Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Grupuri si alte detalii Feroza

bogdan.sb

Postări Recomandate

Re: Grupuri si alte detalii Feroza

Pierderi de ulei nu are. O sa schimb distributia in primul rand si o sa vad de lichide si filtre, bujii, etc :)

Rugina sa astepte pana la toamna, cand o sa-i fac o curatare generala si antifonare cu tot tacamul ...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 59
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cristian, Feroza asta despre care vorbim noi are doar raport de 5.3. Celelalte sunt pentru Rocky doar ca in diferite tari le mai zice si Feroza

@baghy, vorbesc de Feroza sau Sportrack F300, sora mai mica a lui Rocky, cum ai tu.

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

@baghy, vorbesc de Feroza sau Sportrack F300, sora mai mica a lui Rocky, cum ai tu.

Atunci da-mi si mie un link ca sunt curios.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Aloooo intrati si la mine si spuneti-mi care este treaba cu furtunul ala plssssss.

Legat de mrl-uri si mie imi plac automate nu mai trebuie sa cobor din masina sa cuplez, decuplez.

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

In sfarsit am reusit sa depun actele pa prefectura pentru inmatriculare ... Culmea, cei de la RAR mi-au eliberat adeverinta de identificare semnate, dar IN ALB :ha1

Acum incep sa ma gandesc la modificarile ce vor urma, cam in aceasta ordine si cu intrebarile de rigoare:

- distributie, ulei, filtre, gresat si demontat / verificat cam tot: frane, bujii, furtune, etc

- portbagaj deasupra - are cineva idee cum as putea sa-l prind pe masina, ceva modele pentru inspiratie (vreau sa-l fac singur) ?

- cuplaje manuale (sunt mai incomode dar mai rezistente)

- cauciucuri

- rollcage interior mai ales pentru spate unde este hardtop si mai stau copii - ce tip de teaza sa folosesc?

- rugina - ce solutie sa folosesc dupa ce curat tabla mecanic, inainte de grund? Ce grund, ce antifon, ce vopsea peste antifon sa folosesc, atat la interior cat si la exterior?

Link spre comentariu

O nelamurire: indicatorul de benzina indica si daca nu este cheia in contact (nu stiu daca indica cantitatea reala de benzina). Asa trebuie?

Cand nu e contactul pus acul nu indica nimic. Te sfatuiesc sa-ti deschizi un topic pentru masina ta si sa ne intrebi acolo orice nimic care tine de ea.

Link spre comentariu

Pai cam asta ar fi topicul deschis despre masina mea :)

Am mai pus intrebari si in altele cu intentia de a fi "la subiect"

Baghi, sa inteleg ca la tine, cu contactul luat, acul de la indicatorul de benzina "cade"?

Link spre comentariu

Pai cam asta ar fi topicul deschis despre masina mea :)

Am mai pus intrebari si in altele cu intentia de a fi "la subiect"

Baghi, sa inteleg ca la tine, cu contactul luat, acul de la indicatorul de benzina "cade"?

Scuze.

La toata lumea cade acul cand nu e contactul pus. Cum e cel de la apa trebuie sa fie si cel de la benzina.

Link spre comentariu

Da, logica si celelalte masini pe care le-am vazut / condus asa spun. M-am gandit ca este stricat, pentru ca statea intr-o anumita pozitie - am zis ca este blocat acolo. Dar, dupa ce am alimentat cu cativa litri de benzina acul s-a ridicat putin. Si in acea noua pozitie sta si cu contact si fara !!!

De asta ma gandeam ca poate la modelul asta de masina indicatorul arata si fara contact nivelul de combustibil. Dar, daca la tine nu e asa, inseamna ca al meu are buba :grin:

Link spre comentariu

Si la mine la fel indica fara contact dar eu am observat ceva nici o Feroza nu este la fel :)))

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Deci, probabil asa functioneaza...

Ma gandesc sa umplu o canistra, sa merg pana raman fara benzina si sa vad unde e acul cand se termina gazul :grin:

Link spre comentariu

Nici eu nu prea vreau sa raman in pans de benzina (daca o sa se intample sper sa nu fie pe vre-o strada aglomerata si ar fi bine sa fie mai pe seara :grin:) dar nu cred ca am alta solutie sa cunosc masina ...

Link spre comentariu

Nici eu nu prea vreau sa raman in pans de benzina (daca o sa se intample sper sa nu fie pe vre-o strada aglomerata si ar fi bine sa fie mai pe seara :grin:) dar nu cred ca am alta solutie sa cunosc masina ...

Verifica daca mai merge cand ajunge pe empty si apoi e suficent sa sti asta ;) . Eu am stiut asta inainte sa stiu dac acul meu poate sa ajung la full :))) la 1 luna dupa ce am cumparat-o i-am facut plinul la pompa din prima :)))) de obicei pun cate putin ;;)

Link spre comentariu

O nelamurire: indicatorul de benzina indica si daca nu este cheia in contact (nu stiu daca indica cantitatea reala de benzina). Asa trebuie?

Da. Acul indica cantitatea din rezervor si cu cheie si fara cheie,exact ca la Matiz.

Link spre comentariu

Pana acum nu am stiut ca sunt masini care indica cantitatea de benzina fara contact :)

Acum alta: cuplajele automate de pe fata nu functioneaza prea bine. Le-am dat jos, le-am lasat in motorina sa se moaie vaselina veche (motorina am avut la dispozitie) dupa care o sa le curat, ung si remontez. Ce as putea sa mai verific la ele?

Ce vaselina este mai buna marca / tip?

Am gasit pe forum o discutie despre unsori, ce si cum, dar nu o mai gasesc :(((

Link spre comentariu

Imi faceam probleme ca nu gasesc suruburi (cele de la capadele MRL-urilor de exemplu le-am desfacut cu dalta pentru ca hexagonul era transformat in cerc ...) si tocmai am gasit o firma in Sibiu care are sau aduce orice: Crissalia pentru doritori (sper ca nu am incalcat vreo regula postand numele firmei. daca da, rog pe admin sa stearga...). M-au asigurat ca se poate aduce orice tip de surub, piulita, etc

Editat de Astral
VREUN/VREO ... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865
Link spre comentariu

pai si de ce nu pui alt tip de surub de exemplu imbus normal , stiu ca alea de la mrl uri sunt cu imbus cu cap semirotund , ca sa nu zic ca poti sa pui hex clasic ...

Link spre comentariu

Da, pana la urma sunt niste suruburi, dar m-am bucurat cand am gasit firma amintita, in ideea ca o sa gasesc si alte modele cand am nevoie. Si nu ma refer neaparat la dimensiune, ci la pas si la rezistenta metalului ...

Link spre comentariu

Am demontat cuplajele automate, le-am curatat si "la mana" par sa functioneze ok. Problema cred ca este de la niste arcuri rotunde, cu doametru mare, fixate pe o piesa in butucul rotii, cu capetele indoite in interior, ca 2 ciocuri. Din cate prcep eu, acele capete (ciocuri) actioneaza sistemul. Acelea sunt cam strambe si cred ca de acolo rateurile. Stie cineva ceva despre ele? Le gasesc oare de cumparat?

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Ok, am rezolvat cu cuplajele. Le-am curatat, le-am uns, le-am asezat si functioneaza ok. Problema este ca parca sunt cam fragile din constructie. Am senzatia ca nu o sa reziste in offroad. Deci, o sa le schimb cu unele manuale, cel putin pentru linistea mea sufleteasca. Asa ca pe cele automate o sa le vand ...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare