Cj01Fiz Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Re: Anvelope profil extrem pentru samurai Da.. inainte asa era :D acum fosta ta masinuta - actuala mea masina a suferit niste modificari destul de frumoase zic eu... dar pentru asta o sa deschid cat de curand un topic sa fac o scurta prezentare la masinuta si poate ma mai ajuta lumea cu ceva idei :D si sa nu poluam topicul acesta cu descrierea masinii :D legat de simex`urile alea ... erau bune... si frecau pentru ca erau genti dealea simple. Pentru rezolvarea problemei... trebuiau doar cumparate niste genti et -25 ( cum i-am pus acuma ) si treaba era rezolvata. Stima si respect :cl ( nu a fost cu intentie :grin: ) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ak47apache Postat Iunie 21, 2012 Partajează Postat Iunie 21, 2012 Re: Anvelope profil extrem pentru samurai ...bun, si pana la urma CARE ESTE DIMENSIUNEA CEA MAI MARE (lata, inalta) de anvelopa MT si tip Simex (ca de astea este vorba) care poate sa se puna pe un samurai stock? 1. sa se tina seama sa nu atinga pe ici pe colo in pasajele rotilor (sau macar sa atinga doar putin... remediabil cu flanse sau cu un mic body lift) 2. sa nu ingenuncheze de tot masina (fiind stock se considera ca nu s-a umblat la rapoarte in cutie si grupuri)... ca degeaba ai "crampoane si latime" daca nu mai are cine sa le invarta Astept cu nerabdare raspunsuri caci sunt in cautare de caucioace :tk Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proof Postat Iunie 22, 2012 Partajează Postat Iunie 22, 2012 Re: Anvelope profil extrem pentru samurai ...bun, si pana la urma CARE ESTE DIMENSIUNEA CEA MAI MARE (lata, inalta) de anvelopa MT si tip Simex (ca de astea este vorba) care poate sa se puna pe un samurai stock? :tk 205 70 R15 MT profil simex, atingeau capetele de plastic de la bara fata in viraje - se rezolva prin taiere 1-2 cm. Fara absolut nici o alta modificare. Trebuie sa ai in vedere ca in general MT-urile sunt mai mari decat dimensiunea marcata, comparativ cu anvelopele standard de aceeasi dimensiune. SAMURAI SJ stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iunie 22, 2012 Partajează Postat Iunie 22, 2012 Re: Anvelope profil extrem pentru samurai 205 70 R15 MT profil simex, atingeau capetele de plastic de la bara fata in viraje - se rezolva prin taiere 1-2 cm. Fara absolut nici o alta modificare. Trebuie sa ai in vedere ca in general MT-urile sunt mai mari decat dimensiunea marcata, comparativ cu anvelopele standard de aceeasi dimensiune. Asa e, si la mine atingeau simexurile 205/70x15 si am remediat problema adaugand flanse de aluminiu de 30mm. Dupa parerea mea, cele mai indicate anvelope pentru Samurai stok sunt 195/80x15 pentru ca sunt cu 13mm mai mari in raza decat 205-urile (si doar cu 20mm mai mici in raza decat 235-uri) si de asemenea sunt mai inguste. Probabil ca si astea ating un pic in bara stabilizatoare sau arcuri insa cu jante intoarse sau flanse se rezolva problema. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ak47apache Postat Iunie 22, 2012 Partajează Postat Iunie 22, 2012 Re: Anvelope profil extrem pentru samurai ok o sa caut ceva pe 195/80 R15 MT (nu simex deocamdata)... cred ca orice profil as alege, pe 195/80, masina cred ca va duce rotile fara probleme (am stock masinuta) daca o sa fie vreo problema cu atinsul pe ici pe colo am un kit de 2" body lift si se rezolva totul... oricum o sa urmeze si flanse, problema mea era sa nu trebuiasca modificari in rapoarte pt a duce MT-uri groase/late, dar m-am calmat :grin: Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Iunie 22, 2012 Partajează Postat Iunie 22, 2012 (editat) Re: Anvelope profil extrem pentru samurai eu am pe samurai simexuri insa turbo 195/80R15. initial atingeau la flexarea maxima de bara fata (originala) dar s-a rezolvat initial cu doua ciocane si apoi definitiv prin inlocuirea cu una hd homemade. motorul le ducea foarte bine, nu se simtea ca sunt mai mari decit cele stoc. in rest incapeau perfect si nu atingeau nicaieri. ulterior am intors si jentile si e mai mult ca perfect. acum am reductorul cu rapoarte schimbate la 4.16 in low si urca fara efort orice panta. limitarea este la aderenta rotilor. viteza in treapta 1 pe low la relanti este in limita de eroare a gps-ului 0-1 km/h. ak47: unui samurai ii sta bine cu simexuri. iei niste anvelope acum ca apoi sa ajungi tot la simexuri? Editat Iunie 22, 2012 de minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iunie 22, 2012 Partajează Postat Iunie 22, 2012 Re: Anvelope profil extrem pentru samurai eu am pe samurai simexuri insa turbo 195/80R15. initial atingeau la flexarea maxima de bara fata (originala) dar s-a rezolvat initial cu doua ciocane si apoi definitiv prin inlocuirea cu una hd homemade. motorul le ducea foarte bine, nu se simtea ca sunt mai mari decit cele stoc. in rest incapeau perfect si nu atingeau nicaieri. ulterior am intors si jentile si e perfect. acum am reductorul cu rapoarte schimbate la 4.16 in low si urca fara efort orice panta. limitarea este la aderenta rotilor. viteza in treapta 1 pe low la relanti este in limita de eroare a gps-ului 0-1 km/h. ak47: unui samurai ii sta bine cu simexuri. iei niste anvelope acum ca apoi sa ajungi tot la simexuri? Ese e, daca-l folosesti la offroad, simex fara discutie. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ak47apache Postat Iunie 23, 2012 Partajează Postat Iunie 23, 2012 Re: Anvelope profil extrem pentru samurai :B aveti si voi dreptate su simexurile, cam asa este... dar ma "sperie" gandul de a merge de fiecare data cand ies la munte (destul de des) in medie cam 100-150km pe asfalt dus si intors... nu stiu ce sa zic. Iar pe macadam si forestiere (80% din genul de offroad abordat de mine) nu stiu daca n-ar fi mai potrivite niste cross country sau BFG MT, sau ceva in genul. Iar pe langa viteza mai redusa de deplasare si zgomot (asta n-ar fi mare deranj) pe simexuri, consumul cam cu cat ar creste? Din ce spun "gurile rele" ar fi cam 2-3l/100 in plus... really that much?! ONTOPIC: se poate intocmi un top al greutatii anvelopelor resapate? vorbesc aici nu numai de insa turbo si pneus ci si de ziarelli, green way macho... etc Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Iunie 23, 2012 Partajează Postat Iunie 23, 2012 Re: Anvelope profil extrem pentru samurai ...consumul cam cu cat ar creste? Din ce spun "gurile rele" ar fi cam 2-3l/100 in plus... really that much?!... Eu am simexuri resapate Insa Turbo pe 31" cu rapoarte stock si imi papa undeva la 15-18 in oras. Iarna chiar 20 :wink: Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Iunie 23, 2012 Partajează Postat Iunie 23, 2012 (editat) Re: Anvelope profil extrem pentru samurai dar ma "sperie" gandul de a merge de fiecare data cand ies la munte (destul de des) in medie cam 100-150km pe asfalt dus si intors... nu stiu ce sa zic. Iar pe macadam si forestiere (80% din genul de offroad abordat de mine) nu stiu daca n-ar fi mai potrivite niste cross country sau BFG MT, sau ceva in genul. noi, din bucuresti pana la traseele din valcea facem cam 200km. pana in baiului si grohotis 100-120km. am mers pe simexuri 500km intr-o zi si nu e o tragedie. am fost la iesiri in care samuraie cu bfg mt km2 s-au troliat de s-au saturat. cei cu simexuri au urcat fara probleme. din prima incercare. Iar pe langa viteza mai redusa de deplasare si zgomot pe simexuri, consumul cam cu cat ar creste? Din ce spun "gurile rele" ar fi cam 2-3l/100 in plus... really that much?! conteaza cit consuma? este masina de distractie nu masina de zi cu zi. in configuratia actuala samuraiul meu consuma 10-11-12% atat pe gaz cat si pe benzina. viteza mai redusa de deplasare? pai cu samuraiul daca mergi cu mai mult de 90km/h se numeste sport extrem. Editat Iunie 23, 2012 de minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iunie 23, 2012 Partajează Postat Iunie 23, 2012 Re: Anvelope profil extrem pentru samurai :B aveti si voi dreptate su simexurile, cam asa este... dar ma "sperie" gandul de a merge de fiecare data cand ies la munte (destul de des) in medie cam 100-150km pe asfalt dus si intors... nu stiu ce sa zic. Iar pe macadam si forestiere (80% din genul de offroad abordat de mine) nu stiu daca n-ar fi mai potrivite niste cross country sau BFG MT, sau ceva in genul. Iar pe langa viteza mai redusa de deplasare si zgomot (asta n-ar fi mare deranj) pe simexuri, consumul cam cu cat ar creste? Din ce spun "gurile rele" ar fi cam 2-3l/100 in plus... really that much?! ONTOPIC: se poate intocmi un top al greutatii anvelopelor resapate? vorbesc aici nu numai de insa turbo si pneus ci si de ziarelli, green way macho... etc Parerea mea e ca la simexuri 195/80 nu are cum sa-ti consume mai mult de 10%-12%. Eu zic ca este chiar si asa cel mai rezonabil consum pentru o masina de teren. La mine 235-uri cu reductii schimbate consuma intre 9% pe asfalt si 16% in offroad foarte greu. Eu am mers recent cu simexurile pe asfalt intr-o singura zi de la Campulung Moldovenesc pana in Bucuresti... vreo 500km :grin: si sa stii ca a fost tare funny... e o experienta si asta :ha: Ca sa te mai intarat un pic iti spun ca am urcat cu simexurile actuale (InsaTurbo), fara blocant cuplat, panta noroioasa care nu a putut fi urcata de masina cu doua blocante si cauciucuri yokohama geolander ce sunt oricum mai agresive decat MT-urile BFG. Deci inca o data: Simex rules Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ak47apache Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 Re: Anvelope profil extrem pentru samurai :h5.. teoretic mi-au intrat in sange si mie simexii :grin:... cu atat mai mult ca m-ati convins ca pt 195/80R15 nu trebuie sa schimb rapoartele (partea financiara ma cam ingrijora momentan:grin:) Cat despre consum ai perfecta dreptate... samuraiul merge aproape moca fata de colosii de 3 tone si 33..35 in picioare.. deci, nu ma plang, momentan imi ia pe 205/70R15 AT cam 9%/14%. Daca-mi pica in mana ceva second o n-o sa mai stau pe ganduri. PS: zgomotul, vibratiile nu ma intereseaza, stiu ca o sa-mi clantane dantura in gura si o sa trebuiasca sa ascult muzica mai tare in masina:grin:, dar, din ce am citit ar fi ceva probleme si cu stabilitatea pe curbe si cu franarea pe asfalt. Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny_r0 Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 Re: Anvelope profil extrem pentru samurai Si eu am simexuri 195/80/15 si singurile lucruri care pot sa iti zic despre aceste anvelope in combinatie cu samuraiul sunt: - masina ramane destul de greu impotmolita -zbomotul se simte destul de tare dar privirile mirate care le atrage masina de la pietoni sunt nepretuite (nu-ti mai trebuie claxon) - consumul creste undeva la 1-2 litri depinde cum mergi si tu cu ea -ii da masinii un asptec de offroader adevarat -parerea mea e ca o sa-ti trebuiasca si niste flanse distantiere sau jante intoarse ca iti vine sa te bagi peste tot cu rotile astea chiar si in unele inclinatii care strangii destul de tare din popou - pe spate iti treuie cercei mai mari ca in flexatii mari o sa-ti atinga de aripa -trebuie sa tai din bara fata colturile o sa-ti atinga la viraj -sa stii ca nu se tocesc foarte repede pe asfalt ca un exemplu negativ cauciucurile de iarna cand mergi cu ele vara se vac varza intr-o vara pe cand astea nu sunt chiar asa - la ultima iesire au fost masini cu AT-uri, MT-uri, Insa torbo Sahara, Dacar , simexuri si ca un top alo anvelopelor (tinand cont ca au fost pe acelasi tip de masina ) a fost 1 Simexuri 2 Sahara 3 MT 4 Dacar 5 AT Decizia iti aparatine dar vorba lui mini " faci ce faci tot la simexuri ajungi" Samurai 1.6 8V injectie, YJ spring swap spate, RUF fata, reductii 4.16, difflock spartan, troliu 6000, simex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 Re: Anvelope profil extrem pentru samurai ak47: unui samurai ii sta bine cu simexuri. iei niste anvelope acum ca apoi sa ajungi tot la simexuri? am fost la iesiri in care samuraie cu bfg mt km2 s-au troliat de s-au saturat. cei cu simexuri au urcat fara probleme. din prima incercare. Da, da, da simex, daca masina este numai pentru off-road, bfg-ul in noroi nu descarca. Incaearca sa nu iei un cauciuc foarte lat, nu asta conteaza. S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DNL Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 Re: Anvelope profil extrem pentru samurai tot Insa Turbo profil tip simex am si eu, dimensiunea 195/80/15 despre consum pot sa spun ca este cuprins intre 9 -10 exterior si 10 - 12 in oras la fel GPL / benzina sunt foarte multumit si in teren cum lucreaza, le recomand Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
raresh3r Postat Iunie 26, 2012 Partajează Postat Iunie 26, 2012 Re: Anvelope profil extrem pentru samurai 215/ 80 R15 profil MT, se pot pune, dupa un body lift de 2 inch? Suzuki Samurai '96 - 1.3i Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ghermat Postat Iunie 26, 2012 Partajează Postat Iunie 26, 2012 Re: Anvelope profil extrem pentru samurai simexuri 195 80 15 atingeau in arcuri virat la maxim dar am pus flanse de 50 si e ok am troliu si fata si spate dar nu prea trebuie folosit desi la vinatoare trec pe unde trece taful Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny_r0 Postat Iunie 26, 2012 Partajează Postat Iunie 26, 2012 Re: Anvelope profil extrem pentru samurai simexuri 195 80 15 atingeau in arcuri virat la maxim dar am pus flanse de 50 si e ok am troliu si fata si spate dar nu prea trebuie folosit desi la vinatoare trec pe unde trece taful cauciucurile astea iti atingeau ca aveai pe masina jante de vitara daca aveai jante de samurai fie cu cerculete fie cu triunghiuri nu mai aveai probleme la viraj Samurai 1.6 8V injectie, YJ spring swap spate, RUF fata, reductii 4.16, difflock spartan, troliu 6000, simex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ak47apache Postat August 26, 2012 Partajează Postat August 26, 2012 Re: Anvelope profil extrem pentru samurai de curand sunt cocotat pe SPOA si resapate simex 31... nu atinge nimic, masina trage acceptabil, consumul... consumul :grin:.... dar, am o intrebare: ca samurache sa duca 31-rile fara probleme este suficienta schimbarea rapoartelor in punti (am pus de vitara)? sau trebuie si in reductor schimbat? PS: la prima vedere masinuta trage binusor... pe asfalt merg cu 80km/h Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi200100 Postat August 26, 2012 Partajează Postat August 26, 2012 Re: Anvelope profil extrem pentru samurai Daca sunt cele de 5.12 eu zic ca ajunge.... e chiar foarte bine..... acu depinde si ce faci cu ea, daca vrei sa te cateri pe stanci punei si unul in reductor sa ai reductie mare pe low. Acum e redusa cu 38% fata de normal masoara si diametru simexului si vezi cum e fatza de ce aveai (teoretic cam 20%) asta inseamna ca e mai redusa fatza de stoc cu 18% (cu 31') Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ak47apache Postat August 26, 2012 Partajează Postat August 26, 2012 Re: Anvelope profil extrem pentru samurai diametrul cauciucului e ~78cm fata de ~65 vechile gume in ceea ce priveste rapoartele de vitara ce le am acum in grupuri stiu doar asta: raport 8/41 te rog @adi clarifica-ma si pe mine ce si cum e cu grupurile astea:h5 PS: masina este folosita in ture la munte, forestiere+ceva bolovani, namoale... nimic extrem....deci, e suficient? Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi200100 Postat August 26, 2012 Partajează Postat August 26, 2012 Re: Anvelope profil extrem pentru samurai diametrul cauciucului e ~78cm fata de ~65 vechile gume in ceea ce priveste rapoartele de vitara ce le am acum in grupuri stiu doar asta: raport 8/41 te rog @adi clarifica-ma si pe mine ce si cum e cu grupurile astea:h5 PS: masina este folosita in ture la munte, forestiere+ceva bolovani, namoale... nimic extrem....deci, e suficient? Da e foarte bine pentru ce faci ...chiar mai mult decat bine...hai sa facem un calcul. rapoarte :5.12 (41/8) impartit 3.7 = 38% diferenta de raport cauciucuri : 78 impartit la 65 =20% diferenta fata de normal Deci masina ta acum (cu 5.12 si 31') e mai redus cu 18% (38-20) decat masina care o aveai inainte stock (adica 3.7 si 65 diametru). Mai babeste : inainte mergeai cu 100km/ora la 3000 ture acu mergi cu 82 la 3000 de ture .(era un exemplu). Avantaje : cuplu mai mare la turatii mici. Gurile rele o sa-ti mai scada din cei 18% si dinamica, greutatea,momentul rotilor....pe buna dreptate dar vorbind groso modo cam astea sunt calculele. P.S Acelasi lucru am facut si eu la masina numai ca eu nu am mai apucat sa o scot la ture ... tatic... Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ak47apache Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 Re: Anvelope profil extrem pentru samurai :g wow! sar'na de explicatii :grin: PS: in ceea ce priveste iesitul.... nici eu n-am scos conserva deloc in padure dupa modificari PS2: felicitari! si sa aveti parte numai de bucurii impreuna Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 Re: Anvelope profil extrem pentru samurai Cu toate ca discutia este off topic, asa este, cu 5.12 in grupuri si gume de 31" merge bine, un pic mai redus, viteza de croazirea de 80-90km/h fara sa mergi prea turat, merg in configuratia asta de aprox un an jumatate. Iar din cate am vazut eu din calculatorul de rapoarte de samurai de pe net, ramane mai redus exact 15% fata de stock(3.73 si 26" si 5.12 si 31"). Mai pun o data linkul: http://www.lepayne.com/gears.html 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianmarsavela Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 Re: Anvelope profil extrem pentru samurai buna aceste cauciucuri ar merge pe un samurai http://www.anvelopeimport.ro/produse/159-anvelope-agricole-si-industriale/5815-speedwaysarmour-gripking-5.00-15.html Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate