Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

reconditionare VCU

alin75

Postări Recomandate

Re: reconditionare VCU

Dupa ce am stat si am citit toate discutiile despre VCU am trecut si eu la "reconditionat" tin sa mentionez ca am incercat 3 4 diluanti printre care si un solvent tehnic cumparat din dedeman inclusiv diluant NITRO neavand nici un efect asupra siliconului (nu la dizolvat deloc) , am cumpart un spray pentru curatat franele vreau sa spun ca am introdus cam jumatate de spary l.am lasat vreo 2-3 ore apoi am inceput sa invart la el foarte greu la inceput ,dupa o perioada a inceput sa mearga din ce in ce mai usor ajung pana in faza in care se invarte destul de usor ,o sa mai incerc cu o butelie de stropit cu presiune( cumparata din dedeman ) sa il curat astept saptamana viitoare siliconul si sa vedem ce iese ..

• Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu va apucati sa "reconditionati" vcu" daca nu este intepenit ca lumea. Asta inseamna ca prins in menghina. cu cardanul pe el, cu levier in cruce sa nu il puteti misca nici cu o teava lunag de 1 metru sau mai lunga.

Eu am vazut numai saptamana asta 3 vcu din 2002, masinile aveau apropae 200 km in bord care functionau corect. Eu am ajuns la concluzia ca vcu nu se blocheaza asa usor daca masina este utilizata decent, fara patinari prelungite in zapada sau noroi. A mea a suferit cateva situatii de acestea.

Editat de bratu romeo
  • Like 1
Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

O lectura mica.

vcu.thumb.jpg.41fe173b37f55b435474c03fe017536e.jpg

• Like 1

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Romeo de ce crezi că tb sa fie vcu blocat când se începe recondiționarea? Sunt de părere că unul care se mai învârte, nu are rulmenții blocați, siliconul nu este chiar așa imbatranit... deci resuscitarea se face mult mai ușor.

• Like 1

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

Pentru ca ce facem noi nu este chiar o treaba serioasa si sa ne apucam sa schimbam siliconul ala din 2 in 2 ani ca sa fim siguri ca nu se mai blocheaza.

Daca nu e blocat de ce sa umblu la el ? Eu nu sunt sigur deloc ca siliconul PE care il punem noi este cel care ar trebui. Numai timpul ne va arata.

Cine a facut proba, de exemplu sa patineze 10 minute in noroi sau sa o omoare in zapada ca sa vada ce se intampla cu vcu-ul reconditionat ?

De asta zic "if it ain't broke, don't fix it :wink:

DKW , ce este nou in foaia aia, altceva decat ce scrie in celelalte doc postate ? Poate doar ca descrie invers situatia, spune ca spatele pierde aderenta , la freelander fata piere aderenta si angajeaza spatele

Editat de Astral
  • Like 1
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Colegule bratu romeo ai perfecta dreptate. la o proba simpla zici ca e ok ca ai spate dar daca ii dai de munca nu face mai nimic.

Am probat o in toate conditiile noroi , panta zapada si e praf . incearca la inceput ceva sa cupleze dar cand da de greu intra TC ul si e gata.parerea mea e ca cupleaza un pic la inceput , pt ca nu am ramas in unele locuri unde ma temeam dar la greu cand se incalzeste bine e aproape 4 x 2 . Cu riscul de a ma repeta cred ca ma ajuta mult si cauciucurile (insa turbo ranger).

In concluzie nu mai este ceea ce era cu VCU ul original

Link spre comentariu

Salut

Ai reconditionat tu VCU-ul ? . Cat ulei siliconic ai bagat ? E ciudat ce afirmi, ar trebui ca atunci cand l-ai "incins" VCU sa devina "solid", A nins pe aici dar nu destul ca sa pot face o proba edificatoare dar o sa incerc , de multa astept ocazia

Editat de bratu romeo
  • Like 1
Link spre comentariu

L- am trimis la reconditionat dar nu sunt multumit de rezultat.

Oricum va trece iarna si voi incepe un amplu proiect de transformare al masinii. O sa imi vina una din anglia cu km putini pentru piese.

O sa schimb suspensii bucserae si o sa pun un kit de innaltare si flanse la roti.

Sau poate o sa o schimb cu o vitara deja preparata

Inca nu m- decis.

Totul depinde de cum trece iarna. Daca ma supara rau renunt la rover (care e cam pretentios) si trec la suzuki.

• Like 1
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Am reusit sa testez ieri Freelanderul in toate conditiile, zapada de 20-30 cm, plecare in rampa , iesit din parcare cu zapada viscolita in jurul masinii de 40 cm . Nu a intrat Tc , nu a patinat deloc, foarte multumit de reconditionatea personala a VCU.

Cauciucuri cu profil nu mai mare de 3 mm.

• Like 1
Link spre comentariu

Salut

Ai reconditionat tu VCU-ul ? . Cat ulei siliconic ai bagat ? E ciudat ce afirmi, ar trebui ca atunci cand l-ai "incins" VCU sa devina "solid", A nins pe aici dar nu destul ca sa pot face o proba edificatoare dar o sa incerc , de multa astept ocazia

Eu mi l-am reconditionat pe al meu si inca cateva in sensul ca am schimbat uleiul siliconic. Trebuie sa amintesc ca este o operatiune de durata. Siliconul din VCU dupa mult timp se pare ca se contamineaza cu particule fine de metal si devine mai vascos , de aici provine problema cu blocarea VCU.

Dupa ce am gaurit VCU(2 gauri pe parti opuse) am suflat cu aer comprimat pe una din gauri, pe cealalta a iesit o parte din siliconul vechi. Dupa asta am bagat cu siringa diluant nitro cat a incaput. Am pus un dop si am inceput sa-l invart. Se deblocheaza si se invarte tot mai usor. Se repeta operatia pana se invarte cu mana si nu mai iese nimic la suflat cu aer comprimat. Se fileteaza gaurile , se introduce ulei siliconic adecvat cca 150 ml. Se astupa gaurile si ...drum bu

• Like 1
Link spre comentariu

Re: Reconditionare VCU

Salut

cum imi dau seama daca am problem cu VCU? ce simtome da? va rog sa-mi descrietzi...nu ma pricep la mecanica dar macar sa ma feresc de problem.

Multzumesc

Apropo, am 364.000 Km , freelander 1 2002 TD4

Editat de teddybear
Postari consecutive cu acelasi subiect
Link spre comentariu

Re: Reconditionare VCU

Salut

cum imi dau seama daca am problem cu VCU? ce simtome da? va rog sa-mi descrietzi...nu ma pricep la mecanica dar macar sa ma feresc de problem.

Multzumesc

Apropo, am 364.000 Km , freelander 1 2002 TD4

Fara a fi rau cu tine, dar .... asa de curiozitate, la o cafea.... sau de plictiseala, ai citit putin pe aici?!

• Like 1

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

nu sunt priceput la mecanica... sunt unii termini pe care nu-i prea pricep...nu mai spun de VCU...

Salut.O sa te lamuresc putin ce este VCU (viscous coupling unit) adica cuplaj vascos.Cardanul masinii este taiat in doua si bucatile sunt legate intre ele prin acel VCU. Acesta (VCU) permite intr-o oarecare masura miscarea unui segment al cardanului fata de celalalt segment dar cand tendinta rotilor din fata este sa patineze VCU lucreaza in sensul ca nu permite segmentului de cardan care vine de la grupul fata se se invarta mult mai repede ca segmentul care duce la grup spate antrenandu-l pe acesta si generand tractiune pe rotile din spate. VCU contine niste discuri din metal gaurite si este plin cu ulei siliconic cu o vascozitate mare asemanatoare cu mierea de albina mai groasa. Cu timpul , dupa multi kilometri lichidul vascos se contamineaza cu particule de metal rezultate de la frecarea cu placile din VCU si devine mai dens blocand VCU si ca urmare se rup niste pinioane in grupul fata sau spate.

• Like 1
Link spre comentariu

Interesant ar fi de aflat daca masina lui @Marius,mai are VCU original. Eu unul tind sa cred ca da. Asta spune multe si cred ca poate demonta multe mituri. Pe langa masina lui @DKW,bineinteles,mesteri,magari,care or fi dintre ei...:grin:

Link spre comentariu

VCU-ul il rezolvi repede din caucioace si stilul de mers. Daca mergi cu masina incaltata cum spune producatorul, rotesti anvelopele intre ele periodic si nu pleci de la semafor ca la liniutze si nu bagi frane de motor de genul 5-2-1 (cum am vazut la unii), nu o sa ai probleme cu VCU-ul prea devreme. Nici cu IRD-ul sau diff-ul spate.

A lu' @alexa e a mai batrana, spre 340000 km, urmeaza Magaru' cu vreo 165000 km si Master cu vreo 154000 km. Sa nu mai pomenesc de faptul ca in ultimii 30000 km Master a stat mai mereu cu remorca agatata.:old

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Am ridicat masina pe elevator si am incercat sa rotesc un cardan intr-un sens iar celalalt in altul...nu a mers!!!!!!nu s-a clintit de loc!!! Ce trebuie sa fac acum? ce ma sfatuitzi?

Cel mai simplu,tragi 2 liniute pe capetele cardanelor spre VCU,daca tot ai masina pe elevator. Dupa,faci niste cerculete pe zapada si ridici masina iar pe elevator. Daca liniutele nu se mai intalnesc, atunci inseamna ca nu ai VCU blocat. In teorie cam asta ar fi testul, dar nu stiu sa explic prea bine. Mai gasesti si alte forme de test VCU pe youtube,iti recomand sa le vizualizezi. Spor!:wink:

• Like 1
Link spre comentariu

Asa o sa fac Liviu, poate asa o sa exercit o fortza mai mare si are sa se miste. Poate ca nu merge rasucit doar cu mana.

Multzumesc de sfat. Ai idee cine reconditzioneaza BINE asa ceva? Am gasit pe net la 450 reconditzionarea, sa fie adevarat?

Link spre comentariu

Asa o sa fac Liviu, poate asa o sa exercit o fortza mai mare si are sa se miste. Poate ca nu merge rasucit doar cu mana.

Multzumesc de sfat. Ai idee cine reconditzioneaza BINE asa ceva? Am gasit pe net la 450 reconditzionarea, sa fie adevarat?

Respect toata munca colegilor care si-au reconditionat VCU-ele,dar din punctul meu de vedere nu m-as apuca nici sa reconditionez,nici sa il dau la cineva sa-l faca,desi pe la inceput cand am luat masina,m-ar fi tentat sa-l refac cu costuri cat mai reduse. Spun asta,in conditiile in care nu as avea o garantie reala ca piesa reconditionata functioneaza in parametrii uneia originale. Stiu ca este scumpa, dar pana la urma,este o piesa care se schimba doar o data pe toata durata exploatarii masinii. Si la cate stricaciuni poate sa faca daca este blocat,parca pretul nu mai pare asa mare.Repet,este doar parerea mea personala.

L.E- cardanele pe elevator nu lei putea invarti nici cu leviere,nu mai vorbesc de surubelnite.

Editat de Liviu-San
Link spre comentariu

daca nu asi plati rata la casa si alte datorii...copii...asi lua unul nou ... nu am de unde sa dau 2800 liei...prefer alta variant.:grin:

Din ce tin minte,era in jur de 1800-2000 lei,nu 2800.

Link spre comentariu

Am gasit anuntzul unui tip din Pascani care reconditzioneaza VCU contra 500 lei si da garantzie 100.000 km. Am mai vazut unul in care persoana in cauza spunea ca ofera factura si garantzie.

Pe VCU,nu pe transmisie ! Blocat 100% foarte rar se intampla ! Daca ai citit pe ici pe colo cel mai probabil ai vazut parerea mea ! Nui capat de lume 1 an 100 lei pe luna in 2 ani ai VCU nou si basta !

Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare