Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina

BigDude
 Share

Recommended Posts

Am sablat in Octombrie suprafetele acoperite cu rugina la caoseria unui Suzuki Ignis, si am folosit Mipa rostversiegelung pentru a proteja suprafata sablata, provizoriu, de la o zi la alta, pana termin cu totul de sablat. Nu am reusit sa sablez tot, si a ramas peste iarna asa. Unde au fost in toamna pori de rugina ce nu au iesit la prima sablare, a dat iar rugina. Unde tabla a fost curatata definitiv, s-a pastrat curata, aspectul este gri-metalic, exact ca imediat dupa sablare.

De curand am descoperit Ferdac 1610. Voi continua acum sa sablez, si sa curat defnitiv suprafetele. Are rost ca pe caroseria sablata complet, sa aplic Ferdac inainte de grunduire si vopsire? Oricat de bine ablez, imposibil sa n ramana pori fini cu rugina. Mai ales unde este deja coroziune adanca. Ajuta aplicarea Ferdac?

Fata de Mipa rostversiegelung, Ferdac face suprafata mai aderenta la gund. Fisa tehnica Ferdac spune ca acesta contine deja grund. Ar mai fi nevoie sa aplic grund?

Parerea mea este ca e necesara aplicarea cat mai multor straturi cu sisteme diferite. Porii diferitelor sisteme au diametre diferite, si deci, se rupe sistemul de capilare care face posibila patrunderea apei si a oxigenului pana la metal. Fara apa si oxigen, nu se formeaza rugina.

Multumesc.

• 1 month later...
  • Replies 275
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use