KAROLOKW Postat Aprilie 17, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 Kelfosu e bun ...un an ...dupa aia ...la fel se face fierul ...:wink: Yonutz ce recomanzi pentru sasiu inafara de grund auto deala bun vopsea si antifon pe exterior si ceara ce vreau eu sa bag pe interior? ar fi ceva mai de incredere decat solutiile deja clasice sa le spunem? eu aplic actualmente aceeasi procedura ca la sasiul de M pe care l-am umplut bine cu parafina si ulei in amestec dupa ce a fost sablat si curatat aferent si desigur tinut intr-un cuptor sa fie incins bine si tinut atarnat ca tot ce turnam in el sa ramana si puneam pana dadea pe afara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Aprilie 18, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 nu stiu daca am mai intrebat dar vreau sa fiu sigur :) ce zemuri si cate trebuie puse si desigur unde? intreb ca ce am gasit eu ca informatie pana acum este ca in cutie de viteze,reductor,grupuri fata si spate ar fi 80w90 de la liqui,conform programului de piese iar in motor...aici e o mare nebuloasa parerile si datele fiind impartite,eu as merge pe un 10w40 de la liqui dar nu stiu cantitatea in plus am gasit ceva ulei de transmisie 80w90 la 20 litri undeva la 650 lei iar de motor vreo 8 litri la 350 lei crede-ti ca e ok sau mai trebuie si altele? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 Cu zemurile ... Motor 6.5 kile - 5w40, 10w40, 15w40 Cutie - 3.6 kile - 75w90 GL4 Transfer - 1.9 kile 75w90 GL4 Grup fata - 5.4 kile 80w90 GL5 Grup spate - 2.1 kile 80w90 GL5 80w90 e cam gros ptr cutie si reductor, mai ales iarna. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 Chiar azi am fost intr-o reprezentanta Nissan si au ei un tabel mare cu toate modelele si ce ulei recomanda pentru fiecare in parte! La Y61 2.8 si 3.0 se recomanda doar 5w40 :grin: Y60 nu era in tabel dar cred ca 2.8 e ca cel de pe Y61. Eu am pus 10w40 in ambele 2.8 si 3.0 Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 A mai fost postat pe forum link-ul asta. Demult. Nu strica sa-l reactualizez. http://www.valvolineeurope.com/english/lubricant_advisor Selectati marca, modelul, motorizare si apar toate cantitatile la toate lichidele. 1 I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Aprilie 29, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 multumesc pentru informatii tuturor legat de uleiuri am folosit peste tot Liqui sa vad si eu ce lauda lumea atat de tare in speta patrolistii inraiti :) daca imi place il voi folosi mereu de acum in colo daca nu voi merge tot pe furnizorii mei :) acum legat de ce sa mai facut la masina : schimbat rulmentii pe fata schimbat discuti fata pus Brembo si placute Textar,nu stiu care e calitatea lor dar voi vedea in timp schimbat mrl-uri fata ca cel d epe dreapta dadea semne de oboseala accentuata cu unele second de acelasi tim adica automate originale clasice de nissan,am inteles ca astea nu prea se rup...vom vedea :) schimbat discuri spate niparts cred ca sunt sau ceva oricum probabil chiaina style si placute spate textar schimbat culisantele la etrierii spate cu piese de origine.o caruta de bani m-au costat mai mult decat discurile spate. desigur si alte mici activitati iata si niste poze cu gunoaiele existente ce au fost inlocuite Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Aprilie 29, 2014 Partajează Postat Aprilie 29, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 eu am palcute textar.va fi pt ultima data cand voi pune asa ceva.cand franez,parca intra trenu in gara.la vara se dau jos si merg pe trw sau altceva mai de renume Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Aprilie 30, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 eu am mers pe recomandarea facuta de programul de fabrica pentru piese OM daca vad ca nu se comporta bine desigur ca le arunc si eu si pun altele dar intai vreau sa vad cum se comporta. textar era parca la un moment dat considerata printre cele mai bune marci ,,,probabil calitatea fabricantului e alta in functie de cine stie ce criterii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Aprilie 30, 2014 Partajează Postat Aprilie 30, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 Foloseste Texar cu incredere.Eu asta pun pe toate acaretele din dotare.Frineaza excelent dar au viata cam scurta ,in jur de 30000 de km.E drept placutele de frina se uzeaza relativ repede dar protejaza discurile de frina.Cit despre zgomote le-am auzit numai pe caboriri lungi gen Transalpina,unde stai binisor cu piciorul pe frina. Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Aprilie 30, 2014 Partajează Postat Aprilie 30, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 si pentru a nu ne pierde in detalii :) din ciclul iata ce descoperi cand incepi sa demontezi :) in zona rezervorului de motorina o gramada de pamant si mizerie care se pare in final a dus la ce se vede in imagini.[ATTACH=CONFIG]211392[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]211393[/ATTACH] Ca sa nu te mai doara capul de la problema aceasta incearca sa ii faci niste protectii intre sasiu si contraaripi sau coltul de jos al caroseriei, ca niste sorturi, care sa impiedice rotile spate sa arunce pamant in coltul din spate al caroseriei, in zona rezervorului de combustibil si pe langa sasiu. Eu am aplicat asta si la Y60 si la Y61, in special pe partea stanga este nevoie, si m-am scutit de surprize din astea cum se vad in pozele de le pusesi sus. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 30, 2014 Partajează Postat Aprilie 30, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 .. si ce se vede chiar e ceva usurel .... ieri facut un transplant total la lonjeroane pe spate la un SWB , care la prima vedere erau 'impecabile ' ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Aprilie 30, 2014 Partajează Postat Aprilie 30, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 Cum de n-am vazut topicul asta pana acum!? Frumoasa trecerea de la Niva la Patrol! S-o stapanesti sanatos. O sa urmaresc cu interes "invierea" masinii. Inca odata sa fie intr-un ceas bun! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Aprilie 30, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 multumesc mac01 pentru urari:) cos te rog fii putin mai darnic in detalii nu mai fii asa criptic ca nu te inteleg:) eu chiar vreau sa fac masina calumea dar nu stiu daca merg pe directia cea buna asa ca am nevoie de pareri de la voi cu mai multa experienta pe patroale :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Mai 9, 2014 Autor Partajează Postat Mai 9, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 ultimele noutati legate de evolutia masinii sasiul si celalalte componente asteapta stratul de antifon aferent dupa ce sa dat grund in 2 straturi caroseria inca este la bricolat dupa ce sa eliminat partea de la acea fusta spate a aripiilor din spate adica sa decupat acea zona care era deja ruginita, vreo 12 cm,se fac ultimele retusuri pe suduri dupa care intra la grunduit,antifonat si vopsit. timp estimat pana la finalizare :) vreo 10 zile asta inseaman ca de la debutul operatiunii pana la terminarea ei a trecut o perioada de 2 luni,si abia apoi ma apuc de restul detaliilor am o rugaminte pentru cei care a-ti facut bara fata sau spate de genul celor ARB sau altceva custom ,care ar fi recomandarile cele mai bune de utilizare? cine ar face o bara de genul si cat costa? atasez cateva poze gasite pe net pentru exemplificarea a cam ce vreau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 (editat) Re: Y60 swb rd28t 1993 Bara asta fata e esenta simplitatii , de cele mai multe ori e suficient ... Bara aia spate e oarecum legala si atat , nu prea protejeaza , iar inelele de remorcare sunt ceva ce as plati numai sa nu fie nici macar la mine pe strada ... Ti le faci tu , si vor fi perfecte ... Ce buget ai dori sa aloci la bara ? ie cu mulineta sau fara , cu proiectoare si semnalizari , DRL ,... swingcarrier cu pilon telescopic pentru lumini si antena ? ... ? ... ??? ... Hai , descheie camesa si viseaza ... cu voce tare . Zii ! . Bara rigida - e grea pentru ca presupune grosimi relativ mari ale componentelor si subansamblurilor , poate fi abuzata fara sa strambe caroseria sau sa te lasi cu bara 'HD' pe un copac si sa constati ca hasdeul ti-a indoit caroseria si ti-a spart farul ... Principalul dezavantaj e ca e grea , si cam duci degeaba greutatea cea mai mare parte a timpului ... Rareori o folosesti , ca nu-i lingura de supa ... Daca ai pocnit ceva cu bara ... D-zeu cu mila , urmarile sunt greu de apreciat , in orice situatie ! Bara semirigida - mai putin grea si nu atarna ca o piatra de moara mai salveaza ceva la povara suspensiei , e buna in boschetarie , se mai muleaza dupa teren dar se indreapta cu ciocanul de un kil sau cu ciocanul de plastic ... Principalul dezavantaj e ca si la bara rigida - o duci degeaba cea mai mare parte a timpului ...pana o strambi de tot si o arunci ...ca oricum nu te-a protejat prea mult ... Daca ai pocnit ceva cu bara , D-zeu cu mila , tot asa ... Eu am rigida pe fata , dar mi-e utila in mai multe moduri ( ca sunt o persoana activa in felul meu ). Pe spate ... asemenea ... e greu de facut comentarii generale daca ne referim la barele mele ... sunt bare , nu beri ... Culmea e ca o perioada am tot mers mai sportiv , fara ...cand mi-au trebuit , le-am facut . Editat Mai 9, 2014 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 10, 2014 Partajează Postat Mai 10, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 Karole ...arunca un ochi aici ... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?80756-Un-Patrol-obisnuit&p=958816#post958816 Daca te coafeaza ideea ...vin-o sa le luam niste masuri ... si sa-ti explic cum si ce sa faci ... La mine atat bara fata cat si bara spate sunt "rigide" dar am cautat sa le fac cat mai tapanoase si cat mai simple ...motive ar fi... destule! Piesa asupra careia am insistat cu maxima atentie ...placa de troliu... :wink: Nu scriu costurile ca ma luati la injurat ... :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Mai 10, 2014 Autor Partajează Postat Mai 10, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 Cos,Yonutz ce pot sa spun :) daca mi-as permite ARB mi-as lua fara discutie deaia :) dar asa fiind treburile cred ca ma indrept catre ceva"gen ARB"eventual vreo copie chinezeasca daca as gasi-o la un pret acceptabil mie. nu stiu ce ar putea sa reprezinte bugetul pentru o bara dar cred ca 10-15 milioane as accepta pentru una facuta cred...nu stiu ce sa spun. pe fata ma intereseaza sa fie cu locas de troliu si de a pute apune 4 bucati proiectoare led dealea mari iar pe spate nu pun troliu asa ca poate fi simpla dar cu ocheti de remorcare aferenti care sa permita recuperarea la nevoie, desigur si pe fata ar fi utili poate cineva sa imi faca o estimare la cat ar duce timp si costuri? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 10, 2014 Partajează Postat Mai 10, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 Ar trebui sa fie cel putin 1000 lei cea mai simpla bara posibil , semirigida pentru fata , copie ARB ( sau variatiuni pe aceasi tema ) .. si cam 500 o bara spate tip Defender , adica cum e cea prezentata de tine mai sus ... Timp ? Timpul poate fi variabil , in functie de conditiile meteo si cresterea ciupercilor brune in functie de fazele lunii ... Daca lucrezi in fiecare niste ore , intr-o saptamana crestineasca le ai gata vopsite ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 10, 2014 Partajează Postat Mai 10, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 Hai sa deschidem putin cutia pandorei ...De ce dam jos bara masinii ...si punem una din fier? Din considerente de ordin estetic sau ... :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Mai 11, 2014 Autor Partajează Postat Mai 11, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 Hai sa deschidem putin cutia pandorei ...De ce dam jos bara masinii ...si punem una din fier? Din considerente de ordin estetic sau ... :grin: eu si pentru mine le dau jos din considerente functionale, adica pe spate vreau sa pun o pereche de triple dealea gen australia cu semnalul inclus in ele,si cu ocazia asta pentru ca sa taiat rugina de la aripa spate am castigat spun eu putin si pe unghiul de degajare,unghi pe care nu vreau sa il pierd cu o bara originala asa ca vreau cevamai sanatos cu care sa pot sa stau sprijinit pe o buturuga,bolovan...etc cam acelasi lucru si pe fata doar cu precizarile de mai sus,troliu si proiectoare plus protectia aferenta cand te sprijini la o coborare cu botul pe un copac sau alte cele. deci la mine primeaza aspectul practic, functional cel de siguranta iar apoi estetic...e si el pe acolo Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 11, 2014 Partajează Postat Mai 11, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 Daca masina intra in teren ceva mai mult decat pe langa drum la o poienita insorita , barele stock sunt victima sigura , de obicei se pierd primele triplele spate avortate de noroiul care le ageseaza din spatele barei , si colturile barei fata care-i prea jos ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Mai 12, 2014 Autor Partajează Postat Mai 12, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 e clar ca masina va merge mai mult de ceea ce spui tu Cos,in esenta vreau sa o folosesc ca masina pentru iesiri prietenesti,pe la o tabla Butii,lacul Vulturilor...etc drumuri frumoase si desfundate unde troliul nu e pus in bara doar ca da bine in parcare la mall ci trebuie sa fie functional si rezistent, in concluzie bara trebuie sa fie cum trebuie aia pe fata,aia pe spate tinand cont ca vreau sa ii pun triple cu semnalizarea incorporata,nu prea mai conteaza bara stoc,bara care va fi inlocuita de una in genul celei de defender. acum ce ma impiedica este cine imi poate face o astfel de bara tapana si rezistenta nevoilor mele,eventual daca aveti vreo schema ar fi util daca ma puteti ajuta, pentru aia de fata iara va fi interesant tare sa vedem ce putem face :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Mai 12, 2014 Partajează Postat Mai 12, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 Ca sa nu te mai doara capul de la problema aceasta incearca sa ii faci niste protectii intre sasiu si contraaripi sau coltul de jos al caroseriei, ca niste sorturi, care sa impiedice rotile spate sa arunce pamant in coltul din spate al caroseriei, in zona rezervorului de combustibil si pe langa sasiu. Eu am aplicat asta si la Y60 si la Y61, in special pe partea stanga este nevoie, si m-am scutit de surprize din astea cum se vad in pozele de le pusesi sus. Alexei, poti te rog sa pui niste poze sau sabloane? Cred ca ne-ar ajuta mult si nu ar mai trebui sa mai cautom si noi solutia. Multumesc, Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Mai 12, 2014 Partajează Postat Mai 12, 2014 Re: Y60 swb rd28t 1993 Pun poze cand ajung acasa la o ora rezonabila ca sa mai fie lumina afara :) Nu trebuie sa te astepti la o opera de arta - am facut ceva care sa rezolve problema pe care am vazut-o eu. O zi buna tuturor! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 12, 2014 Partajează Postat Mai 12, 2014 (editat) Re: Y60 swb rd28t 1993 Daca chiar nu te descurci pe forte proprii , io te pot ajuta , in special cu critica constructiva . As putea sa te ajut si mai mult sau de tot , dar as prefera sa critic . Am observat ca atunci cand romanul critica ( el ... inginer/poet/om de stat/plugar ... , cofetar/veterinar ... ) se intampla un fapt maret si ( probabil ) aproape orgasmic . As vrea sa incerc si eu , ca am vazut cum e in partea alora cu mainile negre ... Dar , cum ziceam , te pot ajuta . Cea mai mare greutate e sa decizi ce vrei , sa scoti o foto la imprimanta si aia va fi ( cam asa e stilul meu de lucru ) . Kibitze , studiaza cateva secunde sorturile de protectie din aripile interioare fata , si apoi arunca un ochi si la aripa spate . Mai simplu nu se poate ... iti dai seama instant ce si cum . Et as pune niste poze de la mine , dar e cu spatele taiat ... si nu stiu cat ar ajuta la fata , ca nu poate fi cam nimic identic pe alta masina L.E. Am gasit pozele .Sper sa te inspire , chiar daca nu arata partea spate . Daca e necesar , ma duc sa fac si la spate , acum , la mult timp dupa ce le-am facut pe astea . Editat Mai 12, 2014 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate