renegade Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba SALVE! Felicitari baietilor care au ajuns acolo! As avea o rugaminte: va rog daca aveti cumva coordonatele EXACTE la care era avionul cazut. Sau macar cu aprximatie de 100-200 de metri. La ISU au niste coordonate care nu se potrivesc cu ce am citit aici. Multumesc! Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba n46°33.256 e 022°58.812 ce a anunțat ISU vezi la pagina 21, postul #206 http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvid Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Coordonatele sunt in acest topic pe la inceput. Sunt coordonate postate de doua persoane in doua formate diferite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 (editat) Re: Avion prabusit in jud Alba cei care au informat ca au fost gasiti cand ei defapt nu fusesera gasiti trebuie executati public prin impuscare in cap. Idem si troll-erii. Macar pe forum. Editat Ianuarie 24, 2014 de razvanutza 1 Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Idem si troll-erii. Macar pe forum. ar trebui decorati ca sa nu fie probleme. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba ar trebui decorati ca sa nu fie probleme. Daca li s-ar da shut down iar ... probabil ca a 3-a cand ar scoate capul ar fi mai atenti... Nu stiu ce ai de impartit, cu cine si de ce... dar daca o ti asa pe directia asta, prieteneste ti-o spun, nu prea te vad bine ... ontopic Din pacate, acum la rece dupa consumarea reactiilor am sentimentul ca si la urmatorul se va intampla la fel sau poate chiar mai rau. Asta ptr ca la noi e mult mai convenabil sa gasim intai vinovatii si sa-i rastignim in toate felurile decat sa incepem a gandi cum putem evita in viitor aceste situatii ...Fiecare roman daca ar trebui sa se autocaracterizeze s-ar gasi perfect si fara de vina, iar toti ceilalti semeni, evident, defecti ...si maxim de vinovati. Toti dupa eveniment au venit cu tot felul de solutii, unele chiar sclipitoare, solutii care din pacate autoritatile nu le vor lua in calcul data viitoare. Cine e responsabil ptr accidentul asta? Toti suntem responsabili ... intr-o mai mica sau mai mare masura. Mentalitatea e gaunoasa ... generatia noastra degeaba este una educata ptr ca e lipsita de curaj, asta e adevarul, asa cum generatiile mai tinere sunt din cauza sistemului cu educatia spre zero dar cu mai mult tupeu. Cum se pot evita asemenea situatii ? Sa cautam de fiecare data sa facem mai mult sau macar sa ne dorim a face mai mult! Indiferent daca aceasta vine din omenie, spirit civic sau din alte considerente... Stirile care le-am vazut la televizor ... legate de acest eveniment ...nu cred ca au prea multa legatura cu realitatea ... E doar o incercare a televizinilor, o arma a naibii de eficienta in slujba celor care tin haturile politice de a manipula emotional oamenii ...de a ii devia si mana din spate ca oile spre exact directia dorita ...Cinste totusi ziaristilor care au incercat sa aduca si crampeie de adevar in toata povestea asta. Ma deranjeaza teribil faptul ca de baietii nostri s-a spus mult prea putin spre deloc (probabil ca nu dadeau bine pe sticla numerele de BG) si ei in mod sigur ca au fost printre putinele verigi sanatoase, verigi doar de conjunctura, in acest intreg lant al slabiciunilor. Traiesc cu speranta ca intr-o zi, de acolo din cer, ii vom vedea macar pe urmasii nostri traind vremuri mai bune, mai sigure. Pana atunci sa ne pazeasca Dumnezeu. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Din ciclul "ultimele descoperiri": http://www.cotidianul.ro/ramona-manescu-era-obligata-sa-convoace-comitetul-ministerial-de-urgenta-230768/ http://citynews.ro/eveniment/teorie-surprinzatoare-cazul-tragediei-din-apuseni-pilotul-iovan-este-responsabil-de La acest din urma link, cine este interesat poate vedea intregul document in discutie la http://users.heeloo.ro/4/files/139057870365145143651_otpscrisoareian.pdf Eu nu comentez pentru ca "nu sunt obiectiv". O seara buna va doresc! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 (editat) Re: Avion prabusit in jud Alba eu zic sa asteptam si raportul tehnic, e posibil ca vechitura sa fi avut alt gen de probleme la motor. e ca peste tot: duceti va si rezolvati acolo. bun te duci, dar din cauza infrastructurii vechi si neadecvate ai o problema si mori, esti vinovat, trebuia sa pleci imediat daca observai ca se pot desprinde bucati de tencuiala de pe cladire de exemplu. mortul e intotdeauna vinovat la noi. stau si ma intreb daca pilotul scapa ce faceau il bagau la puscarie...mai bine ca a plecat, probabil ai era deja sila si lui, dupa o viata de pilot sa zbori cu sicriul ala. stiti care e norocul nostru, ca inca mai exista oameni entuziasti si buni meseriasi care isi risca viata cu gunoaiele sistemului, uitati va peste tot , peste tot sunt numai relicve comuniste, inclusiv la varf. dar dupa cum bine observati ei dispar, la meseriasi ma refer, relicvele dau din cioata. LE: @ionut e forum, discutam o chestie care ne doare, nu futem babe in biserica Editat Ianuarie 24, 2014 de comanr 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba http://bogdanstoica.ro/unde-am-fost/item/20100-papagalii-astia-fara-suflet-pe-care-ii-injuram-suntem-noi-ma-ce-pula-mea-va-mirati-asa Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Nu stiu cine zicea mai devreme ca o sa se repete faza. Ei bine, n-a durat mult! Azi unul dintre ranitii din accidentul de pe A2, a fost transportat cu o Navara de la ProTv, intre ambulante :al Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Busu4x4 Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Scandalul a ajuns si in presa internationala The Washington Post via AP http://www.washingtonpost.com/world/europe/romania-interior-minister-quits-over-crash-rescue/2014/01/23/0b81703c-8426-11e3-a273-6ffd9cf9f4ba_story.html Viata e scurta si plina de KKT Samurai 2002 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 (editat) Re: Avion prabusit in jud Alba http://bogdanstoica.ro/unde-am-fost/item/20100-papagalii-astia-fara-suflet-pe-care-ii-injuram-suntem-noi-ma-ce-pula-mea-va-mirati-asa Care-i rostul linkului ?! Banalitatile debitate, imbracate intr-un limbaj suburban le poti auzi zilnic, la tot pasul, de la tipi care n-au pretentia ca sunt ziaristi. Dar e mult mai simplu sa cobori la nivelul lor, decat sa incerci sa-i ridici. Editat Ianuarie 25, 2014 de ctinu Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba LE: @ionut e forum, discutam o chestie care ne doare, nu futem babe in biserica Chiar daca e forum nu inseamna ca e permis sa folosesti expresii vulgare. La fel si aberarea libera pe posturi. Stii ce e ala un trol? Cauta pe google. Nu o lua in nume de rau, dar te sfatuiesc ca pe viitor, inainte de a posta, reciteste ce ai scris si daca consideri ca e utila si adevarata informatia scrisa, apasa butonul "trimite". Vei vedea ca de mai multe ori vei sterge textele scrise decat sa le postezi. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Care-i rostul linkului ?! Banalitatile debitate, imbracate intr-un limbaj suburban le poti auzi zilnic, la tot pasul, de la tipi care n-au pretentia ca sunt ziaristi. Dar e mult mai simplu sa cobori la nivelul lor, decat sa incerci sa-i ridici. Incearca sa vezi doar partea folositoare... Chiar ai raspuns corect la intrebarile ce le pune "suburbanul"? In cazul asta jos palaria.. Eu de exemplu nu stiu ce schema de tratament are mama, nu stiu unde e cel mai apropiat adapost civil de casa mea, nu sunt convins ca sotia mea stie sa intrerupa curentul sau gazul in casa.. in caz de ceva.. Ca mine probabil mai sunt.. Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Iar pentru cazul in care (prin absurd) isi punea cineva intrebarea "oare ce facea Ponta in orele alea?", cititi aici: http://www.nasul.tv/2014/01/25/asteptam-demisia-aura-murea-ponta-chefuia/ Lectura placuta si "votare usoara" la urmatoarele alegeri:hw 1 It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Chiar daca e forum nu inseamna ca e permis sa folosesti expresii vulgare. La fel si aberarea libera pe posturi. Stii ce e ala un trol? Cauta pe google. Nu o lua in nume de rau, dar te sfatuiesc ca pe viitor, inainte de a posta, reciteste ce ai scris si daca consideri ca e utila si adevarata informatia scrisa, apasa butonul "trimite". Vei vedea ca de mai multe ori vei sterge textele scrise decat sa le postezi. imi cer scuze , nu obisnuiesc sa folosesc expresii vulgare pe forum dar uneori sunt utile pentru reprezinta o interfata cu unii useri pentru a ma face inteles pentru ei, am folosit @, nu m am adresat la toata lumea asa. bineinteles ceilalti nu sunt obligati sa citeasca aceste vulgaritati, iar daca le au citit ai rog frumos sa le uite. peste tot se considera ca daca cineva are o parere diferita fata de o majoritate mai mica sau mai mare troleaza, de fapt ceilalti nu pot accepta ca mai exista si alte pareri, poate nu la fel de valoroase ca ale lor dar ele exista. par cuiva aberatii, nici o problema, poate am ajuns la niste concluzii vis a vis de niste informatii, care poate sunt gresite, daca cineva explica niste lucruri atunci si "aberatiile" pot fi intelese sau infirmate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba imi cer scuze , nu obisnuiesc sa folosesc expresii vulgare pe forum dar uneori sunt utile pentru reprezinta o interfata cu unii useri pentru a ma face inteles pentru ei, am folosit @, nu m am adresat la toata lumea asa. bineinteles ceilalti nu sunt obligati sa citeasca aceste vulgaritati, iar daca le au citit ai rog frumos sa le uite. peste tot se considera ca daca cineva are o parere diferita fata de o majoritate mai mica sau mai mare troleaza, de fapt ceilalti nu pot accepta ca mai exista si alte pareri, poate nu la fel de valoroase ca ale lor dar ele exista. par cuiva aberatii, nici o problema, poate am ajuns la niste concluzii vis a vis de niste informatii, care poate sunt gresite, daca cineva explica niste lucruri atunci si "aberatiile" pot fi intelese sau infirmate. Stimabile, daca vrei sa ii vorbesti cuiva anume in felul acela vulgar, nu o faci in public ca sa vada toata lumea ci in privat. Nu e o problema daca ai alte pareri insa asta nu suplineste lipsa de bun simt. Poti sa te exprimi fara vulgaritati asa cum face toata lumea. Daca tu consideri ca reusesti sa te faci inteles doar in felul asta, atunci renunta la acest forum si exprima-te asa in alte locuri unde este permis. Pentru aceste aspecte ai un avertisement de la mine. Urmatorul avestisment se lasa cu restrictii. Extras din Regulamentul forumului: 2.g Atacurile la Persoana sunt interzise Sunt interzise atacul la persoana, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat. Dezbateti ideea nu persoana. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ctinu Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 (editat) Re: Avion prabusit in jud Alba Incearca sa vezi doar partea folositoare... Am vazut-o. Lucruri de bun simt pierdute in trivialitati. (stilul se regaseste si in celelalte articole). Marea majoritate nu reuseste sa treaca de forma si sa rumege continutul. Dar iesim din topic. Editat Ianuarie 25, 2014 de ctinu Sa cunosti, sa vrei - vei putea face ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Stimabile, daca vrei sa ii vorbesti cuiva anume in felul acela vulgar, nu o faci in public ca sa vada toata lumea ci in privat. Nu e o problema daca ai alte pareri insa asta nu suplineste lipsa de bun simt. Poti sa te exprimi fara vulgaritati asa cum face toata lumea. Daca tu consideri ca reusesti sa te faci inteles doar in felul asta, atunci renunta la acest forum si exprima-te asa in alte locuri unde este permis. Pentru aceste aspecte ai un avertisement de la mine. Urmatorul avestisment se lasa cu restrictii. Extras din Regulamentul forumului: 2.g Atacurile la Persoana sunt interzise Sunt interzise atacul la persoana, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat. Dezbateti ideea nu persoana. eram curios cand expira avertismentele , la 6 luni ca la carnet sau cum pentru ca nu am gasit nicaieri, sau aici e mai rau si nu expira sau expira dupa muschi. pura curiozitate, nu e cu suparare, fara injuraturi, numai de bine, ma scuzati. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba eram curios cand expira avertismentele , la 6 luni ca la carnet sau cum pentru ca nu am gasit nicaieri, sau aici e mai rau si nu expira sau expira dupa muschi. E mai rau. Aici nu expira. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
comanr Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba am inteles, sa stie omu ce si cum. multumesc pentru informatii, nu veti avea ocazia stati linistiti , voi fi cu manusi ca cu pasaricile! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
renegade Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Stimati colegi Apreciem enorm ajutorul dat de Transylvania Off Road la aceasta actiune si faptul ca voluntariatul in tara asta nu a murit. Alte discutii si datul cu parerea despre altceva decat specificul acestu site nu face decat sa va intarate, sa va imparta in grupuri-gruputele, sa distorsioneze ceea ce este bun si frumos-solidaritatea. Este o investigatie in curs legata de accidentul aviatic. Alta legata de interventia respectiva. Orice spuneti poate fi ori informatie din ancheta ori speculatie. Daca asta vreti atunci va doresc succes. Dar nu veti fi mai buni a nenorocitii din presa care au incurcat lucrurile cel mai mult. Am cerut acele coordonate fiindca doream sa vad daca nu cumva au aparut unele mai precise. Stiu foarte bine ce coordonate a dat ISU. Multumesc! Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmstancu Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Salutare tuturor. Saptamana asta mi-am petrecut-o la Arieseni. Asa cum am spus anterior, daca voi fi in zona, voi merge sa aprind cate o lumanare in memoria si pentru sufletul celor doua victime ale accidentului aviatic. Vineri, 21.02.2014, timpul mi-a permis sa pot ajunge acolo. Pot sa spun ca, in cea mai mare parte, am documentat calatoria, atat prin filmari, poze, cat si traseul inregistrat pe gps. Doar fiind acolo am aflat ca in urmatoarea zi, sambata, urma un parastas. In cateva cuvinte : - am urmat traseul Arieseni, Albac, Horea, Patrusesti - din centrul Patrusesti, am urmat drumul din dreapta (cei ce au mers sambata au urmat drumul prin Giurgiut) - nici gand sa inteleg de la vreun mot care-i drumul, in detaliu, ca sa ajung la locul tragediei. Nu-i blamez, distantele (mai ales) si directiile au fost o mare nedumerire pentru un "sudist" ca mine, iar punctele de reper nu pot fi stiute decat de un om de-al locului (asta insemnand, poate, vreo 50 km radius....), "coliba lui Negrut", "poiana" si alte cuvinte pe care nici nu pot sa le reproduc....si-mi pare rau ca nu pot, pentru ca roman sunt si eu. - drum rupt, aproape forestier, din Horea pana-n Patrusesti. - la iesire dn Horea am luat o bunica de pe marginea drumului, care fusese in Horea sa-si cumpere cate ceva (eterna sticla la 2 litri de ceva bautura racoritoare - scarba mi-e de mizeriile ce ne domina viata dar si mila de umila bucurie pe care le pot produce oamenilor simpli) + cate altceva de-ale gurii, de vreo "80 si ceva, maica" ani, si care avea de "batut" vreo 10 km de drum desfundat, mocirlos ca vai mama lui. cei mai multi dintre voi cred ca banuiti ca dialogul dintre noi a avut ca element principal numele Domnului. atat ca multumire cat si ca invocare pentru protectia mea, a dansei si a tuturor Oamenilor. Sarut mana bunica pentru gandurile bune si grija ce mi-ai purtat-o! - dupa ce-am lasat-o pe bunica la magazinul din centru si am incercat sa mai iau detalii suplimentare, cu acelasi deznodamant, am plecat mai departe. - in dreptul uneia dintre casele satului m-am oprit sa cer detalii despre locul unde voiam sa ajung. mama, tata si unul din fii se aflau la munca gradinii. auzind unde vreau sa ajung, baciul Onet a replicat fara sa stea pe ganduri ca merge cu mine! numa' sa-si schimbe incaltarile! - am plecat mai departe, amandoi, pe drum desfundat, plin de gropi si noroios ca vai de el. numa' in ultima parte a satului era pietruit, deja un lux, atat pentru sateni dar si pentru mine. - am intrat in zona impadurita, partial, unde am gasit petice de zapada. sleauri, fagase de tractor si portiuni cu zapada intre sleauri de vreo 40-50 cm. - la vreo 2,5-3 km de locul prabusirii am pus masina pe burta..... vreo ora si jumatate de chin si munca, pietre adunate, covorase folosite, cetina sub roti, zapada curatata sub masina (cat am putut)....rezultat, ioc....am iesit si intrat din/in masina numai pe geam, portiera nu se deschidea din cauza malului de pamant din stanga/dreapta. mic, diferential central blocat, fata/spate, niciun rezultat, normal. solutia salvatoare? parghie din trunchi de brad, ridicata fiecare roata, bagate pietre sub ele, ajustat suspensia, marche arriere, iesit.... Ole! - dat cu spatele, bagat in mic, luat viteza, trecut peste locul unde ma blocasem si.......peste alti trei metri m-am pus din nou pe burta......n-am mai repetat operatiunile de salvare, l-am rugat pe baciu' Onet sa-l sune pe nea Victor cu tractorul sa vina sa ne scoata. pana venea dansul, care doar ce se intinsese in pat dupa o zi de munca dar n-o zis "ba" sa ne dea o mana de ajutor, noi urma sa mergem pe jos pana la locul accidentului si sa ne intoarcem. - deja era tarziu, vreo 5 dupa-masa, si incepea sa se intunece. - dupa vreo 600 m de mers pieptis (la propriu si la figurat in ceea ce ma priveste, ca deja ma lasa "pipota") am auzit zgomot de tractor. coborau ortacii ce fusesera la locul accidentului ca sa pregateasca podetul, bancutele si masa unde urma ca sambata sa se tina parastasul. la rugamintea noastra de a ne da o mana de ajutor sa scoatem masina n-au zis "ba" si ne-am intors la masina. lucru simplu, folosit troliul din dotarea utilajului (ma bufnea si rasul amintindu-mi o lectie invatata de pe net, unde "profesorul" spunea ca troliul nu se foloseste la tractare ci doar la troliere, ca altfel se strica sistemul de franare. ortacii se pare ca au chiulit de la lectie, fie semnal de date prost sau lipsa cont de logare pe site-ul respectiv :grin:, si nici c-au catadicsit - mai bine :grin:) si scos din grija, intors masina ceva mai sus si coborat pana in loc bun. acolo o ramas. - 45 de minute per pedes de drum in panta, inclusiv cateva pauze de tras sufletu'. - n-am stat decat vreo 5 minute la locul prabusirii avionului. moment de reculegere pentru doua suflete pierdute. Dumnezeu Sa-i odihneasca! - 20 de minute inapoi pana la masina. - drumul inapoi a fost fara peripetii. n-am "scapat" fara sa fiu oaspetele familiei Onet. pentru ca era ora mesei, am fost invitat sa stau si eu. zi de post : o lingura de piure, un pic de cas proaspat, conopida murata, un pahar de suc de merisoare si, pentru ca eram oaspete, numai pentru mine, doua degete de slana. va spun cu mana pe inima, si acum imi dau lacrimile, ca a fost una dintre cele mai bune mese pe care le-am avut in viata mea! motivul: omenia, simplitatea si bunul simt al oamenilor modesti. ma aplec, cu netarmurit respect! - maceta mea, de i-a fost baciului Onet de ajutor, i-o ramas cadou iar eu am plecat mai bogat c-o sticla de palinca de merisoare. - drumul inapoi, fara alte incidente. Cateva concluzii : - sub nicio forma, cu dotarea actuala, ISU/ambulanta si/sau alte organisme ale statului (exceptand actul de vointa vadita) n-ar fi putut ajunge la locul accidentului cu mijloacele aflate in folosinta. - chiar daca, la momentul respectiv, cantitatea de zapada existenta era mai mica, drumul era practicabil numai cu dotari corespunzatoare. baietii de la TOC, nu le stiu dotarile dar le pot banui, ar fi putut ajunge chiar la locul accidentului (care este la vreo 20 m de drumul forestier) doar daca ar fi pierdut timp cu trolierea/pus lanturi, etc. ceea ce era de neconceput, data fiind situatia de criza. - efortul depus pentru a ajunge la locul accidentului, motorizat sau nu, a fost peste medie. - apreciez ca doar vreo 50-70m altitudine i-ar mai fi trebuit domnului comandant Iovan sa reuseasca sa treaca peste creasta varfului Petreasa, pentru a ajunge in poiana de pe coasta sudica unde, poate, ar fi fost mai multe sanse. - suspensia reglabila a masinii mele ii buna, numa' ca am pierdut din vedere un aspect: calculatorul masinii, pentru "confortul" pasagerilor (dar nu poate discerne situatia existenta) face in asa fel incat, pe cat posibil, masina sa ramana cat se poate de dreapta. asta insemnand, la urcare, botul mai jos decat spatele (si vice-versa la coborare), ceea ce a dus la punerea ei pe "burta". nu stiu daca blocarea inaltimii suspensiei ar fi functionat, aflu data viitoare. In loc de concluzie : mi-am respectat promisiunea facuta, m-am rugat pentru sufletul lui Adrian si al Aureliei (nu i-am cunoscut), Dumnezeu Sa-I odihneasca in pace, si mi s-a umplut sufletul pentru ca am cunoscut oameni ca baciul Onet si familia dansului. Salutari. N.B. - calitatea pozelor slaba, din cauza luminonizatii scazute. AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
renegade Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Foarte frumos scris. In ceea ce priveste intamplarea in sine si combinat si cu ce am auzit, cum ca echipei CIAS i-a trebuit trei ore si jumatate week-end-ul trecut sa ajunga din Cluj la locul accidentului in contextul in care au mers ziua, cu ghid, fara sa bajbaie, nu inteleg de ce a fost atata scandal cum ca echipele de salvare au ajuns la locul accidentului dupa 5 ore si ceva, calculat de la ora anuntarii accidentului? In plus au trebuit efectiv cautati in contextul in care coordonatele date de 112-ISU Cluj erau eronate, reprezentand de fapt pozitia unei antene GSM care i-a localizat. Poate cu o masina de aceea GHE-O sa poata ajunge acolo sus. Din cate stiu si baietii de la Transylvania Offroad au mers cu un TAF in fata lor o bucata de drum. Multumesc pentru informatii. Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvid Postat Februarie 23, 2014 Partajează Postat Februarie 23, 2014 Re: Avion prabusit in jud Alba Salutare tuturor. Saptamana asta mi-am petrecut-o la Arieseni. Asa cum am spus anterior, daca voi fi in zona, voi merge sa aprind cate o lumanare in memoria si pentru sufletul celor doua victime ale accidentului aviatic. Vineri, 21.02.2014, timpul mi-a permis sa pot ajunge acolo. Pot sa spun ca, in cea mai mare parte, am documentat calatoria, atat prin filmari, poze, cat si traseul inregistrat pe gps... Frumos scris... Banuiesc ca fiecare dintre persoanele de pe forum au o curiozitate personala si in momentul cand vor ajunge in zona vor dori sa vada locul si traseul... Ai putea pune trackul undeva pe forum? Multam fain, Razvan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate