Yonutz Posted June 5, 2013 Share Posted June 5, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Normal o suprafata corecta este neagra, neagra-violet. Daca iese rosie atunci fie nu ai aplicat destul fie nu ai curatat bine suprafata inainte de aplicare. De preferat ...a se aplica pe ud ptr o reactie mai buna. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
liviuplaton Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Link to comment Share on other sites More sharing options...
u2_2 Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 (edited) Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Mie imi pare ca acolo unde ai pete rosiatice nu a fost bine curatata vopseaua sau acoperirea anterioara ? Oricum, cred ca ar fi fost o idee buna sa dai jos plumbii de echilibrare... Edited June 6, 2013 by u2_2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
liviuplaton Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 (edited) Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Unde-s petele rosii e tabla curata cred ca am curatat-o de vreo 4 ori cu flexul, am umezit cu apa, am sters-o cu diluant dar tot asa se face. Edited June 8, 2013 by Astral Link to comment Share on other sites More sharing options...
liviuplaton Posted June 8, 2013 Share Posted June 8, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Dupa mai multe incercari am ajus la o concluzie, in zona cu rugina cad dai cu kelfos se face negru lucios , unde e tabla curata fara rugina se inroseste. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baban_San Posted June 8, 2013 Share Posted June 8, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Eu am folosit de la Nigrin http://www.nigrin.de/en/products/nach/produkt/nigrinruststoppermanent Cam asa arata Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan.sb Posted June 30, 2013 Share Posted June 30, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina N-am auzit de Vactan, poate e vorba de Fertan. Eu folosesc Loctite Rust Remedy (seria 7505, fost 7503, fost 7500) - pdf, recomand. E o substanta de consistenta unei vopsele, de culoare alba, se face verzulie la cateva minute dupa aplicare (cu pensula, cu degetul etc) si suprafata devine neagra dupa terminarea reactiei (o ora sau mai multe). Suprafata tratata se poate vopsi, chitui direct (fara grund). Sau poate sa ramana asa cum e (am dat pe suportul carligului de tractare si l-am lasat asa sa vedem ce se intampla - deocamdata are doar vreo 3 luni si e ok). Aproximativ 22 de lei flaconul la distribuitorii Henkel/Loctite: http://www.loctite.as/files/products/7505_90.jpg Salutare, ma bate si pe mine gandul la inhibatorul de la Loctite. Te rog sa-mi spui daca in timp s-a comportat bine. Am mai auzit de "Mipa". Stie cineva cat de ok este de acest producator? Multumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignis Posted August 3, 2013 Share Posted August 3, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Eu le-am testat cam pe toate si am ajuns la concluzia ca Kelfos-ul face cea mai buna treaba, reactia este rapida iar daca vopsesti suprafata sau aplici un sistem grund + vopsea o perioada buna de timp scapi de dureri de cap vis a vis de rugina. :cl Ignis 4x4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexei Posted August 22, 2013 Share Posted August 22, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Cine mai doreste Kelfos ? Am cumparat un bidon de 5 litri. Mie imi ajung 2 litri. Pretul este 54 Ron tva inclus / 1L. 0754 070 684 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lee99 Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina M-ar interesa pe mine doar ca deocamdata sunt plecat din tara,ajung la mijlocul lui octombrie acasa Daca o sa mai aiba careva pe atunci,atunci ma bag si eu la vreun litru macar,mai ales daca nu se gaseste peste tot Urasc gropile ca mi se varsa berea. :be Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolfman Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Cine mai doreste Kelfos ? Am cumparat un bidon de 5 litri. Mie imi ajung 2 litri. Pretul este 54 Ron tva inclus / 1L. 0754 070 684 Un litru vreau eu. Te sun maine sau luni cel tarziu. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexei Posted August 31, 2013 Share Posted August 31, 2013 (edited) Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina @lee99 & wolfman: ieri am dat Kelfos-ul care imi ramasese, l-au luat alti doi colegi de aici de pe forum. Eu sunt foarte multumit de modul in care a "lucrat" la mine. Am curatat masina cu perii de sarma (montate in bormasina sau manuale), apoi am mai spalat o data toata partea de jos. Am asteptat putin, sa se mai duca din apa, si am aplicat Kelfos cu pistolul cand era inca umed. Am lasat sa se usuce peste noapte, apoi mana a doua, dupa ce am ciocanit si au mai cazut ceva cruste in unele locuri. In final am dat o mana de vopsea neagra Hammerite, despre care se spune ca se poate aplica direct pe metal ruginit si inhiba rugina. Oricum, la mine nu era vorba de rugina intrata adanc, ci doar de rugina superficiala. Insa ma deranja... (poate mai mult dpdv estetic). un week-end relaxat tuturor! Edited August 31, 2013 by alexei Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan.sb Posted December 31, 2013 Share Posted December 31, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Stie cineva cum naiba pot sa curat Kelfosul uscat de pe plastic, vopsea, etc fara sa il razuiesc? Nu am fost atent cand l-am folosit si acum .... :cr Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi200100 Posted December 31, 2013 Share Posted December 31, 2013 (edited) Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina incearca cu o carpa umeda .....sau daca e prea uscat pune in apa si ceva nitro sau ceva mai diluat Edited December 31, 2013 by adi200100 Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted December 31, 2013 Share Posted December 31, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Mai merge si cu benzina, prin tamponare si ulterior stergere ...nu recomad sa dai cu nitro sau cu vreun solvent de vopsea sa cureti... ca s-ar putea sa o matuiesti. Acum depinde si cat de uscat este kelfosul ... sunt unele cazuri cand nu prea mai ai ce sa-i faci, mai ales daca au fost suprafete cu broboane de rugina si acesta a intrat in contact cu ea... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan.sb Posted December 31, 2013 Share Posted December 31, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina E cam vechi (mai din toamna). Cu benzina nu am incercat. Cu nitro mi-e teama cam teama sa nu stric. O sa incerc si cu o carpa umeda, pe care sa o las mai mult pe pete, poate se moaie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted December 31, 2013 Share Posted December 31, 2013 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Poti s-o lasi pana la toamna ... Eu n-am reusit sa le indepartez , asa ca am rezolvat-o cu mult stil ( le-am ignorat de nu s-au vazut ... ) .N-am prea insistat cu solvent , mai mult cu solutie pntru geamuri , obisnuita , casnica . Nu se curata de tot , probabil pentru ca vopseaua reactioneaza superficial . Am observat ca umbrele care mi-au ramas pe caroserie mai dispar in mod natural ( probabil de la soare ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan.sb Posted January 1, 2014 Share Posted January 1, 2014 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Stiu ca am citit mai demult, pe undeva pe forum, ca nu se mai prea curata, dar am ignorat sfatul. Si acum, vorba ta Cos, trebuie sa ignor petele ... Dar mi-a intrat in cap ca trebuie sa le curat si acum me enerveaza la culme!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter erno Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Stie cineva vreo sursa de unde pot cumpara Kelfos de la noi din tara? Pana acum luam de la un baiat tot din Oradea,aducea in bidoane albastre de 5 litri,dar nu mai are de o vreme,si am ramas fara. http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitonul Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Stie cineva vreo sursa de unde pot cumpara Kelfos de la noi din tara? Pana acum luam de la un baiat tot din Oradea,aducea in bidoane albastre de 5 litri,dar nu mai are de o vreme,si am ramas fara. QUOTE=Marianw8;880071]Suna la Maer 0729 640 600 astazi am fost la ei au si la 5L si la un litru ,am folosit cel la 5 L si dupa prima mana pare in ordine , ei trimit si prin curierat ! Bafta Rubicon 2.8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
staicucostel Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Kelfos uscat nu se mai sterge cu nimic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan.sb Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Stie cineva vreo sursa de unde pot cumpara Kelfos de la noi din tara? Pana acum luam de la un baiat tot din Oradea,aducea in bidoane albastre de 5 litri,dar nu mai are de o vreme,si am ramas fara. Eu am cumparat din Bucuresti, de pe: maermk5@maergroup.com Au la 1l si 5l si trimit prin curier. Eu sfatuiesc 5l pentru ca, cu siguranta, se gasesc utilizari :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan.sb Posted January 9, 2014 Share Posted January 9, 2014 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Kelfos uscat nu se mai sterge cu nimic. Cu flexu' cred ca ar merge :ha: Acum serios, de pe plastic l-am curatat prin razuire, dar raman urme, zgarieturi, ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan.sb Posted January 11, 2014 Share Posted January 11, 2014 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Oare, dupa 24 ore se mai poate curata de pe vopsea? Vreau sa aplic pe o zona cu mai multe puncte mici de rugina si nu am cum sa pun doar pe petele de rugina.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted January 11, 2014 Share Posted January 11, 2014 Re: Vactan sau Kelfos - Inhibitori de Rugina Am sters azi de pe usa garajului o lista de datornici (carora le doresc sa traiasca o batranete nesfarsita fara sa-si doreasca asta ) scrisa cu markerul , si erau si pete de Kelfos pe tabla panoului izoterm . S-a luat fara sa insist prea mult ( mai mult am frecat la marker ) , cu un solvent D506 ( parca ) , ceva ultima ieftineala pe care-l cumpar pentru degresari si spalari de piese . Deci , se poate . Cel putin , la trei luni de zile dupa aplicare ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts