Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ?

KAROLOKW

Postări Recomandate

Re: Grand ZJ 5.9 limited - uleiuri, consumabile, piese ?

Am mai schimbat si placutele si discurile de frana pe fata,ca alea care le aveam.la placute ma refer mai aveau material cat de 2 frane :)

Oricum se pare ca uzurile sunt mai mari pe interior,adica la placuta de interior,cu vreo 2 mm mai mult ca cea de pe exterior.

Uzura e uniforma stanga cu dreapta,tipologia se respecta la amandoua rotile fata.

Acum am pus discurile si placutele de la EBC pe care le-am luat acum ceva timp si pot sa spun ca cel putin pentru inceput cand franez se aude ca la tren :) probabil pana se uzeaza suprafata aferenta uniform intre disc si placuta si se pasuiesc impreuna.

Tot cu ocazia asta am sesizat ca mi-a disparut o vibratie pe care o aveam la franare cand franam de la peste 100 de km/h,probabil ca era de la discuri,desi nu se vad semne de uzura neuniforma pe ele...

acum o intrebare :)

Cu ce ati desfacut,daca ati desfacut:) cele 3 suruburi cu cap stea/dubluhexagon de la fuzeta fata???

Eu am reusit sa indoi o cheie si sa rotunjesc 2 suruburi :) doar unul am reusit sa scot.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 310
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

... acum o intrebare :)

Cu ce ati desfacut,daca ati desfacut:) cele 3 suruburi cu cap stea/dubluhexagon de la fuzeta fata???

Eu am reusit sa indoi o cheie si sa rotunjesc 2 suruburi :) doar unul am reusit sa scot.

Cu cheia potrivită, făcută din materialul potrivit :)) Și eventual batută cu ciocănelul în șurub să-l disloce și să intre bine. Acum nu ai decât varianta să le iei cu o daltă/șurubelniță mecanică, prin bătaie cu ciocanul, pe margine, în sensul de desfiletare. Dar să bateți întîi mai tare, de câteva ori, în centrul lor cu un dorn sau cu o cheie din aia stricată deja.

Succesuri! :h5

Editat de mita31
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Inainte sa le desfaci,un degripant si bati in ele,daca vezi canu vor,o lampa de benzina,il incingi bine si dupa se desface...acum..ushor la dalta,dar pana nu dai cu lampa in el nu faci nimic:wink:

Link spre comentariu

Am mai studiat problema,cred ca solutia este zeama de flex pe capetele surubului,adica tai filetul ce iese inafara fuzetei,si apoi teoretic ar trebui sa meargamai bine,daca nu,adoptam varianta gauririi surubului cu un burghiu subtire si apoi din ce in ce mai mare pana ne apropiem de diametrul aferent.

Apoi bagat tarod pentru eliminare resturi :)

Dar inainte voi incerca cele spus de voi mai putin aia cu lampa de benzina :) ca nu am :)

Link spre comentariu

Continuam epopeea :)

dat cu degripant,batut cu ciocanul,schimbat ciocanul,batut cu unul mai mare :) degeaba :)

A inceput ploaia si am abandonat miscarea dar vreau sa o desfac, asa ca inca sunt deschis la sugestii,

ce ma intereseaza e sa scot fuzetele intregi partea cu prinderea de punte.

In rest nu ma intereseaza rulmentul sau altceva,eventual planetarele

daca nu le tai direct la flex pe taote :):):)

Link spre comentariu

Tu stai cuminte cu flexul ala ca deja ai facut ravagii,ba chiar iti sigerez sa il arunci/vinzi/donezi,orice.:ha:

Doar la cald il scoti.

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

ia o lampa pe gaz e max 30 lei si rezolvi treaba

:) Nu e problema de cei 30 de lei e faza ca nu prea stiu cum se foloseste :)

eu pana acum tot ce am intalnit,fie s-au desfacut fie am gaurit prin ele fie am taiat si inlocuit,nu a fost niciodata cazul sa incalzesc sa desfac.

ok voi cumpara un arzator de genul,da-mi si mie un link cu un model ceva, ca macar sa stiu ce caut :)

CA daca ma duc si cer o lampa de gaz sa desfac suruburi :) sigur se uita astia ca avioanele la mine.

Plus ca trebuie sa fie user frendly ca eu mai greu cu tehnica :)

Link spre comentariu

dai cu degripant,apoi dai cu flacara direct in surub pana se face aproape rosu,apoi il dai vreo cateva cu dalta si ciocan,trenuie sa o ia rel;ativ repede,dilatarea fierului si reveniera lui la forma initiala desprinde rugina.

Eu asa am rupt la un Bmw surubul in shasiu,erau foarte ruginite,am tras am batut si pana la urma sa rupt in sasiu,l am scos cu bormasina,dar chinul draq a fost ,celelalea au mers cu lampa ff ok

este lampa cu butelie de baz,gasesi pe la orice magazin de instalatii,prin piete:chiar asa ceri,lampa pe gaz

https://www.google.ro/search?q=lampa+gaz+pret&rlz=1C1GGGE_roRO533RO539&espv=210&es_sm=93&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=SBMXU_3YLsbWtAbb7YD4Dw&ved=0CCsQsAQ&biw=1024&bih=673

Radeam de tata acum cativa ani cand imi zicea,nu te chinuii,pune lampa pe el si scapi de munca,dar sa stii ca aveam dreptate:wink:

Editat de atar
Link spre comentariu

:) Nu e problema de cei 30 de lei e faza ca nu prea stiu cum se foloseste :)

eu pana acum tot ce am intalnit,fie s-au desfacut fie am gaurit prin ele fie am taiat si inlocuit,nu a fost niciodata cazul sa incalzesc sa desfac.

ok voi cumpara un arzator de genul,da-mi si mie un link cu un model ceva, ca macar sa stiu ce caut :)

CA daca ma duc si cer o lampa de gaz sa desfac suruburi :) sigur se uita astia ca avioanele la mine.

Plus ca trebuie sa fie user frendly ca eu mai greu cu tehnica :)

Este la Kaufland, va esplic eu.... ce si cum

Link spre comentariu

Ce ai facut?:grin:

Inca nimic nu am mai incercat demontarea :) ploua afara si nu am chef sa fac operatiunea pe ploaie :)

In plus nu am cumparat arzatorul aferent asa ca intai va trebui sa il cumpar apoi sa ma apuc de el :)

Link spre comentariu

Ploua de 5 zile in craiova,chiar torential...nici eu nu am mai facut nimic la masina ca sa facemoperatiunea grupu fata:ap...si pe ploaia asta chiar nu ai chef sa faci nimic....

Link spre comentariu

Tinand cont ca aseara nu a plouat :)am decis sa schimb manerul de la usa laterala spate.

Totul bine si frumos mai ales ca eram deja pregatit si documentat :)

asa ca in primul rand a trebuit sa imi fac rost de un maner.lucru lejer tinand cont ca am avut masina la dezmembrat si usile au fost un element pe care le-am tinut :)

Deci:

-de pe usa se desfac cele 2 suruburi cu cap in cruce,unul sub un capac rotund pe sub cotiera si unul la clapeta aia cromata de care tragi sub un capac dreptunghiular.

-dupa cu un cutit cu lama lata sau cu un spaclu mai tare,cu o surubelnita lata...etc desface-ti fata de usa din clemele alea de prindere.Atentie clemele sunt doar perimetral nu si pe centru.

-ridicati cu grija fata de usa si decuplati mufa electrica de la butonul geamurilor.

-desface-ti folia lipita pe tabla in zona de acces catre maner,eu am desfacut folia cam pe jumatate de usa sa vad mai bine.

-cu un torx de 25 sau 30 desface-ti cele 3 suruburi care tin incuietoarea dar nu detot ci doar desfacute cateva spire.

-apoi cu o tubulara lunga de 10 sau una mai mica cu prelungitor desface-ti piulita manerului cea vizibila mai usor.

-apoi desface-ti clemele de plastic ale celor 2 tije metalice de actionare din interior,atentie la ele ca plasticul dupa atatia ani e posibil sa fi devenit casant

-desface-ti acum cele 3 suruburi ale incuietorii de tot si scoate-ti mufa electrica de la inchiderea centralizata sa nu rupe-ti mufa.

-acum aveti suficient loc ca prin miscarea incuietorii sa puteti demonta cea dea doua piulita a manerului,Accesul il aveti prin spatiul unde sta acea clapeta pentru blocare de protectie copii.

-desigur dupa ce si aceasta ultima piulita se desface,manerul poate iesi fara probleme

montajul se face in ordinea inversa aferent

scule necesare:

set de torx-uri sau torx 25-30 nu stiu care e exact

tubulara de 10 lunga sau scurta

prelungitor

clicket

surubelnita cap in cruce

lama lata...aproximativ 4cm pentru desprins fata de usa.

probleme constatate la mine:

tija de la maner era gripata,manerul era legat cu sarma si socul surubului lipit cu rasina sau superglue,semn ca fie a fost lovit,rupt sau fortat manerul.

voi pune poze pentru exemplificare si o mai buna intelegere

recomandabil sa aveti este un WD40 pentru dat pe suruburi si mecanism,un sprey de curatare si foarte util putina vaselina pentru arcuri mecanisme...etc,merge si sprei cu vaselina dar nu dati mult ca va treziti cu vaselina pe geamuri cand culiseaza pe acele chedere :):):)

Link spre comentariu

Si eu trebuie sa desfac fata de usa de pe spate ca a tras nevasta mea si a ramas manerul ala cromat blocat pe deschis...:al

e foarte posibil sa iti fi iesit tija de actionare din manerul cromat sau sa se fi rupt din clema de plastic dinspre incuietoare.

Nu e mare lucru, trebuie doar sa desfaci si sa vezi care din cele 2 tije este,ca ai doua acolo,cel putin asa am vazut eu aseara :)

Link spre comentariu

Dap,o sa fac o iesire in weekendul asta pe la calimanesti sa vad ce troncane ce bate dupa iarna ata si dupa intru in renovare,vezi spat de vine cu treaba aia,daca nu ai timp sa imi zici ca ma duc sa o vopsesc:wink:

Link spre comentariu

un mic up date:) tocmai am schimbat uleiul la motor si pot sa ma declar multumit

uleiul care a fost un Mobil 10w40 highi mileage adus din state la bidon de 5 Qrt exact cat intra in motor.

dupa aproape 11000 mers cu el am constatat ca a scos din motor 4,2 litri cu filtru cu tot deci in cei 11 mii a mancat undeva la 500ml de ulei...ma declar multumit.

Asa ca am pus in motor acelasi tip de ulei si desigur am schimbat si filtrul ,am avut data trecuta mahle iar acum am pus mann.

in urmatoarea perioada voi supraveghea si verifica nivelul sa stiu sigur ca e la nivel ca acum fiind proaspat si curat uleiul nu se prea vedea bine nivelul pe joja.

Presiunea la rece in relanti era de peste 3 cum arata ceasul de ZJ iar in accelerare crestea catre 4, dupa ce sa incalzit a ajuns la 2,8 la relantiu si 3,5 in accelerare

ca o remarca personala as adauga ca e necesara achizitionarea unei chei de filtru pentru usurinta si rapiditatea desfacerii filtrului,altfel m-am chinuit 15 minute sa il desfac si in final am adoptat varianta dura :) am intepat filtrul cu surubelnita si l-am desfacut.

parca motorul toarce mai frumos acum si e mai silentios,dar cred ca e doar autosugestie:)

Link spre comentariu

Cam nasoala pozitia filtrului,eu am o cheie confectionata din lant de bicicleta...merge mafra...Eu am pus liqui molly MOS 2...vreau in weekendul asta sa fac vrei 400 km la plimbarica sa vad cum se comporta,pt ca dupa primii 200 km mi scazut cosumu,va spun exact daca este adevarat dupa ce ma intorc

Link spre comentariu

Cam nasoala pozitia filtrului,eu am o cheie confectionata din lant de bicicleta...merge mafra...Eu am pus liqui molly MOS 2...vreau in weekendul asta sa fac vrei 400 km la plimbarica sa vad cum se comporta,pt ca dupa primii 200 km mi scazut cosumu,va spun exact daca este adevarat dupa ce ma intorc

adica cum ti-a scazut consumul? pai in 200 de km ai avut timp sa vezi ce consum ai?

personal eu fac un consum mediu pe 1000 de km parcursi cu etape de oras/exterior/drumuri nationale si localitati

la mine se invarte pe la 22 de gaz pondere 70% oras si restul exterior

daca la tine a scazut consumul numai prin simplul fapt ca ai pus ulei liqui Molly atunci da-mi si mie vreo 2 bidoane sa il schimb si eu :)

parerea mea e ca la tine a scazut ca ai mai inceput sa misti masina,pentru ca nu mai invarti si puntea fata fiind decuplata si pentru ca ne avand in ea coroana si restul nu ai nici frane pe circuit :) si ai mai schimbat din ce imi amintesc si uleiurile prin grupuri parca :)

Link spre comentariu

Eu nu cred in micsorarea consumului in urma schimbarii marcii de ulei. Ma rog, cu exceptia cazului in care initial ai avut ulei de floarea soarelui :)

:cl

Link spre comentariu

Cu masina am peste 25000 km de cand o am,am mers mereu cu ea,am venitdupa 500 km cu un consum mixt de 14 gaz(mers 80-90,pt ca am fost cu copilu)...e diferenta la mersul motorului,se cunoaste;)nu fac reclama sa stiti;)

Da,scade consumul in functie de compresia si ungerea motorului;)

Link spre comentariu

Cu masina am peste 25000 km de cand o am,am mers mereu cu ea,am venitdupa 500 km cu un consum mixt de 14 gaz(mers 80-90,pt ca am fost cu copilu)...e diferenta la mersul motorului,se cunoaste;)nu fac reclama sa stiti;)

Da,scade consumul in functie de compresia si ungerea motorului;)

Domnu :) pai consum de 14 e excelent:) la mine nu scade sub 20 :)

Link spre comentariu

Am recalculat azi,cca 15 mi a iesti consum mixt,ca m am invartit prin valcea si calimanesti,am urcat la Voineasa...am mers pe gpl de la OMV...si acolo am mai bagat de la Brezoi...chiar ma decar super multumit

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare