Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

reconditionare VCU

alin75

Postări Recomandate

Re: reconditionare VCU

Densitatea este 0,975 flaconul este in ml asta inseamna ca in grame avem 58,5 gramedaca tot faceti "farmacie"

1. am postat imagini cu flaconul plin respectiv gol, avand o diferenta de 56g/flacon.

2. am "calculat" in ml deoarece diluantul introdus, l-am "masurat" cu seringa de 20ml (imi era mult mai usor de socotit...).

3. eu atat am bagat (140ml silicon), altii...... nu stiu!

4. momentan pare ok, vedem peste niste mii de km.

Fiind "proaspat" trecut de pe 2wd pe 4wd (se simte diferenta, dar clar este mult mai "elastica" decat era inainte de reconditionare)

IMG_20160906_145049.thumb.jpg.35cc0c76c08b7320b5f5fa58ce81ca10.jpg

IMG_20160911_154213.thumb.jpg.9ca3c9663fe89f5b6ac6f98c1b9d24ac.jpg

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am si eu 2 zile de cand respir diluant nitro si nici nu se clinteste. Ma mai chinui vreo cateva zile si il arunc la gunoi.

Aaaaa, am cumparat si silicon cred ca in curand il pun la vanzare =))

Editat de bratu romeo
Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

Am si eu 2 zile de cand respir diluant nitro si nici nu se clinteste. Ma mai chinui vreo cateva zile si il arunc la gunoi.

Nu-l arunca la fier vechi. De obicei la achizitia unui VCU reconditionat se cere cel vechi la schimb.

Link spre comentariu

Eu cand am scris ca abia l-am pus in miscare, unii poate au crezut ca exagerez! Parca era sudat!

Link spre comentariu

nu il arunca. asa am patit si eu. baga-l in menghina si in crucea de la cardan mai pune un levier sa fie mai lung si trage pana pleaca, cand a plecat o sa mearga mai usor. dar fa asa cu el ingaurit si baga si benzina sau diluant si tine-l in el toata noaptea sa vezi ca pleaca. bafta

Land rover freelander diesel an 1999
Link spre comentariu

Sincer? Eu nu as sta sa ma chinui cand exista variante foarte ieftine si la indemana: https://www.olx.ro/oferta/vand-vascocuplaj-vcu-cardanic-pt-land-rover-freelander-ID4ZDmS.html#34cfdda04a

Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro
Link spre comentariu

Sincer? Eu nu as sta sa ma chinui cand exista variante foarte ieftine si la indemana: https://www.olx.ro/oferta/vand-vascocuplaj-vcu-cardanic-pt-land-rover-freelander-ID4ZDmS.html#34cfdda04a

spor .....!

Link spre comentariu

La cat chin este nu cred ca oferta aia este serioasa. Eu am gasit la dezmembrari, cu rulmentii pe el, se rotea, rulmentii ok cu...900

Era din 2003 asa ca nu se stie cand se va bloca, peste o luna sau peste un an

Editat de bratu romeo
Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

Asta nu mai stiu... Insa, daca se folosesc metode industriale mai bine tehnologizate, e posibil sa le fie mult mai simplu decat noua care lucram oarecum babeste....

Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro
Link spre comentariu

Asta nu mai stiu... Insa, daca se folosesc metode industriale mai bine tehnologizate, e posibil sa le fie mult mai simplu decat noua care lucram oarecum babeste....

Vanzatorul in primul rand nu are poza cu piesa pe care o vinde si in al doilea rand,poate fi o piesa care nu este blocata si doar vopsita cu negru mat. Daca nu e blocat VCU,sunt slabe sanse sa se blocheze in timpul garantiei. De obicei un lucru daca e prea ieftin, cu siguranta e ceva dubios la mijloc.

Link spre comentariu

Eu inteleg ca ei cu asta se ocupa... In fine, vedeti ca sunt mai multe anunturi pe OLX.

Editat de Astral
  • Like 1
Link spre comentariu

este mult mai simplu sa cumperi un lucru, intradevar. nu este nici scump nici ieftin in anunt. daca il faci tu iesi mult mai ieftin,daca nu ai scule si inclinatii pt mecanica mai bine il cumperi. eu am facut 2 buc, pt mine si pentru un prieten mecanic(am avut 3 buc) cu 100 euro cu vcu ul meu; al lui era praf, curgea siliconul pe la rulment. acum merg ambele

Link spre comentariu

Stie cineva sa imi confirme care ar fi eficacitatea vascocuplajului dupa reconditionarea lui?

Am un VCU defect. Am discutat cu cineva din Craiova pentru reconditionarea lui (de pe OLX).

Mi-a sus ca in urma reconditionarii, cuplul transmis spre spate de vascocuplaj nu mai depaseste 20-25%. A spus ca gelurile care se gasesc pe piata, nu au aceleasi proprietati ca cele din fabrica si de aceea eficacitatea e mult mai mica.

20% transfer de cuplu e foarte mic si masina e aproape ca un 4x2.

Mai e cineva din Alba Iulia (tot de pe OLX) care pretinde ca le face bine cu garantie, la pret de 1000 de lei plus TVA (desi acum 2 saptamani cand l-am mai intrebat era 700 de lei cu totul). Cica vine iarna si e cererea mare. :)

Link spre comentariu

Stie cineva sa imi confirme care ar fi eficacitatea vascocuplajului dupa reconditionarea lui?

Am un VCU defect. Am discutat cu cineva din Craiova pentru reconditionarea lui (de pe OLX).

Mi-a sus ca in urma reconditionarii, cuplul transmis spre spate de vascocuplaj nu mai depaseste 20-25%. A spus ca gelurile care se gasesc pe piata, nu au aceleasi proprietati ca cele din fabrica si de aceea eficacitatea e mult mai mica.

Mai e cineva din Alba Iulia (tot de pe OLX) care pretinde ca le face bine cu garantie, la pret de 1000 de lei plus TVA (desi acum 2 saptamani cand l-am mai intrebat era 700 de lei cu totul). Cica vine iarna si e cererea mare. :)

eu cred ca daca folosesti silicon 100000 nu o sa ai probleme. eu am reconditionat unul care e folosit 80% offroad si merge f bine. daca se foloseste silicon de vascozitate mai mica, 10000, 20000 nu o sa aibe cuplul ca la 100 000.(100 000 se gaseste mai greu, poate de aia folosesc siliccon cu vascoozitate mai mica) eu zic ca e mult ca silionul te costa undeva la 100-150 lei si il faci tu in 2 zile(2-3 ore pe zi munca)

• Like 1
Link spre comentariu

La prețul postat, mai adaugă și prețul diluantului (ca dacă încerci diverși solvenți...)costul final mai creste puțin....

Link spre comentariu

La prețul postat, mai adaugă și prețul diluantului (ca dacă încerci diverși solvenți...)costul final mai creste puțin....

Da mai creste intradevar, dar sa fie si 200 250 lei tot nu e 1000 lei si esti sigur pe ce ai bagat in el.

Link spre comentariu

Max cu riscul sa ma repet ! VCU este consumabila cine vrea sa inteleaga,bine ...cine nu, nu si basta ! Singurul lucru garantat este produsul de schimb...Maine poimaine o sa vedem oameni care reconditioneaza ambreiaje, placute de frana sau filtre de ulei...

Costa 500 lire unul nou cu tot cu rulmenti.... adica cam cat un smartphone... si analogiile ar putea continua ...:x

Editat de Mate Andrei Vlad M.D.
Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

Max cu riscul sa ma repet ! VCU este consumabila cine vrea sa inteleaga,bine ...cine nu, nu si basta ! Singurul lucru garantat este produsul de schimb...Maine poimaine o sa vedem oameni care reconditioneaza ambreiaje, placute de frana sau filtre de ulei...

Costa 500 lire unul nou cu tot cu rulmenti.... adica cam cat un smartphone... si analogiile ar putea continua ...:x

Ai dreptate in esenta.

Problema e ca masina acestui client are si IRD-ul defect, si vascocuplajul si diferentialul spate.

E greu pentru el sa cumpere toate piesele noi. Daca stai sa le aduni, poate ca nu valoreaza masina atat. :)

Diferentialul spate l-am reconditionat eu.

Am comandat un IRD second hand cu garantie 3 luni si un vascocuplaj reconditionat de la o firma din Neamt.

Trebuie facut in asa fel incat sa se incadreze valoarea totala a reparatiei in bugetul clientului.

Asa ca trebuie facute compromisuri.

Link spre comentariu

Am comandat un IRD second hand cu garantie 3 luni si un vascocuplaj reconditionat de la o firma din Neamt.

Trebuie facut in asa fel incat sa se incadreze valoarea totala a reparatiei in bugetul clientului.

Asa ca trebuie facute compromisuri.

Compromisuri pe care sa si le asume. Sa nu te trezesti dupa aia cu melodia "trebuie sa-mi fi facut nu stiu ce minune" ....zic si eu.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Compromisuri pe care sa si le asume. Sa nu te trezesti dupa aia cu melodia "trebuie sa-mi fi facut nu stiu ce minune" ....zic si eu.

Nu e cazul pt ca e un client ok.

Eu i-am spus clientului toate variantele si el a ales ce facem. Bineinteles ca si le asuma.

Link spre comentariu

Ai dreptate in esenta.

Problema e ca masina acestui client are si IRD-ul defect, si vascocuplajul si diferentialul spate.

E greu pentru el sa cumpere toate piesele noi. Daca stai sa le aduni, poate ca nu valoreaza masina atat. :)

Ai dreptate, dar revenind la ale noastre IRD-ul si diferentialul s-au stricat si aici sunt in proportie de 90 % sigur datorita VCU care nu a fost schimbat la timp( inlocuind unul stricat cu unul care posibil sa functioneze se realizeaza acel porcedeu numit maturatul sub covor ) ! Zic 90 % deoarece nu stiu din ce an e masina despre care e vorba...Au fost ceva probleme la primele serii datorita aliajului ce alcatuia pinionul si coroana , problema rezolvata ulterior !

Daca as fi in situatie as lua alta, ori in stare de functionare si as folosi masina actuala ca si donator fie viceversa cu mentiunea ca as pune totusi VCU nou !

Editat de Mate Andrei Vlad M.D.
Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

Ai dreptate, dar revenind la ale noastre IRD-ul si diferentialul s-au stricat si aici sunt in proportie de 90 % sigur datorita VCU care nu a fost schimbat la timp( inlocuind unul stricat cu unul care posibil sa functioneze se realizeaza acel porcedeu numit maturatul sub covor ) ! Zic 90 % deoarece nu stiu din ce an e masina despre care e vorba...Au fost ceva probleme la primele serii datorita aliajului ce alcatuia pinionul si coroana , problema rezolvata ulterior !

Daca as fi in situatie as lua alta, ori in stare de functionare si as folosi masina actuala ca si donator fie viceversa cu mentiunea ca as pune totusi VCU nou !

Eu daca as fi in locul clientului as vinde-o si as cumpara o Toyota. :)

Masina e din 2000 , TD4.

Evident ca IRD-ul s-a stricat din cauza vascocuplajului dar cati posesori de Freelander cunosc faptul ca Vascocuplajul trebuie schimbat la 100.000 de km? Multi nici nu stiu ce e ala.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare