mita31 Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 Re: "comunitatea autointretinuta fara sistem monetar" Suspectez faptul ca cel care a inceput postul are o varsta apropiata de a mea ...sau chiar mai avansata. Se poate sa ma insel , insa spun acest lucru deoarece aceleasi imagini despre o societate viitoare le aveam si eu in comunism...pe la 17 ani. Să înțeleg că nici măcar nu ați avut răbdarea să citiți de la inceput la sfârșit cele 3 pagini amărâte ale discuției? Se vede clar ce vârstă are inițiatorul discuției, Edy_M - 36 ani. Nu este însă relevant, din punctul meu de vedere. Numai bine! All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 Re: "comunitatea autointretinuta fara sistem monetar" Nici "Comuna 4x4" a lui Petrica nu era o idee rea...... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?40743-COMUNA-4x4 doar ca, intre timp, zona respectiva a devenit teren de vanatoare, iar oamenii aflati acolo au fost, se pare, evacuati : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?42250-10-aprilie-umanitara-la-Ursici!-Deviza-quot-Si-ei-sunt-oameni-quot&p=874334&viewfull=1#post874334 ............. REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 Re: "comunitatea autointretinuta fara sistem monetar" Mai oameni buni, vorbiti de constinta umana inalta, gata sa devina parte a unui efort colectiv ca despre o realitate... Nu este decat o dorinta, un vis! Aveti copii acasa, unii! Nu v-ati intalnit niciodata cu refuzul irational de a face ceva? Nu aveti colegi, subordonati care, indiferent de cu ce ii recompensezi sau ii pedepsesti, nu iau parte la efortul echipei de a atinge o tinta? In teren nu ati dat de parteneri care la greu isi aduc aminte ca trebuie sa se intoarca urgent la civilizatie si va lasa in drum? Voi vorbiti de cei care dezinteresat pun osul la treaba oricand. Eu va zic de partea opusa a scalei unde mult mai multi sunt cei carora le pasa doar de ei. Cum poti elimina egoismul, individualismul? Vorbiti despre distribuirea resurselor dupa nevoi. Ce faceti cand resursele sunt insuficiente? Daca limitezi accesul la ele, incalci principiul de baza, daca nu, in mod evident unii raman fara si, la cum cunosc eu natura umana, intotdeauna vor fi aceiasi fraieri si aceiasi descurcareti. Cum reactionezi cand o anumita resursa este in exces si nu se poate depozita? Nu duce la risipa? Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 Re: "comunitatea autointretinuta fara sistem monetar" interesant este ca un topic deschis azi are atata activitate.....:grin: as vrea sa vad din partea majoritatii care tine discutiile la cote inalte aici...acelasi elan si in topicurile tehnice...in cele cu iesiri in lumea reala....ca la sf-uri va pricepeti :ha: 3 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 (editat) Re: "comunitatea autointretinuta fara sistem monetar" interesant este ca un topic deschis azi are atata activitate.....:grin: as vrea sa vad din partea majoritatii care tine discutiile la cote inalte aici...acelasi elan si in topicurile tehnice...in cele cu iesiri in lumea reala....ca la sf-uri va pricepeti :ha: Pai eu incercasi si un coleg mai vechi si cu mai mult credibilitate imi spuse sa ma axez o perioada pe citit ( la topicurile tehnice ) ...asa ca , nevorbit fiind , m-am slobozit in cele sociale ca sa nu supar tehnicienii mai vechi . Nu-mi lua si clipa asta de maretie, spunand ca si aici trebuie sa ma abtin, ca va parasesc si o sa plangeti dupa mine de o sa vi se innoade lacrimile in barba. :uameni Editat Mai 21, 2013 de JurasikMan 2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 Re: "comunitatea autointretinuta fara sistem monetar" Marius esti fara doar si poate putin rautacios. Nu toti avem muntele in spatele blocului. Asa cum nu toti au garaj in curtea din spatele casei. Oamenii, cand ajung in momente cheie ale vietii, poate in zile in care emotional nu sunt in cea mai buna forma, isi iau libertatea de a visa. Si in marea majoritate a cazurilor visele sunt alimentate cu speranta ca intr-o buna zi, visele vor deveni realitate. Impartasindu-si visele cu semenii si gasindu-le ca fiind unele comune, speranta ca aceste vise vor deveni realitate creste simtitor. Si implicit si direct proportional cu sperantele si asteptarile tale, creste si moralul. Uneori e bine sa crezi si in visele pe care le ai, chiar daca acestea par ireale, desprinse din basme si povesti ptr ca daca ai destula ambitie, asta ptr ca...incercarea niciodata nu are moarte si ca dintr-un miliard de incercari se poate intampla sa ajungi macar odata unde doresti. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 Re: "comunitatea autointretinuta fara sistem monetar" Ioane...ai si tu dreptate...toti mai batem campii din cand in cand...despre femei...despre chefuri celebre.....dar despre utopii sociale....inca nu :grin: dar cum imi spunea cineva,....sunt offtopic.....ma rog....asta-i pct lui de vedere.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Mai 21, 2013 Autor Partajează Postat Mai 21, 2013 Re: "comunitatea autointretinuta fara sistem monetar" Daca va uitati mai bine stimabili domni, am ales sa dau calficative pozitive pentru interventiile voastre, insa cu mentiunea potrivita fiecarui caz! Stiu ca va va surprinde o astfel de alegere, insa acesta este felul meu de a-mi arata "nemultumirea" in legatura cu interventia voastra pe acest topic. Fac acest lucru, tocmai ptr. a demonstra ca nu ma afecteaza in nici un fel parerile voastre contradictorii, aveti dreptul la ele! Ce este trist insa, este faptul ca f. putini dintre voi ati inteles cu adevarat despre ce este vorba, de fapt, nici macar nu ati avut rabdare sa cititi totul cu atentie, sa meditati (cugetati) putin asupra subiectului, inainte sa interveniti. La inceputul topicului am lansat o rugaminte, pe care ati ales sa nu o respectati. Moderatorul acestei sectiuni a permis discutiilor sa mearga in toate directiile (cu toate ca a precizat "...atata timp cat nu se face bascalie..", ori multe dintre domniile voastre ati cam facut asta! Cu cel mai mare respect ptr. libertatea de exprimare si de alegere, eu va salut si ma retrag. Orice interventie pe acest topic (facut "varza calita") mi se pare de acum incolo total inutila. Le multumesc celor care au avut rabdare sa-l citeasca si au avut puterea si intelepciunea sa-l mai si inteleaga. Va doresc tot binele din lume (putin cat a mai ramas), sa va bucurati de el cat puteti! :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 Re: "comunitatea autointretinuta fara sistem monetar" Ce este trist insa, este faptul ca f. putini dintre voi ati inteles cu adevarat despre ce este vorba, de fapt, nici macar nu ati avut rabdare sa cititi totul cu atentie, sa meditati (cugetati) putin asupra subiectului, inainte sa interveniti. Stai linistit, in decursul istoriei umanitatii, au fost multe idei care au intampinat opozitie din partea sistemului, uneori s-a mers chiar pana la executarea celui care a emis ideea respectiva, dar cu toate acestea, lucrurile au evoluat si ceea ce parea utopic la un moment dat, este o realitate cunoscuta si de un pusti de gradinita in zilele noastre. Frica de necunoscut ii face pe multi sa adopte strategia strutului. Frica de stafii este "indepartata" prin refuzul de a crede in stafii. :grin: Cert este ca inca nu a fost atins acel prag critic care va produce transformarea de constiinta necesara acestui salt, la un numar suficient de mare de oameni. Nici macar nu este necesar sa se produca la absolut toti oamenii... Dar psihologii "reputati" au alte preocupari decat acelea de a dezvalui oamenilor realitatea. Au si o scuza: nici ei nu pricep mare lucru din ce se petrece. Important este ca ne indreptam in directia cea buna, cu pasi mici si timizi, dar ne miscam. :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 Re: "comunitatea autointretinuta fara sistem monetar" ma retrag si eu......mai sanatos dezbateri placute va doresc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 (editat) Re: "comunitatea autointretinuta fara sistem monetar" Colegule Edy ...tu vrei sa traiesti in lumea descrisa de tine ? Va fi greu. Tocmai ai dovedit ca nu reusesti sa te adaptezi la pareri contradictorii cu ale tale. Tu unde te situezi in societatea asta ? Uite cum am inteles eu postul initial : - eu ( edy ) am niste idei despre cum ar putea functiona o societate care inca nu exista. Daca aveti sugestii pozitive , va rog sa le impartasiti ...daca sunt negative ...va rog sa va abtineti. Adica , care nu suntem de acord cu tine nu prea avem ce cauta in raiul social mai sus descris. Din cate lume a postat aici , cate sugestii pozitiv-constructive ai obtinut ? Uite ca ti-am urmat sfatul si am citit cu atentie toate postarile , dar nu am gasit nimic care sa "imbunatateasca" functionarea sistemului tau. Cativa din cei care am postat , am incercat sa explicam de ce ( dupa puterea noastra de intelegere ) un asemenea sistem este greu sa supravietuiasca. ASta te-a deranjat asa tare ca ne-ai plamuit cu niste calificative pozitive ...ca sa ne arati tu ceva ( ca tu ai fi hala pozitivul si noi opusul - cum ar zice Becali , noi suntem din tara lui Satan si ideea ta se scurge dinspre tara lui Dumnezeu ) . Acum , sau suntem ( cei care s-au obosit sa raspunda ) cu totii , niste prostoveni care nu avem capacitatea de a intelege Nirvana asta nemonetara , sau sistemul descris are niste probleme grave care in ochii nostri profani nu permit functionarea lui. Eu zic sa ne ierti ( sincer vorbind , ma intereseaza in special iertarea mea personala ...ceilalti sa se scuze singuri daca au chef ) si sa nu ne iei inapoi calificativele pozitive , ca cel putin eu , imi propusesem sa avansez rapid macar cu calificative din posturile cu caracter social daca in cele tehnice mai am de citit . :grin: Ioane...ai si tu dreptate...toti mai batem campii din cand in cand...despre femei...dar cum imi spunea cineva,....sunt offtopic.....ma rog....asta-i pct lui de vedere.... Asta-i o idee geniala. De ce sa nu deschidem si un topic despre femei ...ca sa fim on-topic ? Editat Mai 21, 2013 de JurasikMan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 Re: "comunitatea autointretinuta fara sistem monetar" Răutăți gratuite, la tot pasul. După cum spuneau deja și alți colegi există astfel de structuri sociale, care funcționează, sunt și niște legături către acestea pe paginile anterioare, dar poate unii nu înțeleg engleza. Există în U.S.A., în Canada și ele se autogestionează și se autodezvoltă într-un mod absolut corect. La noi nu se poate nici măcar discuta despre acest subiect, pentru că suntem cu cel puțin 50 de ani în urmă - ca dezvoltare intelectuală, nu vorbim din punct de vedere economic aici. Așa că, nefiind ”open-minded“ cum ar spune americanul, trebuie să mai discutăm peste vreo 50 de ani. Numai bine! All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 Re: "comunitatea autointretinuta fara sistem monetar" Bre Jurasice, eu cred ca tu Jurasik exagerezi ... O rasari la voi la munte soarele mai tarziu ...dar totusi ...hai sa pastram putina decenta. De ce sa nu deschidem si un topic despre femei ...ca sa fim on-topic ? Poate binevoiesti a ne-o explica si noua pasta ...Stai rau cu dragostea asa de tanar de te gandesti sa deschizi topicuri de genul asta? Nasol ... Replica asta chiar ca e iesita destul de mult din tipare ...si nu isi avea locul aici. Parerea mea. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 Re: "comunitatea autointretinuta fara sistem monetar" Scurta mea interventie pe acest subiect, care dealtfel il gasesc destul de interesant, nu as dori sa fie interpretata drept misto ieftin. "Cand esti trist si deprimat, sa-ti amintesti ca demult, ai fost cel mai rapid spermatozoid". Asadar...trecand peste aspectul amuzant....competitivitatea este o chestie pe care o avem in gene. Si treaba asta, vrem, nu vrem....mai devreme sau mai tarziu va iesi la suprafata. Inevitabil. Si de aici decurg o gramada de probleme. Mai mult.....de ce 1 ora la un doctor valoreaza cat 3 ore de gradinarit ? De ce nu 2 ore ? Conform caror criterii este cuantificata munca prestata de fiecare ? Este greu sa concepi un astfel de sistem, din punctul meu de vedere echivaleaza cu explicatia lui Galilei a unuia dintre principiile mecanicii (1994, manualul de fizica, Principiile mecanicii newtoniene) - sper sa nu gresec prea tare. (Sisteme de referinta inertiale etc...) Numai bine ! NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
semaca Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 Re: "comunitatea autointretinuta fara sistem monetar" Am vrut sa ma bag si eu in discutie...dar aproape tot ce voiam sa spun , s-a spus destul de repede ( Marius turagmes, sean 70, jurasic man) ...ma intreb care a fost logica acestui topic???:sh2...doar o idee "pozitiva" as mai adauga despre acest kibutz cu iz de comunism primar: as da oricat sa-l vad pe yonutzozaur muncind linistit intr-o astfel de societate...si ma intreb la care categorie s-ar incadra???:ha::ha::ha: Offroad Racing Romania - the ORIGINAL since 2006 Membru Club T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 Re: "comunitatea autointretinuta fara sistem monetar" Yonutz, presupun ca ai experienta a ce inseamna postarea pe forumuri. Presupun ca iti dai sema ca si eu o am. Mai presupun ca toti care au aceasta experienta stiu ca simpatii si antipatii se nasc spontan si raman ...pana cand plecarea unora de pe forum "ii va desparti". Situatia asta este fara iesire. Si asta stii. Daca eu iti demonstrez strict la obiect ca am preluat doar o idee ( deplasata sau nu , nu sunt eu cel care a adus-o in discutie ) si din cauza simpatiei pentru cineva ...si posibilei antipatii pentru altcineva, ai gasit ca este momentul sa iti faci simtita prezenta " strict obiectiv " penalizand oarecum o idee lansata de o persoana de care te leaga oarece evenimente trecute , dar "sutata" de cineva pe care , probabil te mananca oricum degetutele alea iuti ale tale sa il "penalizezi " ....in aceasta situatie vei fi tentat sa argumentezi pe o multime de randuri ca intentiile "creatorului " si ale " pasatorului " au fost diferite si asta justifica dreapta ta interventie. Tehnic , nu este nici o diferenta. Dar e greu sa inghiti asta. Eu , spre deosebre de multi vizionari neintelesi , cand dau de greu , ma mobilizez si ma bat. Nu plec. Nu dau calificative. Stau si ma lupt. Argumentez. Asa am facut toata viata si asa o sa fac si de acum inainte. Cum o rasari soarele la mine la munte ? Cred ca la fel cum rasare si la tine cu mentiunea ca eu il vad de dimineata si pana seara , nu mi-l ascund blocurile. Te satisface explicatia ? Sau trebuia sa plec si eu smiorcaindu-ma , ca lumea e rea si nu intelege ce viziuni am eu ...ba mai mult , ma bascaleste . Tie ti se pare ca genul asta de oameni sustin noi tipuri de societati ? Ti se pare ca o persoana care nu a reusit sa se faca inteleasa unui grup restrans de forumisti este capabila sa se faca inteleasa multimilor locale, nationale, continentale si intr-un final apocaliptic, planetare ? Bre ...pe ce lume traiesti ? Cum suna discutia asta la un foc de tabara? Cu o bere in nas si niste jumari siroind prin barba ...un nene pe nume Edy , se uita cu parere de rau la o gloata de tampi ...si se duce in cort sa suspine pana dimineata , ca neandertalii cu care a stat la poveste , nu ii impartasesc inaltele viziuni. Pai ai rade pana dimineata Yonutze , cu sughituri. Dar , tu ai aparut , ai sesizat , ai penalizat ...ma uit la ceas ca e 12.58 ...cred ca te-ai si culcat ..si eu postez aici ca am baut 3 cafele si n-am somn . Se duce dreaq pamantul asta . 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 (editat) Re: "comunitatea autointretinuta fara sistem monetar" @Semaca In mod sigur intr-o astfel de societate m-as face direct doctor ...iar tie ptr o ora de consultatie ...ti-as solicita 10 ore de gradinarit ...asa deh ...ca intre cunostinte ... sa fie un targ corect ...Singura problema ar fi ca ...n-as fi atat de convins ca ai scapa doar cu o singura sedinta! Iti dai seama ca prima oara cand as ajunge intr-o astfel de societate ar trebui sa intind o gramada de gard, sa-mi fac gradina serioasa, ca pentru tine! @Jurasik 1. Toata presupunerile tale sunt false ... a) nu postez decat aici pe club4x4 ...desi am conturi pe mai multe forumuri. Sincer mi-am facut conturi pe forumuri ca sa am acces la informatie (citesc foarte mult). Am cont atat pe forumuri din tara cat si pe forumuri de afara. b) eu nu voi presupune ca si tu ai experienta. Ptr ca subiectul asta nu ma intereseaza. c) toate simpatiile si antipatiile in mediu virtual nu au nici o legatura cu realitatea. Aparentele pot provoca groaznice confuzii uneori. d) m-a deranjat afirmatia "topic despre femei ca sa fim ontopic". Sincer mi se pare o jignire la adresa colegului care si-a expus un punct de vedere pana la urma indiferent care a fost el. e) daca urmaresti cand postez eu o sa constati ca nu dorm mai mult de tz ore pe noapte. Iar partea cu degetele iuti ...scuza-ma ...iar mi se pare o utopie f) la partea cu soarele si blocurile iar e fals ce afirmi ptr ca stau la curte ...intre case... 2.Trebuie pana la urma sa fim ingaduitori cu oamenii din comunitate, indiferent cine sunt si ce gandesc. Te-am "taxat" fix ptr afirmatia aia ...si nu din alte considerente. 3.Eu nu trebuie ca sa beau cafea ...ca sa stau treaz ... si asta de multi, multi ani ... 4.Nu iti cere nimeni sa respecti cuiva viziunile ...si nici sa fi pe aceeasi lungime de unda cu el. Dar totusi hai sa incercam sa ne respectam colegul ...sa pastram putina decenta, mai ales in conditiile in care PRESUPUN ca habar nu ai cine este in realitate 5.Toate problemele astea vor fi rezolvate ...by default face-to-face intr-o anume zi, dintr-o anume luna, intrun anume an ...asa cum zici tu ...in jurul unui anumit foc in fata unor carafe cu un anumit vin...:grin: 6.Nici eu nu sunt genul smiorcaitor ...Si cred destul de mult in fortele mele ...asa cum cred ca te pot bate in argumente pana la anul pe timpul asta ...ca afirmatia ta e deplasata si jignitoare. 7.Si spre surprinderea ta sau nu ...eu ..."vara ...nu dorm, nu am somn" asa cum de altfel ...nici iarna ...nu pot dormi ! :B :wink::h5 8.Sper ptr acest post sa nu-mi porti pica ...daca vrei ...si totusi exista dorinta de razbunare iti pot da numarul la masina ...si sa-ti spun cand trec prin Codlea ...sa-mi arunci "la inaintare" binemeritata mana de cuie ...:grin: :h5 Utopie, neutopie ...astia suntem si unii dintre noi destul de greu de schimbat! :wink: Editat Mai 21, 2013 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 (editat) Re: "comunitatea autointretinuta fara sistem monetar" Citiți ceva interesant despre noi. Despre noi, oamenii. Vă recunoașteți pe voi sau pe cei de lângă voi în tipologiile descrise mai jos? Mi s-a părut extrem de interesant și chiar foarte aplicabil chiar și aici pe forum! ”Cum sa recunosti si sa te feresti de cele 7 tipuri de vampiri sociali? Scris de Marian Rujoiu, Specialist Negociere - Extreme Training http://www.traininguri.ro http://www.marian-rujoiu.ro Vampirii sociali sunt peste tot, uneori sunt deghizati chiar în prieteni. Ce fac vampirii de obicei? Lasă fără energie si fără sânge victimele. De obicei acestia actionează pentru a-si transforma victimele tot în vampiri asemenea lor. Vampirii, asa cum îi stim din povesti, din mituri sau din filme seamană foarte mult cu vampirii sociali din zilele noastre, numai că cei din zilele noastre sunt cu mult mai multi si actionează mult mai rafinat. Dacă vampirii mitici sugeau sângele victimelor până când victimele rămâneau fără vlagă si se transformau apoi în vampiri, vampirii moderni, vampirii de astăzi îsi secătuiesc victimele de energie. Energia este un dar pretios oferit omului. Energia ne ajută să actionăm, să ne bucurăm, să muncim, să mergem, să avem rezultate, să iubim, să scriem, să învătăm, să ne ajutăm semenii, să ne ajutăm pe noi, să zâmbim, etc. Energia ne dă ocazia să facem tot ce-i plăcut si bine pentru noi si semenii nostri. Acest subiect nu este unul comod pentru că poate deja intuiti ce sunt de fapt vampirii sociali si poate cineva apropiat vouă sau chiar dumneavoastră ati putea fi uneori, însă nu-i niciodată târziu să vă oferti ocazia de a deveni mai buni. Acest articol va fi însă util în primul rând oamenilor care vor să identifice vampirii sociali din jur si să se ferească de ei. Mai departe voi face o descriere a acestora si o clasificare pentru a fi mai eficienti în lupta cu ei, urmând ca apoi să dau câteva indicatii despre cum ne putem feri de ei. 1.Vampirul neputintei. Acest vampir social suge energia celor din jur spunându-le că nu or să reusească niciodată. Dacă întâlneste un om care si-a propus să realizeze ceva face tot posibilul pentru a-l seca de energie. Îi repetă la nesfârsit că nu va reusi niciodată, că este prea greu, că este imposibil sau că este nerealist. Va încerca să-l convingă pe toate căile că trăieste cu capul în nori, că nu este racordat la realitate. Asemenea vampirilor acesta încearcă să-si convingă victima să devină una asemenea lui, adică o persoană lipsită de energie si de încredere în fortele proprii. Vedem asadar cât de rafinat actionează acest vampir. Recunoastem rapid acest vampir întrucât nu a realizat mai nimic niciodată si ca urmare nu permite celor din jurul lor să realizeze ceva fie că este vorba de viata personală, fie că este vorba de viata profesională. 2.Vampirul invidei. Acest vampir atacă acei oameni care au deja realizări. El încearcă să-i convingă pe cei care au realizat ceva că este cu totul întâmplător, puteau să esueze la fel de bine. El spune fie că au realizat pe căi necinstite fie că au avut un norc care nu va tine mult. Acesti vampiri invidiază oamenii care au un mic business sau unul mare, îi invidiază pe cei care au acumulat ceva material, ajungându-se până la invidii mai rafinate cum ar fi: invidiază familiile care sunt fericite, care au copii fericiti. Acesti vampiri sociali cufundati în nimicnicia lor invidiază tot ce este bun în lume. Asemenea vampirilor neputintei nici ei nu reusesc să aibă nimic bun în viată din simplul motiv că aceste gânduri negative nu vor atrage nimic bun în viata lor. Cu cât vor gândi mai murdar cu atât viata lor va fi mai murdară. Este o lege simplă care functionează în tot universul. Primesti ceea ce oferi! Ei vor oferi doar invidie si gelozie, vor fi permanent nefericiti si au un scop precis în a ataca semenii si prietenii lor care au succes si sunt fericiti. Ei încearcă să intre în viata lor să distrugă tot ce este bun, iar dacă nu reusesc încearcă în cercul lor social să facă acest lucru. Izolat, acestia au si reusite, lucru care-i motivează să continue demersul lor absurd. 3.Vampirul greselii. Acest vampir stă la pândă zile, luni, săptămâni în sir pândind greseli. Pe acest vampir îl vom întâlni la tot pasul, la serviciu, în familii, în diferite cercuri sociale . Vei recunoaste usor acest vampir întrucât vei observa că este fericit când găseste victime care au făcut greseli. Atunci actionează cu brutalitate având în acelasi timp o licărire ciudată în priviri bucuros că în sfârsit ai gresit. Imediat ce identifică o greseală ei sar asupra victimei secătuind-o de energie. Ei extrapolează greseala reducând sensul vietii persoanei în cauză la greseala respectivă. Acest vampir are avantajul că poate identifica concret o problemă. Scopul acestui vampir este de a distruge încrederea în sine a persoanei si de a arăta celor din jur acest caz . Cu cât va identifica mai multe victime cu atât se va hrăni mai mult si va deveni mai puternic. Acesta suge energia victimelor mergând până la a distruge o carieră sau o viată personală. La fel ca si ceilalti vampiri încearcă sa câstige adepti din rândul victimelor. De obicei pe acesti vampiri ii vei reunoaste usor pentru că nu încearcă să facă nimic deosebit cu viata lor. Teama de a gresi este atât de mare pentru ei că vor accepta să facă numai acele lucruri care presupun un grad de risc foarte scăzut. Uneori acesti vampiri merg până acolo si creează un mediu în care victimele pot să gresească, într-un anumit fel de a spune, ei întind capacane. 4.Vampirul conflictelor. În acest caz avem de-a face cu un vampir rafinat. În forma lui cea mai simplă el intră în conflict cu diferiti oameni secătuindu-i de energie. Forma periculoasă a acestor vampiri sociali este devastatoare când generează conflicte între oameni. El dezvoltă strategii prin care reuseste să pună două persoane în conflict sau două grupuri. Merge oarecum si după principiul dezbină si stăpâneste. Pe parcurs va interveni discret în conflict, ajutând fiecare parte. Scopul lui nu este să câstige o anumită parte, ci să genereze acel conflict imens care va reusi să devasteze ambele părti. Uneori după ce a provocat conflictul încearcă să joace rolul salvatorului încercând să medieze conflictul între cele două părti, când de fapt scopul lui real este să se asigure că acel conflict va continua până la final. Acesti vampri vor deveni mai puternici pe măsură ce generează mai multe conflicte. Uneori generând un conflict urmăresc atingerea unui scop mai egoist pentru ei (acumulare materială, avansare în carieră, etc ) 5.Vampirul Binelui. Această specie de vampiri este destul de greu de identificat. Ei joacă rolul salavatorilor de obicei si se deosebesc cu greu de salvatorii autentici. Acesti vampiri simulează că doresc binele semenilor sau al societătii când de fapt această atitudine o folosesc doar pentru a deschide usi. Acestia sunt un fel de diavoli care umblă cu icoane în mână. Acesti vampiri sunt cei care lucrează cu o agendă ascunsă, au planuri bine puse la punct, efectele fiind cu atât mai devastatoare cu cât apar mai tarziu. Acesti vampiri nu au o inimă cu adevărat curată ei căutând victime inocente cu ajutorul cărora să-si pună planul în aplicare. Când întâlnesti un salvator încearcă să gândesti mai mult în perspectivă, să vezi care sunt consecintele actiunilor propuse peste un an sau mai mult, cere detalii si cercetează aspecte în aparentă neimportante. În plus, poti verfica informatiile prezentate de acestia pentru a te asigura dacă ai de-a face cu un salvator autentic sau cu un vampir deghizat. 6. Vampirul Arogantei. Această specie de vampiri sociali se conideră atotstiutori. Ei minimizează orice efort, se consideră superiori si au un sentiment plăcut când cei din jurul lor se simt tristi, neplăcuti sau neputinciosi. Vampirul arogantei pretinde că are toate răspunsurile din lume, singurele opinii adevărate fiind ale lui. El este centrul universului! Îi lipseste măsura, respectul si bunul simt. Seacă de energie pe cei din jurul lui prin atitudinea sa, prin minimizarea oricarui efort depus de cei din jur, nimic nefiindu-i pe plac. În esentă acest vampir îti ascunde slăbiciunile si neputinta. 7.Vampirul victimizării. Aceasta este o specie de vampiri rafinati. Ei caută atentie permanent si se victimizează. Ei vor să se înconjoare de salvatori, însă nu vor permite nimănui să-i salveze cu adevărat pentru că rolul de victimă este unul pe care-l vor juca toată viata în unele cazuri. Acesti vampiri acuză societatea, acuză colegii sau partenerii de viată de situatia în care se află . Acestia se plâng în permanentă dând vina pe soartă pentru situatia în care se află. Dând vina pe soartă ei au scuza de a nu iesi din această situatie. Ei strâng continu dovezi că sunt victime. Ei îsi sug de energie potentialii salvatori, scopul lor fiind acela de a strânge adepti. Vampirii victimizării nu se simt responsabili de situatia în care se află si asemenea vampirilor invidei vor încerca să distrugă armonia acolo unde o identifică. Ei joacă rolul de victimă nu doar în cercuri sociale, ei intervin chiar la serviciu sau în cupluri fericite. Sunt fericiti dacă fac parte dintr-o dramă unde joacă rolul principal. La cel mai mic semn că pot fi salvati fug si îsi caută alt salvator. Cersesc o fericire si o atentie care nu folosesc la nimic, nici pentru ei nici pentru altii, doar seacă de energie victimele. Acesti vampiri sociali sunt deosebit de periculosi întrucât aplează la ce-i mai bun în oameni si anume dorinta acestora de a ajuta. Aceste victime sunt fericite dacă găsesc foarte multi salvatori si cu cât va avea mai multi cu atât va crede mai mult că este într-adevăr o victimă. CUM NE APĂRĂM? S-ar putea expune solutii separate pentru fiecare specie, în esentă toate au un numitor comun. Acesti vampiri sug energia celor din jur, întind capcane si caută să convertească alti oameni. Fiecare dintre acesti vampiri a facut din stilul său un mod de viată, o credintă de nestrămutat. Modul lor de a fi si de a actiona ascunde lipsa unor valori, a unor slăbiciuni si semnele unei neputinte de a se racorda social. Aceste specii de vampiri sociali pot fi rezultatul unui dezechilibru emotional sau a unor tulburări comportamentale. Vampiri sociali sau energetici cum mai sunt numiti, au devenit astfel ca urmare a convertirii lor de către alti vampiri. Ca de orice lucru de care dorim să ne apărăm este nevoie în primul rând să recunoastem pericolul. Să identificăm corect atunci când avem de-a face cu un vampir social si să nu reactionăm imediat. Atentie, acesti vampiri nu se vor multumi să vă retrageti, vă vor urmări până intrati în acord cu ei. Prin urmare pasii apărării sunt următorii: 1. Identificăm corect vampirul cu care avem de-a face 2. Nu reactionăm imediat. 3. Încercăm o retragere elegantă (de preferat să ne retragem cu mult înainte de a ne prinde în jocul lor). 4. Dacă suntem totusi prinsi în jocul acestor vampiri sociali este inutil să încercăm să ne luptăm cu ei. Trebuie numai să ducem o luptă cu noi pentru a ne păstra cumpătul, valorile si directiile de actiune stabilite initial si să iesim din joc pe cât posibil de repede. 5. Limitează pe cât posibil timpul petrecut cu acesti vampiri. 6. Construieste-ti o aură si imaginează-ti că nimic nu poate trece prin ea. Nimic rău nu va intra la fel cum nimic pozitiv din ceea ce ai nu va iesi. Vizualizează această aură, zâmbeste si fi optimist. Este un remediu bun care va îndepărta vampirii. 7. Poti încerca folosindu-te de respiratie, atunci când un asemenea vampir se năspusteste asupra ta să-ti sugă energia. Inspiră profund de 5-6 ori, gândeste-te la lucrurile cu adevărat importante pentru tine si fii fericit/ă că nu te-a prins în capcană. 8. Nu-i contrazice dar nici nu te pune de acord cu ei. Încearcă să adopti o pozitie neutră pe cât posibil. Este cea mai sigură atitudine care va bloca vampirul social să devină extrem de violent. 9. Păstrează distanta fată de acesti vampiri, de cel putin câtiva metri, nu-i lăsa să intre în spatiul tău intim. Nu le face favoruri dar nici nu încerca să-i distrugi. Încercând să te lupti cu ei, acestia vor deveni mai puternici. 10. Dezvoltă-te, perfectionează-te si crezi în puterile tale si în potentialul celor din jurul tău. Doresc să mentionez că sunt aspecte negative si aspecte pozitive în comportamentul acestor vampiri. Poate sunt si victime reale sau critici pertinenti de exemplu. Problema apare când acestea sunt puse în slujba răului si vampirii devin tot mai răi, tot mai agresivi, tot mai nimicitori cu semenii lor. Aceste specii de vampiri nu apar neapărat doar prin formele enuntate, pot fi si combinatii între două sau mai multe tipuri de vampiri sau alte tipologii la care eu nu m-am gândit. Acesti vampiri sociali pot fi salvati, cu greu însă. Necesită timp, perseverentă, diplomatie si răbdare. Poate în viitor voi expune si metode de covertire a acestor vampiri în oameni. Ce faci dacă esti unul din acesti vampiri? Ai varianta de a continua convins fiind că nu vei aduce nimic bun în viata ta sau poate vei constientiza că poti si meriti mai mult! Poti să iubesti, să ierti, să zâmbesti, să-ti faci un rost în viată. Solutii există, sunt mai aproape decât îti închipui. Închei cu speranta că v-a fost utilă această abordare. Sper ca de acum să vă feriti mai mult de acesti vampiri sociali si să vă tineti la distantă. Vampirii care nu vor fi pregătiti să renunte la acest mod de a fi cu sigurantă vor nega cele scrise. Este în regulă, va veni un timp când veti fi pregătiti cu adevărat. Îndrăzniti să visati si să sperati! Fiti mai toleranti si iubiti-i mai mult pe cei de langă voi si tot ce este bun in voi.“ Numai bine! Editat Mai 21, 2013 de mita31 1 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Mai 21, 2013 Partajează Postat Mai 21, 2013 Re: "comunitatea autointretinuta fara sistem monetar" Mai colegilor, cred ca e timpul sa va mutati pe topicul noctambulilor! :wink: Jurasik-ule, daca citeai atent postul nr.1 te prindeai ca sistemul social in discutie nu este creatia lui edy_M si nu intentina sa conduca el acea lume, ci este o idee preluata, asumata de creatorul ei ca nefinalizata si propusa pt imbunatatire. Poate ca edy_M nu este intr-o dispozitie excelenta in seara asta, cum sigur ti se mai intampla si tie, doar ca tu reactionezi diferit de el, pt ca nu-i asa, toti oamenii sunt unici, in felul lor. Intr-o lume alienata si bazata pe cele mai cretinopate principii si valori, in care sigur nu va simtiti fericiti si impliniti, merita macar sa cugetati mai profund atunci cand intalniti idei mai elevate. Ca sa intelegi ce inseamna trecerea timpului, experienta, jocurile de interese, gandeste-te doar ca, daca acum fix 24 de ani ti-ar fi spus cineva ca in 2013 tara asta va fi in buda in care este acum, si ca mult asteptatul si poleitul "capitalism" e de fapt o mare teapa, nu ai fi crezut. Economic e groaznic, social e groaznic, politic e fara sperante, iar daca nu se va petrece ceva neintarziat, va deveni si mai cumplit. Cum am zis si mai sus, cu toate aceste, sunt inca multi romani care nu realizeaza situatia reala in care ne aflam. Dadea cineva un exemplu cu broasca pusa la fiert: daca incerci sa bagi o broasca intr-o oala in care deja fierbe apa, ea se va zbate, va sari si va reusi sa iasa din oala, insa daca o pui in oala cand apa e rece si apoi o pui la fiert, se va obisnui treptat cu temperatura tot mai ridicata, iar cand se va prinde ca e nasol, va fi deja fiarta si nu va mai putea reactiona. Ei, cam asta este starea actuala, si strategia aplicata de sistem: ne-au adus treptata si pe nesimtite la starea in care ne aflam acum, si a devenit aproape imposibil sa mai reactionam. Dar asta nu inseamna ca nu exista scapare, ca nu se poate face nimic. Trebuie schimbata putin doar optica, perspectiva din care privim situatia. Si topicul asta are acest scop, cel putin asa am inteles eu. Pentru ca daca am fi convinsi ca nu exista scapare, haideti sa ne calcam cu simexurile pe freza (cerinta minima obligatorie MT) si gata, terminam balciul! Ce sa ne mai tot stresam ca ne pun astia taxe noi, cresc taxele si impozitele existente, cresc amenzile, inventeaza amenzi noi, nu se mai dau pensii, iti iau casa, masina, hainele de pe tine ca nu-ti mai poti plati ratele la banca, fac motorina 10 lei/litru fara sa creasca si veniturile, iti baga in mancare si bautura toate toxinele posibile pe care le-a generat industria lor, blocheaza economia cu legi fiscale aberante si taxe mafiote (bine, ca asta ii "deranjeaza" doar pe intreprinzatorii cinstiti, ca pe ceilalti ii doare la basca)... Mda, traim intr-o lume mirifica, ce bine ar fi sa nu se schimbe niciodata! Nu-i asa? Si nu-mi bagati aia cu "romanii sunt de vina" pt ca in '90 cand ma uitam la TV la nemti, m-am jurat ca aia-s cea mai tembela natie care exista pe Terra, daca se uita la asa ceva, si deci apreciaza acele "valori". Apoi au inceput sa ne spele creierele si noua romanilor, si in mare parte chiar au reusit. N-as vrea sa dezlantui semi-psihologul ne-reputat din mine... dar... ultima ta postare a fost pe langa... Poti combate argumentat o idee, poti sa preferi parerile tale personale... dar lasa-i si pe altii sa le aiba pe ale lor. O vorba din popor spune ca "cel intelept cedeaza primul". Dincolo de toate astea, faptul ca oamenii care populeaza forumul asta se deschid si impartasesc din ideilor lor, si nazuintele lor, nu poate fi decat benefic pentru asa-zisa "comunitate". Ar ajuta oamenii sa se cunoasca mai bine, sa se regaseasca in ceilalti si sa se apropie mai mult, ar sparge barierele egoismului si ale orgoliului off-road-istic, si de ce nu, ar contribui la crearea unei lumi mai bune. Inchiderea in carapacea personala nu ajuta cu nimic. In ziua in care motorina sau benzina va fi 10-20 lei/litru la acelasi nivel al veniturilor, cand impozitele pe masini vor fi cat 2-3 pana la 4-5 salarii medii pe luna, cand toate drumurile vor fi cu taxe si orice cm de teren fara drum, calcat, va "costa" 1 salariu mediu si 10 puncte de penalizare, cand vei avea nevoie sa muncesti 1 an de zile ca sa-ti permiti 4 anvelope noi la masina, atunci degeaba o sa va intrebati: "dar oare eu ce-am facut in tot acest timp, cum de nu mi-am dat seama ce se petrece?". Vi se pare un scenariu utopic? Sunteti extrem de optimisti daca credeti asta, avand in vedere trendul actual care este REAL. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 Re: "comunitatea autointretinuta fara sistem monetar" Imi permisesem aroganta sa intreb si eu cate ceva: In o societate in care membrii ei au acces la resurse dupa necesitate ce se intampla cand resursele nu acopera necesarul? De exemplu recolta proasta face ca pentru un an sa nu fie paine destula. Sau intr-o zi se trezesc ca vor caviar mai multi decat a fost prevazut anterior. Intr-o societate unde fiecare munceste la ce se pricepe mai bine (si ce doreste sa faca) ce se intampla cu meseriile pe care nu le vrea nimeni sau la care nu se pricepe nimeni? Ce se intampla daca numarul celor care se pricep/vor o anume meserie depaseste necesarul? Ca sa iau exemplul zilelor noastre pacatos de capitaliste: toti vor sa fie economisti, nimeni nu vrea sa fie vidanjor sau gunoier. Falanster, kibbutz, amish, hutteriti toate comunitatile astea au in comun traiul minimalist si concentrarea pe asigurarea necesitatilor de baza si pe lucrul pamantului. Cum se impaca asta cu actualul sistem hiperurbanizat si plin de fite? In acelasi timp: evreii au cladit baza tarii lor bazandu-se pe genul asta de organizare, kibbutzul. De ce nu este si acum la baza societatii lor? Asta nu cred ca e parte a ideii originale dar am citit ceva de "o ora de doctorit = trei ore de gradinarit". Cine stabileste mercurialul si pe ce baza? E fix, sau e variabil in functie de nevoi? Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 (editat) Re: "comunitatea autointretinuta fara sistem monetar" Se pierde din vedere esentialul: si anume ca aproape toti aveti tendinta sa judecati prin prisma actualului sistem, ceea ce conduce evident la ideea ca este imposibil de trait intr-un alt sistem. Tot din cauza asta ganditi ca resursele ar fi limitate, si trebuie sa va contrazic: ele sunt nelimitate. Doar par limitate deoarece ele sunt concentrate in mainile catorva smecheri de pe planeta asta. Dupa unele surse, in acest moment exista cam 6000 de inventii brevetate care ar putea schimba fata lumii intr-un timp extrem de scurt, insa aceste brevete au fost cumparate si puse la pastrare de cei care controleaza resursele clasice. Va dati seama singuri si de ce. In concluzie, problema nu este ca "nu se poate" ci ca "nu se vrea", ceea ce este cu totul altceva. De ce vor toti sa fie "economisti"? Pentru ca asa i-a invatat actualul sistem. De asemenea, vad ca se tot vehiculeaza ideea ca traiul intr-un astfel de sistem cu adevarat liber si relaxat ar insemna o intoarcere la o conditie primitiva, la munca pamantului si atat, etc. Chiar nu realizati cum va limitati singuri? Cine a spus asa ceva? Si ma refer in primul rand la primul post care a initiat aceasta discutie. Orasele metropola sunt intr-adevar o problema, si pot pune pariu cu oricine ca intr-un viitor (oarecare) ele vor dispare, deoarece sunt o aberatie, au fost gandite asa doar pt a comasa cat mai multi oameni pt a-i controla mai usor, pt a-i ingenunchia in caz ca vor sa se razvrateasca. Ganditi-va ce s-ar petrece in Bucuresti daca cineva ar opri alimentarea cu apa, gaze, curent, salubrizare. Ca sa nu mai vorbesc si despre aprovizionarea cu alimente si apa... In viitor, o parte din aceste metropole se vor trasforma in centre de cultura, iar oamenii vor trai liber in comunitati mai mici si bine inchegate. E drept ca va fi un proces destul de lung, dar acolo se va ajunge. Iarasi, va legati de povestea aia cu echivalarea orelor de munca... de parca asta este deja o lege si este acum in dezbatere publica. Oameni buni, ala era doar un exemplu fara pretentia de regula. Cel care a conceput acel text, spune clar ca se asteapta ca el sa fie imbunatatit prin contributia altor oameni... Deci care e problema pana la urma? Nu credeti ca va impiedicati de amanunte pe care le transformati apoi in veritabile obstacole, doar ca sa va justificati optiunea pt "locul caldut" pe care il ocupati acum? De fapt, marea problema a viitorului nu va fi gasirea de resurse si tehnologii avansate, pt ca ele exista deja, ci va fi tocmai readaptarea omului la un stil de viata sanatos, armonios, bazat pe valori autentice si profund transformatoare. Impacarea omului cu ideea ca nu mai trebuie sa se agite pt nimic, sa mai dovedeasca ceva, sa faca eforturi si sa dea din coate ca sa castige mai mult, sa-si permita un confort mai mare, sa fie privit cu admiratie si chiar invidie ca EL este un om "realizat", are o functie importanta sau a reusit intr-o afacere, si mai mult, sa nu-i mai dirijeze nimeni viata, sa fie cu adevarat liber in orice moment sa faca ceea ce-si doreste respectand doar elementarul bun-simt... Infricosator, nu-i asa?! :grin: Editat Mai 22, 2013 de Optimus tastatura de cacao :D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 Re: "comunitatea autointretinuta fara sistem monetar" Optimus...intr-adevar e infricosator sa depinzi de "bunul simt" al semenilor! Sa presupunem ca exista acele inventii care ar asigura energia ieftina sau gratis (sincer ma cam indoiesc de lucrul asta) si ar fi distribuita tehnologia populatiei - cum ar fi ea folosita? Spre exemplu (extrem) sa zicem ca ar exista tehnologia care ar permite transformarea materiei in energie (sau invers??:grin:) dupa celebra formula relativista a lui Einstein E=mc2 - cine m-ar putea apara pe mine ca individ (sau ca societate) de un exaltat idealist (sau "taliban" religios,mai periculos) care ar ajunge la concluzia ca vrea un nou inceput intr-o alta lume? Societatea in care traim functioneaza prost datorita oamenilor iar utopiile voastre ar functiona dezastruos din aceeasi cauza:natura umana - oamenii nu au fost,nu sunt si probabil nu vor fi egali niciodata iar nivelarea "cu buldozerul" nu da rezultate. In concluzie parerea mea e ca va irositi energia pentru un concept mult prea idealist si total nesustenabil in viata reala in viitorul apropiat. Uite un fragment din "Legile Belagine",poate ne ajuta sa vedem lucrurile mai nuantat,nu numai in alb si negru: "Cel tulburat vede binele ca bine si raul ca rau, este atras de una si fuge de cealalta, dar inteleptul vede si frumosul si uratul, simte si frigul si caldura, si finetea si asprimea, aude si placutul si neplacutul, gusta si dulcele si amarul, simte si mireasma si duhoarea si nu face judecata intre ele. El vede deslusit ca firea lucrurilor este in toate, caci frumosul din urat se trage si uratul din frumos, dulcele a fost amar la inceput si se va face iarasi amar, placutul se naste din neplacut si neplacutul din placut. Si toate acestea lumineaza sufletul inteleptului pentru ca cele bune si placute hranesc si bucura trupul si simturile sale, iar cele neplacute neinteleptului hranesc mintea si intelepciunea sa, caci vede innoirea lucrurilor si semintele viitoarelor bucurii." Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 (editat) Re: "comunitatea autointretinuta fara sistem monetar" Pentru toți care nu cred că se poate și că deja funcționează asemenea comunități - nu vă cere nimeni să credeți fără să cercetați, în acest caz e simplu ... înainte să vă dați cu părerea, încercați să vă documentați. Nu vă porniți împotriva inițiatorului acestei discuții, care nu are decât vina că a adus pe tapet o discuție despre ceva ce voi nu știați că există sau dacă știați, nu acceptați pentru că nu înțelegeți sau nu vreți să înțelegeți cum funcționează, sau nu vă interesează într-atât de mult încât să căutați să vă documentați puțin. Există un proiect în derulare, care are rolul de a face cunoscute avantajele și modul de organizare al acestor comunități, se numește Danube Convergence. Are loc în iunie 2013 și se desfășoară în România. Detalii: A pilot project to develop a prototype for building up communities of practice and bioregional networks. http://www.communitiesconvergence.com/ Numai bine! Editat Mai 22, 2013 de mita31 1 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 (editat) Re: "comunitatea autointretinuta fara sistem monetar" Lung e drumul de la vorbe la fapte....iar drumul catre iad e pavat cu intentii bune. Va tin pumnii sa va realizati visul cu "paradisul pierdut" dar prefer lumea reala,cu bunele si cu relele ei! Probabil ca voi avea parte de perfectiune dupa ce imi inchei socotelile cu lumea asta rea (cat mai tarziu sper)!:grin: Editat Mai 22, 2013 de sean70 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mita31 Postat Mai 22, 2013 Partajează Postat Mai 22, 2013 (editat) Re: "comunitatea autointretinuta fara sistem monetar" În Europa există deja 3 astfel de comunități: Findhorn - În Scoția, http://www.findhorn.org/aboutus/ecovillage/ecovillage-at-findhorn/#.UZyjy6Jigq8 Sieben Linden Ecovillage - În regiunea Sachsen-Anhalt din fosta Est-Germania, http://directory.ic.org/10566/Sieben_Linden_Ecovillage și Tamera - În regiunea Alentejo în sudvestul Portugaliei (funcționează din 1995) http://en.wikipedia.org/wiki/Tamera Ce credeți, se poate sau nu? Dacă și acum, în fața evidenței, veniți cu contraargumente "valabile" promit că nu mai zic nimic.:h5 Editare ulterioară: Dacă la alții se poate și la noi nu, e clar din cauză că suntem prea proști. Ca să nu zic mai spun că suntem prea răi, prea invidioși, prea învechiți în gândire, prea frustrați, prea aroganți, prea "atotștiutori" și prea de nimeni ascultători etc. ... Așa că, sigur - ne merităm soarta. Numai bine! Editat Mai 22, 2013 de mita31 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate