Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Salvarea caii ferate Oravita - Anina !!

nikepatrol

Postări Recomandate

Salutare

In ultimii 20 de ani au fost distruse si lasate in paragina multe cai ferate montane si istorice.

1. Turda -Abrud pe Valea Ariesului ( am mers de cateva ori cu mocanita si era de vis)

2.Bucuresti -Giurgiu /pod rupt la Gradistea in 2005 (mergeam cu tata cand eram mic duminica sa ne uitam la vapoare in portul Giurgiu)

3.Acum e pe ultima suta calea ferata Oravita -Anina (cea mai veche cale ferata MONTANA din Romania si cea mai spectaculoasa) pe care am avut ocazia sa merg de 6 ori dus intors si nu ma plictiseam.Trenul era cu 2-3 vagoane pt pasageri iar restul vagoane marfa cu franari la ultimele vagoane

Pe un forum de parapanta am gasit un mesaj de la un tip din Anina care atrage atentia asupra dezastrului din zona ,printre care si desfintarea acestei cai ferate.

Omul incearca prin mai multe surse sa se atraga atentia asupra inevitabilului.

Rog colegii din zona Resita,Moldova Noua,Timisoara,Anina,Oravita , Caransebes sa confirme acestea.

Preturile de camping afisate de om sunt de ras .

Eu 99 % merg.Este si loc de plimbare offroad frumos (nu grav) intre Resita (muzeu de locomotive cu abur) pestera Comarnic si Anina ,apoximativ 4 ore si alte trasee pe care le pot recomanda cei din zona.

Mai jos pun un copy /paste de pe ce am copiat

--- In rofreefly@yahoogroups.com, Dunaroaia Aurel <daurel100@yahoo.com. wrote:>

Stimati Zburatori si simpatizanti ai zborului.

> Subsemnatul D. Aurel - Biroul pentru Turism Anina,va invit in data de 21 Septembrie 2013/Simbata ( se poate veni si mai devreme ) la Aniversarea a 150 de ani de Cale Ferata Oravita - Anina.

> "Zburatorii sunt Bineveniti".

> Economia subreda de pe la noi si reorganizarea/restructurarea din C.F.R.sunt pe cale sa desfinteze cursele regulate de tren,si Calea Ferata Oravita - Anina.

> Primaria Anina impreuna cu citiva parteneri,va invita sa participati,in mod vizibil/activ/zbor,la evenimentul aniversar din 21 Septembrie 2013 - ca modalitate prin care putem arata ca NE PASA,de ceea ce se intimpla cu Calea Ferata Oravita - Anina.

> Calea Ferata Oravita - Anina,este mai mult decit o cale de acces catre Anina.

> Calea Ferata Oravita - Anina este a noastra - a tuturor.

> Haideti sa aratam ca ne pasa.

> Oferim;

1. Zona de zbor,deal larg cu orientare/decolare pe trei directii; sud,sud-vest si vest.

> 2. Posibilitati de initiere incepatori,posibila "patrulare" pentru avansati si zbor la dublu cu pasager/client.

> 3. Asiguram recuperare/revenire gratuita,in limita a "5.000" de Km de la locul de start.

> 4. Cazare - numar de locuri/camere limitat - 150 locuri.Tarif - intre 40 si 70 de lei/persoana cu mic dejun inclus.Va rog inregistrativa pentru optiunea de camera.Primul inscris = primul servit.

> 5. Spatiu de Campare - nelimitat ( 1000 locuri ).

> Tarif - 2 lei/persoana/zi cu acces la grup sanitar,apa curenta,si spatiu de campare asigurat/pazit.

> Tarif - 25 lei/auto peste 3,5 tone - 1 saptamina.

> Tarif - 10 lei/auto pina la 3,5 tone.- 1 saptamina.

> Tarif - 5 lei moto - 1 saptamina.

> Solicitam;

> 1. Participare cit mai numeroasa.

> 2. Respectare prevederilor legale,Aero - specifice.

> 3. Avem nevoie de participarea expresa a unor motoparapante si motodeltaplane care sa insoteasca,in zbor,trenul ce va strabate traseul Oravita - Anina.

> 4. Avem nevoie de minim 5 ultralight - uri cu motor,de dublu,pentru transport "presa" de specialitate.

> .Rezervari si Info - contactati subsemnatul pe privat; daurel100@yahoo.com ... sau 0758.437255 ( interval 08.00 - 21.00 ).

> Evenimentul include concerte,program artistic,participanti si activitati din alte domenii sportiv-turistice,gen;Moto,Bike,Traking,etc

> Va Multumesc,tuturor celor ce au deschis & citit, acest mesaj.

> D.Aurel from Anina.

> P.S.

> Dati mai departe !

Multumesc pentru interes.

In limita unor resurse "limiutate" o sa incercam sa asiguram cele mai bune conditii la un raport de costuri - minimale,pe cit posibil - gratuit,in totalitate sau partial,pentru; cazare/masa/transport la zona de decolare,alimentare intermediara,preluare de la zona de aterizare,etc.

Dat fiind dificultatea unei estimari realiste a ce si cit vom putea suporta/asigura - gratuit,prefer sa nu ma lansez intr-o oferta prea "generoasa".

Veniti,si veti vedea ca a meritat.

Noi aici vom face totul,ca sa iasa super bine.

Va rog sa aplicati/inscrieti pentru rezervare - cazare - daca doriti cazare/camera - deoarece locurile de cazare sunt limitate.

Inscrierea voastra este necesara si pentru o mai buna estimare/ajustare a serviciilor noastre.

Va asteptam.

Daurel from Anina.

P.S.

Multumesc pentru sfat,

Voi posta si pe flyparamotor.

.

Va rog sa transmiteti mesajul/invitatia pe toate canalele voastre

Editat de nike&patrol
"Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea."
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Salvarea caii ferate Oravita - Anina !!

Nike-ule calea aia ferata a fost numita ( drumul uraniului ) . Cunosc destul de bine zona ; am umblat pe acolo cam un an jumate....... asta pe vremea cand se mai faceau transporturi de uraniu. Cand treceam pe langa trenuri ( le spuneam trenurile groazei ) toata ziua ne era rau. Nu am nimic cu acea cale ferata ( din punctul meu de vedere este una dintre cele mai frumoase si salbatice din tara ) dar FARA URANIU .:old

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare