CSGauto.ro Postat Decembrie 11, 2014 Partajează Postat Decembrie 11, 2014 Re: bataie cardan Din pacate dpdv pret nu putem face o oferta pentru reconditionare totala . Am recomandat celor care au nevoie sa apeleze la cei care sunt dedicati reconditionarii acestora . ReparatiiCardane.ro ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro Vodafone: 0729898278 0721479812 Orange: 0754823618 Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ambrusianas Postat Decembrie 12, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2014 Re: bataie cardan buna ziua. am fost ieri la timisoara si printre altele m-am gandit sa-mi schimb si eu cauciucurile, pe fata le aveam pe cele de vara, le-am schimbat si surpriza, masina merge ca noua, nu mai vibreaza. bataia in spate inca se aude, dar urmeaza sa merg saptamana viitoare la mecanic sa ne uitam la bucsele alea pacatoase de pe sasiu si sa schimb si o bujie. am uitat sa spun bataia de la rulmenti era provocata de nestrangerea corespunzatoare a caranelor fata si spate la vcu, eu cand l-am demontat s-a demontat foarte usor, adica l-am desurubat cu un patent cu cioc, si acum mecanicul cand l-a pus la strans bine si a aliniat rulmentii dupa schema. va multumesc tuturor pentru sfaturi si va doresc la cat mai putine probleme. Land rover freelander diesel an 1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Norby Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Re: bataie cardan Buna Ziua in seara craciunului iar ma stricat IRD din ce cauza tot se strica ? Masina fiind frellander din 2000 cu motor de 2000 cmc diesel cutia de viteza 5+1 anvelopele 215/65/R16 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Re: bataie cardan Buna Ziua in seara craciunului iar ma stricat IRD din ce cauza tot se strica ? ....ce sa stricat la el?? If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Norby Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Re: bataie cardan ....ce sa stricat la el?? Pinionul cel mare care merge la planetara dreapta maine fac o poza si o sa vedeti Masina fiind frellander din 2000 cu motor de 2000 cmc diesel cutia de viteza 5+1 anvelopele 215/65/R16 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Decembrie 29, 2014 Partajează Postat Decembrie 29, 2014 Re: bataie cardan Daca s-au dus dintii de pe pinionul mare, sigur s-au dus si de pe cel mic. Nu am citit cand a fost reconditionat, dar daca a picat asa repede, suspectez 2 cauze: 1. daca kit-ul (pinioare, rulmenti, semeringuri) schimbat a fost nou, atunci VCU este compromis; 2. daca kit-ul nu este nou, sau a fost partial schimbat, datorita uzurii celorlalte componente, au cedat pinioanele; dar si aici mai adaug ca VCU poate sa fie compromis. Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yooo Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 (editat) Re: bataie cardan buna ziua. am fost ieri la timisoara si printre altele m-am gandit sa-mi schimb si eu cauciucurile, pe fata le aveam pe cele de vara, le-am schimbat si surpriza, masina merge ca noua, nu mai vibreaza. bataia in spate inca se aude, dar urmeaza sa merg saptamana viitoare la mecanic sa ne uitam la bucsele alea pacatoase de pe sasiu si sa schimb si o bujie. am uitat sa spun bataia de la rulmenti era provocata de nestrangerea corespunzatoare a caranelor fata si spate la vcu, eu cand l-am demontat s-a demontat foarte usor, adica l-am desurubat cu un patent cu cioc, si acum mecanicul cand l-a pus la strans bine si a aliniat rulmentii dupa schema. va multumesc tuturor pentru sfaturi si va doresc la cat mai putine probleme. Pana la urma cum s-a rezolvat "sutul" respectiv la schimbarea vitezelor? Tind sa cred ca aceeasi problema o am si eu la al meu Td4 cu CV automata. Editat Decembrie 30, 2014 de Yooo Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RONIN Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 Re: bataie cardan Va salut! De ieri a inceput sa imi trepideze toata masina cand accelerez se aude ca bataia de planetara. Suspectam un rulment de la cardan, sau un tampon de la grupul spate asa ca astazi am dus-o la un prieten care are un sevice si am bagat-o pe rampa unde am constatat ca toate trepidatiile si zgomotele erau provocata de un mare bloc de gheata care se formase intre cardan si caroserie chiar in dreptul VCU si unul format la grupul spate. Gheata nu mai dadea voie cardanului si grupului sa "lucreze" cum trebuie. Am dat gheata jos si totul a revenit la normal. Numai bine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ambrusianas Postat Decembrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2014 Re: bataie cardan buna ziua. ird-ul s-a busit dintr-o cauza, trebuie sa vezi care e problema ca degeaba il refdaci ca iar iti pica, da-i semne pe cardan sa vezi daca lucreaza vcu-ul cum trebuie, vezi sa nu fie joc in cruci, rulmenti, vezi tamponul de la vcu(dumper-ul) si daca dinti de la pinion sunt mancati degeaba il pui inapoi ca de aia poate sa se duca ca nu calca cum trebuie si isi face joc(asta daca sunt mancati foarte tare). la mine cand s-a dus ird-ul a fost din cauza unui rulment care s-a gripat si apoi s-a spart, cel mai probabil posesorul dinainte nu s-a prea uitat la ulei. cauze sunt mai multe. bafta Land rover freelander diesel an 1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ambrusianas Postat Decembrie 30, 2014 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2014 Re: bataie cardan Pana la urma cum s-a rezolvat "sutul" respectiv la schimbarea vitezelor? Tind sa cred ca aceeasi problema o am si eu la al meu Td4 cu CV automata. salut. sutul acela e de la tamponul central de la grupul spate, dar neaparat sa-l iei pe original, pret 130 lei. daca vrei iti dau link pe privat de unde sa-l iei. bafta Land rover freelander diesel an 1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yooo Postat Decembrie 30, 2014 Partajează Postat Decembrie 30, 2014 (editat) Re: bataie cardan Buna seara. Te rog, daca poti sa ma ajuti ar fi super. S-a rezolvat problema sa inteleg. Ai mai avut probleme cu pocnituri sau suturi/ socuri la schimbarea vitezei dupa schimbarea tamponului? Editat Decembrie 30, 2014 de Yooo Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yooo Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Re: bataie cardan salut. sutul acela e de la tamponul central de la grupul spate, dar neaparat sa-l iei pe original, pret 130 lei. daca vrei iti dau link pe privat de unde sa-l iei. bafta Buna ziua si La multi ani! Ambrusianas daca poti te rog sa ma ajuti cu acel link ar fi super! Multumesc anticipat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ambrusianas Postat Ianuarie 2, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 (editat) Re: bataie cardan Buna ziua si La multi ani! Ambrusianas daca poti te rog sa ma ajuti cu acel link ar fi super! Multumesc anticipat. la multi ani. ai mesaj pe privat. nu am mai avut probleme. dar vezi ca sunt mai multe, sa il iei neaparat pe original, stima Editat Ianuarie 2, 2015 de ambrusianas Land rover freelander diesel an 1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Re: bataie cardan gasesti si pe okazii piesa repsectiva da inainte de a comanda verifica suportii (tampoanele) grupului spate si sa fie de acolo problema ! Eu unul am schimbat centralul si iar incepe sa faca figuri nu a fost original si are 2 ani ... vreau totusi sa refac acel suport construind partea din cauciuc din poliuretan ! sper sa fie mai rezistent ! Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yooo Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Re: bataie cardan Merci mult de sfat. Sper sa se rezolve problema Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
snoop Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Re: bataie cardan in general daca pleci tare de pe loc si se aude o bataie metalica la jumatea masinii cutia de transfer asa am patit eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yooo Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Re: bataie cardan in general daca pleci tare de pe loc si se aude o bataie metalica la jumatea masinii cutia de transfer asa am patit eu Azi incerc sa ajung la un mecanic sa vedem despre ce e vb. Nu stiu inca sa dau un verdict, tind sa cred ca e spre puntea spate, dar nu exclud si varianta cutiei de transfer, ea transfera puterea pe spate iar cand schimba viteza e posibil sa faca bube pana intra in sincronizare si de asta sa am sutul respectiv la scimbarea din treapta 2 in 3...cred, asa am inteles de prin alte parti. Dar vedem la mecanic, ce zice si el. Merci Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 (editat) Re: bataie cardan @Yooo, problema este cauzata de cutia de viteze, tamponul de la diferential fiind un efect secundar. e posibil sa faca bube pana intra in sincronizare si de asta sa am sutul respectiv la scimbarea din treapta 2 in 3...cred Freelander-ul nu are cutie de transfer propriu-zisa, ci Intermediate Reduction Drive (IRD), fara sincroane sau alt tip de cuplaje, puterea este transmisa in mod constant catre planetarele fata si cardan. Editat Ianuarie 3, 2015 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yooo Postat Ianuarie 20, 2015 Partajează Postat Ianuarie 20, 2015 Re: bataie cardan Salutare. S-a remediat partial acea bataie, totusi imi mai da cateodata suturi. Am schimbat tampon diferential central si cele de pe stg si dr. Voi merge la service sa vedem cauza acelor suturi la schimbarea de treapta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 20, 2015 Partajează Postat Ianuarie 20, 2015 (editat) Re: bataie cardan Salutare. totusi imi mai da cateodata suturi. Blocul de valve. "Suturile" cand le da, cand este uleiul rece sau dupa ce s-a incalzit? Editat Ianuarie 20, 2015 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yooo Postat Ianuarie 20, 2015 Partajează Postat Ianuarie 20, 2015 Re: bataie cardan Blocul de valve. "Suturile" cand le da, cand este uleiul rece sau dupa ce s-a incalzit? doar cand vrea masina, poate sa fie si calda si rece. Ma gandesc totusi sa incep prin a da jos cardanul si sa vad cum se comporta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 20, 2015 Partajează Postat Ianuarie 20, 2015 Re: bataie cardan Daca ai sa dai cardanul jos si constati ca face la fel stii unde sa cauti data viitoare. Daca este de la blocul de valve efectul va fi usor diminuat fara cardan pe masina. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yooo Postat Ianuarie 20, 2015 Partajează Postat Ianuarie 20, 2015 Re: bataie cardan Exact, incerc sa caut cauza cu variante usoare decat sa imi prind urechile prin cutie. Eventual sa verific IRD dupa ce dau jos si pun la loc cardanul, inainte de a trece la cutie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RAYDEN Postat Ianuarie 21, 2015 Partajează Postat Ianuarie 21, 2015 (editat) Re: bataie cardan Salutare tuturor ! Ma numesc Laviniu si ma intereseaza sa stiu lucrurile cele mai importante despre Land Rover Freelander 1 , motorizarea de Honda diesel , volan pe dreapta ! In primul rand si prima problema care deja am intampinato este acea cutie sau grup diferential pe fata sau cum se numeste , nu prea le am cu mecanica . Cam asa arata : http://thumbnails110.imagebam.com/38340/39eb67383393930.jpg Problemele au inceput cu batai (trosneli destul de puternice) pe partea dreapta doar la virare maxima si mers inapoi si mai putin la virare maxima dreapta si mers inainte ! Am mers la mecanic si ma pus sa cumpar acest grup diferentia de fata ! Deocamdata nu stiu nimic pana saptamana viitoare cand merg cu masina sa imi schimbe acel grup care l-am cumparat la un pret piperat si cu garantie 3 luni ! Vreau sa stiu daca se renunta la cardan scap de acesta problema sau nu ?? Orice alte sfaturi , idei de la cei mai avansati sunt binevenite ! Va multumesc ! Editat Ianuarie 21, 2015 de RAYDEN Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Ianuarie 21, 2015 Partajează Postat Ianuarie 21, 2015 Re: bataie cardan scapi de problema vascocuplajului care cel mai probabil este blocat si dus la distrugerea ird .... pentru mai multe informatii vezi topicul asta http://forum.club4x4.ro/showthread.php?66072-IRD-si-Vascocupla-la-Freelander Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate