Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

reconditionare VCU

alin75

Postări Recomandate

Re: reconditionare VCU

Din ce an este RRC-ul tau? Din ce stiu, au fost putine cu cutie de transfer Borg Warner, (implicit VCU)

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din ce an este RRC-ul tau? Din ce stiu, au fost putine cu cutie de transfer Borg Warner, (implicit VCU)

Cutie de transfer BW cu VCU s-a pus din '89. A mea este din 1994.

Don't believe everything you think!
Link spre comentariu

Întreb colegii care au recondiționat VCU-ul, care a fost cantitatea de diluant PE care au ajuns sa o introducă la curățire (maximul). Eu nu sar de 150 ml!

Citisem la colegul @asderian http://forum.club4x4.ro/showthread.php?80648-reconditionare-VCU&p=1017671&viewfull=1#post1017671 ca introduce 150-160 ml lichid siliconic, dar tot el aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?80648-reconditionare-VCU&p=1013723&viewfull=1#post1013723

De unde am luat siliconul, mi s-a recomandat sa bag 150-160 ml, dar asta inseamna sa fie plin 100% (in situatia mea), ori mi se pare firesc.

Editat de Astral
  • Like 1

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

Salve

Nu exista vreun coleg pe formum care sa se ocupe profi de aceasta recondiutionare? sau vreo firma specializata care sa ne ceara un pret corect si sa dea garantie pe ce face.

Ma tot gandeam ca oare bilutele de sigilare nu s-ar putea scoate prin sudare in puct afara - nu pot sa-mi dau seama cat de tare sunt presate acolo.

Multumesc

Editat de Astral
VREUN / VREO ....FARA CRATIMA ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865
Link spre comentariu

Salve

Nu exista vreun coleg pe formum care sa se ocupe profi de aceasta recondiutionare? sau vreo firma specializata care sa ne ceara un pret corect si sa dea garantie pe ce face.

Ma tot gandeam ca oare bilutele de sigilare nu s-ar putea scoate prin sudare in puct afara - nu pot sa-mi dau seama cat de tare sunt presate acolo.

Multumesc

Urmărește postarea colegului http://forum.club4x4.ro/showthread.php?80648-reconditionare-VCU&p=1053616&viewfull=1#post1053616.

In UK se reconditioneaza, dar si acolo parerile sunt impartite. Toata nebunia pleaca din faptul ca englezoii s-au gandit sa capsuleze VCU-ul. Se intelege de ce.....

Cam toti am gasit o sursa (de incredere) pentru silicon, pofta de munca avem.... Partea rea... nu apare nici un feedback la operatiune. Eu am sa postez pe paginea mea, asa cum am obisnuit colegii, cu impresiile legate de acesta reconditionare.

L.E. Am deja niste "propuneri moka", dar sunt in asteptare, sa "vada" testul de noroi/zapada ...

Editat de Astral

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

si pentru ca "mai e unii" care se lupta cu enigma VCU http://www.landroverclub.com.ar/viewtopic.php?f=15&t=112358&hilit=VCU aici sunt doua aspecte care mi-au atras atentia:

1. se merge pe combinatia a doua vascozitati (personal mi se par mici rau.... asta daca nu e o greseala la editare!);

2. cantitatea de solvent care este introdusa (mi se pare exagerata). Pe unde am gasit o informatie "scapata" se vb. de 150-160 ml silicon.

Hai fratilor cu opinii... ca bate iarna la usa [fulgu]

Link spre comentariu

Urmărește postarea colegului http://forum.club4x4.ro/showthread.php?80648-reconditionare-VCU&p=1053616&viewfull=1#post1053616.

In UK se reconditioneaza, dar si acolo parerile sunt impartite. Toata nebunia pleaca din faptul ca englezoii s-au gandit sa capsuleze VCU-ul. Se intelege de ce.....

Cam toti am gasit o sursa (de incredere) pentru silicon, pofta de munca avem.... Partea rea... nu apare nici un feedback la operatiune. Eu am sa postez pe paginea mea, asa cum am obisnuit colegii, cu impresiile legate de acesta reconditionare.

L.E. Am deja niste "propuneri moka", dar sunt in asteptare, sa "vada" testul de noroi/zapada ...

Feedback : am in jur de 10 000 km facuti fara probleme , si prin noroi sau zapada a trecut testul cu brio .

In legatura cu cantitatea de silicon , cred ca fiecare ar trebui sa masoare , si poate facem o medie (cred ca ar fi cel mai aproape de realitate rezultat) . Cu sculele din dotare e greu sa fii exact.

• Like 1
Link spre comentariu

si pentru ca "mai e unii" care se lupta cu enigma VCU http://www.landroverclub.com.ar/viewtopic.php?f=15&t=112358&hilit=VCU aici sunt doua aspecte care mi-au atras atentia:

1. se merge pe combinatia a doua vascozitati (personal mi se par mici rau.... asta daca nu e o greseala la editare!);

2. cantitatea de solvent care este introdusa (mi se pare exagerata). Pe unde am gasit o informatie "scapata" se vb. de 150-160 ml silicon.

Hai fratilor cu opinii... ca bate iarna la usa [fulgu]

Salut , daca ai pus mana pe un silicon de vascozitate 100 000 iti vei da seama usor ca cel de 1000 sau 12500 din exemplul de mai sus va avea exact efectul celor reconditionate in Anglia (presupun ca nu toate ) adica nu blocheaza deloc.

Parerea mea

Link spre comentariu

Am silicon de 100000 cst, deci nici prin cap nu-mi trece sa merg pe ceva mult mai "slab".... Nu am înțeles logica de a combina 2 tipuri de silicon de vâscozitate atât de mica. Oricum discuțiile se purtau prin 2010.

L.E. ce ma intereseaza la modul concret este:

1. in final care este cantitatea de solvent introdusa in VCU (eu nu sar de 150 ml);

2. feedback-ul celor care au realizat reconditionarea

Editat de alin75
  • Like 1

Link spre comentariu

Eu am pus 200 ml diluant măsurat exact si 180 ml silicon 3 sticluțe , primele doua tăiate si curățate in totalitate iar la ultima fara ce a mai rămas pe sticla deoarece se scurge foarte greu .

Am putini km, 2000, funcționează perfect, încercata pe banc itp.

• Like 1
Link spre comentariu

Zile astea tb sa îndrept tâmpenia făcută. După ... mai mestec la el. Am plecat din stadiul în care abia am reușit 2 oameni cu o rangă sănătoasă să-l punem în mișcare. Acum se învârte ușor la levier, dar nu la mâna. Clar mai există silicon "pietrificat", dovadă fiind că bag doar 150ml diluant. Merci pentru răspuns.

Link spre comentariu

Zile astea tb sa îndrept tâmpenia făcută. După ... mai mestec la el. Am plecat din stadiul în care abia am reușit 2 oameni cu o rangă sănătoasă să-l punem în mișcare. Acum se învârte ușor la levier, dar nu la mâna. Clar mai există silicon "pietrificat", dovadă fiind că bag doar 150ml diluant. Merci pentru răspuns.

Salut , vin cu o mica completare: eu am incercat sa tin cat de putin posibil diluantul in VCU, pentru a nu afecta garniturile de cauciuc (care nu stiu cum reactioneaza cu diluantul) si apoi suflat cu aer cat de mult .

Spor la treaba alin75 !!

Link spre comentariu

Am impresia ca cineva isi bate joc de altcineva

Romeo daca simti ca ceva nu este in regula zi-o p-aia dreapta. Cine de cine? Si de ce?

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Lucrarea merge anevoios, mai ales din lipsa de timp din partea mea. Dar ceva da cu virgulă... Cantitatea PE care nu pot să o "acopăr" pare mica 50ml, dar am pus-o pe seama siliconului întărit în VCU. Și nu știu... ceva parcă agață când învârt...

Editat de Astral

Link spre comentariu

Lucrarea merge anevoios, mai ales din lipsa de timp din partea mea. Dar ceva da cu virgulă... Cantitatea PE care nu pot să o "acopăr" pare mica 50ml, dar am pus-o pe seama siliconului întărit în VCU. Și nu știu... ceva parcă agață când învârt...

Ceva span de la gaurire?

Link spre comentariu

Asta da reconditionare

aici este un serial al rusilor. are multe e[isoade . toata lucrarea de la inceput pana la sfarsit. La astia siliconul intra cu seringa, ca si diluantul de altfel. Numai gaurile sunt date in alta parte. Si sunt trei. si unul le sudeaza dupa.

https://www.youtube.com/watch?v=f_ZujrGrTtQ

Editat de bratu romeo
Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

Asta da reconditionare

aici este un serial al rusilor. are multe e[isoade . toata lucrarea de la inceput pana la sfarsit. La astia siliconul intra cu seringa, ca si diluantul de altfel. Numai gaurile sunt date in alta parte. Si sunt trei. si unul le sudeaza dupa.

https://www.youtube.com/watch?v=f_ZujrGrTtQ

Eu am pus 100000 cst si nu "curge" la fel de ușor ca cel din filmuleț! Am încercat si cu seringa, dar pentru ca am dat o gaura cu spiral de 7, dacă se introduce prea repede aerul din interior care are tendința sa iese, face niște bule, care împinge siliconul afara (de asta au dat probabil a 3 gaura). Eu am lăsat fiecare flacon sa se scurgă in VCU si gata (in câteva zile s-a rezolvat).

Am si eu o intrebare. Dupa ce ati reconditionat VCU , inainte de a-l monta pe cardan, a facut cineva vreun test ?

L-a rotit cu mana prins in meghina ? de exemplu

Daca da, cum ar trebui sa se roteasca ?

Multumesc

Referitor la aspectul care ne frământă pe toți care am încercat sa recondiționam VCU-ul ---> eu am băgat 160 ml diluant (maxim de care nu am sărit!) iar silicon 140 ml (86% este cantitatea de incarcare cu silicon plus ce a mai "curs" pana am prins miscarea....)

IMG_20160906_145049.thumb.jpg.d3023f8cea85acaf0f3d4f7815f37b7f.jpg

Editat de alin75

Link spre comentariu

Salut

Eu am dat gaurile lateral, opuse "bilelor" si mai jos putin. Filet de 10-1 ( pas marunt). O sa pun si poze. Caut silicon.

http://www.clearcoproducts.com/pdf/msds/pure-silicone/MSDS-PSF-100,000cSt%20Pure%20Silicone%20Fluid.pdf

Viscosity 100,000cSt

Freezing <-25 def C; -13 deg F

Boiling Point >65 deg C

Evaporation Rate (Butyl Acetate=1) <1

Density 0.97 g/cm3

Solubility in Water (20C) Insoluble

pH Not determined

Volatile Content Not determined

Solubility in Organic Solvent Soluble in Tolene

100,000cSt 0.975 1.4035 -41°C 321°C 0.61 0.00094 0.00038

Adica, ingheata la -41 grade, fierbe la 321 , si e solubil in toluen.

Editat de bratu romeo
Link spre comentariu

... dizolvarea cu toluen... greu de realizat! Eu nu am găsit. Am povestit că am încercat la dizolvati.... Poate dacă siliconul nu este destul de imbatranit, se dizolva mai repede, dar altfel....

• Like 1

Link spre comentariu

Eu am pus 100000 cst si nu "curge" la fel de ușor ca cel din filmuleț! Am încercat si cu seringa, dar pentru ca am dat o gaura cu spiral de 7, dacă se introduce prea repede aerul din interior care are tendința sa iese, face niște bule, care împinge siliconul afara (de asta au dat probabil a 3 gaura). Eu am lăsat fiecare flacon sa se scurgă in VCU si gata (in câteva zile s-a rezolvat).

Referitor la aspectul care ne frământă pe toți care am încercat sa recondiționam VCU-ul ---> eu am băgat 160 ml diluant (maxim de care nu am sărit!) iar silicon 140 ml (86% este cantitatea de incarcare cu silicon plus ce a mai "curs" pana am prins miscarea....)

Densitatea este 0,975 flaconul este in ml asta inseamna ca in grame avem 58,5 gramedaca tot faceti "farmacie"

Editat de bratu romeo
  • Like 1
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare