Yonutz Postat Aprilie 9, 2014 Partajează Postat Aprilie 9, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 Buzele alea de la haripi decupeaza-le (1-2cm cat iti permit contraripile)...ii pui platbanda pe interior ...si mesterul care ti-o sudeaza va fi fericit ca are mai putin de munca. In acelasi timp si tu vei fi fericit cand iti vei sui bidonul pe gumari mai mari... ca nu se va strica lucrarea... :grin: Bujii ...NGK...papa bun ...s-ar gasi si mai ieftin ...daca suni un prieten! :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Aprilie 9, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 Buzele alea de la haripi decupeaza-le (1-2cm cat iti permit contraripile)...ii pui platbanda pe interior ...si mesterul care ti-o sudeaza va fi fericit ca are mai putin de munca. In acelasi timp si tu vei fi fericit cand iti vei sui bidonul pe gumari mai mari... ca nu se va strica lucrarea... :grin: Bujii ...NGK...papa bun ...s-ar gasi si mai ieftin ...daca suni un prieten! :grin: ii voi comunica sugestia cu buza de la aripi sper sa tina cont de ea pentru ca din discutii ma asigurat ca daca pun 33 10,5 R15 sigur nu freaca rotile de ele ...il mai intreb odata sa fim siguri:) oricum operatiunile acum in desfasurare sunt dupa cum urmeaza. 1- se da caroseria jos daca nu sa dat intre timp 2-se curata/repara/trateaza/vopseste/antifoneaza sasiul 3-se repara...etc caroseria idem ca la sasiu 4- se umple sasiul cu ceara de cavitati 5-se sudeaza apoi capace la capetele de sasiu pentru evitarea intrarii jegului pe viitor 6-se reface parte din instalatia electrica deteriorata datorita soarecilor care au avut la un moment dat pe acolo culcus. 7-se elimina ceva accesorii de pe masina pentru a face loc sa se monteze altele(elimin AC-ul si tot ce tine de el pentru a putea pune inca un alternator acolo) 8-diverse reparatii inclusiv eliminarea din circuit a tobei care e praf si inlocuirea ei cu teava... Oare e o solutie buna? intreb pentru ca unii sunt de parere ca da hotarat iar altii ca nu e bine si sa las toba in circuit.Voi ce zice-ti?personal as mari si diametrul tevii cu 25-30% 9-masina ca intra intr-o noua faza de rezolvat,suspensii,bucsaraie,distributie...etc si alte cele in functie de costuri 10-bari fata / spate...aici daca ma puteti ajuta cu ceva modele ar fi excelent ca ce am gasit pe net de tip ARB nu prea ma incanta plus ca sunt scumpe rau tare,iar modelul parca nu prea ma incanta nici ala ca design,eu cautand ceva relativ simplu dar functional,nu semnalizari,lumini de ceata,proiectoare si alte magarii,iar suportul de antena radio il voi face pe spate pentru ca ala pe fata nu imi place deloc plus ca mi se pare total neprotejata. legat de Bujii ne auzim da sa ajung la etapa ai sa vad cum stau cu banii ca mai e pana acolo :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
piede Postat Aprilie 9, 2014 Partajează Postat Aprilie 9, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 Colegaaaa, si a ta tot rosie e?....Tare! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Aprilie 9, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 Colegaaaa, si a ta tot rosie e?....Tare! de ce ?:) si a ta e tot rosie ?:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Aprilie 9, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 IACA inca ceva poze:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 9, 2014 Partajează Postat Aprilie 9, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 Nenea-domnu' , al doilea alternator nu sta prea bine in locul compresorului de AC , ci ridicat sus deasupra celui original ( varianta in care sta prins de chiulasa , dar nu cred ca ea- chiulasa- se supara ... ) . Eu am fost adeptul instalatiei suplimentare total separate , voi cumpara si doua voltmetre ... nu stiu unde vor fi montate in bord , care a ramas si el in asteptarea condamnarii ... oricum , nu te pot sfatui atceva decat sa nu le montezi intr-un loc prioritar , nu-i nevoie ... Totusi , becul de la a doua baterie e bine sa fie in acelasi loc ca cel original , usor de observat dar trebuie sa de distinga bine care e si cum e ... Oriunde l-ai monta , odata cu alternatorul cumpara si harnasamentul cu mufa originala de pe cablu , astfel incat in caz de avarie sa poti inlocui rapid alternatorul doar cu schimbarea mufelor . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Aprilie 11, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 am retinut deci mai bine ma abtin de la prostii :) totusi o intrebare pentru ca nu am reusit sa vad pe masina vreun cod sau altceva care sa ma lamureasca,de cati A este alternatorul? adica imi fac oarece griji daca are suficienta "capacitat"sa ma exprim asa sa duca si troliu si lumini si ventilatoare...etc in teren acum legat de evolutia masinii in momentul de fata se executa lucrari la sasiu de curatare,reparare,peticire pe alocuri pe unde e necesar. astazi a primit si cauciucele BFG MT KM2 33 10,5 R15 4 bucati :) pun si poze mai pe seara cu ele. Apropo are careva o bara stabilizatoare fata buna dreapta nelovita, ca a mea se pare ca a suferit ceva ca e cam stramba si nu cred ca pot sa o indrept.Desigur contracost,dar accept si cadouri :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crisguide Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 Ma uit prin garaj, cred ca am eu una care sta degeaba (daca nu a ajuns la fier vechi :grin: ). In weekend bag nasu' pe-acolo si te anunt. "Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 Cum adica bre bara stabilizatoare fata dreapta? Poate ai vrut sa zici bieleta antiroliu... :wink: Daca e bieleta si pastrezi barile stabi ia-o noua ...cred ca e in jur de 50 de lei. :wink: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Aprilie 11, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 :) nu Yonutz ma refer ca bara antiruliu aia sa fie dreapta sa nu fie stramba,ca de bielete aia e alta discutie si dealea intradevar iau noi dar bara mea aia care se prinde de sasiu in doua bucsi de cauciuc cu tabla aia cu 2 suruburi peste iar la capete care are cele doua bielete :) este stramba,se pare ca fostii detinatori au atarnat-o pe undeva:) Crisguide ,daca o gasesti si nu iti trebuie o vreau eu :) acum e drept ca multa lume ma indeamna sa nici nu o mai pun ca doar ma incurca...etc dar eu as vrea sa o am acolo ca masina o folosesc si pe sosea si un plus de stabilitate nu strica. eu parca tot nu as renunta la ea,voi ce parere aveti? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crisguide Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 Daca o gasesc, ti-o fac cadou cu draga inima, mai eliberez de prin garaj macar :grin: Acuma daca ceri sfat, uite sa iti spun experienta mea: Am avut masina stock, si cu si fara bara aia stabilizatoare: Nu-i difenta daca ai suspensia buna. Am trecut la SuspensionLift +5 si BodyLift+5 si nu i-am simtit lipsa. Apoi am pus SL+12 (:grin::grin::grin:) si BL+5 (de lene nu l-am mai dat jos) - absolut nici o problema nu am avut sa merg pe asfalt, si cu roti de 31'', 32'', 35'' sau 36'', cu roof rack mare si incarcat cu varf. Concluzia mea: Daca ai suspensie buna, nu prea ii simti lipsa la bara aia stabilizatoare; doar tre' sa te obisnuiesti putin cu elasticitatea suspensiei lungi (cazul +12) "Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Aprilie 11, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 :) legat de suspensie voi pune un +5 de la OME deci nu prea ar trebui sa se simta dar prefer sa o am:) daca o gasesti si nu iti trebuie pune-o la curier si platesc eu tot ce tine de transportul aferent :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 Alternatorul alterneaza doar 70 A . Cam la limita daca se doreste consumatori mari ( adica consumul masinii plus inca patru proiectoare de 100W si cam asta e ... restul consumatorilor suge incet dar sigur din baterie ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Aprilie 12, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 Alternatorul alterneaza doar 70 A . Cam la limita daca se doreste consumatori mari ( adica consumul masinii plus inca patru proiectoare de 100W si cam asta e ... restul consumatorilor suge incet dar sigur din baterie ) . Cos cineva mi-a spus ca defapt alternatorul pentru varianta asta cu AC e de 120A iar asta ar fi fost ok deasta intrebam sa stiu daca asa este sau nu.oricum voi afla curand ce am pe masina :) apropo exista varianta mai potenta pentru acest alternator? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 12, 2014 Partajează Postat Aprilie 12, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 N-ma intalnit alt alternator in afara de cel mentionat . Si , eu am avut AC de fabrica ... Se poate pune aproape orice alternator care incape , cu regulator intern sau extern , de orice putere atat timp cate se poate angrena pe cele doua curele ... culpat cu un spliter etc ... instalatie normala , aproape clasica . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Aprilie 12, 2014 Partajează Postat Aprilie 12, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 In manualul de Y61, RD28 are alternator Mitsubishi de 100 A, ZD30 are alternator Hitachi de 90 A, probabil din cauza celor doi cilindri lipsa:ha: Ma indoiesc deci ca un Y60 cu RD28 ar avea alternator de 120 A, din fabrica. Teoretic, pe alternator trebuie sa ai o placuta / eticheta, cu specificatiile acestuia. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 12, 2014 Partajează Postat Aprilie 12, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 ... Y60 are alternator Mitsubishi A 3 T 03009 , care in mod normal ( adica la 3000 rpm la motor ) scoate putin peste 60 A . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crisguide Postat Aprilie 12, 2014 Partajează Postat Aprilie 12, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 N-ma intalnit alt alternator in afara de cel mentionat . Si , eu am avut AC de fabrica ... Se poate pune aproape orice alternator care incape , cu regulator intern sau extern , de orice putere atat timp cate se poate angrena pe cele doua curele ... culpat cu un spliter etc ... instalatie normala , aproape clasica . Si cu vacuum-ul cum se rezolva? "Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 12, 2014 Partajează Postat Aprilie 12, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 Dupa caz ... pompa separata , electrica , mecanica ... daca noul alternator nu are sau nu poate fi adaptata una . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Aprilie 14, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 si pentru a nu ne pierde in detalii :) din ciclul iata ce descoperi cand incepi sa demontezi :) in zona rezervorului de motorina o gramada de pamant si mizerie care se pare in final a dus la ce se vede in imagini. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Aprilie 16, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 si inca o poza cu stadiul actual Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crf Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 Asa da, o sa fie ca nou. Pe interior ce-i faci? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Aprilie 16, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 Asa da, o sa fie ca nou. Pe interior ce-i faci? pe interior va fi curatat deasemenea si umplut cu zemuri aferente pentru o protectie la rugina mai mult decat a avut parte pana acum. din ce am inteles si ce as vrea sa fac este sa ii aplic o spalare cu jetul sub presiune la tot interiorul cu o solutie pe baza de sode caustice si alte cele,sa il las la uscat dupa, sa il tratez putin cu ulei si apoi sa il umplu cu ceara de cavitati nu stiu daca e cea mai buna varianta dar pana acum a mai fost folosita si a dat roade bune in timp vom vedea cum se vor prezenta in timp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crf Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 Eu am incercat un "tratament" cu Kelfos. Dupa aplicare arata foarte bine, sa vedem in timp... Succes in continuare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 Kelfosu e bun ...un an ...dupa aia ...la fel se face fierul ...:wink: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate