca am vrut ca toate modificarile sa fie facute cu umblatura minima la subansamblele mari si cu costuri minime.

Ideea era ca daca se dorea revenirea la transmisia originala, sa se poata face acest lucru foarte usor.

Asta este, va tin la curent cu progresul lucrarii

4x4 URBAN OFFROAD
Link spre comentariu

Am gasit rulmentul este un rulmet scumput, la Magazinul Rolling din Timisoara costa 100 lei inclusiv TVA, pe comanda, 10 zile.

Nu contest ca probabil se poate gasi mai ieftin, asta este ce am gasit eu.

Prin urmare am 10 zile in care trebuie sa dezbrac de tot carcasa diffului spate, sa o curat si sa o pregatesc in vederea prelucrarii de marire a bosajului.

In functie de cat dureaza povestea la prelucrat ne reauzim cu progresele.

Si apropo de difful spate: bucsa deformabila dintre rulmentii pinionului de atac la ce foloseste?

In cartea da reparatii spune ca daca schimbi rulmentii acea bucsa trebuie schimbata, iar daca refolosesti rulmentii vechi poti refolosi si bucsa. Ceea ce ma duce cu gandul ca rulmentii nu ar fi la fel din punct de vedere dimensional (ma refer cei vechi cu cei noi). Afirmatia mea ar trebui sa fie falsa, pentru ca rulmentii sunt fabricati conform Stas-urilor, deci nu pot avea diferente dimensionale.

Eu nu am demontat inca rulmentii pinionului de atac, dar nu cred sa fie niste rulmenti speciali, facuti expres pentru Niva. Ca asa s-ar putea explica diferentele, adica sa fie rulmenti nestandardizati.

De asemenea, in carte scrie ca rulmentii noi se preincarca cu o strangere, iar dupa circa 30 km se incarca cu o strangere putin mai mare. Cei uzati se incarca direct cu strangerea mare. (Scriu de la servici si nu tin minte valorile de strangere). Pai daca pun rulmenti noi, dupa ce fac 30 km desfac din nou difful ca sa restrang piulita??

Este absurd, pentru ca trebuie sa dau jos diferentialul din carcasa, pentru ca masurarea momentului se face doar la arborele de atac, fara coroana. Daca ar fi cu tot cu coroana, atunci s-ar mai adauga momentul de rotire al coroanei in proprii rulmenti si masuratoarea ar fi eronata. Deci redemontarea puntii spate..... Cel putin asa am inteles eu din explicatiile din cartea de service.

Daca am inteles gresit rog corectare cu explicatii, pentru ca in curand va trebui sa asamblez transmisia spate si ....nu prea stiu cum...inca. Orice ajutor e binevenit.

Eu as incerca, plecand de la premisa ca in carte spune ca la rulmenti refolositi pot lasa bucsa de deformare veche, sa masor foarte bine bucsa si sa fac una fixa, nedeformabila, care sa fie indiferent de ce rulmenti folosesc (presupun ca sunt standardizati). Oricum un rulment nou devine vechi, iar perspectiva strangerii dupa 30 km expusa mai sus nu prea e imbietoare.

Sau sa masor foarte bine carcasa difului si sa calculez bucsa, desi carcasa diffului si ea ar trebui sa fie standard, in ideea ca prelucrarea ei ar trebui sa se faca pe dispozitiv.

4x4 URBAN OFFROAD
Link spre comentariu

In teorie , rulmentii sunt standardizati , cu tolerante stranse sau foarte stranse ( in functie de clasa de precizie ) . Din pacate , teoria e seducatoare , dar practica e necrutatoare . Se aplica si la rulmenti , iar optiunea ruseasca de rezolvare a jocului perechii respective de rulmeti opusi este chiar prostia asta de bucsa colapsabila ( deformabila ) . Singurul ei avantaj este usurarea procesului de fabricatie a masinii . Dupa ce a iesit pe poarta fabricii ... cu mila celui de sus inainte ... la cat va mai creste marimea jocului functional de la rulmentii respectivi depinde de gradul de exploatare ....

...alti fabricanti au distantier fix si combinatii de rondele de reglaj , de diferite grosimi , cu o procedura de prestangere si o metoda de control simpla , care implica un anumit cuplu de rotatie la o anume marime bratului fortei ( de obicei se trage cu un dinamometru - un cantar - de unul din suruburile flansei , si miscarea la o anume tractiune indica si corectitudinea pretensionarii rulmentilor ) .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

"In teorie , rulmentii sunt standardizati , cu tolerante stranse sau foarte stranse ( in functie de clasa de precizie ) . Din pacate , teoria e seducatoare , dar practica e necrutatoare . Se aplica si la rulmenti , iar optiunea ruseasca de rezolvare a jocului perechii respective de rulmeti opusi este chiar prostia asta de bucsa colapsabila ( deformabila ) . Singurul ei avantaj este usurarea procesului de fabricatie a masinii . Dupa ce a iesit pe poarta fabricii ... cu mila celui de sus inainte ... la cat va mai creste marimea jocului functional de la rulmentii respectivi depinde de gradul de exploatare ....

...alti fabricanti au distantier fix si combinatii de rondele de reglaj , de diferite grosimi , cu o procedura de prestangere si o metoda de control simpla , care implica un anumit cuplu de rotatie la o anume marime bratului fortei ( de obicei se trage cu un dinamometru - un cantar - de unul din suruburile flansei , si miscarea la o anume tractiune indica si corectitudinea pretensionarii rulmentilor ) ."

Asa cred si eu.De aceea incerc sa traduc din cartea de service si apoi poate gasim o metoda la indemana oricui de reglare a diffului spate.

Subliniez ca traduc si adaptez asa cum sunt eu in stare sa traduc din engleza, asa ca nu imi sariti in cap ci dimpotriva, daca gresesc, va rog sa ma ajutati, ca e important sa intelegem ce a gandit rusu si sa nu mai reglam dupa ureche.

2011368820_traducereasamblaresireglarediferential.thumb.JPG.cebae19ba33c253d3cc7963379c6e8f4.JPG

PS am uitat sa traduc si ultima fraza din dreapta si am reeditat postul.

Editat de gabytm
4x4 URBAN OFFROAD
Link spre comentariu

Deci am sa va dau o veste supertare:

Din analiza desenelor si traducerea asa cum m-am priceput am constatat ca pinionul de test este de fapt un dispozitiv special construit pentru acest lucru.

Mi-am dat seama de acest lucru pentru ca acasa am incercat sa fac niste masuratori si mie distanta a mi-a iesit de 24mm, in loc de 2mm si ceva cum au exemplificat in carte

deci ar rezulta o saiba de reglaj de o valoare apropiata de 24mm, ceea ce este absurd.

Chiar si asa, cred ca se poate face un dispozitiv de genul celui din figura, doar ca o iei putin invers, adica acum eu sub pinionul de atac am o saiba de o grosime masurabila. Fac ceva (inca nu stiu ce...) care sa se prinda de capul pinionului de atac, scot saiba respectiva si masor si ajustez inaltimea "dispozitivului" astfel incat din calcule sa imi iasa exact saiba existenta. Asa obtin "dispozitivul" de masura. Dupa care schimbam rulmenti la bunul plac.

Mie imi trebuie pentru ca din modificarile facute, trebuie sa schimb perechea pinion coroana intre diful fata si spate, ca urmare a difului blocabil

Oricum in final o sa fac o verificare cu pata de vopsea....

4x4 URBAN OFFROAD
Link spre comentariu

... nu cred ca suprafata de pe capul pinionului de atac e suficient de precisa ... asa cum e , nerectificata ...

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Cred ca mi-am batut capul prea mult cu saiba asta. Am gasit pe un alt site un alt exemplu de calcul si la ei valoarea lui a era de 2,9mm si val de pe arbore de -15 de unde in urma calculelor a iesit saiba de 3,05, la fel ca cea din cartea de service.

Ma gandesc ca plecand de la premisa ca diferentialul de pe masinile noastre au saibele corecte, facand calculul invers obtii valoarea lui "a" specifica carcasei exterioare a diferentialui. Stiind aceasta valoare, poti schimba oricand perechea pinion-coroana, calculand grosimea saibei prin utilizarea valorii "a" specifice carcasei minus ce scrie pe pinionul de atac, oricare ar fi acesta.

Mai nasol este daca schimbi carcasa exterioara a diffului, ca nu mai ai valoarea lui "a".

Asa ca cu saiba asta am rezolvat-o, sa vedem cum reglam strangerea rulmentilor conici ai pinionului de atac si poate gasim o metoda sa scapam de bucsa deformabila.

4x4 URBAN OFFROAD
Link spre comentariu

Bucsa deformabila e folosita pentru ca rezolva problema delicata a pretensionarii unei perechi de rulmenti inegali .

Practic , la fiecare incercare de verificare a montajului corect ( joc /pretensionare ) se pot obtine alte valori . Bieinteles , se face o medie a rezultatelor , si dupa ce s-au epuizat resursele ( nervi , timp rabdare de pusnic ... ) se aplica pretensionarea constanta ( rondele elastice , arcuri taler ... ajustaje corespunzatoare ... ) .

Sau , mai simplu , bucsa deformabila . Nu la fel de corect , dar ....

Link spre comentariu

Am revenit cu poze. Dupa un "dus" de rigoare al puntii spate, am scos la iveala dupa cum urmeaza:

34610310_punte1.thumb.jpg.dd885ab0a8a7034653a3fe277a164983.jpgpunte.thumb.jpg.49d4f19857b2378670a44fef103e3605.jpg

2075822891_punte3.thumb.jpg.3583c5562eb2f35d593d3d1fdfe06760.jpg1111651066_punte2.thumb.jpg.ee118903f52a33f5ada3cccaffdfa865.jpg

La o privire mai atenta am descoperit la zona de prindere a telescoapelor urmele unor "binevoitori" de dinaintea mea:

Evident zona necesita niste reparatii extensive.

1477526308_latelescop3.thumb.jpg.0b49c1635094b6a213a0f0df1fe3e493.jpg398542689_latelescop.thumb.jpg.0d6d778956c5732ca81241ec73a14d54.jpg

1728348483_latelescop1.thumb.jpg.14ff91b381ef99d08e51b83f835b231a.jpg1567545568_latelescop2.thumb.jpg.5c6c2b09574c633e3040166d569ca25e.jpg

In interiorul puntii gasim in ambele parti o tabla care ajuta la ghidarea planetarei in momentul montarii ei.

Tabla de pe stanga trebuie scoasa pentru ca nu intra diferentialul modificat in punte:

interior.thumb.jpg.9d840787b056e26c6ada19be7c5413d2.jpginterior2.thumb.jpg.4bd31016deef31935580299e1096e0a6.jpg

Se observa mai bine in poza din dreapta ca acea tabla in dreapta este prinsa in 2 puncte de sudura care pot fi taiate sau polizate cu flexul, si apoi prin oboseala se rupe din stanga ca acolo tabla este deja taiata la mijloc.

Apoi am incercat sa bag diferentialul blocabil in punte si......nu intra, asa ca a fost nevoie de putine modificari:

In dreapta diferentialului, pe punte, am polizat putin la fata dreapta sudura (in cercul rosu)

1062881219_diffulpepunte.thumb.jpg.ef7a3e5f69fcadd11a74742e9ad25b4a.jpg

In partea opusa pe punte am polizat putin (incadrat cu linie rosie) astfel incat sa intre diferentialul

774025454_zonaprelucrata.thumb.jpg.7fb3030c075b3a064c5d8178bc45b816.jpg1146842390_zonaprelucrata1.thumb.jpg.369a6d9ff599be658e342b4b5c89a305.jpg

Si iata diferentialul in punte:

527237411_diffulinpunte.thumb.jpg.2fe72fc48e67eb1ade44399a30c91783.jpg

Deoarece la planetara care am facut modificari simeringul care tine uleiul din grup nu mai este inainte de rulment ci dupa rulment, plecand de la grup catre roata, este necesar ca cele doua degajari din punte acolo unde este rulmentul sa fie umplute si apoi prelucrate pentru ca acolo va fi o garnitura de etansare care acum nu prea are pe ce etansa (cercurile rosii):

20131124_141658.thumb.jpg.4c12a246ed1e0dc0ab702dab82bb2186.jpg

4x4 URBAN OFFROAD
Link spre comentariu

Evident, conform legii lui Murphy, crabotul care va bloca/debloca diferentialul NU intra in punte acolo unde este necesar, pe simplul motiv ca puntea in zona respectiva este ovala ca sectiune.

Dimensiunea mai mica a ovalului este pe orizontala, asa cum puntea este montata pe masina. Cum oricum aveam nevoie sa fac o fereastra in punte pentru actionarea crabotului, macar acum nu mai trebuie sa caut locul, adica ori il pun in fata langa diff, ori in spate.

Personal inclin sa pun actionarea in spate, si pentru ca daca agat ceva cu puntea de obicei fac asta cand merg inainte si in al doilea rand pentru usurinta la mentenanta (sper sa nu fie nevoie, dar mai stii...?).

Dupa cum vad eu, cam asta ar mai fi ultimul obstacol (in afara de timpul necesar pentru lucru)

Revin cu poze cand mai avansez cu lucrarea

4x4 URBAN OFFROAD
Link spre comentariu

Evident, conform legii lui Murphy, crabotul care va bloca/debloca diferentialul NU intra in punte acolo unde este necesar, pe simplul motiv ca puntea in zona respectiva este ovala ca sectiune.

Dimensiunea mai mica a ovalului este pe orizontala, asa cum puntea este montata pe masina. Cum oricum aveam nevoie sa fac o fereastra in punte pentru actionarea crabotului, macar acum nu mai trebuie sa caut locul, adica ori il pun in fata langa diff, ori in spate.

Personal inclin sa pun actionarea in spate, si pentru ca daca agat ceva cu puntea de obicei fac asta cand merg inainte si in al doilea rand pentru usurinta la mentenanta (sper sa nu fie nevoie, dar mai stii...?).

Dupa cum vad eu, cam asta ar mai fi ultimul obstacol (in afara de timpul necesar pentru lucru)

Revin cu poze cand mai avansez cu lucrarea

cea mai buna varianta ar fi sa il pui undeva sus ar fi protejat mai bine dar daca nu atunci intradevar in spate e mai ferit dar va trebui sa ai grija la datul cu spatele...si mai mult de atat cred ca nu e mare lucru sa ii faci o protectie

Link spre comentariu

Asa ma gandeam si eu, ca dupa ce fac actionarea, sa fac ceva de protectie, ca intr-adevar mai dau si cu spatele :)

Faza a fost "distractiva" pentru mine pentru ca am presupus ca puntea este rotunda, cel putin de afara si din avion asa pare si m-am apucat de aventura cu diffu blocabil tocmai pentru ca din masuratoarea preliminara crabotul intra in punte. Poate ca daca masuram si orizontal nu ma mai apucam, acum e prea tarziu sa mai dau inapoi, pentru o taietura in plus....nu mai conteaza.

Treaba acum care ma ingrijoreaza este ca o sa tai puntea in doua locuri fata in fata si nu pot suda in acelasi moment si sa nu stramb puntea. O sa incerc sa prind la ambele taieturi in puncte initial si apoi sa sudez ca lumea si pentru etanseitate.

Ca si idee, zonele afectate sunt :

1385896690_punte22.thumb.JPG.7639a0180e3ccfbe6e5b431da3376e80.JPG165715267_punte11.thumb.JPG.cf1dd81643b81e644272c18af8299d52.JPG

Pe directia cealalta intra inclusiv furca de actionare a crabotului.

Idei de actionare a crabotului?

781338954_crabotsifurca.JPG.9038cafd68471c69fe6559a013cf5bb3.JPG

4x4 URBAN OFFROAD
Link spre comentariu

Pe directia cealalta intra inclusiv furca de actionare a crabotului.

Idei de actionare a crabotului?

[ATTACH=CONFIG]196631[/ATTACH]

pneumatic cu un compresor si o butelie de aer plus o capsula vacumatica iar legaturile intre ele facute cu teava de cupru sau otel.

alta ar fi mecanic cu cablusi si parghii

iar alta mai frumos ar fi hidraulic dar mai scump :)

Link spre comentariu

Sistemul mecanic ar fi interesant pentru ca "simti" la mana cand cupleaza si decupleaza. E faina chestia cu aer comprimat sau hidraulic, dar e complicat, basca ca nu simti nimic ,trebuie sa te bazezi pe martori luminosi, deci ar trebui sa punem si niste senzori ca cel din cutia de transfer, 2 bucati , una pt blocat si unul pentru deblocat.

Martori pot fi pusi indiferent de solutia aleasa.

Acum ca am mai multe posibilitati sunt in incurcatura.

4x4 URBAN OFFROAD
Link spre comentariu

un cablu de actionare cu miez rigid, sau un cablu de actionare cu miez moale (la care trebuie sa i atasezi un arc ca revers),si iese cam asa :

e vorba de mercedes rcedes-benz_240_gd_swb_4.jpg.7e495941ac3ea13bea66f977b0b9e9af.jpg

sau simplu iei din dezmembrari un electromagnet de cielo folosit la deschiderea portbagajului ce l folosesti direct pe parghie ,un microintreupator actionat de parghie si gata si indicatorul in ambele cazuri

Editat de teo pes
VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

Dupa surpriza cu ovalitatea puntii si fiind in beci cu flexul in mana, am trecut la atac si am decupat puntea in cele doua locuri de interes:

1420894909_diferentialmontatsicrabot.thumb.jpg.03dcdffe87164d3eb843540eb4b89bd5.jpg1602472425_crabotaliniat.thumb.jpg.f0646368679e14b7112617b40fa3a63e.jpg

Apoi am incercat cu furca de actionare sa vad daca are loc si ea. Vreau sa va spun ca fereastra taiata in punte a fost taiata la noroc, fara sa stiu ca o sa am loc si pentru furca de actionare, asa din prima:

1145903235_diferentialsicrabotaliniatsifurca.thumb.jpg.9bf52c695176f41cd8b9ef588e25caad.jpg1248829793_diferentialsicrabotcufurcapusa.thumb.jpg.03c12a151c3d526a40fbe50af3fd7fd5.jpg

Pe partea cealalta am taiat de asemenea la noroc si am nimerit-o si aici. Doar ca a trebuit sa tai putin si sub marginea pe care se aseaza carcasa exterioara a diferentialului si oricum a mai trebuit putin prelucrat pentru ca crabotul nu intra de tot pe diferential, si daca bagam planetara, avea tendinta sa se agate de pinionul de pe ea.

Locul in poza este marcat cu sageata verde si problema a fost rezolvata cu biaxul, polizand colturile gaurii din punte, pentru ca taind din exterior cu flexul, la colturile gaurii din punte nu am avut cum sa tai curat (ca sa ma exprim asa). In amanunt, am avut de facut loc in intariturile din punte unde sunt date gaurile filetate in care se prinde carcasa exterioara a diferentialului.

1378757440_crabotlovesteincarcasa.thumb.jpg.5f53200ad8f387c45097b9c5b4daebc0.jpg

Apoi din curiozitate am montat si planetara sa vad daca axial (pe directia planetarei) are totul loc, inclusiv furca:

1179181470_cuplantaralibera.thumb.jpg.fb31b09fc3dae4a0f1529a731047eccf.jpg753121406_cuplanetarablocata.thumb.jpg.49f0213990298b897233704e12173772.jpg

653831955_cuplanetarablocatacufurca.thumb.jpg.770a9d2868d98d5bce3d4dba63f503c1.jpg1431890018_planetarastaticadeblocatacufurca.thumb.jpg.d28b4e4a4723ce67db2125d5d6499f20.jpg

Si bineinteles planetara invartindu-se liber:

1908858449_planetaraseinvarteliberfatadediferential.thumb.jpg.f0f9d9896b6244a152f1db608973f5a9.jpg

Ca si o precizare, daca as fi avut cum prelucra puntea, in partea din fata, cumva pe interior, nu ar fi fost nevoie sa fac gaura. Crabotul nu "sparge" puntea, ramanad o "carne" de aproximativ 2mm. In spate trebuie taiat oricum ca sa se poata monta actionarea furcii. Oricum nici nu stiu cu ce s-ar putea prelucra pe interior sau cum.

Din acest moment totul tine de timpul care o sa il am la dispozitie pentru ca sa termin. Practic transformarea unui diferential de Niva intr-unul blocabil se poate face, cu investitii minime, cu un strungar bun si cu ceva timp de stat pe bara cu masina. Eu am lalait-o (as putea spune) pentru ca asa cum am mai spus , am luat plasa cu caroseria (fiind ruginita destul de extensiv) si ulterior, mutandu-ma la casa si apoi devenind din nou tatic, numai de masina nu m-am tinut (asta vara, toata vara am reusit sa sudez 20cm de sudura la caroserie, din cei vreo 8m necesari, asta asa ca si comparatie).

Estimez ca daca cineva se apuca de modificat si inainte de asta isi procura toate piesele necesare, in maxim o luna a rezolvat tot.

Revin cu poze pe masura ce mai avansez cu lucrarea.

4x4 URBAN OFFROAD
Link spre comentariu

Ce sa faca ei cu mine, care nu cunosc limba, le stric masinile nationale si nici nu iubesc frigul... :)

Oricum imi place ce scrie la tine cu galben:

Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein-

Ca mi-era frica sa nu fiu vreun geniu.:ga

Glumesc. Sa ne auzim de bine

4x4 URBAN OFFROAD
Link spre comentariu

trebuiesc fucute carcase acolo , la una simering de etansare pe parghie ,sau oring!,ideal ar fi carcase demontabile,prinse la suruburi !

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare