Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

reconditionare VCU

alin75

Postări Recomandate

Re: reconditionare VCU

Sper ca ai luat in calcul spalarea temeinica si uscarea perfecta intre schimbarea diferitelor lichide... orice urma dintr-un lichid, (oricare din ele), poate contamina cu efecte din cele mai neplacute celelalte lichide:wink:

m-am gandit si eu la asta si am cumparat doua (e vreo 4 euro una) ca sa pot folosi aceeasi butelie si pompa sa o schimb (se desfileteaza usor), una sa o tin pentru uleiuri si cealalta pentru lichidul de frana . partea care e mai greu de spalat este traseul lichidului prin pompa robinet furtun etc butelia se spala mai usor . oricum putin diluant urmat de niste aer cred ca rezolva problema

• Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 2 săptămâni mai târziu...

salutare oameni buni,

am reusit sa montez cardanul si sa il scot in probe : nu mai blocheaza , si dupa o plimbare pe coclauri VCU functioneaza impecabil , deci , ca si concluzie cine are de gand sa il reconditioneze singur sa o faca cu incredere .

• Like 2
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Recent am reconditionat si eu VCU si merge perfect,pentru cine e interesat mi-au ramas aproximativ 250 g ulei siliconic(detalii pe privat).ideea e acum cat tine,poate au ceva informatii cei care au reconditionat mai devreme sau au utilizat VCU reconditionat.:tk

Link spre comentariu

salut. voi cum l-ati desfacut? la fel ca in pozele alea? problema ca in poze era prins intr-un strung, care nu e la indemana oricui. m-ar interesa cateva detalii, poate si cateva poze. stima

Land rover freelander diesel an 1999
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Va salut!Am schimbat cei 2 rulmenti de la vcu,am verificat tripoda-nu are joc-am montat cardanul,am facut testul cu bara si greutatea la roata din spate si coboara usor(greutatea) vcu cred ca e bun.Am plecat in probe cu masina,vcu se incalzeste un pic(am mers putin si pe iarba si noroi)dar pe strada intre75-90 la ora vibreaza cardanul implicit bordul si volanul.Sa fie de vina tampoanele de la diferential?Au un pic de joc-se misca diferentialul-trebuie schimbate?Astept sfaturi de la colegi.Multumesc si va urez"la multi ani"!PS.Cauciucurile sunt la fel de uzate si am echilibrat si rotile!

Link spre comentariu

Va salut!Am schimbat cei 2 rulmenti de la vcu,am verificat tripoda-nu are joc-am montat cardanul,am facut testul cu bara si greutatea la roata din spate si coboara usor(greutatea) vcu cred ca e bun.Am plecat in probe cu masina,vcu se incalzeste un pic(am mers putin si pe iarba si noroi)dar pe strada intre75-90 la ora vibreaza cardanul implicit bordul si volanul.Sa fie de vina tampoanele de la diferential?Au un pic de joc-se misca diferentialul-trebuie schimbate?Astept sfaturi de la colegi.Multumesc si va urez"la multi ani"!PS.Cauciucurile sunt la fel de uzate si am echilibrat si rotile!

Inainte de interventie cum se comporta? ? Poate rulmentii, nu sunt aliniati! Tampoanele cand se duc, simti ca un sut in fund cand schimbi vitezele....

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

Va salut din nou!Pai ce sa se comporte ca anul trecut cand am luat masina am dat cardanul jos din aceleasi motive-la iesirea din parcare se cabra f. rau si la viteza peste 80 km.la ora vibra.Am dat cardanul jos si am mers pana acum 4x2!Azi am comandat tamponul central de la diferential si il voi monta maine sau poimaine,pun cardanul spate la loc si pe urma sa vedem cum se comporta!Astept alte pareri!Va multumesc!

Link spre comentariu

Salut

M-am uitat la pozele lui Asderian si nu m-am putut lamuri

Gaurile filetate sunt "in diagonala" ? pentru ca asa ar trebui sa fie

Una sus in stanga, sa zice si cealata jos in greapta cilidrului vcu .

dap exact in diagonala , bagi solventul pe sus sau pe jos si iese in diagonala (eu asa am gandit)

• Like 1
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Multumiri lui vasile_clau pentru silicon.

Anul trecut mergand cuminte pe un drum de tara, asfaltat cu gropi, s-a auzit o trosnitura din zona compartimentului motor, am oprit frumusel, am ridicat capota, m-am bagat sub masina, nimic defect la vedere. cand am incercat sa plec la drum, la fiecare metru parcurs se auzea cate-o "bubuitura" de undeva si se incorda toata transmisia hipopotamului.

A urmat demontarea cardanului, si a pinionului de atac al cardanului a cutiei de transfer, descoperirea fiind "macabra": coroanei pinionului de atac ii lipseau 4 "dintisori". A urmat reconditionarea cutiei, am pregatit-o pentru 4x4 (foarte greu am gasit saibile distantiere ale pinioanelor planetare, am de 0.5mm) si apoi reconditionarea VCU care s-a dovedit mai dificila deoarece nu gaseam uleiul siliconic. Dupa un an am gasit si siliconul, am reconditionat VCU-ul prin metoda "gaurica" (de fapt "gauricile", ca am facut doua), ca solvent am folosit gazolina si diluant bagand in el lichid pana a iesit pe a doua gaura la fel de curat ca la intrare, suflat cu aer comprimat, totul combinat cu rotire permanenta. Gaurilor le-am dat filet si le-am astupat cu suruburi scurte. Am avut norocul sa ii fac proba pe zapada in zona deluroasa....foarte multumit!

Editat de chriss991
  • Like 1
Link spre comentariu

Cum, cu ce si cata cantitate de silicon ai bagat in VCU?

L.E.- gaurile din VCU,ce diametru au?

Gaurile le-am facut initial cu un burghiu de 4mm in diagonala, diametral opuse, gazolina am bagat-o cu o seringa uzuala. Dupa ce am dat gaurile, am prins in menghina VCU, am bagat in partea care se roteste o parte de cardan, in crucea cardanica am bagat un levier ca sa il pot invarti. Operatiunea de spalare a durat cam 6 ore pana cand dizolvantul iesea la fel ca la intrare, apoi am lasat peste noapte VCU-ul plin cu dizolvant (gaurile neavand filet le-am astupat cu cate un dop de lemn). A doua zi am rotit iar de el (aici deja se putea roti cu mana), am dat drumul l-a dizolvant, acesta iesind curat. L-am suflat bine, bine cu aer in timp ce il roteam ca s-a iasa orice urma de dizolvant din el. Apoi am majorat gaurile la 5.5mm (puteam sa dau de prima data dar planurile s-au schimbat pe drum), am dat filet de 6mm (este loc suficient de lucru, peretii VCU-ului avand o grosime de peste 10mm), am scurtat doua suruburi pentru a astupa gaurile. Cu ajutorul unui cantar de bucatarie, a unei seringi medicinale de 20ml, a unui pix si a unei bucati de hartie am bagat si siliconul in cantitate de 150g dupa care am strans suruburile (pe filetul lor am pus si o picatura de "Picatura")

Editat de chriss991
Link spre comentariu

asderian are dreptate, trebuie un pic de rabdare si atentie. Seringa avea 12g si la fiecare umplere intra 21-22g silicon. atentie trebuie pentru ca dupa ce bagi siliconul, mai trebuie sa o tii presata o perioada seringa, din cauza vascozitatii are tendinta sa iasa inapoi, dar daca tii presat ca siliconul sa intre intre discuri si sa se reduca presiunea, nu mai iese.

Editat de chriss991
  • Like 1
Link spre comentariu

Am vorbit cu cei care vand silicon si au zis ca e o diferenta insezizabila intre cst si cps!

mersi. am vorbit si am gasit in Anglia pe ebay silicon 100.000 cst sticlute de 60 ml. am vb cu un prieten sa-mi ia 3 buc si sa mi le trimita. acum le astept sa ajunga.

• Like 1
Link spre comentariu

Tine-ne la curent cu ce vei face!Astazi cred ca voi comanda silicon.Daca nu gasesc cst 100000 voi lua 80000,nu e mare diferenta spun unii ca au pus pt.on road chiar de 15000 sau 30000 si vcu isi face treaba,pt.off road cst 100000 sau 80000!Gaurile unde le dau pe canalul bilelor??

• Like 1
Link spre comentariu

Am comandat ulei silicon 100000 cst,35 ron flaconul de 60ml.3 buc sa mai si ramana un pic,voi da jos vcu jos si-l voi reconditiona zilelele acestea-nu mai cautati in strainatate(UK)etc. ca se gaseste si la noi.Nu vreau sa fac reclama dar omul care vinde asa ceva se pricepe cat decat si a mai livrat in tara uleiul siliconic(1000000 cst)si specifica pe site ca e pt.automodele 4x4 si se foloseste si pt. vascocuplaje(reconditionare)la 4wd Land Rover,Jeep,Mercedes si alte masini care au vascocuplaje la cardan,l-au folosit clientii si au fost multumiti.Pentru detalii suplimentare folositi PM,Laurentiu.

Editat de DKW
Detaliile see dau pe PM.
Link spre comentariu

Am comandat ulei silicon 100000 cst,35 ron flaconul de 60ml.3 buc sa mai si ramana un pic,voi da jos vcu jos si-l voi reconditiona zilelele acestea-nu mai cautati in strainatate(UK)etc. ca se gaseste si la noi.Nu vreau sa fac reclama dar omul care vinde asa ceva se pricepe cat decat si a mai livrat in tara uleiul siliconic(1000000 cst)si specifica pe site ca e pt.automodele 4x4 si se foloseste si pt. vascocuplaje(reconditionare)la 4wd Land Rover,Jeep,Mercedes si alte masini care au vascocuplaje la cardan,l-au folosit clientii si au fost multumiti.Pentru detalii suplimentare folositi PM,Laurentiu.

salut. ti-am lasat mesaj pe privat. mersi

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare