Razvan Dinescu Postat Decembrie 17, 2017 Partajează Postat Decembrie 17, 2017 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Mihai cipul e plug and play citesti instrictiunile si asta e .. mie mi l-a montata Luigi, masina trage mai bine de jos si schimba altfel ..mai violent dar am gasit solitiq stau cu cutia pe sport si schimba bland. Tu nu o sa ai problema asta ca e manuala a ta. Trage masina ca dupa orice chip tunning adica mai bine de jos... ce vrei si tu.. Documenteaza-te de pe site vezi ca ai si alte avantaje acolo.. il am de 2 zile dar am mers cu el 400 de km si masina ruleaza mai repede si parca consuma ceva mai putin. Pt. Mine a fost varianta optima fara sa mai scot calculatorul sa desprind cip-ul de pe placa ..etc. in concluzie e un compromis bun si ok pt. Mine. Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 17, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2017 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Mihai cipul e plug and play citesti instrictiunile si asta e .. mie mi l-a montata Luigi, masina trage mai bine de jos si schimba altfel ..mai violent dar am gasit solitiq stau cu cutia pe sport si schimba bland. Tu nu o sa ai problema asta ca e manuala a ta. Trage masina ca dupa orice chip tunning adica mai bine de jos... ce vrei si tu.. Documenteaza-te de pe site vezi ca ai si alte avantaje acolo.. il am de 2 zile dar am mers cu el 400 de km si masina ruleaza mai repede si parca consuma ceva mai putin. Pt. Mine a fost varianta optima fara sa mai scot calculatorul sa desprind cip-ul de pe placa ..etc. in concluzie e un compromis bun si ok pt. Mine. M-am uitat acolo dar am vazut doar pentru ZD 30 :( . Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Decembrie 17, 2017 Partajează Postat Decembrie 17, 2017 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Asa si este, Ravan a pus pe ZD30 cu transmisie automata, nu pe RD28 manual...l-a luat valul si nu si-a dat seama:wink: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Razvan Dinescu Postat Decembrie 18, 2017 Partajează Postat Decembrie 18, 2017 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Da imi cer scuze pt. 2.8 nu exista. Am fost sigur ca a ta Mihai e tot 3.0. Din pacate nu stiu sa existe ceva pentru 2.8 decat un swap.... Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 18, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2017 (editat) Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Da imi cer scuze pt. 2.8 nu exista. Am fost sigur ca a ta Mihai e tot 3.0. Din pacate nu stiu sa existe ceva pentru 2.8 decat un swap.... Acest motor RD28T nu se poate nici resofta ? Faza e ca motorul meu merge foarte bine , cu consum ok pentru ce fac eu. Sunt doar nemiltumit ca nu urca mai iute in ture ... De multe ori in teren nu exista spatiu fizic suficient pentru a ajunge sa schimb din treapta 1 in 2 si sa raman in 2 cu peste 2000 de ture. Sub 2000 de ture acest motor este MORT in offroad. Editat Decembrie 18, 2017 de Irod Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 18, 2017 Partajează Postat Decembrie 18, 2017 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB ... si de ce nu te adaptezi la turatia la care e eficient , daca asta e specificul lui ? E un diesel rapid , asta e , nu se sperie de ture multe ... Ce cauti tu la ture joase vine motaore cu capacitati mari - implica motoare grele ca betonu' unei parcari bune pe vapor ... sau motoare cu injectii destepte - cam multe koaie in talpa , sau mergi sau nu ... sau benzinare si ele prea mari la care te dai doua ore cu un rezervor si gata ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 18, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2017 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB ... si de ce nu te adaptezi la turatia la care e eficient , daca asta e specificul lui ? E un diesel rapid , asta e , nu se sperie de ture multe ... Ce cauti tu la ture joase vine motaore cu capacitati mari - implica motoare grele ca betonu' unei parcari bune pe vapor ... sau motoare cu injectii destepte - cam multe koaie in talpa , sau mergi sau nu ... sau benzinare si ele prea mari la care te dai doua ore cu un rezervor si gata ... Problema e dupa cum am spus si in postul anterior. Sunt dese situatiile in care in treapta 1 rupe aderenta si atunci as avea nevoie de treapta 2 . In treapta 2 el nu are putere suficienta daca nu sunt pe la vreo 2-2,5 k. Problema este in momentul schimbului de treapta , ca sa raman pe la vreo 2 k sau 2,5 k ture in treapta 2 , trebuie ca in treapta 1 sa am pe la vreo 3,5 k. In unele situatii distanta pe care o am pentru elan si schimb , din 1 in 2 nu este suficienta ( chiar si cu pedala la fund ) ca sa ajung la.3,5 k in treapta 1. Asa ca nu pot schimba in treapta superioara si de aici incapacitatea de a depasi respectivul obstacol. Deci la situatia asta cum as putea sa ma adaptez ? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 18, 2017 Partajează Postat Decembrie 18, 2017 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Se poate foarte bine pur mecanic . Limitator de cursa la pedala care nu lasa sub 2500 rpm plus intarzietor la revenire pe pompa . Ambele sunt de fabrica pe orice Y60 . La Y61 cu 2.8 totul se poate rezolva direct din pedala electronica , motorul poate raspunde bine la comenzi . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucicanu Postat Decembrie 18, 2017 Partajează Postat Decembrie 18, 2017 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Eu am auzit ca exista un cip pt motorul de 2.8 care face treaba, nu stiu denumirea lui, probabil e tinut la secret.:) Exact aceeasi problema am avut si eu pt 2.8 ul meu, dupa ce am montat reductia vreau sa -ti spun ca urc pante cu a 2-a la relanti, iti furnizeaza cuplul de care ai mare nevoie. Este o investitie destul de mare ,dar merita dupa parerea mea. LUCIAN Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucicanu Postat Decembrie 18, 2017 Partajează Postat Decembrie 18, 2017 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB http://www.dimsport.it/en/ incerca si aici si cere detalii, in Portugalia se foloseste pe 2.8. Spor la treaba. LUCIAN Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 18, 2017 Partajează Postat Decembrie 18, 2017 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB O sa ma uit la cateva sa vad ce marca sunt , niciodata n-am retinut ... cele pe care le stiu fac ele cate ceva dar toate fac cam la fel ... sug din rezervor si pun cate putin la roata si adauga si ceva grade in pus la motor ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 18, 2017 Partajează Postat Decembrie 18, 2017 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Da imi cer scuze pt. 2.8 nu exista. Am fost sigur ca a ta Mihai e tot 3.0. Din pacate nu stiu sa existe ceva pentru 2.8 decat un swap.... Ptr 2.8 exista un boost control ...cu monitor ptr presiunea din turbina. In majoritatea cazurilor functioneaza. In alta ordine de idei ...cand ramane "cotetu" mic ...treci la un sopron nitel mai mare. Partea asta cu swapul, personal, mi se pare o megacheltuiala ...mai bine schimbi masina cu exact ceea ce iti doresti. Nu stiu in ce masura ar merita sa intepi major erdeul... asta in conditiile in care performantele rezultate in urma inteparii nu sunt semnificative si mai ales daca vizezi costuri de exploatare similare cu cele initiale. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 18, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2017 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Ptr 2.8 exista un boost control ...cu monitor ptr presiunea din turbina. In majoritatea cazurilor functioneaza. In alta ordine de idei ...cand ramane "cotetu" mic ...treci la un sopron nitel mai mare. Partea asta cu swapul, personal, mi se pare o megacheltuiala ...mai bine schimbi masina cu exact ceea ce iti doresti. Aici e comedia , sunt foarte multumit de y61 cum se comporta pe strada. Sunt foarte multumit de el cum se comporta in teren. Ii lipseste foarte putin cum accelereaza . Sunt FOARTE multumit de y61 lwb cum il incarc cu bagaje si scule :grin:. Practic masina asta o iubesc. Ma enerveaza la ea doar un singur lucru , acela ca in offroad sub 2 k ture e moarta si de multe ore nu apuc sa schimb din 1in 2 si sa am suficiente ture in treapta 2 cat sa imi intre turbina. Asta e singura vina ce o gasesc la RD 28 T dupa cativa ani impreuna. Pana si consumul imi convine zi nu am absolut nimic impotriva lui. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Decembrie 18, 2017 Partajează Postat Decembrie 18, 2017 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Una din ciclul "stiati ca" ... Stiati ca trioul "blocant ARB fata, reductie reductor, rapoarte marite punti" (ordinea expusa e aleatorie) sunt ca si buget sub swapul cu motor de BMW 3 kile? consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucicanu Postat Decembrie 19, 2017 Partajează Postat Decembrie 19, 2017 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Una din ciclul "stiati ca" ... Stiati ca trioul "blocant ARB fata, reductie reductor, rapoarte marite punti" (ordinea expusa e aleatorie) sunt ca si buget sub swapul cu motor de BMW 3 kile? Eu cred ca trebuie scos din trio-ul asta blocantul fata, care este necesar si dupa swap...chiar si fara el in ecuatie costurile sunt apropiate de swap...asta daca ai RD ul. LUCIAN Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 19, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2017 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB La ce costuri te referi Lucian ? Sa schimbi motorul sigur e mai scump decat rapoarte in punti si cutie de transfer. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lucicanu Postat Decembrie 19, 2017 Partajează Postat Decembrie 19, 2017 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB La ce costuri te referi Lucian ? Sa schimbi motorul sigur e mai scump decat rapoarte in punti si cutie de transfer. Dupa calculele mele: kit reductie cutie 1400e +montaj 400e...1800total, un set de rapoarte in grupuri, ceva bun, cam 1000e +montaj 300e, deci alte 1300e=total 3100e, fara alte chitibusuri sa i mai dai vana la motor. Pt swap cu motor de BMW, eu am primit urmatoarea oferta de la cineva care a mai facut asa ceva: manopera montaj:cca 1500e, motorul cu anexe cca. 1300e=total cca 3000e + alte cheltuieli 1000e, total general =4000e( costuri estimative). Eu as opta pt varianta swap. LUCIAN Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Decembrie 22, 2017 Partajează Postat Decembrie 22, 2017 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB daca ai 2500 euro in plus, iti recomand sa pui un TD42. Eu pot spune ca este cu totul altceva. Ai cuplu de jos, nu mai trebuie sa o mentii in ture, consumul scade si recomand sa schimbi si rapoartele pe 4,3 plus 35. O sa ai o masina care se intinde foarte bine la drum lung si pe urcari o sa mergi in a 2 a reductor fara sa ai stresul celor 2500rpm... din contra, unde urcai cu 1 a in 3500 acum urci cu a 2 a pana in 2000... si poti sa accelerezi constant, ca ai cuplu. nu se compara! forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 22, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2017 (editat) Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Ideea nu e rea , doar ca eu am dubii ca in 2500 de € poate intra si motorul si montajul. Pe langa asta se ridica o alta problema , aceea ca acest motor e rar si greu de gasit. Nu in ultimul rand , cred ca posibilitatea de a pune acest motor in acte e mica . Cred ca in prima faza ma voi duce pe rapoarte in reductor cum spun si colegii. Iar daca dupa exploatare voi ajunge la.concluzia ca nu e suficient atunci voi mai vedea. Editat Decembrie 22, 2017 de Irod Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Razvan95 Postat Decembrie 22, 2017 Partajează Postat Decembrie 22, 2017 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Altii au facut deja comparatia inaintea noastra :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 23, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2017 (editat) Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Altii au facut deja comparatia inaintea noastra :grin: Oricum imaginea nu e edificatoare. Nu e clar in nici una din cele 2 incercari care masina ajunge prima si nici care ce motorizare are. Parerea mea e ca videolul e complet aiurea. Nu mai aduc in discutie ca una din masini e pe simex si cealalta pe tractoare. Pai pe tractoare chiar nu ai cum sa le incarci . Editat Decembrie 23, 2017 de Irod Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 23, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2017 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Faza e ca mie imi lipseste foarte putin la ce vreau eu. Dupa ce am auzit in stanga si in dreapta rapoartele cred ca vor fi suficiente. Daca la un moment dat voi incerca si alt motor nu ii bai :) . Nu e musai sa mergi la deal cu treapta 1 sau 2 , daca ai motor mai puternic si e si redus Patrolu , cred ca nu ii problema daca mergi cu treapta 3 sau 4 :wink:. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 24, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2017 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Azi mergand pe asfalt acoperit cu zapada in 4x4 H , m-am trezit cu diff lock aprins in bord si ABS clipocitor. Care poate fi cauza ? Este oare posibil sa fie blocat sau e doar o eroare a martorilor din bord ?/ Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Decembrie 24, 2017 Partajează Postat Decembrie 24, 2017 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Firele senzorului de pe capsula blocantulu dau la masa, e comun defectul, mai ales la masini care ies des de pe asfalt. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Decembrie 24, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2017 Re: Masina mea : Nissan Patrol Y61 2.8, LWB Firele senzorului de pe capsula blocantulu dau la masa, e comun defectul, mai ales la masini care ies des de pe asfalt. Deci e doar o eroare electrica , nu exista posibilitatea sa fie blocat blocantul daca eu nu am actionat butonul ? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate