Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Abuz,prostie sau prosteala?

pantzerrow

Postări Recomandate

Re: Abuz,prostie sau prosteala?

@soimu are dreptate, asa prevede noul cod rutier.

Sa înteleg ca semnele albastre de viteza minima obligatorie în Romania nu mai exista si totul e semnalizat cu cele cu margine rosie?

Si ce fac biciclistii, tractoristii, sau cei cu scutere limitate la 25/h în localitate? :ha:

No offence, dar zic sa te mai uiti odata mai atent în codul ala rutier.

:h5

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 81
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Intr-adevar, daca scuterul sau bicicletele ar avea 2 metri latime, ar fi o problema, ca ar trebui sa facem coada dupa ele. O bicicleta ai voie sa o depasesti si pe un pod ( fara sa te lipesti de ea, sau sa scoti biciclistul de pe carosabil ). Ai stat vreodata in urma unui scuter kilometri intregi? Eu dadusem un exemplu de un sofer care putea face in asa fel incit sa nu se faca coada de j'de masini in urma lui, nu vorbisem de un gabarit depasit sau altele.

Link spre comentariu

Intr-adevar, daca scuterul sau bicicletele ar avea 2 metri latime, ar fi o problema, ca ar trebui sa facem coada dupa ele. O bicicleta ai voie sa o depasesti si pe un pod ( fara sa te lipesti de ea, sau sa scoti biciclistul de pe carosabil ). Ai stat vreodata in urma unui scuter kilometri intregi? Eu dadusem un exemplu de un sofer care putea face in asa fel incit sa nu se faca coada de j'de masini in urma lui, nu vorbisem de un gabarit depasit sau altele.

Ok,Ok..., nu ma mai bag. De fapt nici nu e treaba mea cum conduc altii. Eu doar nu vedeam unde e abuzul militiei vis-à-vis de depoasirea ta pe linia continua.

...si da; stau aproape zilnic dupa scutere, si chiar kilometrii întregi. ...si ce? stau în ploaie? ce poate sa faca scuteristul daca vehicolul lui nu merge mai repede? sa se volatilizeze doar pt. ca e un autoturism în spatele lui? nemaivorbind de faptul ca am si eu scuter. :wink:

Oricum îmi cer scuze ca te-am suparat si ca punctul meu de vedere difera fata de al tau.

:sr

:h5

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Nu ma intelege gresit, nu m-ai suparat deloc, doar am impresia ca nu m-am facut inteles. Politaiul respectiv trebuia sa il opreasca pe cel cu Dacia din cauza faptului ca ala avea o tona pe si in masina ( la cum arata masina, nu mai avea ITP de multa vreme ). Oriunde in alta tara daca vedeau masian aia o confiscau pe loc. Asta nu e un motiv intemeiat sa mergi cu mai putin de 50 km fata de limita maxima. Inteleg foarte bine daca ti se buleste masina sau ai alte motive INTEMEIATE de a merge incet. Problema majora este ca pe soselele patriei fiecare face ce vrea. In Germania masina politiei face baieteala ca in Romanica/ Nu prea as crede. Vrea unul sa isi puna 5 porci si 2 capre in portbagajul Daciei, o face fara sa se gindeasca. Sau sa care o remorca de iarba intr-un papuc sau ... exemplele pot continua la nesfirsit. La genul asta de cazuri ma refeream, si nu la participanti legali la trafic, cum ar fi biciclistii, mopedistii, gabaritele depasite etc. Nu cred ca e normal sa i se scoale oricaruia dintre noi sa mergem cu masina la relanti si sa incurcam tot traficul, durindu-ne intre fese de ceilalti soferi. In continuare sustin ideea ca toti trebuie sa fim cit mai responsabili in trafic.

LE : Te rog reciteste primul meu post, ca sa vezi la ce abuzuri m-am referit : am fost oprit de alt agent , nu de cel constatator, mi s-a completat procesul verbal pe un alt formular decit cel legal, nu a fost completat numarul casetei video, si mai era ceva dar nu imi aduc aminte. Astea nu ti se par abuzuri in serviciu??? In speta respectiva am avut 4 motive de anulare a procesului verbal, iar judecatorul nici nu le-a luat in seama.

Si daca tu ma trimiti sa mai aprofundez codul rutier, eu te invit sa vii sa conduci in Romania.

Editat de bbstao
Link spre comentariu

Intr-adevar, daca scuterul sau bicicletele ar avea 2 metri latime, ar fi o problema, ca ar trebui sa facem coada dupa ele. O bicicleta ai voie sa o depasesti si pe un pod ( fara sa te lipesti de ea, sau sa scoti biciclistul de pe carosabil ). Ai stat vreodata in urma unui scuter kilometri intregi? .

Mai e si manevra de ocolire....adica daca nu sari ''banda''.

Oricum abuzuri sunt multe pe la noi...de ex. am fost oprit de catre o ''organa'' intr-o statie de autobuz...si autobuzul din spatele meu a oprit in paralel cu mine...ce trebuia sa fac?

Daca nu opream era bai .... daca comentam iara era bai...desi eram vinovat(lipsa centura).

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Ma trezesc zilele astea cu un plic venit de la Barcanesti Banuiam ca e amenda de la un radar insa stiam din surse ca mult timp ,politia a renuntat la faza asta, deoarece erau multi care fie nu ridicau plicurile de la posta ,fie foloseau diverse tertipuri si astfel politia a pierdut foarte multi bani pana a ramas fara fonduri pt asa ceva.

Nu am comunicat datele persoanei care a fost la volan deoarece:

-potrivit legii, la intocmirea unui proces-verbal, soferul are dreptul sa scrie ce obiectii are la ceea ce scrie politistul in procesul verbal de contraventie. Astfel, in cazul camerelor de supraveghere sau a aparatelor radar mobile, cand amenda vine prin posta direct acasa, soferului amendat i se incalca dreptul oferit de lege de a-si exprima obiectiile. Potrivit art. 16, alineatul (7) din OG 2 /2001 privind regimul contraventiilor "in momentul incheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare, obiectiunile fiind consemnate distinct in procesul-verbal .

-prin felul in care procesul verbal va fi intocmit dupa transmiterea datelor de catre mine, daca radarul a fost unul mobil,ma aflu in situatia in care nu am posibilitatea sa cer politistului ordinul de zi in care este specificata ruta sau traseul pe care este desemnat sa faca masurari radar sau patrulari ,nu am cum sa vad daca exista certificatul de omologare al radarului, buletinul de verificare metrologica - in termen de valabilitate de 12 luni cat si autorizatia de operator radar, pentru agentul care intocmeste procesul verbal.

Dupa cum deja stiti,lipsa oricarui din aceste documente poate fi trecuta in procesul verbal.

- indiferent daca depasirea vitezei a fost inregistrata de camerele de supraveghere sau de un aparat radar mobil,nu am cum sa verific daca agentul de politie care a semnat procesul-verbal de contraventie este acelasi cu cel care a constatat contraventia fapt care ,din nou, imi incalca dreptul de a face obiectiile de rigoare in procesul verbal de contraventie,conform legilor.

-in comunicarea lor ,foto 8***/2** este cea care atesta faptul ca s-a depasit viteza legala in localitatea Puchenii Mari ,foto ce poate fi vazuta doar in instanta,fara sa am posibilitatea sa probez pana la momentul din instanta daca fotografia este reala ,daca a fost facuta in conditii de ceata, ploaie, ninsoare sau furtuna si, ca urmare, fapt care poate genera o eroare in a citi exact culoarea masinii, numarul sau soferul acesteia fara dubiu. De asemenea, nu am cum sa verific daca aparatul radar a fost amplasat corect,la vedere,fara sa fie in apropierea surselor puternice de radiatii electro¬magnetice (stalp de radio, televiziune, telefonie mobila sau retea de inalta tensiune) si care pot sa influenteze fidelitatea redarii acestora .Asadar inca o data ,nu am cum sa mentionez sau nu in procesul verbal de contraventie daca abaterea disciplinara corespunde sau nu adevarului si realitatii.

Viteza nu a fost colosala ,81 km/h in zona de 70...probabil s-a intamplat la intrarea in localitate insa ma intreb si eu nu cumva politia e defazata de la respectarea unor drepturi la informare,nu cumva sistemul asta e la limita legii ?

Cine plateste pentru timpul meu pierdut prin instante sau pentru banii care ii voi da ca sa anulez procesul verbal de contraventie(deplasari,avocat etc)?

Fac pariu ca vor avea nesimtirea colosala,desi i-am informat ce si cum ,sa imi trimita amenda direct la fisc .

Sunt perfect de acord am gresit platesc prostia,insa am pretentia exagerata sa mi se respecte si mie ca cetatean/sofer toate drepturile legale.

In fiecare zi aud acelasi lucru , respectiv cum unii care au vazut prea multe filme si cred ca au foarte multe drepturi , mai putin obligatii , sunt foarte ofuscati pt ca-i amendeaza politia cand gresesc ..... Pai cum isi permit impertinentii astia sa ma amendeze pe mine , eu cetatean europen cu drepturi ?????? si ce daca m-au filmat si m-i se vede cxlar masina si nr si viteza cu care rulam????? eu am drepturi ....... PRIETENE , tu nu esti in masura sa ceri nimic , ai dreptul sa semnezi sau nu si sa contesti amenda IN INSTANTAAAA.....cat despre ordine de serviciu , atestari metrologice si alte prostii din capul tau , cred ca te uiti prea mult la televizor la capatos si chestia asta este nociva pt tine .......ca un rezumat DOAR O INSTANTA JUDECATOREASCA POATE SOLICITA O EXPERTIZA METROLOGICA , BULETINUL POSTURILOR , CA SA SE VADA FAPTUL CA POLITISTUL ACTIONA LEGAL IN ZONA , SI MULTE ALTE DOCUMENTE PE CARE LE SOLICITA DOAR , REPET , INSTANTAAAAA LE POATE SOLICITA PT A REZOLVA CONTESTATIA TA ........ BAGATI-VA MINTILE IN CAP SI RESPECTATI LEGEA , ASA NU O SA TREBUIASCA SA CONTESTATI NIMIC SI NU O SA AIBA NIMENI NIMIC CU VOI

Editat de gogusmarc
Link spre comentariu

pentru o mai buna planoificare pentru viitor

pe cale ierarhica sa primit "indicatii" ca instantele de judecata SA NU mai admita plangeri contraventional si nici pe contencios.

Asadar, daca pana acum o mare mare parte din procesele pentru plangeri contraventionale si in contencios se judecau cu o oarecare echidistanta, de cam 6 luni plangerile sunt cu o rata dea admitere infima, "statul" castiga tot.

Este o practica veche a PSD lui care a reintrat in moda.

Nu va mai bazati ca "avem dreptate", in general plangerea va fi respinsa fara sa se citeasca ceva din ea.

Poate in timp o sa se sparga buba (statistic se vor strange dovezi clare a lipsei controlului judecatoresc si poate fi sesizata UE) dar asta dureaza si este interpretabil.

pana atunci, dragi forumisti, suflati si in iaurt ca e mai sanatos

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

In fiecare zi aud acelasi lucru , respectiv cum unii care au vazut prea multe filme si cred ca au foarte multe drepturi , mai putin obligatii , sunt foarte ofuscati pt ca-i amendeaza politia cand gresesc ..... adica cum isi permit impertinentii astia sa ma amendeze pe mine , eu cetatean europen cu drepturi ?????? si ce daca m-au filmat si m-i se vede cxlar masina si nr si viteza cu care rulam????? eu am drepturi ....... PRIETENE , tu nu esti in masura sa ceri nimic , ai dreptul sa semnezi sau nu si sa contesti amenda IN INSTANTAAAA.....cat despre ordine de serviciu , atestari metrologice si alte prostii din capul tau , cred ca te uiti prea mult la televizor la capatos si chestia asta este nociva pt tine .......ca un rezumat DOAR O INSTANTA JUDECATOREASCA POATE SOLICITA O EXPERTIZA METROLOGICA , BULETINUL POSTURILOR , CA SA SE VADA FAPTUL CA POLITISTUL ACTIONA LEGAL IN ZONA , SI MULTE ALTE DOCUMENTE PE CARE LE SOLICITA DOAR , REPET , INSTANTAAAAA LE POATE SOLICITA PT A REZOLVA CONTESTATIA TA ........ BAGATI-VA MINTILE IN CAP SI RESPECTATI LEGEA , ASA NU O SA TREBUIASCA SA CONTESTATI NIMIC SI NU O SA AIBA NIMENI NIMIC CU VOI

Imi calc peste un principiu si anume acela de a nu interveni in discutii care nu ma afecteaza / nu prea au legatura cu mine. Rog a se retine ca nici pe @pantzerow si nici pe @gogusmarc nu-l stiu.

Asadar:

@gogusmarc - PRIETENE, hai sa-ti explic si eu cateva chestii despre abuz, prostie si prosteala.

Abuz - veneam acum cativa ani de la Rm. Valcea. Eram 10 insi in coloana, 6 mai in fata un pic 4 mai spate, la distanta foarte apropiata unii de altii. Radarul care ne-a luat era un radar clasic, in banda K, in a carui OMOLOGARE SI NORMA DE EXPLOATARE ESTE STIPULAT CA NU POATE FI OPERAT IN MODUL INSTANT-ON, CI DOAR CONSTANT-ON. In jargon, metoda INSTANT-ON este cunoscuta drept "veioza". Aparatele in speta pot fi operate in modul asta, dar cu un intrerupator special pe care MILITIA ROMANA nu-l are in dotare (daca chiar o fi necesar si am timp, gasesc in vreo 700 pagini de discutii si modelul si numar de omologare, si licitatiile in urma carora au fost achizitionate aparatele, dar nu-i important). Faza este ca pe ultimii 4 ne-a tras pe dreapta si ne-a amendat un agent dintr-un satuc (Sutesti daca nu ma insel), care la toate intrebarile raspundea la fel "Radarul este la 1km in spate, ascuns !!!". Trecand pe langa aspectul cu "agentul constatator", intreb oare...nu a facut cel cu radarul un abuz cand ne-a luat pe instant on ?? (Dovada mea este un detector de radar foarte performant - Valentine 1 in caz ca te intrebi) ??? Si tot la sectia abuzuri, am fost oprit in Gorj de o celebra Solenza albastra, care atunci cand m-am dat jos din masina si i-am fotografiat intrerupatorul inserat pe cablu (fotografia circula si azi pe internet) mi-a dat actele instant, cu rugamintea sa sterg fotografiile. Sau....oprit la Valcea pentru ca militianului i s-a parut ca l-am injurat pe statie ??? (cum m-a dibuit chiar pe mine, cum a ajuns la concluzia ca l-am injurat eu....retine faza asta!!!).

Prostie - nici unul din ce 4 cu care am fost oprit la Ionesti nu s-a mai luat de politist. Am fost singurul care l-am dat in judecata si am obtinut anularea procesului verbal (dupa 1 an de judecata). A durat 1 an pentru ca am primit vreo 3 termene la o judecatorie care nici macar nu era de competenta ei teritoriala sa judece speta (prostie oare ??) si intr-un final, la Dragasani cand a vazut judecatoarea speta....a incheiat-o instant (cu capul pe umeri). Prostie as putea cataloga si faptul ca am fost sanctionat printre altele (in aceasta speta) si pentru "folosirea necorespunzatoare a mijloacelor de avertizare sonora"....sunt curios oare cum si-or fi dat ei seama fara un sonometru ca eu claxonam de nebun si mai ales ca eram si al treilea in coloana ????

Prosteala - ziceam mai sus ca in Valcea am fost oprit pe motiv de injuraturi in CB la adresa organului. As fi tentat sa-i zic abuz, insa dupa ce ma tine pe loc vreo 15 minute si imi inspecteaza masina la mm....cauciucuri...faruri...pozitii etc...si ii arat ca inregistrez tot evenimentul, ma ia cu "Domne, astia care aveti statii faceti prostii cu ele ...."...clasica prosteala....

Asa ca pana la urma, poate ca e bine ca prin lege mai sun prevazute si pentru pulimea de rand cateva portite, care peste tot suntem maziliti. Nu contest ca in trafic e plin de tampiti, insa nu stiu ce te-ar califica pe tine sa ne dai sfaturi sa ne "bagam mintile in cap"....sau ca "nu respectam regulile"

Cauta pe forum "Apuseniada" si o sa vezi cum se respecta legea si de catre cei care trebuie sa o apere...apoi intreaba pe @f_zoltan, @V1TARA si @Yonutz si-ti vor defini si ei ABUZUL, PROSTIA SI PROSTEALA.

Atat am avut de spus pe marginea subiectului ! Ca in subiect nici nu am intrat macar ! Drive safe !

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

@gogusmarc

Tind sa iti dau dreptate daca tu ne spui noua aici ca nu ai gresit niciodata in trafic... :uameni

Apai draga domnule eu sunt de acord cu respectarea legii dar pe militienii care ies din boscheti din nu stiu ce radar gata sa prinda infractoru ...clar i-as lua putin fix printre roti ...

Am fost oprit si eu abuziv de mai multe ori ...doar ptr ca sunt ...din Popesti Leordeni (cunoscatorii stiu povestea ... :ha:) ...E uite asa sunt eu mai cu pene pe spate si cu ciunga in par, e vreo problema? Dar nu accept sa fiu calcat in picioare de toti analfabetii ...si nici sa ma ploconesc in fata unora care cu greu spun tabla inmultirii pana la 5 si asta prin citire nu din capul lor! :ha:

Am multi ani de cand am permis si peste 1 milion de kilometri ...Nu am avut niciodata permisul suspendat si stii de ce? Respect legea. Si statie am pe masina de multisor ptr a mi se arata boschetarii cu sapca din timp ... :grin:

Am luat amenzi din cele trei mari categorii ...radar, centura si telefon, cam una pe an ...asta inseamna ca sunt un pericol in trafic si ca nu stiu sa conduc? :old

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Imi calc peste un principiu si anume acela de a nu interveni in discutii care nu ma afecteaza / nu prea au legatura cu mine. Rog a se retine ca nici pe @pantzerow si nici pe @gogusmarc nu-l stiu.

Asadar:

@gogusmarc - PRIETENE, hai sa-ti explic si eu cateva chestii despre abuz, prostie si prosteala.

Abuz - veneam acum cativa ani de la Rm. Valcea. Eram 10 insi in coloana, 6 mai in fata un pic 4 mai spate, la distanta foarte apropiata unii de altii. Radarul care ne-a luat era un radar clasic, in banda K, in a carui OMOLOGARE SI NORMA DE EXPLOATARE ESTE STIPULAT CA NU POATE FI OPERAT IN MODUL INSTANT-ON, CI DOAR CONSTANT-ON. In jargon, metoda INSTANT-ON este cunoscuta drept "veioza". Aparatele in speta pot fi operate in modul asta, dar cu un intrerupator special pe care MILITIA ROMANA nu-l are in dotare (daca chiar o fi necesar si am timp, gasesc in vreo 700 pagini de discutii si modelul si numar de omologare, si licitatiile in urma carora au fost achizitionate aparatele, dar nu-i important). Faza este ca pe ultimii 4 ne-a tras pe dreapta si ne-a amendat un agent dintr-un satuc (Sutesti daca nu ma insel), care la toate intrebarile raspundea la fel "Radarul este la 1km in spate, ascuns !!!". Trecand pe langa aspectul cu "agentul constatator", intreb oare...nu a facut cel cu radarul un abuz cand ne-a luat pe instant on ?? (Dovada mea este un detector de radar foarte performant - Valentine 1 in caz ca te intrebi) ??? Si tot la sectia abuzuri, am fost oprit in Gorj de o celebra Solenza albastra, care atunci cand m-am dat jos din masina si i-am fotografiat intrerupatorul inserat pe cablu (fotografia circula si azi pe internet) mi-a dat actele instant, cu rugamintea sa sterg fotografiile. Sau....oprit la Valcea pentru ca militianului i s-a parut ca l-am injurat pe statie ??? (cum m-a dibuit chiar pe mine, cum a ajuns la concluzia ca l-am injurat eu....retine faza asta!!!).

Prostie - nici unul din ce 4 cu care am fost oprit la Ionesti nu s-a mai luat de politist. Am fost singurul care l-am dat in judecata si am obtinut anularea procesului verbal (dupa 1 an de judecata). A durat 1 an pentru ca am primit vreo 3 termene la o judecatorie care nici macar nu era de competenta ei teritoriala sa judece speta (prostie oare ??) si intr-un final, la Dragasani cand a vazut judecatoarea speta....a incheiat-o instant (cu capul pe umeri). Prostie as putea cataloga si faptul ca am fost sanctionat printre altele (in aceasta speta) si pentru "folosirea necorespunzatoare a mijloacelor de avertizare sonora"....sunt curios oare cum si-or fi dat ei seama fara un sonometru ca eu claxonam de nebun si mai ales ca eram si al treilea in coloana ????

Prosteala - ziceam mai sus ca in Valcea am fost oprit pe motiv de injuraturi in CB la adresa organului. As fi tentat sa-i zic abuz, insa dupa ce ma tine pe loc vreo 15 minute si imi inspecteaza masina la mm....cauciucuri...faruri...pozitii etc...si ii arat ca inregistrez tot evenimentul, ma ia cu "Domne, astia care aveti statii faceti prostii cu ele ...."...clasica prosteala....

Asa ca pana la urma, poate ca e bine ca prin lege mai sun prevazute si pentru pulimea de rand cateva portite, care peste tot suntem maziliti. Nu contest ca in trafic e plin de tampiti, insa nu stiu ce te-ar califica pe tine sa ne dai sfaturi sa ne "bagam mintile in cap"....sau ca "nu respectam regulile"

Cauta pe forum "Apuseniada" si o sa vezi cum se respecta legea si de catre cei care trebuie sa o apere...apoi intreaba pe @f_zoltan, @V1TARA si @Yonutz si-ti vor defini si ei ABUZUL, PROSTIA SI PROSTEALA.

Atat am avut de spus pe marginea subiectului ! Ca in subiect nici nu am intrat macar ! Drive safe !

Bun , si ce nu ai inteles din ce am zis eu ? Foarte bine , daca tu , ca si conducator auto , te simti nedreptatit de decizia politzaiului , ai tot dreptul sa te adresezi unei instante judecatoresti ca iti va judeca plangerea ..... dar de la face o contestatie in instanta pana la a cere ordine de serviciu ( care sunt catalogate drept SECRET DE SERVICIU si nu o sa-ti prezinte nimeni asa ceva ) si alte tampenii pe care crezi tu ca ai dreptul de a le solicita este cale lunga...... Politistul ( si aici ma refer stric la politistul rutierist ) are trei obligatii mari si late fata de conducatorii auto SA SE PREZINTE , SA VA ADUCA LA CUNOSTINTA FORMATIUNEA DIN CARE FACE PARTE SI SA VA COMUNICE MOTIVUL PT CARE ATI FOST OPRIT ....ATAT .......AAAAA SI SA VA INTREBE DACA AVETI OBIECTIUNI CU PRIVIRE LA CELE CONSEMNATE IN PROCESUL VERBAL......IN REST SUNT NUMAI PROSTII INVATATE DE LA TELEVIZOR SI SPUSE DE NISTE CRETINI CARE NU CUNOSC LEGEA NICI CAT NEGRU SUB UNGHIE

Link spre comentariu

Domnu' istoria de dupa 89 ne-a aratat ca se poate orice in Romania. Nu in USA....ci aici. Ai fi cumva politist ? Ca prea esti asa aprins pe topicuri cu cruce pusa de ceva vreme....

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Link spre comentariu

@gogusmarc

Tind sa iti dau dreptate daca tu ne spui noua aici ca nu ai gresit niciodata in trafic... :uameni

Apai draga domnule eu sunt de acord cu respectarea legii dar pe militienii care ies din boscheti din nu stiu ce radar gata sa prinda infractoru ...clar i-as lua putin fix printre roti ...

Am fost oprit si eu abuziv de mai multe ori ...doar ptr ca sunt ...din Popesti Leordeni (cunoscatorii stiu povestea ... :ha:) ...E uite asa sunt eu mai cu pene pe spate si cu ciunga in par, e vreo problema? Dar nu accept sa fiu calcat in picioare de toti analfabetii ...si nici sa ma ploconesc in fata unora care cu greu spun tabla inmultirii pana la 5 si asta prin citire nu din capul lor! :ha:

Am multi ani de cand am permis si peste 1 milion de kilometri ...Nu am avut niciodata permisul suspendat si stii de ce? Respect legea. Si statie am pe masina de multisor ptr a mi se arata boschetarii cu sapca din timp ... :grin:

Am luat amenzi din cele trei mari categorii ...radar, centura si telefon, cam una pe an ...asta inseamna ca sunt un pericol in trafic si ca nu stiu sa conduc? :old

OOO Ba da Ionut , am gresit de foarte multe ori , am luat amenzi , nu asta este problema , am gresit am platit , problema este mentalitatea pe care o avem , gresim , suntem constienti de greseala dar suntem tari in gura pana la Dumnezeu ...... si chestia cu boschetarii este scoasa de alt boschetar MIRCEA BADEA ,un golan care facea smen cu valuta si acum a ajuns lupul moralist

Link spre comentariu

Gogule,

Nu mai scrie cu litere mari ca ma dor ochii cand citesc ...se citeste la fel si cand folosesti litere mici sa stii. In plus ca tot vorbim de legi daca bagi matale un ochi in regulamentul forumului asta o sa vezi ca scrisul cu litere mari e ilegal ...Ce vrei dintr-un model, exemplu elocvent, sa devi un infractor al forumului? Se poate ...asa ceva? Ntz, ntz, ntz! :old

Aia cu boschetarii ie scoasa de mine, ptr ca eu nu stiu cine e Mircea Badea (iti dai seama ca habar n-am de preocuparile sale din tinerete) si nici nu ma uit la televizor prea mult. :wink:

Si tiu teveul acolosea legat in perete doar ptr posturile cu futareala, restul emisiunilor nu prea prezinta interes! ... :ha:

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

@gogusmarc - tot nu ne-ai zis, ce te recomanda pe tine sa ne spui sa "respectam regulile" "ca sa nu mai avem ce contesta" ?

NADS Fitted

Link spre comentariu

Bunul simt

Deci:

- cei care nu respectam regulile ca sa nu avem ce contesta suntem fara "bun simt" ???

sau

- tu esti cu bun simt si ne spui sa respectam regulile ca sa nu avem ce contesta, noua, celor fara "bun simt" ??

Te intreb pentru ca in opinia mea (cu tot bun simtul de care sunt capabil) am impresia ca suntem un pic luati peste picior. O singura privire la avatarul tau, daca masina din el iti apartine, scoate la iveala ceva proiectoare "care nu respecta regulile", un bullbar asijderi....si nu ai avea ce contesta. Eu zic ca echitabil ar fi sa ne vedem fiecare de ograda proprie, si sa nu incercam sa-i judecam pe altii. Pana la urma, nici o lege nu-mi interzice sa-i cer militianului sa se dea cu capul de capota masinii si cat timp legea nu prevede contrariul...inseamna ca-i permis, nu ? (Fain ar fi sa ma asculte) :))

Drive safe !

• Like 1

NADS Fitted

Link spre comentariu

@gogusmarc...

Mi-a fost destul de greu sa citesc ce ai scris referitor la postul meu deoarece totul e o insiruire de fraze fara sens SCRISE CU LITERE MARI ISTERTCE !!! insa nu ai adus nimic nou in discutie sau ceva inteligent . :wink:

Ca sa iti fac un rezumat, I-am dat in judecata datorita celor descrise mai sus nu pentru ca ma consider vreun miez sau ceva de genul ci pentru ca, in momentul in care am solicitat sa mi se tina cont de obiectii (care conform legii se trec in procesul verbal), mi s-a trimis amenda acasa cu numarul maxim de puncte.

Amenda e amenda , abuzul e abuz, prostia e prostie. Intelegi ?

Pentru cultura ta generala, acum de cand e foamea asta incredibila la buget, s-au inmultit actiunile de acest gen.

Nu stiu daca e relevant sau nu insa faptul ca doar 2-3 % din procesele verbale de contraventie sunt contestate in instanta, poate e un motiv in plus sa se mearga pe principiul...lasa ca romanul e prost si plateste.

Cat despre recomandarile tale la ce sa ma uit sau nu...mergi pe drumul tau ca e mai bine! :wink:

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Link spre comentariu

Negativ.

Conduc regulamentar. Ma uit pe semnul de restrictie si aopi supraveghez acul tachometrului sa nu sara de valoarea înscrisa pe semn.

"Smekeria" o stiu de fapt de mult (din 1986) si, culmea, de la instructorul de la scoala de soferi :wink:, dar mi-au trebuit cîtiva ani sa constat (pe propriul buzunar) ca într-adevar functioneaza mai bine decît un aparat Cobra.

Stiu ca pt. cineva obisnuit sa conduca în Romania suna prosteste si las, de aceea nici nu recomand nimanui sa faca la fel, nu zic ca e bine sau rau, zic doar ca asa fac eu si ca la mine functioneaza, STRESSLESS.

Referitor la "organe", pot doar sa spun ca, desi nu-i iubesc, înteleg totusi ca sînt si ei oameni care îsi fac si ei, ca oricare dintre noi, job-ul cum pot mai bine în coditiile date (adica sprijiniti de legislatia..., sa-i zicem nu tocmai clara).

ADEVARAT!! Dac-o lasi o tira mai moale-i mai bine. Agiungi mai tirziu, da-ti ramin bani de-o BR! Unde mai pui ca daca te pune necuratu' si agiungi la giudet...

........ A Woman's Rule of Thumb: If it has tires or testicles,You're going to have trouble with it. ......... :2dr

... For men: Any hobby with tits or wheels will leave you broke...:h5

Link spre comentariu

Negativ.

Conduc regulamentar. Ma uit pe semnul de restrictie si aopi supraveghez acul tachometrului sa nu sara de valoarea înscrisa pe semn.

"Smekeria" o stiu de fapt de mult (din 1986) si, culmea, de la instructorul de la scoala de soferi :wink:, dar mi-au trebuit cîtiva ani sa constat (pe propriul buzunar) ca într-adevar functioneaza mai bine decît un aparat Cobra.

Stiu ca pt. cineva obisnuit sa conduca în Romania suna prosteste si las, de aceea nici nu recomand nimanui sa faca la fel, nu zic ca e bine sau rau, zic doar ca asa fac eu si ca la mine functioneaza, STRESSLESS.

Referitor la "organe", pot doar sa spun ca, desi nu-i iubesc, înteleg totusi ca sînt si ei oameni care îsi fac si ei, ca oricare dintre noi, job-ul cum pot mai bine în coditiile date (adica sprijiniti de legislatia..., sa-i zicem nu tocmai clara).

FALS

De 2 zile ma chinui sa-mi ridic propririle puse pe conturile personale de Administratia Fiscala pentru o datorie/amenda din 2008.

Culmea e ca m-am trezit cu proprirea vineri direct pe conturi fara sa fi fost instiintat inainte.

Asa ca nu e cazul. Cei de la Fisc mi-au zis ca nu mai fac propriri pentru toate rahaturile de cativa lei sau mai noi de 3 ani pentru ca au ajuns in sfarsit la concluzia ca ii costa mai mult decat castiga, dar se concentreaza in special pe datoriile care se apropie de prescrierea de 5 ani.

Asa ca, nu e o surpriza sa te trezesti cu executarea conturilor ca mine, la 4 ani si 9 luni de la data emiterii. Problema e ca de la o datorie de 300 lei ajungi sa platesti 670 Ron cu majorari si penalitati. iar in 24 ore ai fi platit 150 Ron.

Pt mine a fost o lectie. Am gresit, platesc pe loc. Daca nu, incerc sa rezolv tot pe loc, nu las "pe alta data" ca uite ce am lasat.

Asa-i! Gresesti, bagi mina-n jab, scoti polu' si-l dai. La "organe" sau la finante, tot aia-i. Buboiu' nespart ii moarte curata!

........ A Woman's Rule of Thumb: If it has tires or testicles,You're going to have trouble with it. ......... :2dr

... For men: Any hobby with tits or wheels will leave you broke...:h5

Link spre comentariu

OOO si chestia cu boschetarii este scoasa de alt boschetar MIRCEA BADEA ,un golan care facea smen cu valuta si acum a ajuns lupul moralist

e diferenta mare ....

Politistii boschetari = aia care stau cu radarul si opresc DOAR pentru depasirea vitezei. Faptul ca trec masini cu proiectoarele si stopurile de ceata aprinse cand nu e ceata, sau merg pe ceata sau pe inserat fara nicio lumina aprinsa sau cu defecte la sistemul de iluminare etc., p-aia nu-i opresc, desi si de acolo se pot strange amenzi si iar mai si constientiza pe unii "soferi". Sau caz concret intamplat azi la Mioveni (Ag): iese masina dinspre Mioveni pe drumul european Pitesti-Brasov, taie calea unei masini care circula regulamentar, ala e nevoit ca sa evite sa intre in sant, dar BOSCHETARII cu radarul nu i-a nicio masura cu cel ce era sa provoace un accident prin neacordare de prioritate.

Pe acesti BOSCHETARI i-as da afara din politie, n-au ce cauta acolo, din cauza lor s-a ajuns unde s-a ajuns cu ce se intampla azi pe drumuri. Nu trebuie un alt cod rutier, trebuia doar aplicat CORECT cel de acum, pentru ca noul cod nu se va aplica smecherilor la fel cum nu s-a aplicat nici cel vechi.

• Like 1
4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Azi in Mizil,am vazut un agent de la circulatie intr-un logan alb cu nr de MAI, vorbind la mobil in timp ce conducea.Pe el cine-l mai opreste si cine ii da niste puncte+amenda???:uameni

Link spre comentariu

Hai sa va zic una noua....Am tot citit pe aici si chiar amuzat de unii.....

Vorbeam la telefon, greseala clasica- virez la dreapta si 3 motociclisti,ma vad, ma opresc zimbitori....

Apare unul mai tinar ca mine, cu tuleie in barba- se prezinta,cine de unde si motiv ,conversam un pic, imi cer scuze ii dau actele si ii spun ca-i foarte important si trebuie sa continui discutia. Omul, jovial,ma invita sa o fac spunindu-mi ca acum sunt oprit si oricum am luat amenda......

5 minute mai tirziu, se intoarce,amenda 160 lei doua puncte cred, 80 lei in 24 ore.semnez si il rog sa traga o chitanta, intinzindu-i banii,80 lei.....a rezultat o mica cearta ca ce fac eu aici,cum imi permit....plm.....

Trebuie spus ca spre mindria mea sunt un sofer prost ce se deplaseaza de 15 ani incet si cu atentie :grin: nu am mai luat o amemda de aproximativ 3 ani.Stiam ca se poate plati pe loc,mai nou....

In sfirsit, am plecat , am ajuns acasa am platit on-line la ghiseul unic-asa scria pe fituica,care nu s-a sinchist sa-mi dea un mail ca-i totul ok.....

Pe fituica aia nu scrie nimic clar.Daca ai 50 ani esti mincat si bun de plata dublu.

Eu am buletin de Giurgiu si iau amenda in Bucuresti.Unde platesc? Ma duc la Giurgiu pt o amenda de 80 lei?!? Ati luat-o razna?Asa scrie pe amenda....la administratia fiscala de care apartii.....

Niste idiotenii si se mai mira de ce nu platesc oamenii amenzile. Cum PLM sa platesti o amenda normal on-line, fara sa pierzi 30 minute-o ora la coada si trafic sau sa faci 60km?,cind administratia sectorului sectorul 6 nu mai vrea sa primeasca amenzi platite on-line?Astia sunt timpiti? pe ei cine-i trage la raspundere?

Cind ati vazut ultima oara ce scrie pe un PV apropos de plata? o mare pologhie fara inteles...si te trimite la ghiseul online....daca nu stai intr-un oras mare nu poti sa platesti..daca stai in Vascauti ai belit-o esti descalificat.....

MUE...scuze UE in Romania este doar pe hirtie si in antetul actelor oficiale.in rest vor sa platim dar ei nu pot administra nici macar ce se plateste...normal ca nu au bani niciodata.....

Bomboana- ghiseul unic de plata- este o chestie privata,care ocupa de banii statului,ciupindu-i acestuia ceva pentru asta, nu?....statul este prea fraier sa administreze singur...sa privatizam dracului si guvernul....poate asa merge mai bine....pe baza de performanta si cu contract......

Editat de Astral

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare