Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Grupuri si alte detalii Feroza

bogdan.sb

Postări Recomandate

Salutare, daca totul este bine, maine o sa devin proaspat proprietar de Feroza 1996.

Am o groaza de intremari si temeri in cap, dar ma rezum deocamdata la:

- cum se gasesc piese si cat de scumpe sunt fata de Vitara de exemplu (masina pe care am cautat initial sa o cumpar)?

- gasesc grupuri cu raportul mai mic decat cele standard (pentru offroad)?

- are cineva schite pentru confectionare / montare scuturi pe dedesupt?

- are cineva schite pentru confectionare / montare rollcage care sa se lege de rollbar-ul original din spate?

Multumesc.

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 59
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Grupuri si alte detalii Feroza

Salut!

Din ce zice internetul, Feroza are un singur raport, Rocky are doua :banana

Feroza: 3.942

Rocky: 3.363 (diesel) si 3.909 (benzin)

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Feroza are rapoartele ca si vitara in jur de 5.3 in grupuri. Sunt rapoarte de forta nu de fuga si sunt numai bune in 4*4 dar o cam penalizeaza pe sosea pentru ca la viteze mari e foarte turat motorul si consuma mai mult. Partea proasta e la reductor unde are un raport de 1.8 si nici nu prea se poate modifica cu unul mai mare.

Piese noi gasesti la AlPadrino de care vrei, sunt cam scumpe si unele ajung dupa multa vreme. Second pe la diverse dezmembrari.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Multumesc pentru schita. O sa incerc sa vad ce iese. Dupa ce o cumpar, bineinteles :)

Dar, citind pe forum, am inceput sa ma ingrijorez putin de capacitatea da a urca ...

Link spre comentariu

@bogdan.sb - Eu nu am apucat sa urc prea mult cu a mea dar din tot ce mi s-a povestit ce cat am apucat eu sa testez cu a mea nu cred ai de ce sa te ingrijorezi. Daihatsu inca beneficiaza de statutul de brand tabu pentru multi romani si asta inseamna ca ai sanse mai mari sa gasesti una decat un Vitara cocosat si rupt de 5-6 smecherasi ;)

BR,

Misujr

Link spre comentariu

Ieri am fost cu masina la mecanic pentru o verificare amanuntita inainte sa o cumpar si surpriza neplacuta: pe elevator, cu 4x4 cuplat rotile din fata nu functioneaza. Au data sa se invarta putin, dar anemic rau de tot. :(

Maneta de la reductor pare sa functioneze ok, nu carie sau troncane nimic, dar nu se invart rotile. Sper sa fie din cuplajele automate din cauza ca proprietarul nu a prea folosit-o pe 4x4, deci sa fie intepenite su ceva de genul ...

Mai tarziu o sa aflu detalii de la mecanic ...

Link spre comentariu

Multumesc pentru schita. O sa incerc sa vad ce iese. Dupa ce o cumpar, bineinteles :)

Dar, citind pe forum, am inceput sa ma ingrijorez putin de capacitatea da a urca ...

Ce sa cumperi?De iesit iese daca ai vazut poze scutul este la mine pe masina nu l-am facut eu este facut de cineva dar 90% schita este corecta.Scutul pt rezervor a fost facut de meserias din ochi si nu am schita.Poti sa incerci la dezmembrari poate gasesti un scut original in stare buna.Masina din fabrica are un scut in fata destul de ok eu l-am luat dar nu l-am mai pus.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Ieri am fost cu masina la mecanic pentru o verificare amanuntita inainte sa o cumpar si surpriza neplacuta: pe elevator, cu 4x4 cuplat rotile din fata nu functioneaza. Au data sa se invarta putin, dar anemic rau de tot. :(

Maneta de la reductor pare sa functioneze ok, nu carie sau troncane nimic, dar nu se invart rotile. Sper sa fie din cuplajele automate din cauza ca proprietarul nu a prea folosit-o pe 4x4, deci sa fie intepenite su ceva de genul ...

Mai tarziu o sa aflu detalii de la mecanic ...

Daca nu cupleaza foarte probabil e din cauza mrl-urilor mai ales daca sunt automate.

Link spre comentariu

O rugaminte URGENTA: MRL-urile manuale AVM se pot monta direct, doar demontant pe cele automate, sau mai trebuie o piesa intermediara. Pe un site de vanzari 4x4 am gasit ca mai trebuie o flansa, pe altul mi sa spus ca nu ....

A montat cineva asa ceva?

Link spre comentariu

Nu se monteaza direct mai trebuie cave dar nu mai stiu exact ce.Vezi ca un vanzator de are reclama in stanga vinde mrl-uri si pt Feroza ia legatura si vezi ce mai trebuie.Sigur astea automate sunt gripate trebuie desfacute , curatate si unse un pic.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Cei de la GTC (cei din reclama) zic ca mai trebuie ceva. Dar altii zic ca nu. Sa inteleg sa tu ai montat si ai mai folosit ceva?

Oricum, cele automate si daca le curat si ung tot nu prea sunt de treaba...

Link spre comentariu

Eu nu am montat si daca gtc spune ca mai trebuie ceva asa este.Stiu bine oamenii cum sta treaba.Eu am automate si nu am nici o problema iar masina in 4x4 am folosit-o destul.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Mi-au mai spus de la un al 3-lea magazin de 4x4 ca ar trebui strunjita o piulita, situata parca pe fuzeta, care este rotunda la exterior, in asa fel incat sa se potriveasca MRL-urile. Practic putin micsorat diametrul...

Link spre comentariu

dar cand ai cuplat 4x4 se invarte cardanul si planetarele ? la mine , pe rampa am miscat inainte inapoi si invart cu mana de cardanul fata putin si cupleaza , numai pot invarti de el , si am mrl uri automate , apoi daca o mai misc putin se decupleaza si pot invarti iar putin ca le cupleaza iar , tu cum ai verificat ?

Link spre comentariu

Feroza are rapoartele ca si vitara in jur de 5.3 in grupuri. Sunt rapoarte de forta nu de fuga si sunt numai bune in 4*4 ...

...si mai este inca unul, de 4.3 :wink:

Deci are totusi de unde alege: 3.9, 5.3 si asta de 4.3

PS: Hilux cu motor de 2.0 are raport 3.9 si punte rigida... :grin:

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

...si mai este inca unul, de 4.3 :wink:

Deci are totusi de unde alege: 3.9, 5.3 si asta de 4.3

PS: Hilux cu motor de 2.0 are raport 3.9 si punte rigida... :grin:

Cristian, Feroza asta despre care vorbim noi are doar raport de 5.3. Celelalte sunt pentru Rocky doar ca in diferite tari le mai zice si Feroza

Link spre comentariu

Mi-au mai spus de la un al 3-lea magazin de 4x4 ca ar trebui strunjita o piulita, situata parca pe fuzeta, care este rotunda la exterior, in asa fel incat sa se potriveasca MRL-urile. Practic putin micsorat diametrul...

Din pacate am un lapsus si nu mai stiu ce erau chestiile alea necesare pentru conversia de la flanse la Mrl-uri manuale Avm. Stiu ca am luat tot kit-ul de la Milner offroad dar vad ca acum nu mai vand asa ceva.

Link spre comentariu

Nu am apucat sa fac poze, dar am salvat una din anuntul de vanzare :ha1

[ATTACH=CONFIG]178917[/ATTACH]

Frumusica foc ! Sa o stapanesti sanatos ;-)

Link spre comentariu

Multumesc mult.

Si inauntru este intretinuta, functioneaza cam tot, motorul pare sa mearga bine, nu troncane nimic, intra f. bine in viteze, si cuplaj 4x4. Probleme depistate: cuplajele automate, pe care oricum vreau sa le schimb cu manuale, frana pe spate nu tine extraordinar, putina rugina pe dedesupt, dar mai mult de suprafata.

Link spre comentariu

Multumesc mult.

Si inauntru este intretinuta, functioneaza cam tot, motorul pare sa mearga bine, nu troncane nimic, intra f. bine in viteze, si cuplaj 4x4. Probleme depistate: cuplajele automate, pe care oricum vreau sa le schimb cu manuale, frana pe spate nu tine extraordinar, putina rugina pe dedesupt, dar mai mult de suprafata.

Eu am cuplaje manuale si parca totusi as fi preferat automatele, deci mai bine le repari si ramai cu cele automate mai ales daca nu folosesti des 4x4.

Frana se poate rezolva cu un intins de cablu sau kit de reparatie pt frana spate in cazul in care nu de la cablu este problema.

Rugina nu are de ce sa te sperie, este normal sa apara cea de suprafata ;-) .

Eu iti propun sa incepi cu schimb de ulei + filtru ulei, filtru benzina , verfica daca nu iti curge ulei din lbocul motor pe la capacul de culbutori ( capac motor), verifica sa nu iti curga ulei de transmisie pe la simeringul de la grupul spate si apoi ocupa-te de restul de aspecte ce tin de confort si utilizare in offroad ;).

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare