Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Zgomot ciudat cand accelerez

tonytherunner

Postări Recomandate

Re: Zgomot ciudat cand accelerez

Cum se desfac satelitii astia ?????:tk

[ATTACH=CONFIG]194149[/ATTACH]

se vede si saiba distrusa la satelitul de sus.

se pot face si la strung saibele??le-a facut cineva:tk

Salut

"Saibele" alea se pot comanda in anglia, este pe undeva pe forum discutie despre ele sunt de doua grosimi. Mai este un forumist care l-a fabricat ..sir kid daca nu ma insel

Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 123
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut

"Saibele" alea se pot comanda in anglia, este pe undeva pe forum discutie despre ele sunt de doua grosimi. Mai este un forumist care l-a fabricat ..sir kid daca nu ma insel

Cat despre desfacut, trebuie scos cumva axul care tine pinioanele satelit (posibil sa fie "tinut" de una sau doua saibe elastice de siguranta). Dupa aia e simplu :wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Cum se desfac satelitii astia ?????:tk

[ATTACH=CONFIG]194149[/ATTACH]

se vede si saiba distrusa la satelitul de sus.

se pot face si la strung saibele??le-a facut cineva:tk

In interiorul carcasei ai doua pinioane planetare, cele de sus si de jos si doi sateliti, cei montati pe ax. Cum spunea si teddybear scoate axul si ies intai satelitii, apoi celelalte doua pinioane. :wink:

Editat de Iulian G
Link spre comentariu

Asta stiu dar cum iese,ca n-am vazut niciun surub de fixare a axului,parca ar fi bagat cu presa !!!

In locul surubului am vazut un arc mic care nu vrea s-a iasa:wtf1:

Editat de tonytherunner
If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

Asta stiu dar cum iese,ca n-am vazut niciun surub de fixare a axului,parca ar fi bagat cu presa !!!

In locul surubului am vazut un arc mic care nu vrea s-a iasa:wtf1:

Arcul mic e un stift elastic si e numai la un capat al axului. Acela-i cheia.:wink:

Editat de Iulian G
Link spre comentariu

Arcul mic e un stift elastic si e numai la un capat al axului. Acela-i cheia.:wink:

OK,dar nu reusesc sa-l scot,trebuie vreo cheie speciala sau cu ce se scoate ????:grin:

Link spre comentariu

DSC01937.JPG.8baa018b472aeae5b8e8a8f2e17f96b5.JPGDSC01934.JPG.c41302f216424a034e21bf08d0b455b2.JPG

sunt distruse...........:fr2:fr2

tre' sa fac rost repede de ele ca vine frigu'[fulgu],

daca le are cineva sa-mi de-a de veste,platesc nu degeaba:grin:

imi trebuie doar una ca pe cealalta o pot recupera:grin:,daca i-a ramas cuiva........:pl

Editat de tonytherunner
Link spre comentariu

Salut! Si la mine cand o turez pe loc, dar si in miscare am un sunet ca de vibratie (undeva intre 2k-2,5k). Am tot verificat si pare sa fie ceva site duse la catalizator (se aude din acea zona) curios este ca nu sa modificat nimic in comportamentul masinii....

Numai bine,

Alin

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

Salut! Si la mine cand o turez pe loc, dar si in miscare am un sunet ca de vibratie (undeva intre 2k-2,5k). Am tot verificat si pare sa fie ceva site duse la catalizator (se aude din acea zona) curios este ca nu sa modificat nimic in comportamentul masinii....

Numai bine,

Alin

la tine la Td4 poti sa-l anulezi cu totul, il tai afara si sudezi o teava in locul lui...masina va merge chiar mai bine, e o varianta de "tuning"

(la benzinar nu e cazul)

in mod ciudat nu am gasit fabricat pt Fereelander doar pentru Defender Td4 dar la ce sudori sunt pe la noi nu cred ca merita banii: http://www.firstfour.co.uk/item/2174104/stainless-steel-de-cat-exhaust-for-defender-td4-2007on

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

problema rezolvata cu ajutorul user-ului @ nelu b :tk:tk:tk

cum??????

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Pai mi-a trimis o saiba,ma-i trebuie doar montata....:wink:

....si s-a montat astazi +curatare pinioane si carcasa IRD:dr4.....acum mi-am dat seama de unde erau aschiile metalice pe busonul de golire ......de la saiba uzata

Editat de tonytherunner
Link spre comentariu

http://www.tocmai.ro/saibe-reglaj-grup-fata-freelander-13513135.html

pretul cred ac e cam mare dar daca o sa cautati dupa codul care se vede pe ambalaj puteti gasi sursa

ADICA ASTA

http://www.shop4autoparts.net/Freelander/Gearbox/IRD-unit/IRD_THRUST_WASHER_KIT_1mm_4_WASHER_FREELANDER_IRD0011.html

Note there have been two different thicknesses of Thrust Washer used on Freelander IRD units and they are NOT interchangeable. These are the thicker (1mm) washers used on later vehicles from serial number 251.502 approximately 2001.

Iinteresant este ca ei zic ca sunt 4 bucati, pe aici am vazut ca toata lumea le cauta numai pe cele 2 mari

Editat de bratu romeo
Link spre comentariu

IRD0011 http://www.shop4autoparts.net/Freelander/Gearbox/IRD-unit/IRD_THRUST_WASHER_KIT_1mm_4_WASHER_FREELANDER_IRD0011.html

Hai c-am postat amandoi in acelasi timp. :grin:

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Ar fi interesant intre ce ani sau produs IRD-uri cu saibe de 1mm........cele doua mari se uzeaza mai rapid din cauza planetarei si axului din IRD:wink:

A raspuns @bratu romeo. :wink:

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Mi-a mai trecut ceva prin cap,ma iau la "cearta" cu contragreutatea de la VCU

poate iese ceva (ochii :sh2:ha::ha:)

IRD SI Dift.spate sunt bune deci mai ramane cutia si cardanul sper sa-i dau de cap :grin:(o iau prin eliminare ca n-am alta sansa)

Culme e ca doar eu am aceasa problema,nu am mai auzit pe nimeni sa aiba ceva asemanator mie (ma refer la zgomot ,batai ,caraiala.... draci laci :fr2:fr2)

Editat de tonytherunner
Link spre comentariu

Ori vreun rulment din cutie ori........ rulmentul de la ambreiaj .......ori nervii mei (pe astia n-am cum sa-i schimb :ha::ha:)

O intrebare la apasareaa pedalei ambreajului se mai invarte ceva in cutie ????

Link spre comentariu

In mod normal nu. Cand apesi ambreiajul rulmentul de presiune apasa pe "soarele" placii si ambreiajul se "dezlipeste" de volanta si trenul fix din cutie care este antrenat de rotatia discului prin intermediul prizei, se opreste, nu instantaneu

Cand apesi pe ambreiaj poate sa huruie rulmentul de presiune dar in nicun caz asa cum suna la tine.

Zgomotul ala nu poate sa vina din cutie, era praf pana acum daca suna asa din cutie.

Eu raman la varianta esapamentului

Link spre comentariu

In mod normal nu. Cand apesi ambreiajul rulmentul de presiune apasa pe "soarele" placii si ambreiajul se "dezlipeste" de volanta si trenul fix din cutie care este antrenat de rotatia discului prin intermediul prizei, se opreste, nu instantaneu

Cand apesi pe ambreiaj poate sa huruie rulmentul de presiune dar in nicun caz asa cum suna la tine.

Zgomotul ala nu poate sa vina din cutie, era praf pana acum daca suna asa din cutie.

Eu raman la varianta esapamentului

Exista un huruit dar dispare cand apas pedala deasta ziceam de rulmentul de presiune.Sincer am scos uleiul din cutie si este curat ca lacrima dar parca tot se aude ceva in dreptul cutiei.

De ce crezi ca e de la esapament ??? da-mi niste idei cum as putea verifica.

nu trebuia sa se auda si in stationare daca o turam in gol

Link spre comentariu

Din videoclipul tau mie asa mi s-a parut ca e zdarnganit d eteava d eespament, in sfasit ceva de la evacuare.

Spui ca se aude numai cand accelerezi...probabil in mers. Pe loc se aude ? In mers, cu viteza constanta se aude ?

In mers , rulmentul de presiune se retrage de pe placa de presiune. Este posibil sa nu se retraga complet dar asta ra fi trebuit sa se intample si cand masina sta pe loc, cu maneta de viteze in punctul neutru ar trebui sa se auda acelasi zgomot

Link spre comentariu

Din videoclipul tau mie asa mi s-a parut ca e zdarnganit d eteava d eespament, in sfasit ceva de la evacuare.

Spui ca se aude numai cand accelerezi...probabil in mers. Pe loc se aude ? In mers, cu viteza constanta se aude ?

In mers , rulmentul de presiune se retrage de pe placa de presiune. Este posibil sa nu se retraga complet dar asta ra fi trebuit sa se intample si cand masina sta pe loc, cu maneta de viteze in punctul neutru ar trebui sa se auda acelasi zgomot

Pe loc nu se aude si nici la viteza constant,apare doar in anumite trepte in mers (in afara de trepta intai) si cu motorul subturat 1500-2000 de ture cam acolo dupa 2500 de ture dispare.

Editat de tonytherunner
Link spre comentariu

eu cred ca ai si obiceiul sa mergi subturat sperand sa economisesti carburant

am vazut ca ai si un fel ciudat de schimbat vitezele adica daca masina a ajuns la 3000 de ture si "cere" a treia tu o lasi din nou sa scada la 2000 si apoi ii dai a treia , asa ceva nu se face.

Pana acum ai desfacut jumatate de masina si zgomotul acela tot apare. cand subturezi apar si vibratii in masina si de fapt tu ce faci ? Esti in treapta trei sau patru, il lasi sa scada la 2000 si apoi , fara sa schimbi intr-o treapta inferioara apesi acceleratia cu nadejde incercand sa-l duci inapoi la 3000. Daca sunetul ala nu ar fi ca de tabla as zice sigur ca e din pompa de injectie.

Eu nu stiu ce sa mai spun. Iti urez noroc dar intai schimba-ti stilul de condus, o sa omori orice masina cu stilul asta, mai ales benzinare

Editat de bratu romeo
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare