laur stanciu Postat Decembrie 9, 2014 Partajează Postat Decembrie 9, 2014 Re: bataie cardan Buna dimineata!Am cumparat masina acum o luna si printre altele am schimbat bratele tendon,iar mecanicul a observat ca dumperul(contragreutatea)era sudata pe cele trei suruburi cu niste tablite si l-am pus sa dea cardanul jos.Masina avea o usoara vibratie cand luam curbe stranse-din cauza asta am dat cardanul jos,am gasit vcu sh,nu stiu ce sa fac-sa-l cumpar-sa nu-l cumpar-nu stiu daca e in parametri,ce parere aveti? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Decembrie 9, 2014 Partajează Postat Decembrie 9, 2014 Re: bataie cardan ai greșit și tu și mecanicul... pune cardanul la loc și încearcă să nu mai întorci mereu mașina cu volanul la maxim fiind 4x4 permanent, e normal ca atunci când iei virajele la maxim ca roata din interiorul curbei (cea care descrie un arc de cerc mai scurt decât roata din exterior) să patineze și de aici să apară vibrația pe care o simțeai http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
laur stanciu Postat Decembrie 9, 2014 Partajează Postat Decembrie 9, 2014 Re: bataie cardan Am vorbit cu fostul proprietar si a spus ca nu a schimbat niciodata vascocuplajul-masina are 382000 km-din aceasta cauza l-am dat jos si din cauza sudurilor de la contragreutatea de langa vcu,astept sfaturile celor care vor sa ma ajute!Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
laur stanciu Postat Decembrie 9, 2014 Partajează Postat Decembrie 9, 2014 Re: bataie cardan Am citit ce-au mai scris colegii ca in timp se duc proprietatile acelui gel din interiorul vcu si de-aia l-am dat jos(cardanul!)ca sa nu stric ird sau diferentialul spate.Ce e de facut-schimbat vcu cu un sh sau sa merg 4x2 deocamdata? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 9, 2014 Partajează Postat Decembrie 9, 2014 Re: bataie cardan Am citit ce-au mai scris colegii ca in timp se duc proprietatile acelui gel din interiorul vcu si de-aia l-am dat jos(cardanul!)ca sa nu stric ird sau diferentialul spate.Ce e de facut-schimbat vcu cu un sh sau sa merg 4x2 deocamdata? A lua VCU Sh,este o adevarata loterie.Decat sa platesti niste bani pe o piesa care nu ai certitudinea ca e functioneaza, sa nu mai vorbim de parametrii optimi,mai bine lipsa.Dar si mersul in 4x2 nu este tocmai ok.Unii colegi au mers in 4x2 pe timp de vara si n-au intampinat probleme.Eu am mers o saptamana fara cardan si mi-a ajuns.Pe langa faptul ca aveam o masina "impotenta",se simteau socurile in IRD,cand debraiam. Eu unul n-as merge cu masina fara cardan,decat daca situatia o impune,cum a fost de data asta si nu pentru mult timp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CSGauto.ro Postat Decembrie 9, 2014 Partajează Postat Decembrie 9, 2014 Re: bataie cardan A lua VCU Sh,este o adevarata loterie.Decat sa platesti niste bani pe o piesa care nu ai certitudinea ca e functioneaza, sa nu mai vorbim de parametrii optimi,mai bine lipsa.Dar si mersul in 4x2 nu este tocmai ok.Unii colegi au mers in 4x2 pe timp de vara si n-au intampinat probleme.Eu am mers o saptamana fara cardan si mi-a ajuns.Pe langa faptul ca aveam o masina "impotenta",se simteau socurile in IRD,cand debraiam. Eu unul n-as merge cu masina fara cardan,decat daca situatia o impune,cum a fost de data asta si nu pentru mult timp. Din punctul meu de vedere este ok ceea ce este zis . ReparatiiCardane.ro ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro Vodafone: 0729898278 0721479812 Orange: 0754823618 Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Decembrie 9, 2014 Partajează Postat Decembrie 9, 2014 (editat) Re: bataie cardan Si dupa parerea ta sa caut unul si sal pun ? cred ca este mai bine daca are Daca a avut inainte (trebuie sa aiba 3 gauri filetate in ansamblul VCU )iti trebuie neaparat ..... http://www.lrseries.com/shop/product/listing/15881/DA2352-FREELANDER-DAMPER-KIT.html?search=damper&page=1 buna ziua, este contragreutate, un tampon ,care preia socurile, eu am vazut modele fara el dar cred ca erau motoarele de 2,5 diesel, daca nu ma insel, la model 2.0 rover si 2.0 bmw sunt la fel cu contragreutatea aia. eu am vazut pe net multe anunturi care nu aveau acea contragreutate, din cauza ca se rupe, atinci se taie cu flexu si se da asa, daca nu sti il cumperi asa si atunci socurile nu le mai preia acel dumper(contragreutate) ci le preia cardanul sau ird care daca se duce ai batai mari de cap, crede-ma eu stiu. Nu e chiar asa,mult mai importanti sunt rulmentii de pe VCU,in mare parte cauciucul rulmentilor regleaza oscilatiile existente .....un cauciuc moale (gen allmakes)lasa cardanul sa "joace" cum vrea el la fiecare viraj sau denivelare,la fel tampoanele care sustin diferentialul spate trebuie sa fie de CALITATE ...daca nu vrei sa te usture la buzunar pe urma:grin: ...am avut contragreutatea (Torsional Damper) rupta si nu se simtea nimic vibrand ..... Editat Decembrie 9, 2014 de tonytherunner If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Norby Postat Decembrie 9, 2014 Partajează Postat Decembrie 9, 2014 Re: bataie cardan Daca a avut inainte (trebuie sa aiba 3 gauri filetate in ansamblul VCU )iti trebuie neaparat ..... http://www.lrseries.com/shop/product/listing/15881/DA2352-FREELANDER-DAMPER-KIT.html?search=damper&page=1 Nu e chiar asa,mult mai importanti sunt rulmentii de pe VCU,in mare parte cauciucul rulmentilor regleaza oscilatiile existente .....un cauciuc moale (gen allmakes)lasa cardanul sa "joace" cum vrea el la fiecare viraj sau denivelare,la fel tampoanele care sustin diferentialul spate trebuie sa fie de CALITATE ...daca nu vrei sa te usture la buzunar pe urma:grin: ...am avut contragreutatea (Torsional Damper) rupta si nu se simtea nimic vibrand ..... Multumesc penteu raspuns am flansa aia cu 3 gauri caut unul nou si o sa pun Masina fiind frellander din 2000 cu motor de 2000 cmc diesel cutia de viteza 5+1 anvelopele 215/65/R16 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ambrusianas Postat Decembrie 9, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2014 (editat) Re: bataie cardan buna ziua, am fost azi la mecanic si a zis ca e cutia de transfer, dar fara sa vada masina, a zis ca altceva nu are ce sa fie, mie mi se pare ciudat, a zis ca are cutie sh la 400 de euro. eu am reconditionat-o complet anul trecut cand mi-a picat, i-am pus rulmenti noi, ca atunci a picat un rulment si i-am schimbat pe toti, inclusiv racitorul acela. merg maine si o urc pe elevator sa vad problema(la alt mecanic ca asta nu avea nici elevator nici canal) bataia pe spate eu zic ca e de la tampon, dar vibratia nu stiu. la mine nici cauciucurile nu sunt ok, adica pe fata am de vara, care mi se pare ca mai mult aluneca decat se invart si pe spate am de iarna, nu foarte bune dar mai merg sa fie si din cauza asta problema cu vibratia? nu a incercat nimeni o alternativa la racitorul acela? trebuie neeaparat sa fie acolo? sau nu se poate suda? daca merg sa verific cutia de transfer ma costa 100 de euro racitorul, ori ca are ceva ori ca e ok, trebuie desfacut daca vreau sa verific coroana si pinionul. multumesc Editat Decembrie 9, 2014 de ambrusianas Land rover freelander diesel an 1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Norby Postat Decembrie 9, 2014 Partajează Postat Decembrie 9, 2014 Re: bataie cardan http://landrovercity.ro/freelander/freelander-1-1996-2006/vcu-cuplaj-vascos-freelander/land-rover-freelander-1-contragreutate-pentru-vcu-vascocupla-cuplaj-vascos.html?___SID=U Acest oare este tals sau de ce are preturi asa diferite ? Masina fiind frellander din 2000 cu motor de 2000 cmc diesel cutia de viteza 5+1 anvelopele 215/65/R16 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ambrusianas Postat Decembrie 9, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2014 Re: bataie cardan nu este fals dar vezi ca o sa trebuiasca sa platesti si tva-ul la ei, nu stiu cat este si transportul, care este f putin. da un telefon la ei ca au pe cineva in tara cu care vorbesti, se vorbeste romaneste. Land rover freelander diesel an 1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Norby Postat Decembrie 9, 2014 Partajează Postat Decembrie 9, 2014 Re: bataie cardan Mersi pentru raspuns Masina fiind frellander din 2000 cu motor de 2000 cmc diesel cutia de viteza 5+1 anvelopele 215/65/R16 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Norby Postat Decembrie 10, 2014 Partajează Postat Decembrie 10, 2014 Re: bataie cardan Buna Ziua de obicei unde luati piesele ? Masina fiind frellander din 2000 cu motor de 2000 cmc diesel cutia de viteza 5+1 anvelopele 215/65/R16 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 10, 2014 Partajează Postat Decembrie 10, 2014 Re: bataie cardan nu este fals dar vezi ca o sa trebuiasca sa platesti si tva-ul la ei, nu stiu cat este si transportul, care este f putin. da un telefon la ei ca au pe cineva in tara cu care vorbesti, se vorbeste romaneste. Ai incercat tu la ei, pt ca eu am sunat prin vara pentru ceva piese si nu a raspuns nimeni la telefon. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ambrusianas Postat Decembrie 10, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2014 (editat) Re: bataie cardan mie mi-a raspuns, mai greu dar a raspuns. insistati. eu am luat de la ***********.ro, sunt de treaba si foarte promti. Editat Decembrie 10, 2014 de ambrusianas Land rover freelander diesel an 1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Norby Postat Decembrie 10, 2014 Partajează Postat Decembrie 10, 2014 Re: bataie cardan Mie a raspuns am intrebat daca are a zis ca nu are si dupa aia fara o vorba a inchis telefonul Masina fiind frellander din 2000 cu motor de 2000 cmc diesel cutia de viteza 5+1 anvelopele 215/65/R16 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ambrusianas Postat Decembrie 10, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2014 Re: bataie cardan ti-am trimis mesaj privat cu magazinele de piese pe care le cunosc eu. numai bine Land rover freelander diesel an 1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
laur stanciu Postat Decembrie 10, 2014 Partajează Postat Decembrie 10, 2014 Re: bataie cardan Landrovercity.ro este la Alba Iulia.am sunat pt.vcu si costa 1100 ron cu conditia sa dai la schimb pe cel vechi,garantie 12 luni! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 10, 2014 Partajează Postat Decembrie 10, 2014 Re: bataie cardan Landrovercity.ro este la Alba Iulia.am sunat pt.vcu si costa 1100 ron cu conditia sa dai la schimb pe cel vechi,garantie 12 luni! La pretul asta,VCU este reconditionat cred,nu piesa noua. Si nu stiu ce sa zic,cu reconditionatul asta sunt destul de sceptic. Inca nu m-am lamurit cum se poate face reconditionarea la VCU asta.La alte modele/masini,am vazut. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CSGauto.ro Postat Decembrie 11, 2014 Partajează Postat Decembrie 11, 2014 Re: bataie cardan Reconditionarea presupune dupa caz inlocuirea pieselor uzate . In caz-ul de fata daca se inlocuieste lichidul , rulmentii si simeringul de protectie in cazul in care axul are calea de presare a rulmentului exterior nedeteriorata piesa se va comporta ca una noua . Daca discurile sunt uzate este necesara debitarea carcasei apoi sudare si echilibrare ... Prin amabilitatea unor colegi aveti imagine sectiune VCU. ReparatiiCardane.ro ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro Vodafone: 0729898278 0721479812 Orange: 0754823618 Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 11, 2014 Partajează Postat Decembrie 11, 2014 Re: bataie cardan Landrovercity.ro este la Alba Iulia.am sunat pt.vcu si costa 1100 ron cu conditia sa dai la schimb pe cel vechi,garantie 12 luni! s-au aliniat exact la preturile din UK:wink: http://www.bellengineering.co.uk/2.html NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CSGauto.ro Postat Decembrie 11, 2014 Partajează Postat Decembrie 11, 2014 Re: bataie cardan Un ax un pic maltratat de ciocan . rulmentul care face problemw la VCU . ReparatiiCardane.ro ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro Vodafone: 0729898278 0721479812 Orange: 0754823618 Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 11, 2014 Partajează Postat Decembrie 11, 2014 Re: bataie cardan Daca discurile sunt uzate este necesara debitarea carcasei apoi sudare si echilibrare... Daca discurile sunt uzate nu se mai reconditioneaza. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CSGauto.ro Postat Decembrie 11, 2014 Partajează Postat Decembrie 11, 2014 Re: bataie cardan Depinde de uzura acestora , in principiu se poate corecta in momentul rectificarii carcasei . Reconditionarea se face in cazul nostru doar cu metalizarea suprafetei de rulare a rulmentului uzat si rectificare cale rulare . ReparatiiCardane.ro ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro Vodafone: 0729898278 0721479812 Orange: 0754823618 Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 11, 2014 Partajează Postat Decembrie 11, 2014 Re: bataie cardan Depinde de uzura acestora , in principiu se poate corecta in momentul rectificarii carcasei . Iar pretul final al unui VCU reconditionat va ajunge la cel al unui VCU nou. In UK nimeni nu sta sa schimbe discurile, care oricum nu prea se strica, si prefera sa schimbe doar uleiul din el. Daca dvs gasiti o varianta de a reconditiona complet un VCU, cu un raport optim calitate/pret si o garantie viabila, asteptam o oferta.:wink: Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate