Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Greseli in manevrele de recovery

Postări Recomandate

Re: youtube ....and stuff

@teddybear - De unde și vorba, "graba strică treaba!". Oamenii erau pregătiți cu detoate, doar că plecaseră "pe capul gol" de acasă. AȘA NU!

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Greseli in manevrele de recovery

Tot din ciclul "Asa NU!"

Baietii astia au fost in locul nepotrivit la momentul nepotrivit. Actiunile precipitate si stresul provocat de mareea ce venea peste ei le-a anulat avantajul dat de tehnica si dotare (remarcabila de altfel)! Asta e, cand e sa n-ai noroc... gasesti belele pe unde nu te astepti! :grin:

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Pana la urma nu au fost daune considerabile. S-a deplasat bara fata, dar s-a putut repozitiona usor...

Intrebarea care se pune cine a gresit mai mult cel care a troliat sau cel care a fost troliat???

Editat de KTibor
Link spre comentariu

Intrebarea care se pune cine a gresit mai mult cel care a troliat sau cel care a fost troliat???

Amandoi, pt. ca nu s-au pus de acord cum sa procedeze cand troliatul iese din groapa. Fiecare putea contribui la evitarea ciocnirii.

Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !
Link spre comentariu

In opinia mea , cel care a troliat . Putea sa lase spatiu ( cablul mai lung )mai mare. Este cunoscut faptul ca distantele se scurteaza rapid dupa ce ai iesit si esti la turatia mare . Am vazut primul filmulet . Erau dotati cu de toate , dar cel care a tras , nu intelege fizica elementara . Masinile erau ambele inaltate din suspensie , aveau hangarale deasupra ceea cele modifica masiv balansul si aveai si bafta de un teren moale in care rotile intrau si nu mai puteau sa alunece lateral pentru compensarea unghiului in care eruu obligati de teren sa traga .

Nu am filmulete , dar acum vreo luna , la intoarcerea de la Diham ( pe Glajarie ) , am trebuit sa intru ( asta este cu autotrenul din dotare care are 5.35 m ) intr-o ogasa extrem de adanca care se continua intr-o curba stransa la 180 de grade. Nu permitea drumul altceva . Cei cu care eram in masina incercau sa ma sfatuiasca de bine , sa virez invers curbei ( dreapta ) ca sa scot rotile ( stanga ) de pe ogasa . Teoretic era corect , dar daca faceam asta ma rasturnam pe o parte . A trebuit sa insist sa urc treptat peretele stang al ogasei , din cateva manevre , ca sa imi echilibrez masina . Colegii mei erau bine intentionati , dar nu pricepeau fortele care actionau asupra masinii si cat de periculoasa era inclinatia. Au lipsit la fizica . :grin:.

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Si eu sunt de parere ca trebuia lasat mai mult spatiu - vreo 10 m minim....

Pe de alta parte l-am intrebat pe "troliatu" , daca s-a uitat in oglinda sau in spate si a spus ca nu i-a trecut prin gand :grin:

Link spre comentariu

Asta e masinile de teren indoiate prin definitie , in parcare la mall nu se intampla nimic , bine ca amundoi ati invatat ceva . Dar ... cred ca un un strigat haiducesc il oprea la timp ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare