Marius Plugaru Postat Ianuarie 14, 2017 Partajează Postat Ianuarie 14, 2017 Re: reconditionare VCU Nu am dormit in noaptea asta...am fost la service, am ridicat o roata, am pus o cheie si am rasucit roata suspendata....am mers!!!! nu este blocat VCU. S-a rotit in conditziile in care roata inca mai atingea usor rampa de geometrie masini. Incerc sa urc filmuletzul dar are 16 MB si nu ma lasa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flaviu co Postat Ianuarie 14, 2017 Partajează Postat Ianuarie 14, 2017 (editat) Re: Reconditionare VCU Nu am dormit in noaptea asta...am fost la service, am ridicat o roata, am pus o cheie si am rasucit roata suspendata....am mers!!!! nu este blocat VCU. S-a rotit in conditziile in care roata inca mai atingea usor rampa de geometrie masini. Incerc sa urc filmuletzul dar are 16 MB si nu ma lasa. In afara de teama de VCU mai exista niste chestii care duc la distrugerea IRD Nu am dormit in noaptea asta...am fost la service, am ridicat o roata, am pus o cheie si am rasucit roata suspendata....am mers!!!! nu este blocat VCU. S-a rotit in conditziile in care roata inca mai atingea usor rampa de geometrie masini. Incerc sa urc filmuletzul dar are 16 MB si nu ma lasa. Poti sa mai stai treaz cateva nopti ca ai inca la ce te gandi. Eu n-o sa-ti dau date tehnice cu precizie de sutimi dar pot sa-ti spun ca m-am murdarit pe maini cu succes de foarte multe ori mesterind la VCU si IRD. Editat Ianuarie 14, 2017 de teddybear Postari consecutive cu acelasi subiect Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius Plugaru Postat Ianuarie 14, 2017 Partajează Postat Ianuarie 14, 2017 Re: reconditionare VCU k, ce chestii mai duc la distrugerea IRD? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Ianuarie 14, 2017 Partajează Postat Ianuarie 14, 2017 (editat) k, ce chestii mai duc la distrugerea IRD? Cele mai frecvente: folosirea anvelopelor de dimensiuni sau tipuri diferite, chiar si umflarea inegala anvelope cu profil prea agresiv sau cu mult mai mari decat standard nerespectarea intervalurilor de revizie folosirea uleiurilor "dupa ureche", neconforme cu recomandarea producatorului Editat Ianuarie 14, 2017 de DKW 1 It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flaviu co Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 Re: reconditionare VCU k, ce chestii mai duc la distrugerea IRD? O cutie de viteza sau un diferential(IRD) are rulmenti care cu timpul se uzeaza adica apar ca niste mici cratere peste care bilele rulmentilor ruleaza distrugandu-se rulmentii , axele pe care stau pinioanele nu mai sunt aliniate si dintii rotilor dintate nu se mai imbuca si se rup .E foarte util sa se schimbe rulmentii din IRD. Mai este o chestie care se intampla la IRD . Se desface singura piulita cu care e fixata coroana pe axul sau ducand la distrugerea IRD. Eu cand repar IRD dau un punct de sudura la piulita respectiva ca sa nu se desfaca accidental. Pierderea uleiului ar mai fi un pericol . Se schimba simeringurile cu unele noi si ai scapat. Vezi ca e nevoie de schimbator de caldura la reconditionarea IRD ca e de unica folosinta. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius Plugaru Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 Re: reconditionare VCU Flaviu, cat costa reconditionarea IRD? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flaviu co Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 Re: reconditionare VCU Flaviu, cat costa reconditionarea IRD? Pot sa-ti spun cat costa rulmentii, simeringurile si schimbatorul de caldura ,733 lei mai trebuie sa iei ulei de transmisie 2 litri si cat te mai ia meseriasul. Recomand pe cineva care a mai facut asa ceva. rulmentii sunt Timken ca originalii. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius Plugaru Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 Re: reconditionare VCU Flaviu, eu nu am meserias in asa ceva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flaviu co Postat Ianuarie 15, 2017 Partajează Postat Ianuarie 15, 2017 Re: reconditionare VCU Flaviu, eu nu am meserias in asa ceva Trebuie sa fi atent la huruituri . Cand IRD este ok masina merge fin si silentios daca nu are si alte probleme pe la roti , cauciucuri,etc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius Plugaru Postat Ianuarie 17, 2017 Partajează Postat Ianuarie 17, 2017 Re: reconditionare VCU Sal , am VCU original si am 360000 Km??????!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flaviu co Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Re: reconditionare VCU Sal , am VCU original si am 360000 Km??????!!!! Avand in vedere ca stiu ce-i in el pot sa spun ca important este cat a functionat VCU practic . Cand functioneaza se uzeaza.Nu exista varianta ca merge la infinit fara urmari. 360000 are masina nu poti fi sigur ca si VCU are tot atat. Important este sa nu stringa in viraje scurte prin parcare ca acolo se observa cel mai bine. Daca nu strange e ok , daca strange cam tare IRD se poate defecta.Poti sa fi sigur ca atata merge pana se strica, nu te avertizeaza nici un beculet din bord inainte. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Ianuarie 18, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Re: reconditionare VCU Avand in vedere ca stiu ce-i in el pot sa spun ca important este cat a functionat VCU practic . Cand functioneaza se uzeaza.Nu exista varianta ca merge la infinit fara urmari. 360000 are masina nu poti fi sigur ca si VCU are tot atat. Important este sa nu stringa in viraje scurte prin parcare ca acolo se observa cel mai bine. Daca nu strange e ok , daca strange cam tare IRD se poate defecta.Poti sa fi sigur ca atata merge pana se strica, nu te avertizeaza nici un beculet din bord inainte. .... iarna nu-i ca vara.... .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flaviu co Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Re: reconditionare VCU .... iarna nu-i ca vara.... Nici primavara ca toamna, adica omu hotareste singur ca-i adult . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 18, 2017 Partajează Postat Ianuarie 18, 2017 Re: reconditionare VCU Avand in vedere ca stiu ce-i in el pot sa spun ca important este cat a functionat VCU practic . Cand functioneaza se uzeaza.Nu exista varianta ca merge la infinit fara urmari. 360000 are masina nu poti fi sigur ca si VCU are tot atat. Important este sa nu stringa in viraje scurte prin parcare ca acolo se observa cel mai bine. Daca nu strange e ok , daca strange cam tare IRD se poate defecta.Poti sa fi sigur ca atata merge pana se strica, nu te avertizeaza nici un beculet din bord inainte. N-ai spus nimic nou, daca tot sustii ca stii ce este in el, poate explici tot fenomenul. Un VCU nu se strica chiar atat de usor daca masina a fost utilizata corect, dar mai ales daca masina a mai si iesit de pe asfalt. Cea mai mare incidenta a cazurilor de VCU blocat apare la masinile folosite strict pe asfalt (+ anvelope neconforme). 1 Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flaviu co Postat Ianuarie 19, 2017 Partajează Postat Ianuarie 19, 2017 Re: reconditionare VCU N-ai spus nimic nou, daca tot sustii ca stii ce este in el, poate explici tot fenomenul. Un VCU nu se strica chiar atat de usor daca masina a fost utilizata corect, dar mai ales daca masina a mai si iesit de pe asfalt. Cea mai mare incidenta a cazurilor de VCU blocat apare la masinile folosite strict pe asfalt (+ anvelope neconforme). Cati au Freelandere luate de noi ca sa ne spuna ei pe unde au umblat cu ele de li s-a blocat VCU? Sa fim seriosi. Cei mai multi avem masini second despre care habar nu avem cum au fost exploatate inainte. Pana la urma ce mai conteaza ce-i in VCU atata timp cat utilizatorul trebuie sa stie ca nu-i voie sa stranga. Eu cred ca mai mult ajuta un sfat cum sa-ti procuri piesa ieftina si buna decat explicatiile care tot nu pot fi aplicate de majoritatea cititorilor. Inchei acest subiect definitiv spunand ca Freelanderul meu cand l-am luat avea VCU blocat si coroana cu 2 dinti lipsa, avea capacul la grup montat in locul pinionului de atac. Asa am venit cu el din Slovenia. L-am reparat, VCU l-am spalat si am schimbat uleiul siliconic din el si este perfect ok. Trageti concluziile singuri. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Toropik Postat Ianuarie 27, 2017 Partajează Postat Ianuarie 27, 2017 Re: reconditionare VCU salut merg de 4luni fara cardan saptamana trecuta am luat un vascocuplaj sh, testat la om cu 2 leviere am vazut ca se misca si ca era OK pe masina insa nu e OK, masina trage mai greu, si in curbe stranse se infraneaza acum vreau sa reconditionez pe ala vechi ?? pe net am gasit doar la Roman, mai aproape e cineva ??? 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Ianuarie 27, 2017 Partajează Postat Ianuarie 27, 2017 Re: reconditionare VCU O usoare infranare este normala mai ales la o masina cu tractiune 4x4 permanenta! Inainte de toate eu zic ca ar fi bine sa mai testezi un freelander sa vezi daca nu cumva e aceasi senzatie ! 1 Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Ianuarie 27, 2017 Partajează Postat Ianuarie 27, 2017 Re: reconditionare VCU Cati au Freelandere luate de noi ca sa ne spuna ei pe unde au umblat cu ele de li s-a blocat VCU? Sa fim seriosi. Cei mai multi avem masini second despre care habar nu avem cum au fost exploatate inainte. Pana la urma ce mai conteaza ce-i in VCU atata timp cat utilizatorul trebuie sa stie ca nu-i voie sa stranga. Eu cred ca mai mult ajuta un sfat cum sa-ti procuri piesa ieftina si buna decat explicatiile care tot nu pot fi aplicate de majoritatea cititorilor. Inchei acest subiect definitiv spunand ca Freelanderul meu cand l-am luat avea VCU blocat si coroana cu 2 dinti lipsa, avea capacul la grup montat in locul pinionului de atac. Asa am venit cu el din Slovenia. L-am reparat, VCU l-am spalat si am schimbat uleiul siliconic din el si este perfect ok. Trageti concluziile singuri. Eu nu am apucat sa trag o concluzie pana nu imi spui daca esti 100% sigur ca ai facut treaba buna cu reconditionatul. Adica apreciez munca si efortul depus, dar sunt un pic sceptic. Poate montat pe masina isi face treaba,dar avand in vedere ca nu ai un stand de testare al piesei si niste parametrii exacti de functionare,cum iti dai seama ca piesa reconditionata de tine este intocmai cu originalul? Daca ar fi asa simplu,l-as reconditiona de fiecare data cand schimb placutele de frana,totusi ceva imi da cu virgula. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flaviu co Postat Ianuarie 27, 2017 Partajează Postat Ianuarie 27, 2017 Re: reconditionare VCU Eu nu am apucat sa trag o concluzie pana nu imi spui daca esti 100% sigur ca ai facut treaba buna cu reconditionatul. Adica apreciez munca si efortul depus, dar sunt un pic sceptic. Poate montat pe masina isi face treaba,dar avand in vedere ca nu ai un stand de testare al piesei si niste parametrii exacti de functionare,cum iti dai seama ca piesa reconditionata de tine este intocmai cu originalul? Daca ar fi asa simplu,l-as reconditiona de fiecare data cand schimb placutele de frana,totusi ceva imi da cu virgula. 100/100 este ok . Cat de simplu este o sa vezi cand pui mana si faci. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
catalindinu Postat Februarie 4, 2017 Partajează Postat Februarie 4, 2017 Re: reconditionare VCU De ce oare nu am dumper pe vcu? Funcționează corect, se simte puțin înfrânată la viraj pe loc dar nu atât de rău încât dacă apăs ambreiajul să se oprească brusc. Nu-mi dau seama ce-i cu contragreutatea aia, văd că n-am nici măcar flanșa de prindere. Presupun că n-avea cum să dispară d-acolo. Totuși nu pune probleme deloc la viteză mare, mers pe autostradă cu 160-170 și nici cel mai mic semn de ceva în neregulă. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Februarie 4, 2017 Partajează Postat Februarie 4, 2017 Re: reconditionare VCU [ATTACH=CONFIG]275657[/ATTACH] De ce oare nu am dumper pe vcu? Funcționează corect, se simte puțin înfrânată la viraj pe loc dar nu atât de rău încât dacă apăs ambreiajul să se oprească brusc. Nu-mi dau seama ce-i cu contragreutatea aia, văd că n-am nici măcar flanșa de prindere. Presupun că n-avea cum să dispară d-acolo. Totuși nu pune probleme deloc la viteză mare, mers pe autostradă cu 160-170 și nici cel mai mic semn de ceva în neregulă. Rog colegii sa ma corecteze insa eu observ ca e modelul de VCU pt freelander kv6 ala nu are dumper... o fi fost inlocuit din dezmembrari sau in necunostiinta de cauza! 1 Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
catalindinu Postat Februarie 4, 2017 Partajează Postat Februarie 4, 2017 Re: reconditionare VCU Da, așa se pare. TOR000010 vs TOR000040, din ce văzui ăsta de kv6 e mai scump dar ce diferențe de funcționare or fi nu știu, oricum nu prea e în regulă. Am cardan complet de rezervă, ăsta are dumper dar e suspect siliconul de pe el, pare lipit ceva acolo, băgat leviere între cruci și s-a învârtit dar nu tocmai ușor. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Februarie 4, 2017 Partajează Postat Februarie 4, 2017 (editat) Re: reconditionare VCU Este nitel mai complicat cu torsional damper-ul, initial nu era montat pe varianta 1.8, ca apoi sa nu fie montat pe KV6. Rolul lui este de a reduce vibratiile transmise de motor prin intermediul cardanului, mai ales la turatii mici, specifice diesel-ului. Editat Februarie 4, 2017 de DKW 1 Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Februarie 4, 2017 Partajează Postat Februarie 4, 2017 Re: reconditionare VCU topic de 33 pagini si inca continua, scuze , am si eu o curiozitate, cat costa piesa asta de noua de va zbateti atata sa o resuscitati? Intreb pt ca la VW Syncro ceva asemanator costa sun 399E. Adica cam cat un ambreiaj de calitate medie ... ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Februarie 4, 2017 Partajează Postat Februarie 4, 2017 Re: reconditionare VCU topic de 33 pagini si inca continua, scuze , am si eu o curiozitate, cat costa piesa asta de noua de va zbateti atata sa o resuscitati? Intreb pt ca la VW Syncro ceva asemanator costa sun 399E. Adica cam cat un ambreiaj de calitate medie ... Tot cam atat:al:al:al Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate