comanr Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 (editat) Re: Avion prabusit in jud Alba trebuie sa intelegeti ca a fost un accident din cauza unei defectiuni tehnice, cel mai probabil. in accidente mor oameni, acest caz a fost unul fericit, nu au murit TOTI oamenii din avion si unii dintre voi au avut ce cauta. meritul pentru treaba asta ai revine domnui Iovan, Dumnezeu sa il odihneasca! Editat Ianuarie 21, 2014 de comanr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Pai daca unul dintre pasageri, dupa ce a cazut avionul, a vorbit pe smartphone la 112 cum naiba mai sustii tu ca nu puteau fi localizati ?!?? Acum cativa ani, e drept ca sistemul abea ce era implementat, am sunat la 112 pentru o urgenta medicala. Ma aflam la Arieseni. M-a sunat operatoarea inapoi si m-a intrebat in ce judet ma aflu: Alba sau Bihor. E clar ca harta pe care i se afisa era proasta. Credeti ca pompierii ajung daca nu le dai informatia: DN-xx la km xx ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba R.I.P. pentru cele 2 victime. Felicitari colegilor de la Offroad Transilvania si localnicilor. Telul nostru nu ar trebui sa fie mai buna colaborare cu institutiile statului, ci mai buna colaborare intre cluburile offroad (si toata comunitatea) in caz de calamitati, dezastre, etc. Partajarea si impartirea informatiei printr-un dispecerat (cap limpede, antrenat, cunoscator, etc) poate aduce multe realizari. Seara buna. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DXX Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 (editat) Re: Avion prabusit in jud Alba Dumnezeu sa-i ierte pe cei decedati. Tot Dumnezeu sa-i pazeasca pe cei raniti. Jos palaria in fata celor ce s-au implicat. Restul e de Romania. Orice familie sanatoasa se gandeste intai la nevoile de baza (siguranta, sanatate, apa, mancare, etc), dupa care isi ia o casa, dupa aia isi ia mobilier in casa, si la un moment dat isi va lua si LCD sau plasma, care dupa buget poate fi de o diagonal mai mare sau mai mica. asa se intimpla cand vrei sa dai 1 miliard de euro ( repet 1 miliard ) pe un rahat de 50 de km de autostrada Comarnic-Brasov pe care, daca ai pune taxa de circulatie, nu ar mai folosi-o nimeni, si nu te gandesti inainte la lucrurile de baza, cum ar fi salvarea vietilor unor oameni care, culmea, si-ar fi putut permite sa circule pe aceasta autostrada (doctori, piloti - in cazul de fata). Exemplul cu autostrada e luat la intamplare, voi puteti sa mai aveti altele. Si nu vreau sa aud ca din autostrada se fura mai mult. se poate fura si din facutul de spitale, din gps uri pe avioane, sau la Romatsa, sau la ISU. si poate tot la fel de mult. Editat Ianuarie 21, 2014 de DXX DXX Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
piede Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Si pana la urma care sunt coordonatele locului accidentului? Le poate spune cineva? (nu am intentia sa ma duc sa demontez cate ceva de pe epava) Si care au fost coordonatele "fara secunde" care i-au facut pe clujeni sa cotrobaie pe la Crucea Iancului, adica la cel putin 15km fata de satul Petreasa, zona accidentului dupa cum am vazut reportajele. Nu cumva au primit coordonate in grade si minute centezimale si gps-ul lor o fi fost setat pe grade minute si secunde? tu ai impresia ca le stie cineva?!..... sa sunam la STS! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
piede Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba am gast coordonatele. 46.33.15 cu 22.58.38 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radu ovidiu Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba tu ai impresia ca le stie cineva?!..... Sa sunam la sts! n46°33.256 e 022°58.812 nu bate ceva prea tare pe masina , e data muzica prea incet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
piede Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba n46°33.256 e 022°58.812 Radule, am sunat si mi le-au dat.....( Noroc cu Mao, si cu tine) !. Mersi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Iata exemplu de coordonate cu si fara secunde,multumesc @piede si@ radu. difera cu max 300m. Si imi amintesc ca e o zona greu accesibila(putine drumuri) Doamne ce s-a mai taiat pe acolo. Cred ca pilotul, Dumnezeu sa-l odihneasca, a cautat din rasputeri o padure sa-i amortizeze aterizarea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba exact asa cred si eu cred ca au fost clipe de groaza pentru cei din avion, mai ales orele de agonie combinate cu linistea aia sinistra din padure si frigul... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nikepatrol Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba De regula statiile GSM au 3 sectoare (A,B,C) care corespund 360 grade impartit la 3.Aici au fost localizati de un singur site.Tu poti fi localizat pe cell (exp B) la o distanta de 5 km fata de sector /antena(celularul tau transmite/receptioneaza permanent semnal din sectorul respectiv).Unghiul este de aprox.120 grade cea ce inseamna ca ??? Dca esti un turist ratacit in ceata si eu stiu ca ai plecat catre cabana Omu din Babele ,pot sa intuiesc ca te-ai ratacit in zona potecii.Aici situatia este un pic delicata din cauza reliefului.Am folosit aceasta solutie si am gasit 2 persoane acum 10 ani !! Lucrez in domeniu. Acum toata presa cauta vinovati.Trist.In primul rand as verifica altimetrul avionului.Ce daca e vechi de 35 de ani ? Nu avea ce sa caute sub 3000 m. in zona muntoasa cu 0 vizibilitate.O sa se manance kkt multe luni de acum incolo. Protocoalele astea sunt depasite .Eu daca eram STS sunam la Vdf /Orange si le spuneam :Urget !!! localizati nr de mobil respectiv (au autoritate,si influenta).Astia iti dadeau in 10 minute informatii cu eroare foarte mica.Nu sa cauti ca berbecul acul in carul cu fan. Bravo baietilor din zona . "Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 (editat) Re: Avion prabusit in jud Alba ai vorbit foarte corect, localizare in zona respectiva. necazul avionului e ca avand probabil probleme pe la motoare a pierdut din altitudine foarte mult , sau pilotul dandu si seama ca va cadea inevitabil la un moment dat a ales el o zona pentru aterizare fortata ca sa nu aleaga avionul, se va alfa ce si cum. trebuie subliniat faptul ca si cei din avion erau tot voluntari la fel ca cei care au ajutat si au sarit imediat in masini, au facut ce au putut , la fel satenii din zona. pana la urma se observa ca voluntariatul prinde contur, un lucru foarte important la noi in tara unde vechea mentalitate comunista era "pai sa faca statul". statul nu mai poate acum, bravo voluntarilor! Editat Ianuarie 21, 2014 de comanr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PeCoclauri Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 (editat) Re: Avion prabusit in jud Alba ai vorbit foarte corect, localizare in zona respectiva. necazul avionului e ca avand probabil probleme pe la motoare a pierdut din altitudine foarte mult , sau pilotul dandu si seama ca va cadea inevitabil la un moment dat a ales el o zona pentru aterizare fortata ca sa nu aleaga avionul, se va alfa ce si cum. trebuie subliniat faptul ca si cei din avion erau tot voluntari la fel ca cei care au ajutat si au sarit imediat in masini, au facut ce au putut , la fel satenii din zona. pana la urma se observa ca voluntariatul prinde contur, un lucru foarte important la noi in tara unde vechea mentalitate comunista era "pai sa faca statul". statul nu mai poate acum, bravo voluntarilor! Aseara m-a sunat dl Nicolae Furdui Iancu (inainte sa aflam de interventia colegilor de la Cluj), ingrijorat de situatia victimelor: "..daca erati voi cu masinile voastre, i-ati fi gasit mai demult". Nu ma abtin sa postez un filmulet, nu departe de locul accidentului. ATENTIE la minutul 1:30! Respectele mele colegilor de la Cluj! Editat Ianuarie 21, 2014 de PeCoclauri Noroi Bun !! LaGuraSobei.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liviuoff Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Stau si ma intreb oare acel avoin nu avea in dotare un pistol pentru localizar?(banuiesc ca stiti la ce ma refer ,nustiu exact cum se numeste) KAMIKAZE Off Road Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvid Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 (editat) Re: Avion prabusit in jud Alba Din cate vad eu pe suprapunerile de harti, din zona deschisa unde se poate sigur ajunge cu 4x4 sunt ceva drumuri de la care sunt maxim cateva sute de metri pana la locul accidentului. Daca exista localizarea exacta, nu cred ca erau probleme de acces. Nu inteleg unde au fost utilajele salvamont (ATV, Buggy, senilate) si de ce lumea a mers pe jos atata amar de drum. In fine, poate se trezeste lumea si isi da seama ca unii sunt vraiste... Nu a fost in stare nimeni sa il ghideze pe omul care putea vorbi la telefon sa le dea coordonatele GPS adevarate... In plus, vad ca astia au tot batut campii ba cu Vf. Petreasa, ba cu Vf. Pietroasa, nici o televiziune nu a dat ca locatie Vf. Coltau Varfului (1652 m) care e cel mai aproape... Dar probabil ca nu exista acces decat la Google Maps sau Open Street Maps... Trist oricum! Editat Ianuarie 22, 2014 de razvid Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
l_stoian79 Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba ce mi se pare total aiurea... jandarmii montani, salvamontul, ISU, etc... foloseau harti turistice ptr a gasi coordonatele in teren. in pana mea, ca avem noi p'aci faimoasele harti militare 1:25000, si daca ma scobesc bine prin arhiva mai gasesc si harti mai detaliate ... aci ne scremem sa le dam pe sub mana, ca vezi doamne is "secret" & shit... si de fapt is atata de secrete ca nici macar armata, ISU si salvamontul nu stiu de ele, cand astia ar trebui sa fie primii care le utilizeaza ... :ha: "Explore.Dream.Discover."-Mark Twain cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1 "my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba ce mi se pare total aiurea... jandarmii montani, salvamontul, ISU, etc... foloseau harti turistice ptr a gasi coordonatele in teren. in pana mea, ca avem noi p'aci faimoasele harti militare 1:25000, si daca ma scobesc bine prin arhiva mai gasesc si harti mai detaliate ... aci ne scremem sa le dam pe sub mana, ca vezi doamne is "secret" & shit... si de fapt is atata de secrete ca nici macar armata, ISU si salvamontul nu stiu de ele, cand astia ar trebui sa fie primii care le utilizeaza ... :ha: Una din conditiile esentiale este sa stie ce sa faca cu ele... sa stie sa le "citeasca"! Cati oare sunt in stare?:hw It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
imacri Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba http://aviatia.ro/siguranta-zborului/accidentul-yr-bnp-lipsa-cunostiintelor-de-geometrie-de-clasa-a-6-a-o-explicatie-a-coordonatelor-false-gresit-interpretate-de-catre-autoritati/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 (editat) Re: Avion prabusit in jud Alba http://aviatia.ro/siguranta-zborului/accidentul-yr-bnp-lipsa-cunostiintelor-de-geometrie-de-clasa-a-6-a-o-explicatie-a-coordonatelor-false-gresit-interpretate-de-catre-autoritati/ Autorul e cam prost ... GPS-ul converteste singur coordonatele, nu trebuie sa le calculezi tu. De ce ma tem eu (si @Stane) e ca "cineva" a adaugat el virgula la coordonatele transmise de doctor, astfel eroarea s-a transformat in ceva foarte mare. Adica Luci si Mao au obtinut locul I balaurind ... ce idiot, habar n-are ce echipamente sunt pe o masina de competitie. Editat Ianuarie 22, 2014 de stelea 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba http://aviatia.ro/siguranta-zborului/accidentul-yr-bnp-lipsa-cunostiintelor-de-geometrie-de-clasa-a-6-a-o-explicatie-a-coordonatelor-false-gresit-interpretate-de-catre-autoritati/ Asta abereaza,confunda in final minutele de arc cu secundele de arc - daca baietii au zis ca au primit coordonatele fara minute asta inseamna un interval de aprox. 100 km (minutul de arc are cam o mila marina la ecuator). Una peste alta,nu e posibil sa ai coordonatele si sa bajbai ca un orbete 6 ore aiurea in timp ce mor oameni. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba FYI http://geography.about.com/c/ht/00/07/How_Convert_Decimal_Degrees0962932697.htm Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Levo Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba V-as ruga sa nu judecati in necunostiinta de cauza. Intr-adevar, ar fi fost o teorie si aceasta cu zecimalele, insa nu este una corecta. Coordonatele primite au fost in grade, minute si atat. Nu au fost nici secunde, nici zecimale. http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bigdaddy Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Daca cineva nu stie in ce sistem sunt date coordonatele este foarte usor sa gresesti cu zeci de KM din pacate :( In poza coordonatele si pozitia avionului prabusit in doua sisteme diferite Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul NISSAN DRIVER Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Si pana la urma care sunt coordonatele locului accidentului? Le poate spune cineva? (nu am intentia sa ma duc sa demontez cate ceva de pe epava) Si care au fost coordonatele "fara secunde" care i-au facut pe clujeni sa cotrobaie pe la Crucea Iancului, adica la cel putin 15km fata de satul Petreasa, zona accidentului dupa cum am vazut reportajele. Nu cumva au primit coordonate in grade si minute centezimale si gps-ul lor o fi fost setat pe grade minute si secunde? Hai sa nu fim copii Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Autorul e cam prost ... GPS-ul converteste singur coordonatele, nu trebuie sa le calculezi tu. De ce ma tem eu (si @Stane) e ca "cineva" a adaugat el virgula la coordonatele transmise de doctor, astfel eroarea s-a transformat in ceva foarte mare. Adica Luci si Mao au obtinut locul I balaurind ... ce idiot, habar n-are ce echipamente sunt pe o masina de competitie. Haaammmm. Stiti ca vorbim sa ne aflam in treaba, nu?adica ne dam cu parerea gratuit. 1.Autorul nu-i prost deloc.La el este obligatoriu sa stie calculatia pt transformari-parerile pilotului ca autorul articolului scrie clar pe ici pe colo ca sursele nu-s verificate si foloseste ce stie pina acum pe diverse canale 2.De ce te temi tu si Stane -un bou de pe undeva care a adaugat o virgula la coordonate nu-i deloc exclus,asta adauga o eroare uriasa.... 3.Luci si Mao nu au balaurit in campionat, au folosit intotdeauna Garminul dupa formatul N 44 . 27. 344 ca sa ajungi undeva daca ai setat in GPS formatul asta si primesti alt format gen ce spune doctorul ca a dat generat de smartphone- N44.123456 TREBUIE sa umbli un pic prin GPS si sa alegi metoda de introducere a datelor, selectind modalitatea amintita- grade si minute cu zecimale multe.... Cine are Garmin sa incerce, nu gaseste el automat coordonatele,nu vorbiti prostii, decit daca ii dai exact modalitatea de introducere....grade, minute,secunde sau grade, minute cu muuulte zecimale in cazul de fata...iti inghite cifere bagate in el in orice format....problema este dace esti setat pe grade, minute si secunde si bagi cifre scoase din grade cu minute cu zecimale multe...te duce la dreak..... Greselile din teren nu au deaface cu gradul de echipare al masinii, si din ce stiu eu uzual in concursurile de offroad sunt folosite grade,minute,secunde.....asa-s setate toate GPS-urile si asa se dau coordonatele. Nimeni nu se gindeste ca s-a schimbat modalitatea de citire a datelor decit daca s-a lovit de asta.si la offroad nu te lovesti.este folosita standard cea cu grade,minute, secunde..... ISU si altii de genul in schimb ar trebui sa viseze astea ca-n armata.daca il trezeste din somn pe un nenea cu grade si functii si ii dai orice GPS,ar trebui sa te localizeze in maxim 5 minute chiar daca ii dai niste coordonate in formatul din Papua ,Noua-Guinee.... Baietii nu au nici o vina. nu-s obligati sa stie ca exista tot felul de coordonate pt GPS. Ei stiu ce-i intereseaza pe ei. Fraierii care i-au trimis la balaurit sunt vinovati....auzi, sase ore.....daca mai dura putin ajungeau salvatori si din Bucuresti... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate