Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Apuseniada - 1st edition (si nu ultima)

Yonutz

Postări Recomandate

Re: Apuseniada - 1st edition (si nu ultima)

[video=youtube;LyX-JsVBWIY]http://www.youtube.com/watch?v=LyX-JsVBWIY

Dupa micul incident rezolvat ...am iesit din Abrud si am luat-o in viteza catre Albac zona pensiunilor, iar cea de-a doua victima a lui Scaraostzky ...cazu la datorie...respectiv antena lui Catalin (Daemonus) ...

Incepuse intre timp ploaia ...ne-am oprit, Catalin a facut cale intoarsa ...dar antena fuse data disparuta si declarata nula ...

La prima pensiune ...nici o camera disponibila ...dar doamna de acolo ne-a dirijat catre alta ... aflata la cativa kilometri distanta ... Am ajuns noi in noapte acolo, nerealizand ca Dumnezeu ne-a scos in cale de fapt cea mai buna varianta de cazare ...posibila din zona...

Am dulanit o perioada adica am negociat tarifu la cazare cu gazda ...gandindu-ma ca paguba de doua meleoane trebuie cumva recuperata ...si am si reusit ...

Ca si cina ...carne de porc la ceaun, un fel de pomana porcului cu un sos de ustoroi, iaurt si patrunjel ...exact asa ca la mine ...la Popesti Leordeni... :ha:

Ca si garnitura, cerere speciala de la mezina grupului ...cartofi prajiti la ceaun ...cerere la care evident ne-am confirmat fara sa caraim.

Dupa masa ...unii erau cam obositi ...

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/IMG_0364_zps3f4cdba7.jpg

Altii s-au apucat ...de tras la fiare, biceps, triceps, cariceps ...ma rog, chestii de intarire a organismului, fiecare dupa cat si-a facut socoteala ca ar duce ficatu...gen Finlandia cu mar sau traditional afinata sau direct palinca din partea gazdei ...sa fie bine, sa nu fie rau...

Ostilitatile s-au terminat undeva pe la 3.30-4.00 cu promisiunea ca a doua zi la 08.00 vom fi cu toti in picioare sa luam in curul dulailor si al veveritei o noua aventura...

Cam astea au fost primele doua zile ...cu mentiunea ca pun olecuta mai tarziu si versiunea foto cu comentariile rautacioase din dotare ... :2dr

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 103
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Saracii :)) Atipesc si ei o juma' de ora in miez de noapte, dupa o zi plina de evenimente, si paparazzo e cu lentila pe ei... Niste talhari! Mentionez ca poza asta e facuta chiar catre meiz de noapte, in timp ce ochii ne faceau ca la poker mecanic in asteptarea cartofilor la ceaun si a carnurilor diverse usor rumenite :)

Dimineata urnatoare ne refaceam... Daemonus a mers pana in Campeni sa-si ia o alta antena, noi balauream prin curte sub soarele cald ca niste muste bete... Se facuse aproape de miezul zilei si nu mergeam niciunde.

DSC_0082.JPG

Ursu desface juma' de bord sa infiga puiul de antena

DSC_0084.JPG

Antene invers proportionale cu masina purtatoare. Nu stiu cat de bine se vede :) Dar "nu conteaza cat e de mare ci cat e de jucausa", antenuta de juma de metru a facut treaba zilele urmatoare.

DSC_0087.JPG

Moment de refacere... ca doara unii am povestit pana mult dupa 3

DSC_0088.JPG

Poza de grup cu doamnele copilot. Una din putinele poze facute de mine, ca majoritatea ii apartin nevesti-mi.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Frumoasa relatare ... Acu' am vazut ca este First edition, o sa fie si Second one?

Editat de Cleo
Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies.
Link spre comentariu

O poza ...siliconata ...asa de antrenament:ha:

Trece Patrolu apa asta? Cu snorkel sau fara snorkel? :ha:

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/1376678225204902_zpsdf738915.gif

Link spre comentariu

Pana la urma ne-am decis sa mergem la pestera Scarisoara, dar nu pe sosea ca tot omul cu turism, ci peste munte. Stapanul pensiunii ne-a dat niste indicatii foarte bune, asa ca am nimerit bine cam peste tot. Am mers prin Albac-Poiana Horii-Calineasa unde am coborat la un drum proaspat asfaltat ce ne-a dus pe ultimii kilometri pana la pestera. La un moment dat nimerisem un loc tare fain, cu o manastire in constructie, de unde ceva drumuri de taf ne-ar fi dus la vale catre un loc numit casa de piatra, dar nici nu era exact unde voiam sa ajungem, si nici nu stiam exact daca putem cobira pe acolo. Dar cu alta ocazie merita cercetat locul.

DSC_0091.JPG

Salase in varf de munte

DSC_0098.JPG

O poiana de vis

DSC_0102.JPG

Expo palarii 1

DSC_0103.JPG

Expo palarii 2. Astept pe Daemonus sa ma demaste si pe mine cu palaria mea :)

DSC_0104.JPG

Uite, pentru genul asta de persoane s-a inventat Samsung Galaxy Camera sau Nokia Lumia Zoom :ha:

DSC_0107.JPG

compozitie :D

DSC_0109.JPG

In departare se vede platoul Scarisoara

DSC_0207.JPG

AM ajuns si la pestera. Am lasat 5 lei pentru o parcare in deal, 10 lei sa vedem pestera :) Dar locul macar era frumos.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Frumoasa relatare ... Acu' am vazut ca este First edition, o sa fie si Second one?

Multumim de aprecieri.

In primul rand sa fim sanatosi ca sa ne putem vedea si la anul ... oricum in ceea ma priveste ...deja am pus xxx (trei da ics) in calendarul din 2014 luna august!

N-am vorbit cu Catalin & Zoli, initiatorii si parintii acestei intalniri dar cu siguranta ...noi veniti vor trebui sa aiba ori antrenament la pahar sau talent la gatit ...ori macar sa aveti talent la mancat ...! :grin:

Asa Zoli, pune poze cu maniacul ... sa vaza ...ochiul lumii ca nu e de gluma cu el! :h5

Oricum trebuie spus ca perfectionismul lui Catalin ne-a dus a doua zi pe un traseu ...foarte frumos! Iar imperfectionismul meu ne-a bagat pe amandoi, dupa ce eu am ratat urmele ...intr-o vagauna ...unde am facut o coborare si dupa aia si o urcare ...foarte misto! :grin:

Link spre comentariu

Niste poze din pestera:

Coborarea

DSC_0119.JPG

DSC_0123.JPG

Zici ca e coborarea catre infern

DSC_0126.JPG

Interiorul pesterii

DSC_0142.JPG

DSC_0145.JPG

DSC_0168.JPG

Un fel de poarta raiului

DSC_0184.JPG

reflectata in gheata si apa

DSC_0179.JPG

Catre iesire. Mi-a luat vreo 10 minute sa astept dezaburirea obiectivului care nu a agreat trecerea de la 0 la aproape 30 de grade. Inca se mai vede nitel abureala.

DSC_0203.JPG

Seara s-a terminat cu ceaunul nr. 3. In program varza cu afumaturi nesimtite.

Maisteru' Catalin

DSC_0215.JPG

si ucenicul

DSC_0216.JPG

Acu' pozele nu sunt de expozitie, ca-s exact cum le-a facut aparatul, dar nu stau sa editez atatea. Cui nu-i place, nu se uita :)

Samurai incepator
Link spre comentariu

Multumim de aprecieri.

In primul rand sa fim sanatosi ca sa ne putem vedea si la anul ... oricum in ceea ma priveste ...deja am pus xxx (trei da ics) in calendarul din 2014 luna august!

N-am vorbit cu Catalin & Zoli, initiatorii si parintii acestei intalniri dar cu siguranta ...noi veniti vor trebui sa aiba ori antrenament la pahar sau talent la gatit ...ori macar sa aveti talent la mancat ...! :grin:

Asa Zoli, pune poze cu maniacul ... sa vaza ...ochiul lumii ca nu e de gluma cu el! :h5

Oricum trebuie spus ca perfectionismul lui Catalin ne-a dus a doua zi pe un traseu ...foarte frumos! Iar imperfectionismul meu ne-a bagat pe amandoi, dupa ce eu am ratat urmele ...intr-o vagauna ...unde am facut o coborare si dupa aia si o urcare ...foarte misto! :grin:

:ha: Buna... Pai eu ma inscriu la talentul de a manca .

Oricum,frumoasa initiativa!

Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies.
Link spre comentariu

Zoli, pe langa varza aia ...s-a facut si o mamaligoaie la ceaun ...asta nu inainte de a bea un kil de suc de rosii cu de toate in special ceva alcool dintr-o sticla si din sorasa ce le parasisem noaptea trecuta originala din Finlanda...sa ne pregatim ptr ce e mai rau ... :ha:

Bun,

Ziua 3 debuteaza cu noi la masa hranindu-ne cu ce am gasit prin frigider si pe langa frigider ... :grin:

Ne-am comportat exact ca niste oameni maturi cu maxime dureri in fund de viata tumultoasa si stresanta din orasele de bastina care le parasisem cu cateva zile inainte , facand ochi incepand cu ora 10.00 ...ca deh, am venit cu dulaii si veverita in concediu si nu suntem negri pe plantatie ...

Ne-am imbarcat in trasuri si am luat capu de la compas - ghetarul Scarisoara ...Aveam unde trage noaptea ... nici un stres... Dupa indelungi rotocoale asfaltice de incalzire a pneurilor, ne-am bagat si pe ceva drumuri de munte ...

... Arogant, exact asa cum ma stiti ...m-am instalat ca bulibasa in Patrol pastrandu-mi locul in coloana ...si dai gaz ...spre o noua aventura ... Dar Aventura e o ea sau un el? Nu stiu, nu pot raspunde la aceasta intrebare, nu intru in polemici si nici nu raspund la provocari...prefer sa raman conservator adica ... inca intr-o groaznica dilema.

Cu statiile de rigoare in tufele cu orice ptr realimentare... adica mure, afine, zmeura, si apoi ptr irigarea anumitor arbusti, pomi, boscheti ce trebuiau si dansii insemnati, ne-am tot uitat dupa sticla ecologica in care sa pisham dar n-am gasit-o...Am ajuns la final la destinatia noastra, respectiv pestera unde salasuia el, ghetarul de la Scarisoara ...Am lasat trocaricele la unu de ne-a taxat mai rau decat pe Magheru, asa cum zice si Zoli, ne-am luat ceva dali gurii de la gheretele din zona ...eu am vrut placinte cu muguri de brad, dar nu a fost sa fie, mi-a fost spulberat visul ... am primit doar placinta cu niste vagi urme de branza...cu un pahar cu suc cica cu muguri de brad langa ...si usor, usor ca pensionarii ...am inceput urcarea ...Avem o varsta, o reputatie de aparat, ce naiba ... daca cu dragostea stau inca bine, cat ...nu se stie ...cu efortul fizic sunt exact ...ca unu de 80 de ani ...Am intrebat in stanga, in dreapta ..."Traseul spre scara rulanta care este?" ...si cum am primit invariabil aceleasi raspunsuri, am sacrificat putina investitie din burta cu promisiunea ca seara sa pun totul la locul lui plus ceva peste...si am luat cararea ingusta la picior ...invocand ceva atat cu tenta sexuala cat si religioasa ...Un fel de oda ...adusa efortului ...cand trebuie sa faci ceva care nu iti place...

Desi imi repetam tot timpul, asa ca autosugestie ca am terminat de urcat ...si inca mai urcam ...cand am ajuns sus am vazut ca de fapt am urcat ca sa coboram ...Toate bune si frumoase dar ...n-am luat in calcul ca mai trebuie sa si urc iar inapoi cele tz trepte, gandindu-ma ca poate, dintr-o greseala sau poate dintr-o nevinovata intamplare a uitat cineva in vagauna vreun lift care sa ma duca la masina ...Sau poate dintr-o directie, va veni metroul ...Vise, taica...vise! :ha:

Cam asa arata in miscare cea de a 3-a zi:

http://www.youtube.com/watch?v=IjkTbLHbzfE

[video=youtube;9KWxmdZ-14I]http://www.youtube.com/watch?v=9KWxmdZ-14I

[video=youtube;fJ5RDBEp-oM]http://www.youtube.com/watch?v=fJ5RDBEp-oM

La finalul celei de a 3-a zi n-ar fi nimic spectaculos si care sa rupa monotonia, varza delicioasa la fel si celelalte bazaconii ce au venit cu dansa, mamaliga tot la ceaun ...decat ca ni s-a terminat ...sucul de rosii ... ca dealalalte mai aveam ... :ha:

Seara s-a terminat normal, tot pe la 3, 3 si ceva ... en fanfare in fata unor berici reci sa ne grabim digestia ...si povestind despre toate tampeniile din lume, caci asa este ...cand se gasesc sacul cu peticul ... adio timp pierdut ...totul constructiv, din aproape in aproape, exact ca la carte! :h5

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

si gandindu-ne ca poate trage de covrig ptr o familie lasata acasa am decis cu totii ca amiabila este solutia cea mai buna...asa din omenie...si ca nu are nici un rost sa-i facem rau ...soferului!

foarte rau Yoane. trebuia sa-l lasati fara piine, sau sa o aduca acasa carind roaba. astora li se urca la cap si data viitoare mai rau o sa faca. foarte rau. data viitoare sa va ginditi la Daniel, ca poate, daca timpitul ala de tirist nu mai avea permis, ar fi trait in continuare o familie.

revenind la topic: BRAVO! un traseu interesant. poate legam mai multe trasee si iese de-o Romanie Offroad, sud-nord si est-vest (sau invers). asta e genul de traseul pe care il poti face linistit in familie si in care pui KG, nu le dai jos :br ceaunul e cel din metro? (de curiozitate, am vrut sa-mi iau si eu unul si pina m-am decis, disparusera).

varza... nu mergea mai bine cu o rata? :4079862908: mai bine faceti si un topic culinar. la naiba, ma simt ca la paprika tv.

Editat de air_wolf

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Edy,

De aproape 18 ani sunt legat de acest fenomen ...de transport ...si am vazut, facut si trait multe.

Ca soferul a fost repezit si poate si fara creier, ca astia mari trebuie sa-i protejeze pe asta mici indiferent de situatie ...e de necontestat ... Dar, de ani buni, sunt unul dintre ei ...adica dintre cei care aduc cu covrigul bani acasa la familie ...si cu siguranta gestul lui Sorin ...e unul care se incadreaza in sablonul omeniei ... ca la ce poze am facut acolo si cati martori eram ...il lasam fara abecedar imediat. N-am plecat la drum impreuna sa facem rau ... am venit cu ganduri bune in zona ...si tot asa am si plecat cu aceleasi ganduri bune despre oamenii locului.

Rau e usor sa faci ... dar e mult mai greu sa faci bine!

Ca a inteles individul gestul lui Sorin, bine ...ca nu, iarasi bine ...probabil ca la un moment dat va da peste unul care ii va taxa atat nestiinta cat si lipsa de creier ...Pana atunci sanatate si virtute ... Sorin are sufletul impacat ca a facut exact ceea ce trebuie ...Si sunt convins ca toti participantii la aceasta expeditie cat si multi membri din aceasta comunitate gandesc exact la fel ...

LE -ceaunul l-am luat din ceva supermaket ...dar nu mai stiu care ...dar e ce trebuie ...:grin:

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

Ceaune fusara trei, unul al meu, unul al lui Yon si unul al lui Daemonus, dar ala cred ca a stat la bagaje ca el a gatit cu sculele aflate la indemana. Toate cam la fel, dar nu cred ca erau de la Metro, cel putin nu direct de acolo. Varza cu rata e o idee super, dar nu am avut zburatoare de asta. Facem alta editie, vii si tu si aduci rata :) Eu ma leg sa o fac cum se cuvine.

Ai dreptate pe partea cu traseul de familie, asa a si fost gandita treaba, desi nici asa nu le-a fost chiar usor soatelor noastre. Mai ales alei mele, care s-a zdruncinat cum se cuvine in Samurache, cat a fost cu mine. Dar a iesit o treaba faina, si asta e tot ce conteaza.

In ce ma priveste, nici eu nu l-as fi lasat fara carnet pe prapaditul ala, dar pe umflat l-as praji cu orice ocazie s-ar ivi, chiar daca nu tre'sa-l bata nimeni ca l-a batut Dumnezeu.

Editat de f_zoltan
  • Like 1
Samurai incepator
Link spre comentariu

bai frate, nu pot sa dorm cu gindul la varza aia! cu mamaliguta... (eu sint mort dupa varza, conopida etc.) merge treaba cu rata. :banana

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

bai frate, nu pot sa dorm cu gindul la varza aia! cu mamaliguta... (eu sint mort dupa varza, conopida etc.) merge treaba cu rata. :banana

Poate totusi poti adormi daca te poti consola ...cu ideea ...ca noi n-am avut rata ...

De fapt a fost ceva rata doar ca a avut gust de porc ...coaste dalea de porc ...de pe care se exfolia carnea usor afumata ...cand o puneai in farfurie ... bleah ... :sht

Ziceai ceva de Paprika parca? O idee excelenta ptr urmatoarea iesire :we...paprika de porc oare exista? :id

Daca nu ...il inventam noi si p-asta ...ca trebuie sa-l inventeze cineva si p-asta ... :ha:

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

"Sufletul curat e gazda numa buna ptr omenie!"

Incep intai prin a multumi (va spui mai tarziu de ce) lui rd_adi un baiat cu mult suflet si mult, mult bun simt (patrolist de-al nostru :h5)... E mare lucru sa fi om

Mai tarziu ... cand?Mai spre finalul povestirii? :old

Life's Too Short To Drive Boring Cars
Link spre comentariu

foarte scurt, oftopic si am nevoie repede...

cum se poate ajunge cel mai usor catre varful bihor ? nu am nici mult timp, un patrolica nu e inaltat si nu vrem surprize.....track va rog

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Am fost ieri la asigurator (CityInsurance) si totul a decurs relativ ok. Urmeaza sa merg luni la service-ul indicat de ei; sa vad daca fac treaba buna sau sunt carpaci. Daca nu o sa-mi placa ce vad ma duc si imi repar masina in alta parte...

Atingerea lui Scaraoschi:

[ATTACH=CONFIG]187371[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]187372[/ATTACH]

20130816_134246.thumb.jpg.9b778761422f369662474922cbf73727.jpg

20130816_134238.thumb.jpg.bbb687b76628c25eb9d1d2838979e537.jpg

Editat de Kibitz

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

foarte scurt, oftopic si am nevoie repede...

cum se poate ajunge cel mai usor catre varful bihor ? nu am nici mult timp, un patrolica nu e inaltat si nu vrem surprize.....track va rog

Cataline cam asta am gasit ...nu stiu daca te ajuta ...dar asa ...orientativ

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/varfulbihor_zps91ddab1f.jpg

LE ...indiferent de unde vii asa se pare ca trebuie sa ajungi undeva in zona Arieseni ...

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

Salut Yonutz,

Am vorbit cu Catalin dar ei vor sa urce din Vartop pana pe Vf. Bihor. Eventual ar putea sa coboare dupa aia spre Arieseni.

• Like 1

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

Salut Yonutz,

Am vorbit cu Catalin dar ei vor sa urce din Vartop pana pe Vf. Bihor. Eventual ar putea sa coboare dupa aia spre Arieseni.

Din pacate.....se abandoneaza ideea. .

• Like 1

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Ziua a 4-a a aventurii noastre debuteaza mai de dimineata, poate stimulati de faptul ca sotul gazdei noastre ne-a promis ca ne va calauzi rotile prin zona. Toata lumea a facut ochi inainte de ora 09.00, unii chiar mai devreme. Astfel dupa un mic dejun copios ne-am urcat in masini si la circa 2km de pensiune ne-am inceput urcarea pe munte ...Nici prin gand nu-mi trecea ca atingerea lui Scaraostzky isi facuse planuri cu "urmatorul pe lista" ...cu majestatea mea imperiala ... :ha:

Am cedat Ungurul Tevereu lui Sorin si am luat gazda in masina ... au urmat cateva urcari mai violente dar nu periculoase si pret de ceva timp din ultimul am devenit primul ...deh ...cei din urma vor deveni cei dintai ...se mai intampla ...poate la final voi primi un carton si o cupa ceva nu se stie ...singura sansa ptr ca eu la concursuri nu merg...si chiar daca as merge, niciodata nu voi castiga nimic, n-am valoare ...dar e bine ca macar am noroc inca in dragoste, cat ...nu se stie ...:grin:

http://www.youtube.com/watch?v=2QM0iwaTadE

http://www.youtube.com/watch?v=OxxwGA2lask

Dupa un timp insa ... am schimbat locurile cu Zoli, el prelund ghidul ptr ca mersul in coloana al veveritei ...devenea dificil ...si normal, mi-am revendicat Transilvania ...adica Ungurul Tevereu

http://www.youtube.com/watch?v=qPxODFQ6IfQ

http://www.youtube.com/watch?v=ptnfjIWKNe8

Intre timp ma suna Astralu ...care voia sa ia niste roate de la Brasov, sens in care drumurile noastre toate ie cam incurcate ...la un moment dat chiar habar nu aveam ... scuzati limbajul obscen...

http://www.youtube.com/watch?v=7u_Sq3pMPtY&feature=c4-overview&list=UUzCjUpdxLIg2qDuagtCCMYg

Ne-am continuat drumul in spatele lui Daemonus ...fara a ne trece prin cap ...ce ne astepta ...:ha:

http://www.youtube.com/watch?v=OxdxxI8f3a4&feature=c4-overview&list=UUzCjUpdxLIg2qDuagtCCMYg

[video=youtube;QWbF_-wIlGo]

A urmat o coborare foarte misto ...

http://www.youtube.com/watch?v=vhWPDnoqvE0&feature=c4-overview&list=UUzCjUpdxLIg2qDuagtCCMYg

Pe undeva prin padure, ascuns in cateva crengi de brad ...Scaraostzky incornoratu statea la panda ...sa ne-o traga si noua cumva ...Se gandea el ...iete ai dracu ...cu Patrolul lor care merge peste tot...iete acum ma sfideaza si mananca si seminte ...tu'le muma-n cur ...Adevarul este ca in acel moment eram extrem de relaxati si eu si Ungurul Tevereu ...mancam seminte, mai tzucam cate o poza, mai bagam o filmare ...asa ca baietii ...fara griji ...cand ...am muscat din chiatra lui Scaraostzky ...un ditai bolovanu ce statea la umbra intre crengi de brad ...si noi, Dulaul, copiii nostri de la bloc. cu tot cu Basescu si Ielena Udrea incercaram fara succes sa-i schimbam coordonatele, dar firesc n-am reusit decat sa ne botzim putin...:grin:

Cu impertinenta care ma caracterizeaza ...desi impactul a fost violent ...ne-am continuat drumul ...si Ungurul Tevereu infectat si molipsit de la subsemnatul si-a continuat documentarul ...tat inainte ...nici macar n-a oprit camera si am hotarat ca la prima oprire sa ne dam jos ...sa vedem cum am stilizat Dulaul la subtioara!

Link spre comentariu

In continuare, cu picioru in gaz la papacioaca si cu ochii beliti ... am admirat imprejurimile Albacului si a inca vreo cativa versanti din zona ... intai de jos in sus ...ihi, acolo sus ajungem ... fara indoiala ...si apoi vedeti muntii aia ...pe acolo ne intoarcem ...Cu panzele sus, cu vantul din spate si cu matelotii Dulailor in vana ...am luat in roti ...cam tot ce inseamna traseu in zona ...Din cand in cand mai aparea cate un drum, drumeag, drumegel ...ba la stanga ba la dreapta dar gazda zicea "d-apoi da ce s-o luam pe acolo, ca drumul iasta nu duce nicaieri!" ... D-apoi noi deastea cautam ...drumuri sa nu duca nicaieri ...s-apoi vedem noi cum o dam la intors ...

http://www.youtube.com/watch?v=eTeVJUFmi9U&feature=c4-overview&list=UUzCjUpdxLIg2qDuagtCCMYg

Unguru Tevereu ...cred ca ii amortise mana ...si a zis ca un view-u cu gatu stramb nu ar strica ...asa sa va vindecam de spondiloza ...ca ptr celelalte boli ... exista alte leacuri si remedii ...

[video=youtube;El7-oPuXCkU]http://www.youtube.com/watch?v=El7-oPuXCkU&feature=c4-overview&list=UUzCjUpdxLIg2qDuagtCCMYg

http://www.youtube.com/watch?v=fFLlDMinYa4&feature=c4-overview&list=UUzCjUpdxLIg2qDuagtCCMYg

Printre toate frumusetile care se scurgeau una cate una, exact ca mierea din borcan pe la botul ursului...lin si cu talent prin fata ochilor nostri la un moment dat ...ne-a atras atentia ceva deosebit, ceva ce credeam ca e doar un mit ...dar domnilor, uneori chiar si basmele devin realitate ...mitul daciei rosie ...ce vine de pe contrasens in varf de munte ...Ei bine, mitul are oarece sambure de adevar intransa ... dovada iaca mai jos:

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/IMG_9973Large_zps9f9d000c.jpg

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/IMG_9974Large_zps73bdc291.jpg

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/IMG_9975Large_zps5e8251b8.jpg

N-am gasit propietaru sa-i luam un interviu ...dar dupa cum se prezenta acaretul ...cred ca omul se antrena ...ptr ceampion lig...:grin:

Link spre comentariu

Secundele, minutele, orele si zilele au trecut pe langa noi cu nisimtire, de fapt cred ca s-au pierdut invariabil undeva la baza urcarilor noastre, parca si ele mirate de entuziasmul nostru sau poate ca totusi gasca noastra nebuna a descoperit o noua dimensiune in care timpul se ghida dupa cu totul alte unitati de masura decat cele cunoscute, dar cum sa te uiti la ceas cand poate odata in viata ai ocazia sa ai asemenea anturaj, asemenea privelisti si asemenea meniuri nebune ...Mai jos, o mostra din ceea ce cu totii vom tine cu siguranta minte mult timp de acum incolo, ne vom aduce aminte si vom povesti copiilor si nepotilor nostri cum doi olteni, un ardelean, un sibian, un mitic, un ungur si un giurgiuvean am hoinarit inmpreuna zile in sir, exact ca haita de coioti insetati si infometati de toate dimensiunile frumosului, cucerind rand pe rand, una cate una, crestele imbatranite, dar fiecare cu misterul si povestile si legendele sale, crestele minunate ale Muntilor Apuseni:

[video=youtube;bj-2L61lhVQ]http://www.youtube.com/watch?v=bj-2L61lhVQ&feature=c4-overview&list=UUzCjUpdxLIg2qDuagtCCMYg

A fost o experienta uimitoare, condimentata cu de toate, care mi-a intrat chiriasa direct la casa sufletului din primele minute ...si tot acolo va ramane, mult, mult timp de acum incolo...

Ptr ca mi-ati suportat toate cascadele verbale si v-ati mancat timpul citind ce s-a scris aici...uite ca ma si recompensez ...fata de voi:

Al dumneavoastra, ma inclin cu respect, in fata tuturor participantilor cat si in fata tuturor cititorilor nostri cu care am incercat sa impartasim virtual aceasta aventura ...

Alcibiade de Popesti,

Yonutz

PS - urmeaza partea finala eu am numito "telefonica"...concluziile si bilantul ... :h5

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

Cum se zice, punct si de la capat ...

In a 5-a zi ...pregateam drumul spre casa ...atributiunile fiecaruia si randurile ramase nesapate ne-au adus pensionarea injusta, inainte de termen de la aceasta intalnire...Traseu de asfalt ... fara emotii ...la o localitate inainte de Abrud, la lucru cu emceveul pe partea opusa noua dar anuntat de colegii tiristi prin statie ...mustaciosul care ne luase la shtanga cu cateva zile inainte ...am incetinit, am deschis geamul, l-am facut atent, l-am salutat si am taiato mai departe... Socoteala cu oamenii locului trebuia incheiata cu un salut politicos (sa nu credeti ca i-am aratat ceea ce merita ...adica fix degetul mijlociu) ... :grin:

Pe drum, ficatii nostri deja incepeau sa fiarba, sens in care ... impreuna cu Unguru Tevereu le-am copt o mica arsura. "Hai sa mancam acum pe intoarcere, ceva usor, de post!" ...Unguru se uita la mine, mirat ...si concluzioneaza ..."Da, ar merge o friptura in sange!" ...Oprim acaretul la Boita si intram in bodega ...si comandam ceva de post, bine facut si usor ...exact asa cum se recomanda dupa atatea nebunii si excapade culinare exact asa cum se prezinta mai jos:

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Apuseniada%202013/IMG_0418_zps4884689f.jpg

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/Apuseniada%202013/IMG_0416_zps172cab88.jpg

In realitate ...sa nu credeti in poze, ca e futoshopate ...nu, n-a fost ciolan ...si nici fasole ...a fost friptura de piept de pui cu salata verde...dar cu aspect si gust de ciolan. :ha:

In timp ce noi mancam, telefonul binganea ...Zic ...iete radaru ...astia ne miros ... ca ne intoarcem... Cand am vazut semeseul ...am inteles ca Scaraostzky cel de pe munte, autopistul offroad muscase si ultima victima ...Iulian ...

Semeseul suna cam asa: "Suna-ne cand poti, Iulian are probleme cu Patrolul, probabil rulmentii de la roata fata stanga".

Am realizat ca ma aflu la distanta mare de ei sa ii ajut direct (eram la iesirea din SB - la circa 180km) si la distanta mare sa ajung acasa (circa 300km) in asa fel incat sa le pun piese la curier sa ajunga a doua zi

Mi-am facut scurt un scan de memorie si mi-am adus aminte ca acum cateva zile rd_adi de pe forum ...avea ceva piese de vanzare, ceva patroale la dezmembrat, fiind chiar din zona si la indemana colegilor de expeditie dar in acelasi timp mi-am dat seama ca nu aveam de fapt numarul lui ... :ha:

Cum google-le suprem al forumului (Astralu) era in concediu, departe de pupitrul care cu alte ocazii imi oferea aproape instant orice informatie solicitata, am inceput sa butonez nervos telefonul gandindu-ma ca poate dau de telefonul lui Marcel (srevni)...din Cluj ...Cum necum, am dat de telefonul lui Crisguide, un alt tip super de pe forum, caruia i-am povestit problema noastra in 3 cuvinte si care nu stiu cum a facut ...dar la cateva minute ...rd_adi suna pe telefonul meu ...

I-am explicat si lui problema, in acelasi timp tinand pe celalalt telefon legatura cu Zoli, Sorin si pacientul ...Iulian. Pana la urma, rd_adi, caruia ii multumesc si in fata caruia ma inclin inca o data, a batut drumul pana la locul faptei (circa 130km) i-a ajutat pe baieti sa-si rezolve problema (am inteles ca a luat de pe masina lui ceva sa-i puna lui Iulian - dar o sa va povesteasca ei mai multe) ...si toata lumea era fericita ...

Restul detaliilor vi le dau baietii ...ca eu nu le cunosc ... Ce e de zis aici ...exact ce a spus Zoli la un moment dat ...:cl RULZ!

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare