Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

bataie cardan

ambrusianas

Postări Recomandate

Re: bataie cardan

buna ziua. la mine cand urc masina pe elevator nu bate nimic. merge perfect in toate vitezele. dupa cum am spus am schimbat rulmentii, vcu-ul, si tamponul central spate. cand am plecat de la mecanic masina a mers perfect, dar dupa doua zile iar apare problema. nu se mai aude tronituri asa de tare ca inainte dar tot se aude si ciudat este ca nu bate tot timpul. ce mai poate sa fie sa merg la mecanic sa vedem si sa incercam toate posibilitatile. multumesc

Land rover freelander diesel an 1999
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 188
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

buna ziua. rulmentii pe care i-am cumparat sunt allmakes4x4, adica aftermarket, se poate sa fie ei problema? a mai cumparat cineva astfel de rulmenti? au fost ok? stima

Link spre comentariu

buna ziua. rulmentii pe care i-am cumparat sunt allmakes4x4, adica aftermarket, se poate sa fie ei problema? a mai cumparat cineva astfel de rulmenti? au fost ok? stima

Firma nu conteaza uitate in descriere la calitate acolo de obicei scrie genuine daca e LR , apoi OEM( original equipment manufacturer) adica calitate la fel pret mai mic ca nu platesti firma si mai sunt aftermarket care de regula sunt mai de proasta calitate,dar nu tot timpul ! Si aici am vb de piese in general !

Sper sa te ajute ceva coleg cu partea cu rulmentii ca eu inca nu am fost nevoit sa ii schimb !

O zi faina !

:fh

Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

Din ce am citit exista ceva probleme cu rulmentii astia ,mai precis cu invelisul lor de cauciuc,nu are acceleasi caracteristici elastice .....(dar poate au fost doar cateva loturi cu probleme)

......elevator +invartit in toate vitezele si ar trebui sa vezi pe unde bate,chiar si lasata in relanti cu viteza cuplata(asta e mai mult pentru jocuri axiale)

If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

Rulmentii eventual haraie sau un cardan cu o usoara uzura face ca acestia sa se rupa ( partea de cauciuc a rulmentilor respecrtivi ) totusi nu sunt cei mai rai rulmenti . Eu zic nu rulmentii sunt devina .

ReparatiiCardane.ro

ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro

Vodafone: 0729898278 0721479812

Orange: 0754823618

Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 .

Link spre comentariu

buna ziua. pe elevator nu bate deloc in nici o viteza. bate doar in forta cand accelerez a2-a sau a3-a, cand merg mai sportiv. rulmentii nu cred nici eu ca bat ca sunt noi si cauciucul acela nu era foarte elastic, mie mi s-au parut ok. se poate sa nu mai am ulei in ird sau in grup spate? mentionez ca fara cardan merge bine. problema e ca ceva ii da vibratia aceea si de aia bate, dar ce? ca rulmentii sunt noi, tamponul grup spate este nou, vcu schimbat. ce poate sa fie? multumesc

Link spre comentariu

Bucsi de la sistemul de rulare spate, planetare spate, presiune inegala in anvelope, tampoanele de la diferentialul spate, oricare din ele.

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Daca vorbim de o vibratie la "pas cu roata " adica mai rara in momentul accelerarii care dispare atunci cand reducem gaz-ul si rulam constant este cap plametara . Daca vibratia este permanenta de la o viteza superioara , dispare si reapare la animite viteze dar vibratie cu fregventa marita este vorba de cardan sau tripoda .

Bucsile nu dau vibratii dau doar lovituri la plecare oprire ...

ReparatiiCardane.ro

Link spre comentariu

o sa merg maine la mecanic si o sa verific. ma gandesc ca daca erau planetarele sau bucsile bateau si cu cardanul dat jos. o sa va tin la curent. stima

Link spre comentariu

o sa merg maine la mecanic si o sa verific. ma gandesc ca daca erau planetarele sau bucsile bateau si cu cardanul dat jos. o sa va tin la curent. stima

Daca vorbim de tripode atunci cand cardanul este jos la rulare efortul vine de la roata catre planetara . In momentul in care accelerati toata forta ( ca sa nu zic iar moment ) se duce catre planetare de la CV catre restul componentelor . Cardanul nu poate opune rezistenta atat cat se intampla in sens invers .

ReparatiiCardane.ro

Link spre comentariu

buna ziua. am fost la mecanic si s-a verificat tot, planetare, tripoda, am urcat-o pe elevator si pe elevator nu face nimic, merge perfect. acum bate doar in curbe cand accelerezi sau cand iesig din curba. si se aude bataia parca pe stanga spate. mecanicul zice ca mecanic este totul ok. sa nu fie ceva din sasiu, toba. a zis sa merg unde fac rarul si sa o puna pe role sa vedem ce bate. a mai patit cineva asa? multumesc

Link spre comentariu

mie, la un moment dat, in viraje, bătea toba în cuiul de remorcare

dar acest lucru e vizibil dacă te uiți cu atenție pe sub mașină...

să nu fie tampoanele de la grupul spate - trebuie sa tragi puțin de cardan să vezi dacă e fisurat cauciucul

Link spre comentariu

buna ziua. o sa verific sa vad daca bate toba in carlig, a verificat tampoanele spate, cel central era lupt si s-a inlocuit, e nou, celelate erau ok.. de cardan a tras, nu bate. daca batea batea tot timpul, asa bate doar in curbe cand cuplul e maxim, daca o tin usor din acceleratie nu bate. multumesc

Editat de ambrusianas
Link spre comentariu

Eu zic ca nu e mare lucru daca desfaci culisa si o inspectezi,uite la mine e uzata dar cardanu poti sa tragi de el ca nare joc,daca te uiti atent in momentul accelerarii motorul isi schimba pozitia axiala si atunci intra tripoda in zona uzata a culisei :wink:

.....asta e doar inceputul cu manghierea acceleratiei ca pe urma incepe sa faca urat de tot :wtf1:

......i-a zi prin ce viteze apare,la ce turatii ???

Editat de tonytherunner
If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

in special in viteza a 2-a in curba sau cand ies din curba, cand accelerez si ajung la cuplul maxim bate, dar bate scurt, apoi nimic. de exp in 1-a nu bate deloc. am verificat culisa si tripoda, i-am bagat si vaselina. mie mi se pare ca face toba, se poate sa ajunga intr-un brat pe spate. pe drum drept nu face deloc, merge perfect, doar in curba. stima

Link spre comentariu

buna ziua. rasfoind forumul am observat ca problemele cu vcu ird si cardan apar foarte rar sau aproape deloc daca masina are cutie automata. am vazut pe siteurile de dezmembrari ca o cutie automata costa 200euro. se poate inlocui cutia manuala cu cea automata? si daca da chiar se scapa de probleme. la mine s-a dus ird, cardan, vcu. m-a costat o goaza de bani nu era mai bine daca aveam cutie automata? multumesc

Link spre comentariu

se poate inlocui cutia manuala cu cea automata?

Doar la Td4 e posibila aceasta operatiune, dar este foarte costisitoare. Ai nevoie de motor complet,cutie, calculatoarele si tot cablajul central cu tot cu imobilizare si contact.

nu era mai bine daca aveam cutie automata? multumesc

Cu riscul sa fiu subiectiv, dar mi se pare cea mai buna varianta la Freelander 1.

Editat de DKW

Link spre comentariu

era o chestie sa stii!! daca s-ar fi putut! eu ma gandeam ca daca de pe automat pe manual se poate de ce nu se poate si viceversa. dar asta e!

multumesc

Link spre comentariu

eu ma gandeam ca daca de pe automat pe manual se poate de ce nu se poate si viceversa.

La Freelander este la fel de complicata si procedura inversa, blocul motor are alte prinderi pentru cutia automata, plus cateva diferente ce tin de management tipice cutiei automate. Initial am vrut si eu sa schimb cutia automata cu una manuala pe KV6, dar cand am vazut cat este de complicat am renuntat la idee.

Link spre comentariu

daca nu se poate nu e poate, dar cum am zis era o chestie. multumesc pt sfaturi.

Revenind la problema bataii, a luat cineva tampon central grup spate de la allmakes, adica nu pe original, ca parca tot ala e problema. a mai avut cineva probleme cu el? stima

Link spre comentariu

buna ziua. bataia se aude foarte rar cand accelerez sau in curbe mai stranse cand accelerez, eu cred ca totusi este tamponul centrsal de la grup spate care l-am schimbat, dar este de proasta calitate ca m-am zgarcit si nu l-am luat pe original(desi mi s-a sugerat asta) va tin la curent. stima

Link spre comentariu

salut,

sa va povestesc si ce am patit eu.Am schimbat un rulment de pe cardan pentru ca huruia tare,dupa care a aparut problema cu bataia in viraje treapta mica.Rulmentul este after market si se simte ca e mai elastic decat cel neschimbat.Daca misc tare de cardan se aude cum loveste .Am bagat de proba un cauciuc in locasul de la rulment(inelul de cauciuc) si am plecat la drum :bataia a disparut.

Intrebarea mea este daca pozitia rulmentului conteaza la montaj,este vorba de cel din fata dintre cutie si VCU.Mecanicul a fost cam nedumerit si la pus cu 'buza' de cauciuc inspre VCU.La voi cum e montat?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare