Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

bataie cardan

ambrusianas

Postări Recomandate

Re: bataie cardan

Salut,

am si eu o nelamurire si v-as ruga sa va dati cu parerea si voi,

am desfacut pinionul de atac ird si am un joc un pic cam mare intre el si coroana.Eu as vrea sa-i micsorez grosimea distantierului incercuit in poza pentru a le apropia,am de unde e destul de gros.Un pic de joc trebuie sa aiba dar pare cam mare.Merge oare?

58.jpg.11b9888dcef3a0ab200d551dc9a3c09f.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 188
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In mod normal se face reglajul din montarea pinionului pe ax, cu saibe de diferite grosimi in functie de uzura, dar pentru Freelander nu se gasesc acele saibe.

Distantierul evidentiat in poza are rol si de garnitura, nu cred ca ar fi cea mai fericita varianta.

Problemele au inceput cu batai (trosneli destul de puternice) pe partea dreapta doar la virare maxima si mers inapoi si mai putin la virare maxima dreapta si mers inainte !

Am mers la mecanic si m-a pus sa cumpar acest grup diferentia de fata! Deocamdata nu stiu nimic pana saptamana viitoare cand merg cu masina sa imi schimbe acel grup care l-am cumparat la un pret piperat si cu garantie 3 luni !

Vreau sa stiu daca se renunta la cardan scap de acesta problema sau nu??

Demontarea cardanului nu rezolva nimic atata timp cat problema este din IRD (grup fata), iar vascocuplajul este in stare buna. Urca masina pe un elevator, cu rotile suspendate si invarte rotile cu mana, s-ar putea sa gasesti problema in alta parte, nu in IRD. Pentru verificarea IRD-ului ar fi bine sa-i desfaci partea care duce la cardan si sa observi daca pinionul + coroana sunt intregi, si sa nu existe urme de pilitura/span in IRD.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

In mod normal se face reglajul din montarea pinionului pe ax, cu saibe de diferite grosimi in functie de uzura, dar pentru Freelander nu se gasesc acele saibe.

Distantierul evidentiat in poza are rol si de garnitura, nu cred ca ar fi cea mai fericita varianta.

Demontarea cardanului nu rezolva nimic atata timp cat problema este din IRD (grup fata), iar vascocuplajul este in stare buna. Urca masina pe un elevator, cu rotile suspendate si invarte rotile cu mana, s-ar putea sa gasesti problema in alta parte, nu in IRD. Pentru verificarea IRD-ului ar fi bine sa-i desfaci partea care duce la cardan si sa observi daca pinionul + coroana sunt intregi, si sa nu existe urme de pilitura/span in IRD.

Multumesc pt. raspunsuri tuturor ! Am citit cele 24 de pagini despre acest vcu dar si altele ! Este prima masina 4X4 asa ca sunt afon in domeniu ! Concluzia mea este horor adica aceste ird , vcu sunt o gramada de bani si in acest moment ma gandesc ca practic nu stiu ce am cumparat ! Gandul ca aceasta masina nu o sa o pot revinde datorita faptului ca are volanul pe dreapta si taxa de poluare neplatita (desi este inmatriculata in RO pe fostul proprietar si am cartea de identitate) ma duce la 2 litri de benzina si sa ai dau foc ! Nu vreau sa supar pe nimeni dar m-am prostit rau !

O alta intrebare , defapt doua :

DACA REMEDIEZ PROBLEMA CARE O AM SI PE URMA DAU JOS CARGANTA CA SA RENUNT LA TRACTIUNEA SPATE CUM SE VA PREZINTA MASINA CA TINUTA DE DRUM ?

DIN PUNCT DE VEDERE MECANIC SE STRICA CEVA PE MASINA IN TIMP (FIABILITATE) DACA SE RENUNTA LA TRACTIUNEA SPATE ?

Editat de RAYDEN
Link spre comentariu

@RAYDEN: sistemul de transmisie a fost gandit sa functioneze in configuratia 4x4, pentru varianta 4x2 trebuie demontat pinionul si coroana din IRD, apoi montat un capac ce se gaseste de cumparat pe ebay, IRD blanking plate. Aceasta operatiune este valabila doar la modelele fara Traction Control si ABS, la cele echipate cu TC/ABS este mai sanatos sa refaci transmisia si s-o lasi cum a gandit-o fabricantul.

Descarca de aici RAVE disc 3 si studiaza nitel http://www.myrangerover.co.uk/MyRangeRover/RAVE.html.

Editat de DKW

Link spre comentariu

@RAYDEN: sistemul de transmisie a fost gandit sa functioneze in configuratia 4x4, pentru varianta 4x2 trebuie demontat pinionul si coroana din IRD, apoi montat un capac ce se gaseste de cumparat pe ebay, IRD blanking plate. Aceasta operatiune este valabila doar la modelele fara Traction Control si ABS, la cele echipate cu TC/ABS este mai sanatos sa refaci transmisia si s-o lasi cum a gandit-o fabricantul.

Descarca de aici RAVE disc 3 si studiaza nitel http://www.myrangerover.co.uk/MyRangeRover/RAVE.html.

Ok , iti multrumesc frumos de informatii ! O sa studiez si asta ! Ma gandeam ca are cineva modificat de mai multa vreme la 4X2 si poate sa imi spuna mai multe detalii despre cum secomporta masina si mai ales daca este afectata aceasta in vreun fel !

M-am interesat pe plan local la detinatorii de Freelander si am aflat de la multi ca au luate jos cardanele insa nimeni nu imi poate spune exact daca afecteaza sau nu acest fapt ! Se pare ca si mecanici care mai fac service nu prea stiu multe si unii nici nu repara asa ceva defapt majoritatea se feresc de asa ceva . Asa ca pt. mine in acest moment este foarte greu sa ma descurc cu acesta masina . Urmeaza saptamana viitoare sa vad ce zice mecanicul la care is programat .

Oricum astept in continuare pareri daca mai stie cineva cate ceva , orice este binevenit !

Editat de RAYDEN
Link spre comentariu

Daca vrei s-o folosesti in regim urban/extraurban fara iesiri in teren accidentat se pare ca foarte multi au trecut pe 4 x 2 fara probleme daca te uiti cate kit-uri a vandut numai gagiul asta http://www.ebay.co.uk/itm/LAND-ROVER-FREELANDER-2-WHEEL-DRIVE-CONVERSION-KIT-/320675988132 , si mai sunt si altii, nu sunt adeptul a asa ceva dar pentru un om disperat tot ramane o optiune... si ramane posesor de LR:grin:

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Daca vrei s-o folosesti in regim urban/extraurban fara iesiri in teren accidentat se pare ca foarte multi au trecut pe 4 x 2 fara probleme

Dar problema cea mai delicata apare cand esti pe alunecuș si ai nevoie de puțina tracțiune pe spate, și pe spate nu-i tracțiune, și fața se înfraneaza, și o da în lanțul slabiciunilor, ca de', clima din țara ploilor nu-i ca la noi.

Da, stiu, decuplezi TC-ul.:grin:

Link spre comentariu

Era vorba de cineva care isi asuma sa o faca 4 x 2 deci asta cu TC-ul e clara zic eu, ce voiam sa arat e ca nu se strica nimic la masina prin conversia respectiva si va fi una simpla cu tractiune doar fata asta-i tot...si eu de as avea una care sa n-o pot s-o vand si sa nu-mi permit s-o repar cum trebuie la care motorul si cutia merg bine mai bine as face-o 4 x 2 si as beneficia macar de confortul ei... si de faptul ca e LR:grin:... asta e...si da TC-ul pe spate trebuie anulat, se poate cu ceva smecherie sa-l faci sa mearga numai pe fata

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

si de faptul ca e LR:grin:

Argumentul suprem!:grin:

si da TC-ul pe spate trebuie anulat, se poate cu ceva smecherie sa-l faci sa mearga numai pe fata

Am mai auzit de chesta asta, sunt curios cum se poate face, mai bine zis ce implica.

Editat de DKW

Link spre comentariu

Argumentul suprem!:grin:

Am mai auzit de chesta asta, sunt curios cum se poate face, mai bine zis ce implica.

Continuati suna mult mai bine :grin: ! Abs stiu ca am restu sunt bota ! :grin: Am studiat putin RAVE dar degeaba ca ma depaseste si mecanica nu este pt. mine ! O sa fac in continuare interogatoriu la cei care au pe plan local sa vad ce zic si ei . Am mai vorbit recent cu cineva care merge pe coclauri asa cu tractiunea pe fata acuma nu stiu cat se lauda sau nu dar zice ca se descurca si asa ! Nu stiu ce sa zic , oricum o sa revin si eu cu pareri dupa ce stiu ceva ca sa stie si altii care ajung in situatii similare cu Freelander !

Link spre comentariu

Salut,

am si eu o nelamurire si v-as ruga sa va dati cu parerea si voi,

am desfacut pinionul de atac ird si am un joc un pic cam mare intre el si coroana.Eu as vrea sa-i micsorez grosimea distantierului incercuit in poza pentru a le apropia,am de unde e destul de gros.Un pic de joc trebuie sa aiba dar pare cam mare.Merge oare?

[ATTACH=CONFIG]234989[/ATTACH]

Poti face un test fara acel inel ,montezi pinionul strangi nitel vezi ce joc ai si daca iti convine si apoi daca totul e bine silicon de etansare si gata :wink:

If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

Am mai vorbit recent cu cineva care merge pe coclauri asa cu tractiunea pe fata acuma nu stiu cat se lauda sau nu dar zice ca se descurca si asa ! !

de descurcat te descurci si cu Dacia daca stii ce poate, stii sa conduci si nu te bagi in ceva ce te depaseste pe tine sau capabilitatile masinii...asta nu e relevant , ce e cert e ca nu se strica nimic pe masina facand-o 4 x 2 ci doar sa nu o mai consideri masina "de teren" ...englezoii la cat sunt de zgarciti le mai modifica si fara a fi defecte doar pentru consum... asta e, nu e nimic complicat aici, partea cu anulat TC-ul e optionala si dupa parerea mea inutila deoarece TC-ul lucreaza sa egalizeze tractiunea intre roti daca una patineaza dar atat timp cat nu e tractiune nu are cum sa patineze ca puntea spate se comporta ca o remorca, eu stiu cum se face dar nu recomand ca nu are rost, plus ca afecteaza si functionarea ABS care e mai important sa lucreze si nu are nimic cu ce fel de tractiune este --- unii doar se complica in treburi simple...parerea mea:wink:

• Like 1

Link spre comentariu

nu te speria ca nu este chiar asa de neagra situatia. mie mi-a picat anul trecut ird pe drum, am adus-o incet acasa si l-am rectificat, adica i-am schimbat rulmentii ca restul era totul in regula, m-a costat undeva la 200-300 de euro cu tot cu manopera, de atuci nu mai am treaba cu el. am mai avut ceva probleme cu rulmentii de la c ardan, tamponul spate, dar s-a rezolvat. orice masina are si lucruri bune si hibe, sa vezi ca o sa indragesti masina si daca ai probleme spune si te ajutam cu placere!

Land rover freelander diesel an 1999
Link spre comentariu

Azi incerc sa ajung la un mecanic sa vedem despre ce e vb. Nu stiu inca sa dau un verdict, tind sa cred ca e spre puntea spate, dar nu exclud si varianta cutiei de transfer, ea transfera puterea pe spate iar cand schimba viteza e posibil sa faca bube pana intra in sincronizare si de asta sa am sutul respectiv la scimbarea din treapta 2 in 3...cred, asa am inteles de prin alte parti. Dar vedem la mecanic, ce zice si el. Merci

salut. tamponul central l-ai luat pe original sau allmakes?

verifica si rumentii cardan si tamponul de la vascocuplaj(dumperu-ul)

Editat de ambrusianas
Link spre comentariu

nu te speria ca nu este chiar asa de neagra situatia. mie mi-a picat anul trecut ird pe drum, am adus-o incet acasa si l-am rectificat, adica i-am schimbat rulmentii ca restul era totul in regula, m-a costat undeva la 200-300 de euro cu tot cu manopera, de atuci nu mai am treaba cu el. am mai avut ceva probleme cu rulmentii de la c ardan, tamponul spate, dar s-a rezolvat. orice masina are si lucruri bune si hibe, sa vezi ca o sa indragesti masina si daca ai probleme spune si te ajutam cu placere!

Multumesc pt. lamuriri si incurajari , va anunt pe luni-marti(saptamana viitoare ) ce am rezolvat ! Sunt chiar curios cum o sa o scot la capat !

Link spre comentariu

Salut

Exact aceeasi problema am avut-o si eu.

Bataie sub masina undeva central, deobicei in viteza a 2-a si in viraj.

Problema a fost la suportii de cardan ,unde cauciucul care care sustine rulmentul in suport, s-a inmuiat si la unul din ele s-a rupt.

Am inlocuit suportii de cardan si problema s-a rezolvat.

Daca bataia e doar atunci cand virezi si nu si atunci ca schimbi vitezele, e mai mult ca sigur tot de acolo.

Daca tot ridici masina da o geana si pe la suportii de la diferential.

In Baia Mare este o firma care produce bucsi si au si pentru suportii de diferential la Freelander (sunt mai ok ca si cei aftermarket si la jumatate banii)

Daca vei avea nevoie, sa cumperi ori originali cu suport cu tot, sau bucse de la firma de care o mentionam.

Eu am facut greseala de a cumpara suporti aftermarket cu tot cu bucse,care au tinut in total vreo 6 luni.

Dupa care am incercat sa inlocuiesc doar bucsa si surpriza, nu a intrat in suport, deoarece cele aftermarket sunt putini mai mici !

Da-mi PM sa iti spun de unde sa iti iei bucse daca ai nevoie.

Link spre comentariu

Salut

Exact aceeasi problema am avut-o si eu.

Bataie sub masina undeva central, deobicei in viteza a 2-a si in viraj.

Problema a fost la suportii de cardan ,unde cauciucul care care sustine rulmentul in suport, s-a inmuiat si la unul din ele s-a rupt.

Am inlocuit suportii de cardan si problema s-a rezolvat.

Daca bataia e doar atunci cand virezi si nu si atunci ca schimbi vitezele, e mai mult ca sigur tot de acolo.

Daca tot ridici masina da o geana si pe la suportii de la diferential.

In Baia Mare este o firma care produce bucsi si au si pentru suportii de diferential la Freelander (sunt mai ok ca si cei aftermarket si la jumatate banii)

Daca vei avea nevoie, sa cumperi ori originali cu suport cu tot, sau bucse de la firma de care o mentionam.

Eu am facut greseala de a cumpara suporti aftermarket cu tot cu bucse,care au tinut in total vreo 6 luni.

Dupa care am incercat sa inlocuiesc doar bucsa si surpriza, nu a intrat in suport, deoarece cele aftermarket sunt putini mai mici !

Da-mi PM sa iti spun de unde sa iti iei bucse daca ai nevoie.

buna ziua, da-ne si noua ne de telefon de la firma aceea ca este interesanta ideea, sa schimbam doar bucsa ca suportulo este ok, si eu am luat aftermarket si este cam slab. multumim

Link spre comentariu

multumesc , bine de stiut si asta ! Mai am o intrebare : De care ulei se baga in ird fata , am inteles ca autoblocant dar de care ???

75w90 gl5 !

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

Ala e perfect

Link spre comentariu

0728062940

Au pe stoc bucsa pentru suportii de diferential la freelander

Sa va fie de folos.

multumim. Dumnezeu sa-ti dea sanatate, ca asta chiar o sa ne fie de folos

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare