Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Curmatura Oltetului,Strategica.

boerumarius
 Share

Recommended Posts

Propun o iesire pentru cateva zile pe Cheile Oltetului, Lacul Petrimanu, Strategica urmand ca data plecarii sau o alta propunere de traseu, sa se hotarasca pe forum.

Astept propuneri si sugestii de la cei interesati si rog informatii de la colegi cu situatia drumurilor din zona.

Re: Curmatura Oltetului,Strategica.

Experientele mele:

a) de la Polovragi pana la Curmatura Oltetului (adicatelea Cheile Oltetului) traseul se poate face si cu 4x2. In 2009 cand am facut eu traseul (tot cu 4x2) a fost un traseu cu multi "morcovi", insa acum pana aproape de curmatura Oltetului au bagat buldozerele si au nivelat, astfel ca este plin de "porcus turistus" care lasa in urma jeg si polueaza fonic.

b) Strategica trebuie apriori verificat daca este practicabil, pentru ca fiecare anotimp lasa urmele sale

De la Curmatura Oltetului -> Lacul Petrimanu -> Ciunget -> Valea Macesului

In rest....ce pot sa zic....Strategicul ascunde niste peisaje care l-ar face si pe cel mai mare pictor impresionist sa-si muste penelul de invidie....asa ca merita.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Salut,

Strategica o am si eu in plan pentru luna iulie sau august.

Daca se face iesirea in perioada aia, treceti-ma si pe mine pe lista!

:h5

Sorin

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Cum am spus este o propunere,traseul exact si organizarea va fi stabilita de comun acord.

Fiind vorba de o iesire de cateva zile vor fi doritori care or sa vina cu familia{copii}de aceea ar fi bine sa abordam un traseu cu dificultate medie unde pot face fata si AT-uri.

Daca ploua, nici sfantul SIMEX nu se descurca prea stralucit.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Abia astept sa vad ceva poze si comentarii in special de pe Strategica.

Vreau sa fac o incalzire inainte de tura anuntata pe zona Ardeal si traseul implica si trecerea prin Strategica :grin:

Macar sa stim la ce ne asteptam

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Strategica am facut-o cu Pininul stock, cu gume de iarna (si offroad, cica). A si plouat a doua zi, dar nu am avut probleme pe acolo. Probabil pe la lacuri sa fie terenul mai greu, cam asa am inteles eu.

LE:

Abia astept sa vad ceva poze si comentarii in special de pe Strategica.

Poti vedea pregatirile si ceva poze aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?54778-Transalpina-Strategica-31-Iulie-1-august&highlight=strategica

Edited by Optimus

@ Optimus

Stiu cum e ca am facut traseul singur cu un Terrano si cu AT-uri pe o ceata de nu vedeam nimic.

Eram interesat daca se va face in 1-2 saptamani,cum se prezinta Strategica avand in vedere ca sus e posibil sa mai fie zapada.

Daca e zapada sau drumul e prost...mai asteptam :grin:

Edited by pantzerrow

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Am facut Strategica, de la Polovragi in Transalpina, Cazare la cort pe malul lacului Petrimanu, cu remorca cort dupa mine, acum 2 ani. A si plouat! Merge brici cu un 4x4, eu am avut MT-uri dar si cu AT-uri o poti face.

Nu va speriati, se merita!

Eu am fost cu Cos si cu Naspet.

[video=youtube;QNQ5O-wmNNc]

NADS Fitted

La Strategica, mai sus de 1000m, inainte de jumatatea lui iulie sa nu va planificati. Sunt versanti n-estici cu limbi de zapada tare care se mentin pana tarziu in vara. Cum ar fi Fratosteanu. Faci 15km si trebuie sa te intorci. Anul asta a fost si primavara intarziata si fara ploi.

am fost saptamana trecuta pe Transalpina (13.mai.2013)...de fapt am incercat sa urc in Pasul Urdele de la Obarsia Lotrului .... nu s-a putut traversa din cauza zapezii.... deci Strategicul poate il faci cu un senilat... nu cred ca intr-o saptamana s-a topit suficient zapada.. sus pe creste se vedea alb bine de tot....

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Numai ce am vazut o stire cu doi motociclisti care au ramas prinsi in zapada sus in pas. Au ajuns sa cheme Salvamontul.

Samurai incepator

• 5 weeks later...

Am fost sambata pe strategica si pot spune ca e cam prost drumu , inca se mai gasesc limbi de zapada ..... Eu am fost cu vitara , cu cauciucurile de sosea . A plouat cam tot drumu si pe la jumatate a dat 30 minute cu grindina de albise tot peisaju . Iar undeva drumu pe o portiune de juma de metru e surpat putin . Am fost nevoit sa adun pietre sa pun in gaura si noroc ca am avut 50 kg de lemne de foc pe care leam pus peste pietre si am putut trece . Nu cred ca mai trecuse anu asta cineva pe acolo . Spre sfarsit am intalnit un defender care urca si el pe strategica ,venind dinspre voineasa.

image.jpg.e422dc9c19c9cdefc3807110d496123b.jpg

suzuki vitara 1.6

suzuki kingquad 750

nissan patrol gr y61 3.0

Cumva de voi am dat pe canalul 16 ??? Sambata eram si noi un pic mai incolo :)

NADS Fitted

Salut,

Plec si eu cu o gasca de prieteni dar weekendul viitor 12-14 iulie.

Dacă mai vrea cineva dați un semn.

Astept un review sa vad care sunt condițiile.

Noi mergem cu AT pe pickup uri.

Multumesc si drumuri bune.

Mircea,

Cum mi-am propus cu ceva timp in urma am facut cateva trasee montane: Strategica, Parang, Retezat.

04-07-13: Ploiesti - Polovragi - Curmatura Oltetului - Petrimanu - Ciungetu.

05-07-13: Ciungetu - Strategica - Obarsia Lotrului - Parangul Mic - Straja.

06-07-13: Straja - Muntii Vulcan - Lupeni - Lacul Iovanu - Herculane - Caransebes - Rau de Mori.

07-07-13: Rau de Mori - Gura Apelor - Poiana Pelegii - Hateg - Petrosani - Transalpina - Vaideeni.

08-07-13: Vaideeni - Muntii Capatanii - Ploiesti.

Parerea mea este ca toate traseele de mai sus pot fi facute cu masini de teren si orice tip de anvelope,in mare parte chiar si cu 4x2, bineinteles pe timp de vara si nu foarte ploios.

Salut,

As dori sa intreb daca aveti cumva track-uri la traseele descrise?

Mersi mult,

Paul C

M Pajero MK I - 2.3TD - 86

T Land Cruiser LJ 70 - 2,4TD - 92

Boerumarius asteptam sa detaliezi un pic traseele facute, eventual si cu poze. Pe mine ma intereseaza mai mult 07-07-13: Rau de Mori - Gura Apelor - Poiana Pelegii - Hateg - Petrosani - Transalpina - Vaideeni.

08-07-13: Vaideeni - Muntii Capatanii - Ploiesti

ca restul le cunosc, fiind din Gorj si trecand destul de des prin zonele alea.

Oricum frumoase trasee ti-ai ales. Asteptam cu nerabdare detaliile...

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use