Vali alias Babu Postat Ianuarie 22, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba http://aviatia.ro/siguranta-zborului/accidentul-yr-bnp-lipsa-cunostiintelor-de-geometrie-de-clasa-a-6-a-o-explicatie-a-coordonatelor-false-gresit-interpretate-de-catre-autoritati/ Gata, s-a clarificat cu cei de la aviatia.ro Au zis ca scot asta KAMIKAZE TEAM http://www.kamikazeteam.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmstancu Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Oarecum, nu mai sunt atat de surescitat din cauza nenumaratelor motive obiective. Asa ca indraznesc sa-mi dau si eu cu parerea, in conditiile in care nu am urmarit absolut de loc informatiile din presa sau/si alte surse media : Dumnezeu Sa-i ierte pe cei ce au plecat dintre noi si sigur va avea grija sa-i conduce pe fiecare acolo unde le este locul! 1. Din punctul meu de vedere, principalul vinovat de producerea accidentului, fara a intra in detalii legate de motivatii si alte aspecte de care nu a fost direct responsabil, a fost Domnul comandant Iovan! Domnia sa, in cunostinta de cauza privind aparatul de zbor, conditiile de zbor si altele ce intruneau un grad major de risc, in calitatea dansului de responsabil absolut dpdvd al zborului, a luat o decizie! Care s-a dovedit a fi fost una fatala! 2. Marele salvator si persoana careia unii ii datoreaza recunostinta vesnica pentru ca le-a salvat vietile, cu exceptia bietei tinere, a fost Domnul comandat Iovan! Cinste domniei sale ca prin experienta, dedicare si asumarea calitatii pe care a avut-o, a putut minimiza rezultatul fatidic. Sunt sigur ca domnia sa nu si-a dorit cainescul sfarsit de care a avut parte dar la fel de sigur sunt ca a fost pregatit sa-si dea obstescul sfarsit, cu gandul ca a facut tot ce i-a fost in putinta pentru a-i salva pe ceilalti! Nimic nu-mi poate schimba parerea, cred cu tarie ca, in asemenea momente, si mai ales la persoane antrenate in acest sens, toti redevin OAMENI, in cel mai profund mod. Jur ca atunci cand voi fi in zona accidentului ma voi opri si voi pastra un moment de reculegere in cinstea domniei sale si a bietei tinere! 3. Cinste tuturor celor ce s-au implicat benevol in operatiunea de recuperare, baietii de la TOC, salvamontisti si populatia din zona! M-a infiorat pana in strafundul oaselor cand am realizat ca vorba "iti dau si haina de pe mine" nu putea avea un exemplu mai bun decat cel dat de motii din zona care, am inteles, au renuntat si la lenjeria de corp pentru a incropi un foc la care sa se incalzeasca nenorocitii! 4. Cinste si celor din echipele de salvare care s-au implicat nu pentru bifarea statului de prezenta in vederea calcularii mizerabilului salar de la sfarsit de luna sau doar ca sa mai justifice un consum marit de combustibil, ci care au fost OAMENI aflati in ajutorarea altor OAMENI aflati in suferinta! "Capetele" si "coordonatorii", in cea mai mare parte a autoritatilor, sunt niste scursuri de cea mai joasa speta. Niste momai incompetente, carpe mizere fara coloana vertebrala al caror unic scop in viata este banul si pentru care principiile morale nu reprezinta nici macar termen de DEX. Niste "creatii" ce nu ar trebui sa-si aiba locul nicaieri in univers. Dar, trebuie sa admit, ca sunt "creatii" a caror aparitie a fost favorizata de inactiunea fiecaruia, sau marii majoritati, dintre noi. Am urmarit acest thread si, din pacate, am vazut multe dispute ajunse la paroxism intre persoane care, de fapt, la inceput, au impartasit aceleasi sentimente de frustrare, nemultumire, indignare si mahnire legate de eveniment dar care, mai apoi au ajuns sa se balacareasca pe detalii irelevante. In conditiile in care sunt constient ca nu suntem toti la fel si exista opinii diferite, imi permit sa fac urmatoarea remarca : fratilor, va varsati ura si resentimentele intr-o directie gresita! Si consecinta va fi fireasca : nu se va schimba nimic, cu exceptia replicilor mai mult sau mai putin jignitoare schimbate intre voi! Nimeni nu le stie pe toate, nimeni nu poate face totul, nimeni nu e absolut! Dar da, contributia fiecaruia, ale carui principii morale sunt profund pozitive, poate duce la un INTREG care sa produca o schimbare, in bine. Am zis-o deja, motto-ul meu ce-mi va calauzi credinta si actiunile de-acum incolo, este : AJUNGE! Nu ca n-as fi facut-o pana acum, dar in acest moment o simt mai mult decat niciodata! AJUNGE! 1 AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Felicitari tuturor celor implicati din comunitatea 4x4 in aceasta operatiune ... Stiti care e raspunsul la intrebarea de ce nu au ajuns la locul accidentului decat in 5-6 ore? Ptr ca nu sunt pregatiti ptr astfel de situatii, cum nu sunt nici ptr inundatii, incendii, cutremure, alunecari de teren, alt timp catastrofe sau calamitati samd ...De fiecare data au existat din pacate victime ce s-ar fi putut evita prin reactia rapida a unor oameni cu adevarat pregatiti. Vehicul utilitar ptr situatii de urgenta ...aceasta este solutia. -incadrarea masinii ca utilitara la inmatriculare -impozit diminuat -derogarea de la cateva chestii (niciuna care sa influenteze siguranta) la RAR -obligativitatea de reactie si participare neconditionata la astfel de actiuni Avem tot ce ne trebuie ca si pozitie geografica ptr ca exista in fiecare judet cel putin 5 pasionati care si-ar pune la dispozitie masinile ptr astfel de actiuni. Avem unii dintre noi pregatire paramedicala, cunostinte avansate de navigatie, de orientare in teren, cunostinte si echipamente de comunicatie radio samd ... Ca si entitati sportive avem pana si parteneriate cu autoritati de stat gen ISU, SMURD, Politie ... Si? Desi multi dintre noi au participat la actiuni de acest gen mai mult sau mai putin mediatizate, autoritatile au preferat de fiecare data sa ne tina sub pres apeland decat atunci cand situatia le punea in joc salariile mari si locurile calde. Poate ca e timpul sa facem ochi ...si glas ... mai mult decat iesirea in evidenta ...DOAR in situatii de acest gen... LE Sa nu ma priviti drept un teoretician tampit ...Nu, am proiectul 50% in cap si 50% pe hartie ...Intrebarea este cati va bagati la treaba asa? Foarte buna ideea ta. Noi (ca si persoana juridica) ar trebui sa fim asistati de o casa de avocatura. Stiu ca multi or sa strimbe din nas doar la ideea asta, dar altfel totul va ramine la stadiul de discutie pe forum, fara nici un fel de finalitate practica. Mai trebuie luat in calcul ca anul asta ar trebui sa apara legea lobby-ului, care ar putea sa ne ajute. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba pare de bun simt postul tau insa e absolut o aberatie si o sa ti explic de ce. daca un pilot de avion fie el 747 sau alte asemenea obiecte zburatoare are o problema in timpul zborului si pierde un motor sau doua nu este vina lui, proasta mentenanta isi spune atunci cuvantul. pe avionul respectiv nu scrie sa nu zboare la zero grade, e avion, trebuie sa zboare conform a ceea ce spun autoritatile prin raportul respectiv. chiar si "dopul de gheata" , cea mai simpla defectiune sa zicem este tot problema celor care asigura buna intretinere/alimentare a aeronavei. ar trebui sa ne dam seama in an noualea ceas ca am pierdut un pilot de avion supersonic intr un gunoi cu fofeaza din cauza proastei dotari tehnice. nu ai cum sa tii la standard un avion de 40 de ani, te costa mai mult decat unul nou, asta e unul din primele accidente care vor urma pentru ca se face rabat de la calitatea mentenantei din lipsa banilor sau din alte motive. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
EDI OPREA Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Oarecum, nu mai sunt atat de surescitat din cauza nenumaratelor motive obiective. Asa ca indraznesc sa-mi dau si eu cu parerea, in conditiile in care nu am urmarit absolut de loc informatiile din presa sau/si alte surse media : Dumnezeu Sa-i ierte pe cei ce au plecat dintre noi si sigur va avea grija sa-i conduce pe fiecare acolo unde le este locul! 1. Din punctul meu de vedere, principalul vinovat de producerea accidentului, fara a intra in detalii legate de motivatii si alte aspecte de care nu a fost direct responsabil, a fost Domnul comandant Iovan! Domnia sa, in cunostinta de cauza privind aparatul de zbor, conditiile de zbor si altele ce intruneau un grad major de risc, in calitatea dansului de responsabil absolut dpdvd al zborului, a luat o decizie! Care s-a dovedit a fi fost una fatala! 2. Marele salvator si persoana careia unii ii datoreaza recunostinta vesnica pentru ca le-a salvat vietile, cu exceptia bietei tinere, a fost Domnul comandat Iovan! Cinste domniei sale ca prin experienta, dedicare si asumarea calitatii pe care a avut-o, a putut minimiza rezultatul fatidic. Sunt sigur ca domnia sa nu si-a dorit cainescul sfarsit de care a avut parte dar la fel de sigur sunt ca a fost pregatit sa-si dea obstescul sfarsit, cu gandul ca a facut tot ce i-a fost in putinta pentru a-i salva pe ceilalti! Nimic nu-mi poate schimba parerea, cred cu tarie ca, in asemenea momente, si mai ales la persoane antrenate in acest sens, toti redevin OAMENI, in cel mai profund mod. Jur ca atunci cand voi fi in zona accidentului ma voi opri si voi pastra un moment de reculegere in cinstea domniei sale si a bietei tinere! 3. Cinste tuturor celor ce s-au implicat benevol in operatiunea de recuperare, baietii de la TOC, salvamontisti si populatia din zona! M-a infiorat pana in strafundul oaselor cand am realizat ca vorba "iti dau si haina de pe mine" nu putea avea un exemplu mai bun decat cel dat de motii din zona care, am inteles, au renuntat si la lenjeria de corp pentru a incropi un foc la care sa se incalzeasca nenorocitii! 4. Cinste si celor din echipele de salvare care s-au implicat nu pentru bifarea statului de prezenta in vederea calcularii mizerabilului salar de la sfarsit de luna sau doar ca sa mai justifice un consum marit de combustibil, ci care au fost OAMENI aflati in ajutorarea altor OAMENI aflati in suferinta! "Capetele" si "coordonatorii", in cea mai mare parte a autoritatilor, sunt niste scursuri de cea mai joasa speta. Niste momai incompetente, carpe mizere fara coloana vertebrala al caror unic scop in viata este banul si pentru care principiile morale nu reprezinta nici macar termen de DEX. Niste "creatii" ce nu ar trebui sa-si aiba locul nicaieri in univers. Dar, trebuie sa admit, ca sunt "creatii" a caror aparitie a fost favorizata de inactiunea fiecaruia, sau marii majoritati, dintre noi. Am urmarit acest thread si, din pacate, am vazut multe dispute ajunse la paroxism intre persoane care, de fapt, la inceput, au impartasit aceleasi sentimente de frustrare, nemultumire, indignare si mahnire legate de eveniment dar care, mai apoi au ajuns sa se balacareasca pe detalii irelevante. In conditiile in care sunt constient ca nu suntem toti la fel si exista opinii diferite, imi permit sa fac urmatoarea remarca : fratilor, va varsati ura si resentimentele intr-o directie gresita! Si consecinta va fi fireasca : nu se va schimba nimic, cu exceptia replicilor mai mult sau mai putin jignitoare schimbate intre voi! Nimeni nu le stie pe toate, nimeni nu poate face totul, nimeni nu e absolut! Dar da, contributia fiecaruia, ale carui principii morale sunt profund pozitive, poate duce la un INTREG care sa produca o schimbare, in bine. Am zis-o deja, motto-ul meu ce-mi va calauzi credinta si actiunile de-acum incolo, este : AJUNGE! Nu ca n-as fi facut-o pana acum, dar in acest moment o simt mai mult decat niciodata! AJUNGE! Subscriu si astept sa pice capo di tutti capi,monument de nesimtire si incompetenta si anume :STROE. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Ce am vrut sa aduc in discutie cu fraza aia: daca va aduceti aminte, atunci 50% din Romania il considera criminal pe Adrian Iovan. La momentul respectiv s-a facut multa valva pe tema aia. A fost in cele din urma achitat in niste imprejurari care s-au ingropat inainte de a iesi la iveala. Acum, la cativa ani distanta ...aproape a devenit erou national. In 2005, Adrian Iovan a facut ce ar trebui sa poate face orice barbat: sa fie in stare, din toate punctele de vedere, inclusiv legal, sa isi apare familia si proprietatea. La momentul respectiv, auto-apararea cu arme de foc nu era reglementata in legea armelor, dar chiar si dupa legea strimba romaneasca, patrunderea noaptea pe proprietate se considera premeditare. Dupa sistemul nostru de drept nu exista precedent juridic, astfel incit altcineva poate ajunge la inchisoare pentru mult mai putin. Cei care il considerau atunci criminal, erau spalati pe creier, ca sa fiu blind in exprimare, intr-un stat care nu te protejeaza din nici un punct de vedere. De celalata parte a baltii, in Texas, niste pustani au fost impuscati pe la spate si fara somatie doar pentru ca trecut cu prada pe proprietatea invecinata si au avut ghinionul sa se intilneasca cu un om hotarit, dar care avea si suport legal: - proprietatea la aia e sfinta, nu e un "moft" ca la noi. Vedeti ce pregatesc acum baietii, o sa fie mai rau ca pe vremea lui ilici - exista legea domeniului castle law si care se aplica la locuinta, loc de munca si masina - exista justifiable homicide - nu in ultimul rind exista 2nd ammendment Povestea o gasiti aici: https://en.wikipedia.org/wiki/Joe_Horn_shooting_controversy Scuze de off-topic. 2 Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmstancu Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 (editat) Re: Avion prabusit in jud Alba pare de bun simt postul tau insa e absolut o aberatie si o sa ti explic de ce. daca un pilot de avion fie el 747 sau alte asemenea obiecte zburatoare are o problema in timpul zborului si pierde un motor sau doua nu este vina lui, proasta mentenanta isi spune atunci cuvantul. pe avionul respectiv nu scrie sa nu zboare la zero grade, e avion, trebuie sa zboare conform a ceea ce spun autoritatile prin raportul respectiv. chiar si "dopul de gheata" , cea mai simpla defectiune sa zicem este tot problema celor care asigura buna intretinere/alimentare a aeronavei. ar trebui sa ne dam seama in an noualea ceas ca am pierdut un pilot de avion supersonic intr un gunoi cu fofeaza din cauza proastei dotari tehnice. nu ai cum sa tii la standard un avion de 40 de ani, te costa mai mult decat unul nou, asta e unul din primele accidente care vor urma pentru ca se face rabat de la calitatea mentenantei din lipsa banilor sau din alte motive. Nu vreau sa intru in polemici lungi si nejustificate. Am sa te rog sa citesti cu atentie postul inainte de a da verdictul "aberatie", pe care-l pot accepta, oricum, este dreptul tau, chiar daca poate fi nedrept pentru mine. La fel, este posibil sa nu ma fi facut foarte bine inteles, cu toate ca am incercat. Am spus "...alte aspecte de care nu a fost direct responsabil", asta incluzand si defectiunile tehnice din timpul zborului si/sau proasta mentenanta/intretinere chiar si Voia Domnului! Tu, atunci cand alegi sa mergi pe strada cu polei cu gume de vara (poate nu e cel mai bun exemplu) vei da vina pe altcineva daca o busesti? Sau crezi ca eu voi considera drept o aberatie faptul ca cineva te tine raspunzator pentru pagube, si voi blama pe altcineva, fie el producator de anvelope sau administrator de drumuri? Editat Ianuarie 23, 2014 de pmstancu AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba daca cineva are senzatia ca avioanele merg dupa voia domnului sau ca iarna nu se poate merge cu orice fel de anvelopa fara sa mori, nu are sens sa discutam. nu as vrea sa conduc vreodata vre un avion caruia sa i se opreasca motorul din senin sau motoarele, nu doresc la nimeni, urmarea e una singura, cazi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba daca cineva are senzatia ca avioanele merg dupa voia domnului sau ca iarna nu se poate merge cu orice fel de anvelopa fara sa mori, nu are sens sa discutam. nu as vrea sa conduc vreodata vre un avion caruia sa i se opreasca motorul din senin sau motoarele, nu doresc la nimeni, urmarea e una singura, cazi. Stai linistit ca nu o sa conduci avioane carora li se opresc motoarele ... de fapt cred ca nu o sa conduci deloc niciun fel de avion :grin: Pana una alta, s-a dovedit ca avionul era in stare perfecta de functionare si dat fiind tipul avionului, altii erau obligati sa-l dirijeze si sa-l avertizeze asupra conditiilor de zbor. Pilotul nu zboara pe unde il taie capul, i se da culoare de zbor. Iar despre anvelope ... eu merg cu cauciucuri de vara fabricate in 1995 si n-am nicio problema, asa cum nu am avut nici pe vremuri trecute cand nici nu existau cauciucuri de iarna si nici nu ne inzapezeam nici nu ne impotmoleam. Ciudat e ca accidentele sunt tot cu masini echipate cu anvelope de iarna. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Stai linistit ca nu o sa conduci avioane carora li se opresc motoarele ... de fapt cred ca nu o sa conduci deloc niciun fel de avion :grin: Pana una alta, s-a dovedit ca avionul era in stare perfecta de functionare si dat fiind tipul avionului, altii erau obligati sa-l dirijeze si sa-l avertizeze asupra conditiilor de zbor. Pilotul nu zboara pe unde il taie capul, i se da culoare de zbor. Iar despre anvelope ... eu merg cu cauciucuri de vara fabricate in 1995 si n-am nicio problema, asa cum nu am avut nici pe vremuri trecute cand nici nu existau cauciucuri de iarna si nici nu ne inzapezeam nici nu ne impotmoleam. Ciudat e ca accidentele sunt tot cu masini echipate cu anvelope de iarna. crezi prost. se opresc motoare la avioane, in principiu de aia sunt doua sau trei motoare sau mai multe pe o aeronava , asigura si redundanta. cat despre cauciucuri avem aceiasi parere. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba se opresc motoare la avioane, in principiu de aia sunt doua sau trei motoare sau mai multe pe o aeronava , asigura si redundanta. Ce ghinion p-aia care piloteaza avioane cu un singur motor :ha: 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 (editat) Re: Avion prabusit in jud Alba Nu stiu daca a observat cineva o anumita manevra dar am sa v-o sesizez eu , indiferent daca ati vazut-o sau nu . Intrucat s-a vrut aducerea cu picioarele pe pamant a celor care cazusera in melancolie , unele televiziuni au "indrepta" aceasta situatie , impartind iarasi romania in doua. A fost simplu ...l-au prezentat pe Iovan ca pe o victima ( parsiv inceput ), cum ca era nevoit sa piloteze pentru a se intretine :grin: . SArmanul pilot , primea de cativa ani buni de pensie de 15.000 ron / luna ( la un calcul simplu reiese ca pe an avea o pensie de 1.800.000.000 lei vechi . Ati citit bine . Dar , probabil ca , generos din fire , dadea si la altii ...si acum traia in mizerie . Ei bine , Romania s-a impartit in doua . aia care zic ca " nu te f*** grija , bah , tzarane , din ce traia ala ( pe mine ma f*** sa fiu sincer, ca imi pun viata si in mana lui cand merg cu avuinul , si in mana soferului analfabet de la Codreanu TRansbus la fel ...doar ca analfabetul are o pensie de 800 Ron ) ...si cealalta jumatate , care deja se bucura ca a murit si poate i se redistribuie pensia actuala ( zic televiziunile de 1700 Ron ) si primesc si ei ceva. Aceasta este o manevra abila care face ca un vector de imagine sa nu mai poata cumula simpatie. I-au polarizat acum existenta ... si are deja mai multi care il detesta , decat aia de-l admira. Editat Ianuarie 23, 2014 de JurasikMan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Adrian Iovan a avut pensie de 12000 - 15000 de RON pina cind boc a decis ca pensia lui e "nesimtita" si i-a scazut-o la ~2000. Evident ca statului nu i-a pasat ca timp de zeci de ani a luat impozit conform cu salariul lui Iovan de la momentul respectiv. Da, ce spui tu se cheama "divide & impera" si functioneaza de pe vremea romanilor, mai ales la noi unde de mici sintem invatati la scoala balada miorita, pe care eu unul as interzice-o si de capra vecinului. Iar nu ma pot opri sa fac comparatia cu ce e peste ocean. Anul trecut cind US se pregateau de government shut-down, Obama a zis simplu ca nu vor mai fi platiti decit militarii si unele categorii de politisti, restul pot sa mearga acasa, pentru ca nu mai sint bani. Ar fi facut si el o reducere de pensii si salarii "nesimtite", doar ca aia au guns si scrie in constitutie ca asa trebuie sa fie, de-aia a si incercat Obama anul trecut sa interzice anumite categorii de arme :wink: Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmstancu Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba .... si are deja mai multi care il detesta , decat aia de-l admira. Nimic altceva decat manipulare parsiva dar evidenta, ce are sanse mari sa prinda la majoritatea. Imi imaginez, din cateva din cuvintele tale, o gloata de subfiinte in mijlocul carora "cineva" le arunca un banut, nu o bucata de paine sau un os neros, pentru care vor fi in stare sa se manance intre ele... Devierea atentiei bazata pe mentalitatea zdruncinata a multora dintre noi, cauzata atat de lipsuri cat si de lipsa moralitatii! Muie et circenses! Scuze pentru limbajul neadecvat, dar adevarat! AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Ati citit asta? http://www.evz.ro/detalii/stiri/raport-oficial-moscova-nu-a-raspuns-la-telefon-sefii-romatsa-si-au-batut-joc-iar-echipe-1078258.html consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
abunea Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Nu stiu daca a observat cineva o anumita manevra dar am sa v-o sesizez eu , indiferent daca ati vazut-o sau nu . Intrucat s-a vrut aducerea cu picioarele pe pamant a celor care cazusera in melancolie , unele televiziuni au "indrepta" aceasta situatie , impartind iarasi romania in doua. A fost simplu ...l-au prezentat pe Iovan ca pe o victima ( parsiv inceput ), cum ca era nevoit sa piloteze pentru a se intretine :grin: . SArmanul pilot , primea de cativa ani buni de pensie de 15.000 ron / luna ( la un calcul simplu reiese ca pe an avea o pensie de 1.800.000.000 lei vechi . Ati citit bine . Dar , probabil ca , generos din fire , dadea si la altii ...si acum traia in mizerie . Ei bine , Romania s-a impartit in doua . aia care zic ca " nu te f*** grija , bah , tzarane , din ce traia ala ( pe mine ma f*** sa fiu sincer, ca imi pun viata si in mana lui cand merg cu avuinul , si in mana soferului analfabet de la Codreanu TRansbus la fel ...doar ca analfabetul are o pensie de 800 Ron ) ...si cealalta jumatate , care deja se bucura ca a murit si poate i se redistribuie pensia actuala ( zic televiziunile de 1700 Ron ) si primesc si ei ceva. Aceasta este o manevra abila care face ca un vector de imagine sa nu mai poata cumula simpatie. I-au polarizat acum existenta ... si are deja mai multi care il detesta , decat aia de-l admira. E usor sa zici ca primea o pensie exagerat de mare. Insa trebuie tinut cont cat a cotizat Iovan, in perioada activa si cat a cotizat soferul de autobuz. Sa nu uitam ca pe vremea lui Ceasca, pe vremea lui Ilici functiona un impozit progresiv. Da, taica-miu a fost pilot si avea o pensie asa zis nesimtita, insa el a contribuit mult mai mult decat soferul ala de autobuz. Si procentual (impozitarea progresiva) si in valoare nominala (exp 16% din 18000 > 16% 1800). Era o pensie exagerata si nesimtita, in masura in care taxele platite catre stat erau exagerate si nesimtite. - O | | | | | | | O - - O IIIIIII O - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vladmorar Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba E usor sa zici ca primea o pensie exagerat de mare. Insa trebuie tinut cont cat a cotizat Iovan, in perioada activa si cat a cotizat soferul de autobuz. Sa nu uitam ca pe vremea lui Ceasca, pe vremea lui Ilici functiona un impozit progresiv. Da, taica-miu a fost pilot si avea o pensie asa zis nesimtita, insa el a contribuit mult mai mult decat soferul ala de autobuz. Si procentual (impozitarea progresiva) si in valoare nominala (exp 16% din 18000 > 16% 1800). Era o pensie exagerata si nesimtita, in masura in care taxele platite catre stat erau exagerate si nesimtite. Oftopic : Ai perfecta dreptate. Fiecare dupa cat cotizeaza. Poate nu s-ar mai lucra atat in zona gri daca s-ar gandi si soferul de autobuz sa ceara angajatorului salarul de 80% din cat ia in mana dar sa fie 100% declarat. adica in loc de 2000 de lei in mana si doar 800 declarat sa ia 1600 si tot 1600 declarat/ De ce incercati sa luati meritul pilotului si sa duceti discutia la cati bani castiga sau ce pensie avea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Este off-topic , si daca sterge careva postul , nu am nimic de comentat ...dar : - sistemul de salarizare , precum si sistemul de pensii , matematic si moral , sunt gresite . - aplicarea de indexari nu se face ( intr-o logica a lucrurilor si intr-o lume a bunului simt ) la o suma deja indexata. - indexarile ar trebui sa se faca la niste bareme standard . La fel si calculele pensiilor . Din pacate , in tara noastra nu sesizeaza nimeni acest aspect si cei care il sesizeaza sunt rapid calcati pe cap. Daca ma intrebi pe mine , este imoral ca cineva sa aiba o pensie de zeci de ori mai mare decat o pensie ... decenta. Atentie , nu spun una mica. Cine nu cotizeaza , este normal sa primeasca pensii mici sau deloc. DAr sistemul de salarizare este incorect structurat pentru ca se aplica indexari nu la salariul de baza ci la un salariu de baza indexat anterior . Astfel, beneficiarii primesc o dobanda la dobanda , care nu se reflecta nici in productivitate si nici in cotizatii . Este incorect sa iei ca baza o suma indexata. Poti acorda indexari la o baza anterioara , la care s-au mai acordat si alte indexari dar nu la suma baza plus indexarile primite. Deci , salariile alea sunt chiar nesimtite ca si salariile judecatorilor . No offence ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmstancu Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Ati citit asta? http://www.evz.ro/detalii/stiri/raport-oficial-moscova-nu-a-raspuns-la-telefon-sefii-romatsa-si-au-batut-joc-iar-echipe-1078258.html In afara de o gramada de lucruri nelalocul lor pentru care mi-ar placea sa aud justificarile pertinente, sesizez : 1. Propunerea A, si nu este greu de imaginat ce se (poate) ascunde in spatele acesteia, atat timp cat va fi reinterpretata; 2. Incompetenta cu rezultatul fugii de responsabilitate. Poate sunt absurd, dar as vrea stiu adevaratul continut al raportului necropsiei celor doi decedati. AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Incerc sa-mi imaginez, cu groaza, ce s-ar fi intimplat daca ateriza fortat un avion de mici dimensiuni, transport persoane, privat, detinut de un cetatean strain. Ma ia cu fiori pe sirea spinarii, cind ma gindesc ca toti care zboara in spatiul nostru aerian sunt oarecum in curu gol. Daca patesc ceva, sunt in plop si plopu-n aer ... Ce intrebare ma framinta pe mine: de ce s-a intors elicopterul SMURD la Tg. Mures ... Daca SMURD Cluj, nu are elicopter, de ce nu s-au intors oamenii de la Mures la aeroportul Cluj, sa faca plinul si sa stea in standby. Ok, au incercat localizarea epavei din aer, si nu le-a iesit, ca era ceata. Puteau sa stea pe aproape din 2 motive: unu, ceata asta vine, dar mai si pleaca, puteau survola zona de mai multe ori, si poate dadeau de ei; doi, se presupunea ca supravietuitorii, au rani grave, si poate trebuiau dusi de urgenta, dupa ce-i gaseau. Nu cred ca nu gaseau un loc sa aterizeze in zona. A fost ceata, asa e, dar am trecut si prin locuri in care aveai vizibilitate foarte buna. Cine stie, poate confirma ca la munte, ceata vine in valuri. Eu zic ca fumega muntii, fenomen intilnit mai ales vara dupa ploaie. Cam asa evolueaza si ceata. Fata de o zona plata, la munte tot timpul curenti de aer. Am de gind sa pun pe hirtie citeva ideei, si sa le inminez prin intermediul SMURD si/sau IGSU, sau de ce nu direct prefectului, prin intermediul avocatului poporului sau scrisoare notariala. Ceva trebuie schimbat, dar schimbat cu cap, nu asa de ochii lumii. 1. Dotarea de indata a unitatilor teritoriale IGSU, pe a caror raza de actiune exista relief muntos, cu aparatura mobila pentru detectarea si localizarea semnalelor emise de aparatele telefonice mobile GSM; 2. Dotarea de indata a unitatilor teritoriale IGSU, pe a caror raza de actiune exista relief muntos, cu aparatura mobila pentru detectie si localizare supravietuitori pe baza de termodetectie* in urma fenomenelor naturale sau a accidentelor de orice fel; 3. Inscrierea in lista institutiilor care trebuie alertate de la nivel central, a unitatilor salvamont, in a caror arie de actiune s-au produs fenomene meteorologice/naturale sau accidente de orice fel; (poate ati aflat, poate nu, dar in ordonanta aia ce reglementeaza cine trebuie sa intervina in cazul accidentelor aviatice, Salvamontul nu apare pe lista ... cine a scris textul, nu s-a gindit ca un avion poate cadea in munti ...); 4. Dotarea de indata a unitatilor de descarcerare IGSU si SMURD cu echipamente mobile pentru descarcerare; (dotarile existente pot fi folosite, daca poti sa te pozitionezi cu masinile la locul accidentului. Un neajuns ce l-am constatat in accdient a fost faptul ca echipamentele hidraulice de taiat, precum si clestii, nu pot fi dati jos de pe masina si transportati cu orice alte mijloace la locul unde este nevoie de ele); 5. Colaborarea cu unitatile detectie radio din cadrul MAN, carora le revine sarcina de a scana toate frecventele utilizate, precum si a celor care au fost utilizate incepind cu anul 1950, la a caror utilizare s-a renuntat; (se pare ca ELT-ul emitea pe o frecventa pe care nu o mai urmarea nimeni ...; aparatele mai vechi, se pare ca nu mai pot fi recalibrate sa emita pe alte frecvente, din fericire, un radar militar, poate scana orice frecventa ((asta o stiu din armata, asa ca sa nu-mi zica cineva altceva ca-i fac parabola guler)) Asta e ce mi-a trecut mie prin cap. Astept si ideeile voastre. As vrea sa am documentul gata intr-o saptamina, cel mult, pina nu se raceste emotia din sufletul oamenilor. * vedere pe timp de noapte nu este suficient in caz ca este ceata, cum a fost si acum. Nici o institutie din tara asta, zic ei, nu are in dotare asa ceva. Eu zic ca au. Granicerii, au camere mobile si fixe cu care supravegheaza granita. A fost conditie de intrare in UE securizarea granitei de est. Cit reaku poate sa coste o camera deaia montata pe o drona ... 1 I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
abunea Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 (editat) Re: Avion prabusit in jud Alba Este off-topic , si daca sterge careva postul , nu am nimic de comentat ...dar : - sistemul de salarizare , precum si sistemul de pensii , matematic si moral , sunt gresite . - aplicarea de indexari nu se face ( intr-o logica a lucrurilor si intr-o lume a bunului simt ) la o suma deja indexata. - indexarile ar trebui sa se faca la niste bareme standard . La fel si calculele pensiilor . Din pacate , in tara noastra nu sesizeaza nimeni acest aspect si cei care il sesizeaza sunt rapid calcati pe cap. Daca ma intrebi pe mine , este imoral ca cineva sa aiba o pensie de zeci de ori mai mare decat o pensie ... decenta. Atentie , nu spun una mica. Cine nu cotizeaza , este normal sa primeasca pensii mici sau deloc. DAr sistemul de salarizare este incorect structurat pentru ca se aplica indexari nu la salariul de baza ci la un salariu de baza indexat anterior . Astfel, beneficiarii primesc o dobanda la dobanda , care nu se reflecta nici in productivitate si nici in cotizatii . Este incorect sa iei ca baza o suma indexata. Poti acorda indexari la o baza anterioara , la care s-au mai acordat si alte indexari dar nu la suma baza plus indexarile primite. Deci , salariile alea sunt chiar nesimtite ca si salariile judecatorilor . No offence ! Suntem off topic, dar sunt chiar curios cat crezi tu ca ar trebui sa castige un pilot in activitate? Ai idee care este raportul dintre salariul unui pilot de linie si un salariu "decent"? Pensiile alea asa zis nesimtite se calculau in functie de salariul avut in perioada activa. Nu erau niste sume scoase din aer. In fine, nu cred ca isi are rost discutia asta aici. E grav ca doi oameni si-au pierdut viata, poate ar fi putut fi salvati daca nu eram condusi de niste incompetenti... Editat Ianuarie 23, 2014 de abunea - O | | | | | | | O - - O IIIIIII O - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba @leredeu,ai fi surprins cat poate sa coste la noi o camera pusa pe-o drona....:ha: Raspunsul nu-l sti,dar cred ca ti-l poti imagina...(ai ex loganul de politie echipat:grin:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
abunea Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 (editat) Re: Avion prabusit in jud Alba Elicopterul SMURD s-a intors pentru ca nu putea face nimic in conditiile alea atmosferice, ba chiar riscau sa se prabuseasca si ei. Nu avea rost sa riste inca o prabusire, cand in mod real nu puteau face mare lucru. Nu stiu daca e adevarat sau nu, insa ziceau ca elicopterele PUMA de la Campia Turzii aveau camere cu termo detectie, insa nu au putut zbura pentru ca echipajele nu indeplineau orele minime de zbor. Sunt niste reguli clare, iar cum ei nu au bani de combustibil si intretinere, nu fac zboruri periodice, astfel ca nu sunt gata de interventie in orice moment. Au bani de parada de 1 Decembrie si cam atat. Trist dar adevarat. Altii zic ca nu au degivrare pt pale, ceea ce iarasi poate fi adevarat. Nu cred ca modernizarea Pumei a inclus si degivrarea palelor, ci doar upgrade-ul instrumentelor de bord. Altii zic ca MAPN-ul s-a oferit rapid, inca din timpul zilei sa intervina si li s-a spus ca nu e cazul. Haos total. Grav este ca un stat membru NATO si UE nu are nici macar o aeronava Search&Rescue functionala in conditii de vreme nasoala. Editat Ianuarie 23, 2014 de abunea - O | | | | | | | O - - O IIIIIII O - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Poate sunt absurd, dar as vrea stiu adevaratul continut al raportului necropsiei celor doi decedati. Ieri, sau alaltaieri, inclusiv la emisiunea financiara de la a3, s-a discutat pe tema accidentul. Invitat un tip de la sindicatul medicilor. L-a intrebat nenea moderator (nu stiu cum il cheama; un tip inalt, tuns scurt, cu barba scurta si care-si tine invitatii in picioare; emisiunea e scurta, asa ca nu le dau scaune), ce parere are vis-a-vis de faptul ca cei 2 ar fi trait daca-i gaseau mai repede. Omul, probabil si cu ceva pregatire medicala in spate, i-a spus ca prognosticul datorita afectiunilor ar fi fost foarte rezervat, si ca daca vrea sa stie parerea lui, cei doi nu ar fi putut fi salvati. Imediat, nenea cu barba a schimbat firul discutiei. Invitatul, a avut curajul sa spuna altceva decit era prevazut in desfasurator ... am remarcat ca nu i-a cazut bine deloc ca invitatul si-a exprimat parerea personala si nu cea agreata ... este si motivul pt. care au transmis doar odata interviul cu medicul care a facut necropsia. Fata a avut dupa cum urmeaza: fracturi membre inferioare, fracturi cutie toracica, fracturi coloana cervicala, multiple traumatisme craniene ... chiar ma intreba si nevasta-mea, cum de fata a fost ranita cel mai grav ... parerea mea, constitutia mai firava. Informatie pe care nu am cum sa o verific ... se pare ca pasagerii nu aveau centuri de siguranta. Avionul nu era prevazut cu asa ceva. M-am tot uitat la filmulete pe tv si net, dar nu reusesc sa-mi dau seama din ce se vede, daca acestea existau sau nu ... I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Ianuarie 23, 2014 Partajează Postat Ianuarie 23, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Din pacate , sumele alea chiar erau scoase din aer . S-a pensionat pe vremea in care pensia era procent din venitul pe ultima luna ...la care si-au adaugat toti prime de vacanta si sporuri pentru diverse merite. Pensia primita ulterior era recalculata ca la toata lumea , pe principiul contributivitatii :grin:. Aceste lucruri sunt reale desi nu au legatura cu subiectul discutat. Da, faptul ca nu au fost localizati trebuie platit de acele persoane care puteau sa o faca si nu au dat ordinul pe raspunderea lor acelor institurii care erau abilitate si absolut capabile sa faca localizarea dupa semnalul GSM ( fara alte bazdaganii ) . Din pacate , capetele cazute sunt cele care nu aveau nici in clin si nici in manace cu localizarea. Asta nu mai mira pe nimeni in Romania. Gloata a vrut ceva sange si Ponta i-a dat exact ce dorea. Acum toti dorm linistit ca unii au fost demisi. Se intreaba careva daca erau cei vinovati ? Nu ! Gospodinele framanta cozonacii mai cu spor pentru ca niste persoane care le erau total necunoscute si-au pierdut serviciul . te'hend :banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate